1ste keer zwanger en uitgerekend eind oktober begin november!

Naam: frouwkje
|
Lid sinds 22 feb 2010
hallo, Ben jij ook voor het eerst zwanger en dan ongeveer uitgerekend?

No Avatar
frouwkje on
Naam: frouwkje
|
Lid sinds: 22 feb 2010

Ik ben 4 weken en 1 dag zwanger, heerlijk die twee extra weken die je erbij krijgt :) zo klinkt het al heel wat hihi.
hebben jullie het al mensen verteld en zijn jullie al bij de dokter geweest?
Ik moest zaterdag ongesteld worden en werd het niet, end van de dag een test gedaan en ja hoor zwanger:) Voelde het gelijk die dag zere en beetje opgezwollen borsten en constant een rommelend gevoel in mijn buik, en minder eetlust.................................. jullie dan??
Ben heel benieuwd!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi,

Ik ben bij de dokter geweest om bloed te laten nemen om werkelijk te zien of ik zwanger was.
Aan het begin had ik wel verschijnselen maar nu voel ik niks buiten moe zijn.
Mijn darmen zijn snachts vooral ook in de weer, heb ook weinig eetlust en soms wel duizelig en zwart voor de ogen. Ik ben n u 5 weken en uitgeteld voor 16 oktober. Ik heb 23 maart pas een eerste afspraak voor een echo bij de gynaecoloog dus das nog lang en wil echt weten of het hartje klopt. Ben benieuwd.
Hoe voel jij je op moment Froukje? Is dit ook je eerste beebje?

No Avatar
frouwkje on
Naam: frouwkje
|
Lid sinds: 22 feb 2010

Hoi hoi,
ja ik ook voor het eerst zwanger, heel raar en niemand weet het ook nog.
ok pas 23 maart nou dan kan ik nog wel een paar weekjes wachten dus met een afspraak maken. heel spannend vooral omdat je overal leest hoe kritiek die eerste weken zijn.
ik zoals ik zelf heb berekent uitgerekend op 31 oktober maar misschien zegt de dokter later wel anders? 

No Avatar
mama-to-be on
Naam: mama-to-be
|
Lid sinds: 15 feb 2010
Hallo Frouwkje,

Ik ben ook zwanger van ons eerste kindje (vandaag  7 weken). We hebben er lang op moeten wachten (2,5 jaar) maar het is nu eindelijk gelukt. Ik heb het "geluk" dat ik onder behandeling ben bij de gynaecoloog, dus ik ben inmiddels al 2x voor een echo geweest. Ik kan je zeggen dat dit echt heel bijzonder is. We hebben het hartje inmiddels horen kloppen. (heel bijzonder moment). Even over je uitgerekende datum, een trucje van de gynaecoloog: Bij de eerste dag van je laatste menstruatie 7 dagen optellen en er 3 maanden van aftrekken. In mijn geval 7 januari + 7 dagen= 14 januari dan
14 januari - 3 maanden= 14 oktober.

Groetjes,
 Esther

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Oh Esther, dat is wel leuk dat trucje!
Dat klopt want mijn eerste dag van de laatste menstruatie was 9 januari. Dan zitten we dicht bij elkaar .
Klopt het dat i,k dan 5 weken ben of ben ik dan ook 7 weken? Via een site op de PC ben ik deze week 5 weken. Nu weet ik het niet meer!
 Ale dan eindelijk na 2,5 jaar zwanger. Dat zal inderdaad een heerlijk gevoel zijn! Een dikke proficiat aan  de rest ook! Geniet ervan. Ben jij misselijk Esther?

No Avatar
mama-to-be on
Naam: mama-to-be
|
Lid sinds: 15 feb 2010
Hallo annoniem,

Als je 9 januari voor het laatst ongesteld was, dan ben je zaterdag 27 februari 7 weken zwanger!! Dat zijn er twee meer dan je dacht. ( jij hebt waarschijnlijk gerekend vanaf je ovulatie, maar je moet dus rekenen vanaf de eerste dag van je menstruatie, je krijgt dus twee weken kado!!!)

