12 weken zwanger

12 weken zwanger

De baby weegt alweer 15 gram en is nu ongeveer 6 cm lang. De piepkleine niertjes beginnen het vruchtwater dat de foetus doorslikt te verwerken tot urine.De ogen zijn aan het verschuiven en hebben na 12 weken zwangerschap de definitieve plek al bijna bereikt. Bij jou gaat de misselijkheid misschien wel iets afnemen. Laten we het hopen!

De baby als je 12 weken zwanger bent

12 weken zwangerJe baby zit nu je alweer 12 weken in je buik, is ruim 6 cm groot en weegt rond de 15 gram.  Bijna alle beenderen bevatten nu beenweefsel. Op de vingers en tenen beginnen de nageltjes te groeien. De eerste haartjes komen nu ook tevoorschijn.

De nieren beginnen na 12 weken zwangerschap het doorgeslikte vruchtwater te verwerken en urine af te scheiden. Dit is ongevaarlijk en wordt vanzelf weer afgevoerd omdat het vruchtwater heel regelmatig ververst wordt. Als je 12 weken zwanger bent hebben de hersenen  dezelfde vorm aangenomen als bij een pasgeborene, al zijn ze natuurlijk nog wel een stuk kleiner! Verder zijn in het hoofdje het reuk- en gehoororgaan zijn aan het ontwikkelen.

De ogen zijn nu flink aan het opschuiven en hebben net als de oren hun definitieve plek al bijna bereikt.

De moeder, nu 12 weken zwanger

Je begint je hopelijk steeds beter te voelen nu de misselijkheid aan het afnemen is en je langzaam maar zeker iets meer energie krijgt. De kans op een miskraam is nu een stuk kleiner geworden dus misschien wordt het ook tijd om mensen in je omgeving van de zwangerschap op de hoogte te brengen...

Nu je 12 weken zwanger bent komt de eetlust hopelijk weer terug, en zal je gewicht ook meer toe gaan nemen. Je lichaam is nu hard aan het groeien waardoor de kans bestaat dat je last krijgt van striae, ook wel zwangerschappsstriemen genoemd. De vorming van striae is erfelijk bepaald maar er zijn wel wat dingen die je doen kunt om de kans op striae zo klein mogelijk te houden.

  • Door je huid goed te verzorgen met een lotion en veel water te drinken blijft je huid in de beste conditie en is dan ook flexibeler.
  • Je borsten kan je wisseldouches geven (warm en koud water met elkaar afwisselen). Hierdoor wordt de huid steviger.
  • Door normaal te eten en niet 'voor twee' houd je de gewichtstoename beperkt en daarmee ook de kans op striae.

Kinderdagverblijf of gastouder

Bij de populaire kinderdagverblijven in met name grote steden is nog steeds sprake van een flinke wachtlijst. Als jij dus na je zwangerschapsverlof weer aan het werk wilt en je gaat gebruik maken van deze vorm van opvang, dan is het verstandig om te zorgen dat je ruim op tijd ingeschreven staat. Als je aan de voorwaarden voor kinderopvangtoeslag voldoet, krijg je een deel van de opvangkosten voor het kinderdagverblijf of gastouder vergoed door de Belastingdienst. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Belastingdienst Toeslagen of bij het kinderdagverblijf van jouw keuze.

13 weken zwanger

In week 13 van de zwangerschap is de baby ongeveer 7 cm lang en 25 gram zwaar. De baby is nu in principe helemaal compleet, hij moet alleen nog maar groeien, groeien en nog eens groeien. En de organen moeten zich natuurlijk nog verder ontwikkelen.

11 weken zwangerForum voor als je 12 weken zwanger bent

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Hallo allemaal, ik ben 11 weken en 4 dagen zwanger nu. Na 6 de week begon mijn misselijkheid. Ik was vreselijk misselijk en gaf minstens 2 keer per dag over. Was bang om te eten omdat ik gelijk daarna alles weer overgaf, hield niets meer in. Maar gelukkig is de misselijkheid wat minder geworden in mijn elfde week. Ik was destijds vreselijk depressief maar toen ik las dat meerdere last hadden van misselijkheid en het op den duur over zou gaan, heeft dat me hoop gegeven.Dus dames geef moed niet op ;)

No Avatar
erica on
Anoniem
Naam: erica

Ben nu 12 weken 5 dagen en heel eerlijk heb ik bijna nergens last van. Alleen erg pijne me borsten en enorme huilbuien, voor de rest niks en vraag me eigen dus soms wel is af of ik wel echt zwanger ben ! En of alles wel oke is met de kleine. Ik heb 14 dec me derde echo maar van mij mag dat morgen wel al zover zijn.

