10 weken zwanger

10 weken zwanger

Als je 10 weken zwanger bent dan is de baby nu ongeveer 4,5 cm lang en weegt rond de 5 gram. De teentjes en vingertjes zijn al helemaal ontwikkeld! het hoofdje van de baby is erg groot in verhouding tot de rest van het lichaam. Bij je zelf zou je al kunnen merken dat je kleding wat strakker begint te zitten. Dit is vooral het gevolg van je licht opgeblazen darmen.

10 weken zwanger, embryo wordt foetus

De baby bij 10 weken zwangerschapNu je 10 weken zwanger bent is de baby zo'n 4,5 cm en weegt ongeveer 5 gram. Aan het einde van deze week noemen we de baby in je buik geen embryo meer maar een foetus. De komende weken zal deze foetus enorm in omvang toenemen. De afgelopen weken van de embryonale fase waren de meest kritieke weken van de zwangerschap waarin de baby erg gevoelig was voor invloeden die zijn ontwikkeling konden verstoren.

Doordat de hersenen zich nu nog zo veel sneller ontwikkelen dan de rest van het lichaam, is het hoofd in verhouding tot de rest van het lichaam nog steeds erg groot.

De zwemvliezen rond en tussen de vingertjes en tenen zijn nu helemaal verdwenen. Doordat de ellebogen nu ook zijn ontwikkeld kan je baby zijn of haar armpjes buigen. Het staartje is vanaf 10 weken zwangerschap helemaal verdwenen.

Je baby is nu in staat om kleine hoeveelheden vruchtwater door te slikken.

De moeder in verwachting

Je hebt nu nog geen positiekleding nodig maar misschien merk je wel dat je kleding wat strakker begint te zitten. Dat is nu echter nog vooral het gevolg van opgeblazen darmen die zorgen voor een wat bollere buik.

Omdat vanaf deze week het ruggetje en de hersenen zijn aangelegd, mag je nu stoppen met de inname van extra foliumzuur. Het is wel verstandig om extra voedingssupplementen speciaal voor zwangere vrouwen te blijven slikken.

Vezels 

Als je veel last hebt van obstipatie tijdens deze fase van de zwangerschap is het extra belangrijk om vezelrijke voeding te eten en genoeg water te drinken. Vezels voeg je makkelijk toe aan je voeding door wat gebroken lijnzaad of chiazaad aan je ontbijt toe te voegen. Kiwi's bevatten ook zeer veel vezels, net als de meeste groenten. Lunchen met een lekkere salade of groenteschotel met wat linzen, bonen of kikkererwten zal de stoelgang ook bevorderen. Eet gevarieerd en vermijd voedingsmiddelen die een risico vormen tijdens je zwangerschap zoals rauw vlees en alcohol. Lees meer over eten tijdens de zwangerschap.

Tip

Blijf goed smeren om zwangerschapsstriemen tegen te gaan. Bestel goedkoop online het ideale middel tegen deze vervelende striemen.

11 weken zwanger

De baby is nu zo'n 5,5 cm lang en weegt 8 gram. Vanaf deze week noem je de baby geen embryo meer maar een foetus. Lees meer over week 11 van de zwangerschap.

9 weken zwangerForum voor 1,2 of 3 maanden zwangerschap

 

No Avatar
natascha de jonge on
Anoniem
Naam: natascha de jonge

Hallo allemaal ik woon in eeklo belgie ik heb in 2014 3 miskramen gehad ik had tyd nodig om het te verwerken en mijn man ook nu ben ik terug zwanger ik begin nu aan week 10 ik ben echt blij dat ik al zo ver ben en op 12 januari mag ik om mijn eetste echo spannend

No Avatar
Drentsemeid on
Naam: Drentsemeid
|
Lid sinds: 04 mrt 2012
Hallo medezwangeren,

Ik ben 15 januari er achter gekomen dat ik weer zwanger ben, ja je leest het goed weer. Ik heb in sept 2011 een miskraam gehad na 7 en halve week. We moesten het de eerste 2 maanden rustig aan doen om mijn lichaam rust tegeven en dat het kon herstellen. We weten ook wel waar door het komt ik heb in eens in okt en sept 2010 mijn oma verloren en nog geen zes weken later mijn moeder verloren. We vermoeden dat er nog gigantisch veel onderhuidse spanning zat. De zwangerschap kwam ook onverwachts, maar dat hoor je meer als je even er niet mee bezig bent dan wordt je zwanger. Maar goed nu ben ik bijna 10 weken zwanger en zijn we door het dolle heen, de eerste 7 en halve week waren spannend maar we hebben het overleefd. Met de beide overlijdens heb ik het nu redelijk afgesloten en zijn we volop aan het genieten van de zwangerschap.Maar ik kan de angst dat het toch weer mis gaat niet kwijt raken, hopenlijk gebeurd dat nog wel. Hebben meer mensen hier last van en hoe gaan jullie hier mee om?Groetjes Drentsemeid

