20 Weken Zwanger

20 Weken Zwanger

De baby is alweer 25 cm lang en weegt rond de 300 gram. Hij moet dus nog ongeveer twee keer zo lang worden tot de bevalling, en nog wel 10 keer zo zwaar! Ook kunnen bewegingen van de baby nu veel heftiger aanvoelen omdat de botten van de baby steeds sterker worden. Oef!!

De baby als je 20 weken zwanger bent

Zo ziet het van binnen eruit als je 20 weken zwanger bentJe baby is deze week zo'n 25cm lang geworden en weegt nu rond de 300 gram. Je baby zal dus nog twee keer zo lang worden tot de bevalling, en nog wel 10 keer zo zwaar!

Heb jij je baby al voelen bewegen? De kans is groot dat je tijdens het 20 weken zwanger zijn voor het eerst het leven dat in je buik groeit, voelt bewegen! Een prachtig bewijs van leven van het kindje dat zich daar aan het ontwikkelen is. Zodra je die bewegingen leert herkennen, zal je ook merken dat je baby al een echt slaap-waakritme heeft aangenomen. Je zal dus kunnen voorspellen wanneer je baby ongeveer gaat slapen en wanneer hij weer wakker wordt. Als het tijd is om te gaan slapen nestelt je baby zich in zijn of haar favoriete houding waarbij het hoofdje op de borst rust of achterovergekanteld op de rug steunt.

Het bot wordt nu steeds sterker waardoor de bewegingen die je voelt ook steeds harder zullen worden. Over een paar weken zal ook je partner de bewegingen van jullie baby kunnen voelen! En als je baby schrikt van een hard geluid zal hij of zij dat laten merken door een flinke trap uit te delen! Regelmatig terugkerende geluiden zal de baby ook steeds beter herkennen. Als je baby die geluiden na de bevalling weer hoort, zal je misschien merken dat je baby een stuk rustiger wordt.

De moeder

Bij veel vrouwen ontstaat rond week 20 een donkere streep die vanaf het schaamhaar tot de navel loopt. Deze streep heet de 'linea nigra' en verdwijnt na de bevalling vanzelf weer.

Tip! Maak regelmatig een buikfoto

Door eens in de paar weken een foto te maken van je buik houd je een leuk aandenken aan de zwangerschap over. Maak de foto op een vaste plek en probeer steeds dezelfde soort kleding te dragen, zo zie je de ontwikkeling extra goed. Als je straks na je bevalling weer in je oude kleding past en deze foto's terugziet, is het moeilijk om voor te stellen dat je buik ooit zo groot is geweest als tegen het einde van je zwangerschap! 

21 weken zwanger

De baby weegt nu zo'n 400 gram en is ongeveer 26 cm lang. Week 21, dus over de helft! Lees meer over week 21 op onze website.

19 weken zwanger - 21 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maand zwangeren

Laat anderen zicht beter voorbereiden op week 20 van de zwangerschap door hieronder je eigen ervaring achter te laten over deze week. Op deze manier krijgen we een steeds beter beeld van wat we kunnen verwachten in week 20 van de zwangerschap.

No Avatar
Joyce on
Anoniem
Naam: Joyce

Ik ben nu 20 weken en 3 dagen!
Het is mij ook m'n eerste zwangerschap maar ik heb zon geluk dat ik de kleine man al voel sinds 2,5 week!
Heerlijk gevoel!

No Avatar
nina on
Anoniem
Naam: nina

ik ben 20 weken en lig nu al inder me buik mag dat of kan ze nog draaie

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Halloooo,

Hier ook bijna 20 weken zwanger. over weekje de 20 weken echo.
Ik vind het zo spannend. Hoop dat ons zoontje helemaal gezond is.
Kan niet wachten tot we ons kindje kunnen knuffelen. hebben al een meisje van 1,5 jaar rondlopen van mijn vriend dus die krijgt een broertje erbij en is er heel blij mee =)
iedereen heel veel succes we zijn op de helft, en geniet ervan, voor we het weten missen we ons buikje weer hihi

XXX

No Avatar
marina1980 on
Naam: marina1980
|
Lid sinds: 15 nov 2011

Jippie ik ben vandaag ook 20 weken zwanger, ik heb a.s woensdag mijn echo erg spannend. Ook al is dit onze 2de zwangerschap en ik me eigenlijk niet ongerust maak over eventuele afwijkingen, hoop ik wel of meneer/mevrouw even laat zien op de echo welk geslacht het heeft. We hebben al een dochter en ook al zou ik nog een meisje niet heel erg vinden hoop ik toch stiekem op een jongen. 

 

groetjes 

No Avatar
DANIELLE 1973 on
Naam: DANIELLE 1973
|
Lid sinds: 23 nov 2011
Hallo allemaal,

Ook ik ben 20 weken zwanger. Heb afgelopen maandag een echo gehad en gelukkig is alles goed.
Het wordt een jongen. Wij hebben een dochter van 5 jaar.
Dus ze krijgt een broertje. Even wennen maar komt vast goed.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Heee meiden,
ik ben nu twintig weken en vijf dagen zwanger, en heb maandag de twintig weken echo gehad!! Onze Jolée krijgt er een zusje bij! O wat zijn we blij!!
Groetjes Eva, apetrotse mama-to-be

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo

morgen mijn 20 week echo. Ik ben zeer benieuwd. Ik weet wel al dat het een jongetje is maar morgen weet ik of alles er goed uitziet! Ik kan niet wachten! Ik ben heel zenuwachtig!

Grjts
Toekomstige mama

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo, ik ben 20wkn en 3dagen zwanger van mijn 1ste kindje en voel de baby al heel duidelijk. Dinsdag
op onderzoek geweest maar het beweegt veel te veel, en maakt het de gynea ook heel moeilijk. Het geslacht was ook moeilijk te zien, doordat het teveel bewoog. Na een inwendig onderzoek zei ze dat het ze een vermoeden heeft dat het een meisje wordt :) Zijn er nog mensen die dit meemaken? En is het vermoeden van een gynea meestal correct?
Ben zo benieuwt wat het wordt!!
Groetjes Vicky

No Avatar
Martina36 on
Naam: Martina36
|
Lid sinds: 10 jun 2011

Hoi,

Zal er niet voor 100% van uitgaan als het een vermoeden is.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ha ha of wel.

Een vriendin kreeg met de 20 weken echo te horen dat ze een meisje mocht verwachten. Toen het kindje er was had het toch echt een piemeltje. Mijn man heeft al die tijd beweerd,  nee hoor eht is een jongen. Lekker op je gevoel vertrouwen!!

Pagina's


Volg ons op social media