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk helemaal niet veel klachten heb. Ben niet misselijk, maar wel heel erg moe.
Groetjes,
Esther

No Avatar
frouwkje on
Naam: frouwkje
|
Lid sinds: 22 feb 2010

hallo,
leuk trucje inderdaad en komt weer dezelfde datum uit.
gefeliciteerd allemaal! leuk om er even over te kunnen praten:) mijn vriend wil dat we het nog niemand vertellen maar zo is het helemaal onwerkelijk! Hou er ook nog heel veel rekening mee dat het mis kan gaan! Kan niet wachten tot alles een beetje zekerder is maar zoals ik in de boeken lees is pas in mei of zo de echte kritieke tijd voorbij pffffffff dat is nog een heel end weg zeg!!
Ik voel mijn buik wel constant en gister echt steken aan de linkerkant. En soms wat een weeeig gevoel op de maag en opgezette buik:)
groetjes Frouwkje

No Avatar
Kaar on
Naam: Kaar
|
Lid sinds: 11 feb 2010

hoi meiden,

Ook dit wordt mijn eerste kindje en ben uitgerekend 29 oktober! Dus ook eind oktober. Morgen ben ik 5 weken. Ik voel me al zwanger vanaf dag 1 na de ovulatie! Stond licht misselijk/duizelig op en had gewoon een ander gevoel, meer in mezelf gekeerd. Ben nu nog steeds misselijk in de ochtend maar erger dan eerst en gisteren werd ik ineens misselijk in de winkel, balen was dat zeg! Verder ben ik ook veel meer moe, dus ik slaap heel veel.

Wij deden trouwens een eerste test te vroeg, op de test stond dat het 4 dagen eerder mocht. Maar hij gaf negatief aan. Toen hadden we echt even een anti-climax, dus toch niet? Maar op internet las ik een paar dagen later dat het een misverstand was dat die test pas op de eerste niet ongesteldheidsdag gebruikt kon worden.

Wij hebben het alleen onze dierbare vrienden al verteld, en de grootouders vertellen we het denk ik dit weekend. Wij vinden gewoon dat het er al mag zijn. Als het mis mocht gaan, dan mogen zij dat ook weten. Aan de grote klok hangen, daar wacht ik nog even mee.

Nou, leuk dat we het kunnen delen!

Groetjes, Karin

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Wij hebben het ook alleen tegen onze ouders gezegd en dan na de eerste echo vertellen we het tegen de vrienden!
Moeilijk om zolang verborgen te houden. Froukje, s avonds heb ik ook een opgezetten buik, zal door maag en darmen komen en soms kleine steekjes ook ja.We zullen hopen dat het allemaal bij iedereen goed gaat!

Groetjes anonieme Saartje :-)

No Avatar
frouwkje on
Naam: frouwkje
|
Lid sinds: 22 feb 2010

hallo,
jeetje voelde jij het toen al, en karin hoe weet jij dat je vijf weken zwanger bent? heb je dat zelf berekent of de dokter/verloskundige?? Heb jij al een afspraak of een afspraak gehad?
Ik wil het ook graag vertellen maar ja wil dit wel samen gaan doen!! even wachten is opzich ook niet erg. hihi we hebben net nog even een test gedaan ja hoe kun je nou in een keer niet zwanger zijn maar gewoon om het nog maar een keer te zien:) en ja hoor weer zwanger in beeld!! Ik denk wel dat ik het deze week maar op mijn werk ga vertellen nou ja teamleidster ze zijn namenlijk al heel druk met de rooster precies in de tijd dat ik er dan uit zou gaan! Beetje stom als alles straks rond is en dan moet alles weer op de kop, wat vinden jullie?????????/
wanneer heb jij je eerste echo dan saartje??
groetjes frouwkje

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig