16 weken zwanger

16 weken zwanger

Deze week is de baby zo'n 15 cm lang en weegt ongeveer 100 gram. De wimpertjes en wenkbrauwen komen deze week tevoorschijn.Het is te hopen dat je zelf weer iets meer energie in je lichaam voelt.Die heb je misschien wel hard nodig voor het klaar maken en inrichten van de kinderkamer.

De baby bij 16 weken zwangerschap

Je bent alweer 16 weken zwangerDeze week is de foetus zo'n 15 cm lang geworden en weegt nu rond de 100 gram. De wimpertjes en wenkbrauwen komen deze week langzaam maar zeker tevoorschijn. De stembanden zijn vanaf week 16 ook helemaal ontwikkeld. De vinger- en teennageltjes zijn inmiddels bijna volgroeid. Het lichaampje van je baby is nu helemaal bedekt door het donshaar, het lanugo.

Bovendien komt er, nadat je 16 weken zwanger bent, op het hele lichaam een soort huidsmeer terecht. Deze vettige substantie beschermt de huid tegen het vruchtwater, het zorgt ervoor dat de huid niet te week wordt. Door de donshaartjes wordt de huidsmeer op zijn plaats gehouden en net als die haartjes zal ook de huidsmeer rond het einde van de zwangerschap verdwenen zijn.

De moeder, 16 weken in verwachting

Nu de baarmoeder langzaam maar zeker te groot wordt om in het bekken te blijven liggen en dus wat omhoog komt, neemt de druk op je blaas af en zal je tijdelijk wat minder vaak hoeven te plassen. Tegen het einde van de zwangerschap komt daar weer verandering in, als de baarmoeder zo groot is dat hij opnieuw tegen de blaas drukt.

Inmiddels heb je hopelijk weer wat meer energie en dat komt goed uit want er moet een heleboel geregeld worden! Tijdens het tweede trimester is het verstandig om veel praktische zaken te regelen omdat je je fysiek sterker voelt en je buik nog niet zo dik is dat hij echt in de weg zit. Dus...shoppen voor de babyuitzet. En dit is ook een mooie tijd om de kinderkamer in te gaan richten!

Nu je alweer 16 weken zwanger bent kan je ook gaan nadenken over welke zwangerschapscursus je wilt gaan volgen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden. Tijd om je daar in te gaan verdiepen!

Voldoende water drinken!

Tijdens de hele zwangerschap is het erg belangrijk om voldoende water te drinken! Zeker nu je lichaam zo ongelooflijk hard werkt aan de ontwikkeling van een nieuw mensje in je buik heb je voldoende vocht nodig om de afvalstoffen ook weer af te kunnen voeren. Als je last hebt van hoofdpijn is een tekort aan vocht een mogelijke oorzaak. Drink 's ochtends meteen een halve liter water en je hebt een goede start gemaakt voor de rest van de dag. Probeer minimaal 2 liter water te drinken, verspreid over de gehele dag. 

17 weken zwanger

De baby is alweer zo'n 18 cm lang en weegt ongeveer 175 gram. Achter gesloten oogleden wordt er flink geoefend met het draaien van zijn oogjes. lees meer over deze prachtige week in ons artikel over 17 weken zwanger zijn.

15 weken zwanger - 17 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maanden zwangerschap

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Vandaag 16 weken zwanger. Ik heb al een buikje en we(papa en ik) spelen er vaak mee, ook praten doen we. Het is mijn eerste. Het is wel zo dat ik elke dag tot 8 maanden baby aspirine moet slikken, ik ben nog steeds moe en af toe nog overgeven en misselijkheid. Voor de rest gaat alles goed met ons.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Toen mijn vrouw 11 weken zwanger was, rookte ze, nu is ze 16 weken zwanger en rookt nog steeds.  Ik krijg haar niet aan het stoppen. Ik vind het zo asociaal en egoïstisch, maar niets helpt.

Hoe kan ik haar laten stoppen? Ik heb haar al meerdere malen gewezen op de mogelijke gevolgen maar het brengt haar niet tot stoppen met roken. Ze paft gewoon door...

Ik heb medelijden met de baby maar ik kan niks doen.

 

Een wanhopige vader in spe...

