15 weken zwanger

15 weken zwanger
De baby is nu 11 cm lang en weegt zo'n 75 gram. De baby oefent al flink wat bewegingen met zijn armen en benen al zal het nog een tijdje duren voor die bewegingen voor de moeder ook te voelen zijn. Ben je 15 weken zwanger, dan kan door de snelle groei van de baby striae ontstaan op bijvoorbeeld je borsten en buik. Goed eten, veel drinken en de huid goed insmeren met een verzorgende lotion kunnen de schade beperken.

De baby na 15 weken zwangerschap

15 weken zwangerJe baby is nu zo'n 11 cm lang en weegt rond de 75 gram. De ogen groeien steeds dichter naar elkaar toe, al hebben ze nog een stukje te gaan voor ze op hun uiteindelijke plaats belanden. Het hoofdje rust inmiddels op de nek, niet langer op de schouders. Je baby zwemt er nog steeds lustig op los waardoor zijn spieren steeds sterker worden. Verder oefent de baby steeds meer bewegingen: hij of zij kan nu een vuistje maken en duim en pols bewegen.

Ook kan de baby als je 15 weken zwanger bent al goed overweg met zijn of haar voeten, die worden naar binnen en buiten gedraaid, hij of zij kan schoppen en de teentjes spreiden. De bewegingen zijn nog niet zo vloeiend als na de geboorte maar er wordt hard geoefend!  Zelf zal je er waarschijnlijk nog niets van voelen maar daar komt rond week 20 verandering in. Vrouwen die al een keer eerder zwanger zijn geweest hebben vaak eerder door dat ze de bewegingen kunnen voelen, ze weten immers waar ze op moeten letten. Voor vrouwen die voor het eerst zwanger zijn kunnen de bewegingen moeilijker te herkennen zijn. Ze zijn nog zo licht dat het wat weg heeft van bijvoorbeeld gerommel van je darmen. Het kriebelige gevoel dat je baby veroorzaakt met zijn bewegingen wordt vaak vergeleken met het gevoel alsof er een vlindertje tegen je buikwand aanvliegt.

De moeder, alweer 15 weken zwanger

De komende maanden groeit je baby het hardst van de hele zwangerschap! Het is dus belangrijk dat je goed op je voeding let en voldoende rust neemt. De kans bestaat dat de komende tijd door die harde groei zwangerschapsstriemen (striae) ontstaan op bijvoorbeeld je borsten en buik. Goed eten, voldoende drinken en de huid goed insmeren met een verzorgende lotion kunnen de schade beperken. De striemen vallen in het begin misschien erg op maar na de zwangerschap zullen ze de kleur van je huid aannemen. Helemaal verwijnen zullen ze jammer genoeg nooit. 
Omdat je buik begint te groeien is het misschien leuk om eens te kijken naar zo'n leuke buikband van buikband.com

Het zwangerschapshormoon zorgt ervoor dat je lichaam meer pigment aanmaakt dan normaal. Daardoor kunnen er pigmentvlekken in je gezicht ontstaan, die over het algemeen na je zwangerschap weer verdwijnen. Datzelfde pigment zorgt er ook voor dat je tepels nu een stuk donkerder zijn dan normaal. Wees voorzichtig met de zon of zonnebank, die verhoogde pigmentproductie kan ervoor zorgen dat je niet mooi egaal bruin wordt maar kan zorgen voor een vlekkerig resultaat. Test dit eerst even!

Pretecho

Als je echt niet kan wachten om het geslacht van je baby te weten, kan je in deze week een pretecho laten maken. Vanaf week 14 zijn de geslachtsdelen namelijk te herkennen. Maar als je het geduld op kan brengen kan het geslacht ook bij de 20-weken echo bekend worden gemaakt. De beste periode voor een pretecho is rond 27 weken zwangerschap omdat je baby dan een beetje spek op de botten heeft maar nog wel zo klein is dat er een goed beeld gevormd kan worden op de echo.

16 weken zwanger

Deze week is de baby zo'n 15 cm lang en weegt ongeveer 100 gram. De wimpertjes en wenkbrauwen komen deze week tevoorschijn. Lees meer over week 16 of schrijf je eigen ervaringen op.

14 weken zwanger - 16 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maanden zwangerschap

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Hoi
Ik ben nu 15 weken en 6 dagen zwanger.
Eerste kindje. Wil t zo graag voelen. Maar weet dus niet waar ik op moet letten. Over 1 dag een pret echo heel spannend ! Ben heel benieuwd hihi.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Wij hebben zaterdag een pretecho. Ik ben echt verschrikkelijk benieuwd naar het geslacht ...

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo ik ben 16 weken en ben zwanger van ons tweede en voel al ons kind

is zo heerlijk wanneer zouden we het geslacht weten mvg

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben 15 weken en 3 dagen zwanger. Heb af toe veel pijn in mijn onderbuik. Is dat normaal? Ik vind heel erg spannend na 2 miskramen. hoop dat het goed gaat en kan niet wachten om mijn kind in mijn armen te houden. Veel succes allemaal Groetjes Nadaa

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo! gefeliciteerd !!! met jullie zwangerschaap
  ik ben 15 weken van mijn 4de kind, na 13 jaar ik heb 2 miskraam achter de rug, af en toe een beetje onzeker natuurlijk maar wij zijn heel blij. tot nu toe gaat goed veel banden pijn. en nu steken bij mij onder buik. ik heb de vk gebeld ze zei, dat het normaal was.is zo leuk ik voel de kliene al bewegen...... zo heeeeeeeerlijk.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben vandaag 14 weken en 5 dagen zwanger. Na 13 jaar verwachten wij weer een kindje, heel bijzonder. We hebben 2 kinderen, de oudste is 16 en de jongste 12,5.
Tot nog toe gaat alles goed, en af en toe voel ik het ook al lichtjes bewegen.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben vandaag precies 15 weken .. van onze 1e ..

ik kan het gefladder zeker wel voele als ik me erop focus..
geweldig.. !
Nog even en dan kan papa meevoele..

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ik ben 14 weken en 4 dagen zwanger. mijn eerste zwangerschap, ik heb wel 2 miskraam gehad.
Ik voel me nu lekker, fit af en toe banden pijn maar ja dit is normaal.
nog 5 weken wacht voor de 20 echo om te weten hij of zij.
ik wens iedereen veel succes met de zwangerschap.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ben vandaag 15 weken zwange hoera krijg vandaag ook weer een echo spannend!!! heb vanaf week 6 ook al bloedingen, was een gedeeltelijke miskraam, had 2 vruchtjes nu nog 1 die trekt zich in iedergeval nergens wat van aan. buikpijn heb ik ook al 15 weken lang maar dat schijnt ook allemaal normaal te zijn. dus de meeste kwaaltjes stellen niks voor maar ze kunnen goed vevelend zijn hopen dat het snel wat minder wordt kan ik er denk ik wat meer van genieten. en nu maar op naar de 16 weken

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben vandaag 15 weken zwanger van ons eerste kindje. Ik ben er enorm blij mee, en vind het ook best wel vreemd, ik kan het me gewoon niet voorstellen dat er een klein mensje in mij groeit. Wat een wonder.
Ik heb ook het idee dat ik het gevoelt heb, maar dat leek mij zo vroeg. heeft iemand anders dit ook gehad, bij zijn eerste kindje?
En ben nu zo'n 3 kilo aangekomen, is dat een beetje normaal of eigenlijk teveel? Hoeveel zijn jullie aangekomen in deze periode?

Groetjes

Pagina's


Volg ons op social media