13 weken zwanger

13 weken zwanger

In week 13 van de zwangerschap is de baby ongeveer 7 cm lang en 25 gram zwaar. De baby is nu in principe helemaal compleet, hij moet alleen nog maar groeien, groeien en nog eens groeien. De organen moeten zich ook nog verder ontwikkelen. Jij begint nu ook te groeien en het wordt tijd om lekker zittende kleding te kopen.

De baby als je 13 weken zwanger bent

13 weken zwangerDe foetus is de afgelopen week ongeveer een centimeter gegroeid en is nu dus rond de 7 cm groot. Hij weegt nu ongeveer 25 gram. De komende 11 weken, dus tot week 24, groeit de foetus enorm hard. Het hoofdje, dat nu nog de helft van de totale lichaamslengte voor zijn rekening neemt, zal minder hard groeien waardoor de rest van het lichaam zich sneller kan ontwikkelen. In week 21 neemt het hoofd 1/3 van de totale lichaamslengte voor zijn rekening en rond week 40 nog maar een kwart. Nu het nekje gevormd is kan de baby zijn hoofdje ook bewegen.

In principe is je baby na 12 weken zwangerschap helemaal compleet. Er wordt niks nieuws meer ontwikkeld de komende weken, de baby moet nu alleen nog maar groeien, groeien en nog eens groeien. Al die organen en lichaamsdelen ontwikkelen zich natuurlijk wel steeds verder en je baby zal bepaalde bewegingen en reflexen die hij of zij nodig heeft om straks te kunnen overleven, steeds meer gaan oefenen.

Als je 13 weken in verwachting bent zullen rond deze tijd zullen de darmen, die zich in de navelstreng hebben ontwikkeld, naar de buikholte verhuizen. In het strottenhooft ontwikkelen zich de stembanden en de melktanden zijn nu aanwezig in het tandvlees. De lever is inmiddels begonnen met het uitscheiden van gal die vervolgens in de eerder gevormde galblaas wordt opgeslagen. De vingertjes hebben inmiddels hun eigen, unieke vingerafdruk.

De moeder na 13 weken zwangerschap

De eerste week van het tweede trimester is begonnen! Een belangrijke fase van de zwangerschap omdat de kans op een miskraam nu zo veel kleiner is geworden. Bovendien voel je je dit tweede trimester waarschijnlijk het beste van de hele zwangerschap nu je weer meer energie hebt. Je kan er nu echt van gaan genieten nu langzaam maar zeker ook steeds duidelijker zichtbaar wordt dat je zwanger bent! Je baarmoeder is nu namelijk zo groot dat hij naar boven begint te groeien. misschien leuk om alvast eens voordelige positiekleding te bekijken.

Door alle hormonen, wisselende stemmingen, misselijkheid en het gebrek aan energie heb je de afgelopen tijd misschien veel minder behoefte gehad aan seks met je partner. Veel vrouwen merken echter dat in het tweede trimester weer enorm veel zin krijgen om te vrijen. Vooral doen, het kan echt geen kwaad! Sterker nog, door regelmatig te vrijen blijft je bekken soepel en sterk. Dat kan je tijdens de bevalling nog goed van pas komen!

Positiekleding

Voor veel vrouwen is dit een leuke fase van de zwangerschap, mede omdat het nu ook tijd is om flink te gaan shoppen!! In het tweede trimester wordt je buik gestaag groter en zal je eigen kleding niet meer lekker zitten. Goede reden om dus wat mooie nieuwe kleding in te slaan! Aangezien je lichaam tijdens de zwangerschap wat warmer is dan normaal, is het verstandig om wel voor ademende stofjes zoals katoen te kiezen. Online is er heel veel te koop, bijvoorbeeld ook op marktplaats. 

14 weken zwanger

De baby is nu zo'n 9 cm lang en weegt rond de 40 gram, hij is nu dus zo groot als een vuist. De baby oefent in de buik al volop de spieren in zijn gezicht door bijvoorbeeld te fronsen en te glimlachen. Lees alles over 14 weken zwanger zijn.

12 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maanden zwangerschap

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Ik ben vandaag 13 weken en 1 dag zwanger van onze 1e kindje had in begin heel veel spugen

No Avatar
Annika on
Anoniem
Naam: Annika

Ik ben nu 13 weken zwanger van een eeneiige tweeling. Dit worden mijn eerste kindjes. Ik voel me hartstikke goed, nergens last van! In juni 2018 worden ze geboren, ze krijgen dus ook nog eens het sterrenbeeld tweelingen!

No Avatar
onbekend on
Anoniem
Naam: onbekend

ik ben nu ook 13 weken zwanger en heb al twee kids jongen en meisje een van 11 en 13 jaar helemaal happy ben nu 42 jaar lekker genieten.

No Avatar
annoniem on
Anoniem
Naam: annoniem

hallo zwangere dames... ik ben ook zwanger van ons 5e kindje. ben ook niet meer 1 van de jongste meer 40.... ik mag echt niet klagen regelmatig misselijk gevoel gehad maar niet spugen en heel erg moe dat wel... ik ben net me 13e week ingegaan en nu ga ik van ons kleine wondertje genieten ..kunnen niet wachten totdat hij of zij er is ... iedereen een fijne zwangerschap toegewenst ...

No Avatar
Shansss on
Anoniem
Naam: Shansss

Haai ik ben 13 weken zwanger van ons 2e kindje ....mijn eerste mannetje is 6...ik ben 24...mijn vriend is 37...we zijn super blij met ons 2e wondertje

Iedereen een fijne zwangerschap toegewenst

Xxx shansss

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Ik ben vandaag ook 13 weken! Ik ben zwanger van mijn 5e en het blijft een spannend gevoel en verheug me zo naar de baby... Lekker gezond eten en genieten van onze zwangerschap. Ik ben 31 jaar

No Avatar
anoniem happy on
Anoniem
Naam: anoniem happy

Hallo lieve zwangere , ik ben 13 wkn zwanger heel blij , zelf 16 jaar jong , vriend van dezelfde leeftijd , ouders van bijde kanten die ons door dik en dun steunen , zwangerschao was niet gepland , maar we gaan er voor en zien de toekomst met veel vertrouwen en liefde tegemoed , heel veel liefs ook voor onze ouders voor alvast de geweldige steun , anoniem x

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Vandaag 13 weken zwanger!!! Van ons ICSI wondertje...ons enige enigste bevruchte eicel heeft zich de afgelopen weken ontwikkelt tot de mooiste foetus. Vorige week mijn kleine zien schoppen, zwaaien en draaien....dat was alles wat ik nodig had om nu compleet te gaan genieten van mijn zwangerschap. Wat ben ik trots...ook op mij al snel groeiende buik! Heerlijk! Laat maar komen...

No Avatar
tweeling on
Naam: tweeling
|
Lid sinds: 04 nov 2012

hallo allemaal ben nu 13 weken en 5 dagen zwanger van een tweeling en helemaal happy bijna geen last meer van misselijkheid en me energie is ook alweer wat terug aan het komen groetessswink

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,
Ik ben vandaag de 13 e week ingegaan, heel spannend het is de tweede en mijn ventje is 20 maanden oud.
ook is het spannend omdat ik al 42 ben. zijn er hier ook oudere moeders?

Pagina's


Volg ons op social media