No Avatar
angelique peters on
Anoniem
Naam: angelique peters

Hallo allemaal wij zijn nou bijna 12 weken zwanger de ene dag gaat beter als de andere compleet anders als bij mijn vorige 2 zwangerschappen maar goed ben nu ook wat ouder krijg maandag een combinatietest pffff zal blij zijn als alles goed is verder probeer ik zo veel mogelijk te genieten en rust te nemen wel erg leuk om dit met mede mama.s en natuurlijk papa.s te delen veel liefs van ons

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ten eerste gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Ik ben vandaag 13 weken zwanger en heb bij 9 weken zwanger zijn heel veel bloed verloren. Iedereen ging uit van een miskraam maar gelukkig was alles wel goed.
Ik heb een inwendige echo gehad en we kregen weer wat hoop. Na 3 wkn gerust te hebben ben k voor controle naar t ziekenhuis gegaan en daar bleek ook alles goed te zijn! Op de termijn echo was ook alles goed te zien!
Om eerlijk te zijn had ik na al dat bloedverlies en stukken weefsels echt geen hoop meer! Ik heb vandaag weer controle want omdat ik ng steeds bloedverlies heb moet k elke week voor controle. Heel veel succes allemaal! Verlies de hoop nooit! En wt bloedverlies maakt natuurlijk niet uit maar maak je wel zorgen als er helder rood bloed uit komt! Dat moet je wel serieus nemen!! Veel succes allemaal!! Groetjes Anne.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo , ik ben nu 12 weken zwanger en ik voel me eigenlijk wel goed. ik maakte mij al zorgen omdat ik me zo goed voel maar achter dat ik alles hier heb gelezen ben ik nu eigenlijk wel wat opgelucht. Het is mijn eerste en ben eigenlijk niet zo oud. ik hoop dat alles goed blijft gaan met ons kindje. ik kan niet wachten tot dat ik mijn buikje zie groeien en groeien  !!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Vanaf deze week (vorige week ook al) hoef je gelukkig niet meer zo bang te zijn voor een miskraam, dat is erg prettig. De kans op een miskraam is vanaf week 10 erg verkleind.

No Avatar
Marke on
Naam: Marke
|
Lid sinds: 12 nov 2011
Juist vandaag 12 weken en het is allemaal zo nieuw en spannend! ik kijk er echt naar uit <3

No Avatar
evie on
Naam: evie
|
Lid sinds: 25 dec 2011
Hallo allemaal, 
proficiat, hopelijk kunnen de meesten genieten van hun zwangerschap...
ik ben vandaag twaalf weken zwanger, en nog steeds niet al te blij, aangezien ik nu al zes weken misselijk ben.
Het is mijn derde en gelukkig de eerste keer dat ik zo'n last heb, had ik nooit verwacht. 
Ik hoop dat het nu gaat minderen na deze magische twaalf weken drempel!
Succes allemaal

No Avatar
Clarinda on
Naam: Clarinda
|
Lid sinds: 04 sep 2011
zo, ook in week 12! zou dit de week zijn dat ik me weer beter ga voelen en minder misselijk ben en moe?

Wel fijn om weer een week verder te zijn, nog een half jaartje... pff, wat zijn de afgelopen weken achteraf gezien, snel gegaan. 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ik ben vandaag precies twaalf weken zwanger van mijn eerste. Vind het allemaal zo spannend!!

De afgelopen drie maan den had ik het erg zwaar. Krampen, misselijkheid etc. Vandaag is het voor het eerst dat ik me weer wat beter voel. Kan niet wachten om weer de oude te zijn.

Nu voel ik me nog heel erg moe en gaar. geen fut voor niks. ik voel me ook al zo dik!!!

Veel succes allemaal en gefelicteerd.

Vergeet niet te genieten van dat kleine moppie dat in je groeit.....

groet,  Prada

Pagina's


Volg ons op social media