19 Weken Zwanger

19 Weken Zwanger

In week 19 van de zwangerschap wordt de baby ongeveer 20 cm lang en weegt rond de 220 gram. Op het hoofdje begint het hoofdhaar langzaam maar zeker zichtbaar te worden. Als zwangere kom je nu snel aan in gewicht, soms wel een halve kilo per week!

De baby

Alweer 20 weken zwangerJe baby is in week 19 van de zwangerschap ongeveer 20 cm lang en weegt nu rond de 220 gram. 
Op het hoofdje van je baby maakt het tijdelijke donshaar plaats voor het 'definitieve' haar. Boven de ogen worden de wenkbrauwen deze week gevormd.

De eierstokken van meisjesbaby's bevatten op dit moment zo'n 6 miljoen eicellen! Tegen de tijd dat je baby geboren wordt, zijn daar overigens nog maar 2 miljoen van over, de overige 4 miljoen zijn dan al afgestoten.

Nu je 19 weken zwanger bent hebben de oren nu hun definitieve plek op het hoofdje bereikt en nu komen de oorschelpen ook los van het hoofdje te staan.

De moeder, nu 19 weken zwanger

De komende drie maanden vindt over het algemeen de grootste gewichtstoename plaats. Gemiddeld komen vrouwen tijdens deze maanden zo'n 400-500 gram per week aan, al zal die gewichtstoename niet helemaal gelijdelijk verlopen.

Door de steeds groter en zwaarder wordende buik merk je waarschijnlijk dat je evenwichtsorgaan van slag raakt. Er moet als het ware een nieuw balanspunt gevonden worden en voordat dat het geval is, kan het zijn dat je je af en toe duizelig en licht in je hoofd voelt als je plotseling van positie verandert. Als je last hebt van een hoge bloeddruk of en te laag of te hoog bloedsuikerspiegel, kan je je eveneens duizelig voelen. Geniet er lekker van dat je alweer 19 weken zwanger bent!

Waar bevallen?

Nu je bijna op de helft van de zwangerschap bent aanbeland, kan je je een beetje oriënteren op de verschillende mogelijkheden om te bevallen. De eerste keuze is natuurlijk of je de voorkeur geeft aan een thuisbevalling of het ziekenhuis. Misschien is dit vanwege een medische indicatie wel helemaal niet aan de orde en moet je sowieso naar het ziekenhuis. Als er geen medische indicatie is heb je wel de keuze. Maar besef wel dat er bijna geen één bevalling volledig volgens plan verloopt en dat als je voorkeur uitgaat naar een thuisbevalling, je misschien toch alsnog naar het ziekenhuis moet. Andersom zijn er ook verhalen te over van bevallingen die ineens zo snel gaan dat de verloskundige de reis naar het ziekenhuis niet meer aandurft. Dus maak een plan maar pin je er aan de andere kant niet te veel aan vast.

20 weken zwanger

De baby is alweer 25 cm lang en weegt rond de 300 gram. Hij moet dus nog ongeveer twee keer zo lang worden tot de bevalling, en nog wel 10 keer zo zwaar! Lees meer over week 20 van de zwangerschap.

18 weken zwanger - 20 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maanden zwangerschap

 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Twaa

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

zwanger van de 3e en voelde de kleine spruit al vanaf 13 weken :) we hebben een angel sound aangeschaft en daarmee had ik de mogelijkheid het te controleren en ja hoor, het donzende water van het koppeltje duikelen was duidelijk hoorbaar. heel en heb het meer als 1 x gecontroleerd echt grappig en bijzonder als ik dit hier allemaal lees. geniet ervan dames, das het enige dat telt dat voelt je baby wonder ook. mama rustig en gelukkig is je babytje dat ook daar ben ik heilig van.

No Avatar
Marke on
Naam: Marke
|
Lid sinds: 12 nov 2011

19 weken van mijn eerste kindje en ik voel het af en toe al goed bewegen
Zalig gewoon!! :D

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Wij zijn deze week 19 weken zwanger van ons derde kindje.
Onze oudsten zijn 11 en 13 jaar en beleven alles volop mee.
Een ongeplande surprise zwangerschap, maar zeer zeker gewild.
Gisteren kregen we een extra echo omwille van bandenpijn (die normaal blijkt te zijn bij een derde)
Ons kleintje weegt nu 241 gram en zit met de voetjes pal op men blaas te trappelen.
Nu we weten wat de oorzaak is van die pijn zijn we gerustgeteld.
De echo was super !!  We kregen het gezichtje mooi te zien alsook een voetje.
Net een eerste kennismaking , want alle gezichttrekken zijn al goed duidelijk op zo'n echo.
Wat een verschil in techniek in vergelijking met 11 jaar gelden bij onze laatste ! we stonden perplex !

No Avatar
bloemetje on
Naam: bloemetje
|
Lid sinds: 16 mei 2011
Ik voel de kleine al vanaf 15 weken, maar sinds week 18 kan mijn vriend ook meegenieten!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi hoi,

Ik ben nu 18 weken en 6 dagen..En voel de baby al vanaf 16 weken..Met 17 weken geslachsbepaling laten doen..Daaruit blijkt dat we een zoon krijgen..Ze vertelde me dat het heel goed kon zijn dat ik de baby kon voelen omdat me placenta aan de achterkant ligt...dit is me 1ste zwangerschap...

Groetjes..

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Met 16 weken voelde ik mn kleine al zachtjes bewegen in mn buik!
Nu ben ik alweer 19 weken en de kleine schopt nu flink!
Je ziet zelfs mijn buik bewegen wanneer mn wondertje schopt.
Nu kan iedereen meegenieten van de kleine!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi ik ben ook 19 weken zwanger .
maar ik heb het als ik me hand op mijn buik leg is net dat ik een propje in me handen heb.
en als ik me hand ergens anders leg dan komt die zo weer naar me hand zwemen.
ik geniet er wel van.
                                           groetjes   marga

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik heb morgen de 20 weken echo.
ben erg benieuwd wat het geslacht is.
dit word mijn 4e kindje(eigenlijk mijn 5e,want vorig jaar bevallen van een doodgeboren kindje met 18 weken.)gelukkig gaat alles goed tot nu toe.
maar ik voel het kindje ook nog niet echt,alleen wat gevladder af en toe..

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo ik ben ook 19 weken nu en heb de kleine nog ma amper gevoeld,ma komt ook omdat de placenta aan de voorkant ligt..dit weet ik omdat ik vorige week met 18 weken een pretecho heb gehad en weet dus ook dat we een meisje krijgen:) 28sept de 20weken echo...!! spannend!!;)

Pagina's


Volg ons op social media