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Wat ontzettend goed dat jij je ervoor hard maakt om te zorgen dat ze stopt.
Los van alle lichamelijke gevolgen die dit voor jullie kindje kan meebrengen (denk aan een te laag geboortegewicht, ontwikkelingsachterstanden,etc..) is dit misschien iets wat je haar kan vertellen:
Op het moment dat een vrouw rookt tijdens haar zwangerschap, voelt dit voor de baby alsof hij/zij door een dichtgeknepen rietje ademt! De hoeveelheid zuurstof van de moeder naar de baby via de placenta wordt namelijk veel minder.

Ik hoop dat dit haar wakker schudt, dit voelt toch even heel confronterend, omdat de gevolgen die mogelijk op de lange termijn zich voordoen, makkelijker kunnen worden 'weggewimpeld' met excuses..Maar wie wil er nou dat haar kindje zich zo voelt op het moment dat ze rookt?

Succes!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik ben vandaag 16 weken en een 1 dag ik moet donderdag op controle ben benieuwd of ik weet wat het zal worden is mijn 4de zwangeschap en ze zijn alle 4 anders ik kan niet vertellen wat het word van mijn eigen hopelijk weet ik het donderdag

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben vandaag 16 wkn en 2 dagen zwanger.
Wij hebben dinsdag weer een echo gehad en we krijgen een jongentje!!! :D ook is het gezond zover ze kunnen zien.
Vrijdag weer een echo omdat ze in het zh proefkonijnen zochten voor mensen in opleiding nou ik offer me graag op natuurlijk word het al de tweede keer deze week dat we onze uk kunnen zien. Helaas kan mn ventje niet mee, maar een vriendin van me gaat mee. Ze was erg blij dat ik het haar vroeg, kan ze onze kleine ook bewonderen :)
Ik ben erg misselijk geweest in de eerste periode en verschikkelijk moe en lusteloos. Maar nu moet ik zeggen dat het steeds beter gaat,begin me weer goed te voelen.
Alleen de steken in mn onderbuik zijn nog niet over maar ik ben hierin gerust gesteld door de gynocoloog, het hoort er allemaal bij.

Succes met jullie zwangerschap meiden!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi allemaal,

Ik ben nu ook 16 weken zwanger.
Vanwege mijn leeftijd, en de uitslag van de combinatietest, is het niet onverstandig een vruchtwaterpunctie te doen. Alleen twijfel ik enorm omdat het ook risico's met zich meebrengt. Alleen door de onzekerheid, durf ik niet te genieten van mijn zwangerschap op dit moment.
Heeft iemand ervaring met een vruchtwaterpunctie?
Mijn placenta ligt ook aan de voorzijde/buikwand... Volgens mij mogen ze deze niet raken tijdens de vwp.

Hoop snel reactie van iemand te mogen ontvangen.

Groetjes El.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal ik ben bijna 16 weken, ong 4 kilo aangekomen, ik voel af en toe wel wat maar nog niet duidelijk.
Dit wordt mijn 4e kindje:D
Ben wel heeeeel erg moe nog:S   hebben meerdere dat??

liefs linda

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi Linda,

Ik ben ook nog steeds erg moe hoor en baal soms wel een beetje want mis af en toe mijn energie hihi. Men zegt dat het vanzelf wel komt. Dus misschien moeten we gewoon even wat geduld hebben.

Groetjes en lekker genieten van je zwangerschap van ook een Linda

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben nu 16 weken zwanger en ben al zo een 5 kg aangekomen. Ik voel nog geen enkele kindbeweging. Het is mijn eerste zwangerschap. Morgen heb ik mijn 16 weken echo en op 18 november mijn 21 weken echo. Misschien zal ik morgen het geslacht weten???? En anders is het wachten tot 18 november.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik ben 16W6D en ben al aardig dik. vrijdag krijg ik nog een echo en 22 juli krijg ik mijn 20W echo ben zo benieuwd wat het wordt.
vorige keer kon ze het ook zien maar wou het niet zeggen ze kan het nog fout hebben.
vrijdag gewoon nog een keer vragen.
maar hou het wel voor iedereen geheim. ooh ben zo trots en voel me zo sexy met mijn dikke buik:D.

Pagina's


Volg ons op social media