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Heeeeele late reactie maar ik heb het ook, de eerste zwangerschap werd een miskraam, daarna kreeg ik een zoontje (die is inmiddels 4) pas vanaf de 20 weken echo durfde ik te genieten, nu ben ik weer zwanger en heb het weer, er is niet echt iets tegen dat gevoel te doen, ze zeggen als het mis gaat je kan er niks aan doen dan was er iets mis maar dat maakt het gevoel niet minder erg, ik had met 8 weken een echo en het hartje klopte goed maar toch dat gevoel dat het mis kan gaan, en moet tot 11 weken wachten met de volgende echo, nu heb k vorige week met 10 weken een doppler geprobeerd en hoorde het hartje :D dat is een beetje mijn stok achter de deur, als mn gevoel weeres te erg is luister ik even, hopelijk is alles bij jou goedgekomen en heb je toch genoten en nu een gezond kindje rondkruipen/lopen. X

No Avatar
chantal en max on
Naam: chantal en max
|
Lid sinds: 17 jan 2012
hallo zwangere vrouwen van nederland
ik ben nu 10 weken zwanger, en zooooo blij.
voel me nu beter dan in het begin.
op 13 dec 11 kwam ik erachter dat ik zwanger was.
ik voelde me zo anders dan normaal en had erg veel pijn aan me borsten, toen ben ik na de huisarts geweest en toen ben ik doorgestuurd voor borstfoto's waar de uitslag goed van was. Haha nu weet ik waarom ik was dus zwanger vandaar de pijn in mijn borsten.
de week na de borst foto's werd ik  misselijk en voelde me niet lekker, weer naar mijn huisarts om een zwangerschapstest te doen.
ik dacht zal toch niet zo zijn dat ik zwanger ben!!
en ja hoor ik ben zwanger.
er ging vanalles door me heen huuuuuu hoe kan dat nou.
ik slikte 7 jaar geen pil meer en hebben een hele medische molen gehad in het ziekenhuis voor een zwangerschap, maar nooit geluktt.
de laatste 2 jaar waren we er niet meer mee bezig, en ineens ben ik zwanger.

een lot uit de loterij hadden we meer kans op dan een natuurlijke bevruchting zoals de artsen zijden.

ik voel me heerlijk en ben zooooo gelukkig.

wel ben ik vaak wat bang al ik wat voel van beetje buikpijn of zo dat het mis is.
haha liefste wil ik elke dag een echo.

je ziet al dat ik zwanger ben aangezien ik zelf erg smal ben en altijd een plat buikje had haha.
mijn broeken passen niet meer.
heerlijk toch.

grt van chantal

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo, ik zit in mijn 10de zwangerschapsweek en vind het zo spannend allemaal. Donderdag aanstaande is de 1ste echo, ben benieuwd of alles goed zit ;-)
Heb wel veel last van buikpijn, vooral na het eten. Het zullen mijn darmen zijn, laten we het hopen. Ik wens iedereen een fijne en gelukkige zwangerschap!
Groetjes Inge

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo
Ik ben ook 10 weken zwanger van de eerste en vind het echt spannend. Met 7 weken bruine afscheiding gehad en nu met 10 weken ineens ook weer bruin/roze afscheiding. Ik zie gelukkig geen helderrood bloed, maar ben nu enorm in de zenuwen omdat ik geen miskraam wil!!
Morgen de eerste echo, hopelijk ziet alles er goed uit en maak ik me zorgen om niks!
Verder de eerste weken met vlagen misselijk geweest, maar sinds een paar dagen is het veel minder geworden. Ook Een reden voor zorgen...
Afwachten maar!

Groetjes Anke

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

8 weken zwanger , wel mijn derde zwangerschap eerder 2 maal miskramen gehad ,1 ste in 2006 van een tweeling van 6 maanden en in 2008 van 4 maanden oorzaak was infectie en dan breken an de vliezen. nu ben ik zwanger van de derde ben zeer moe , s'morgens misselijk voor de rest alles goed moet wel om de  2 weken naar de gynecoloog gaan wegens die miskramen .allemaal veel geluk

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hai,

31 jr en 10 en een halve wk zwanger. Op zich alleen last als ik honger heb of slaap. Dus op tijd slapen, veel slapen, en de vermoeidheid voor zijn en hetzelfde geldt voor eten!!! Anders volgt babywraak!!! Hahahahahaha

Xoxo

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo,ik zit nu in mijn 10e week,heb vorige week de eerste echo gehad. voorheen had ik steken in mn onderbuik en dat is nu niet meer zo,ik heb nu erg pijn in mn onderrug en af en toe doen mijn heupen pijn. ik ben een slanke meid dus mijn buik is ietsjes meer dan anders,niet veel meer,maar mijn borsten zijn wel groter geworden. is dit allemaal goed?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ben morgen ook 10 weekjes zwanger
heb veel honger ook en zoals ik las niet de enigste als ik niks eet word ik misselijk
ben al best aangekomen en ook al een buikje pff hihihih . kan me spijkerbroeken niet meer aan
dus wel handig dat de leggings weer in de mode zijn.
een fijne zwangerschap allemaal .
gr jose

Pagina's


Volg ons op social media