22 weken zwanger

22 weken zwanger
Na 22 weken zwangerschap is de baby is nu ongeveer 28 cm lang en weegt rond de 440 gram. De komende tijd wordt vooral veel energie in het ontwikkelen van de organen gestoken. Het kan zijn dat je last krijgt van opgezette enkels en voeten dus ook voor deze week geldt weer, pak je rust en blijf niet te lang staan.

De baby als je 22 weken zwanger bent

22 weken zwangerJe baby is nu ongeveer 28 cm lang en weegt rond de 440 gram. De komende tijd zal de groei van je baby wat minder hard gaan omdat de energie vooral gaat naar het verder ontwikkelen van de organen. Je baby wordt langzaam maar zeker ook een beetje molliger. Daardoor zal de nu nog gerimpelde huid mooi strak trekken.

De organen moeten zichnogverder ontwikkelen maar ze werken al wel. De lever, de maag en zintuigen beginnen beter te werken en je baby kan rond deze week ook al horen!  Het zijn vooral de darmen die de baby zal horen maar ook stemmen van buitenaf zijn te horen. Ook al komen alle geluiden erg gedempt binnen door het vruchtwater, toch zullen de geluiden voor de baby al snel herkenbaar worden. Elke dag een iedje zingen voor het slapen gaan zou nu best kunnen. 

Je baby oefent na 22 weken zwanger zijn nog steeds allerlei verschillende bewegingen volop. Zo maken zijn of haar handjes veel grijpbewegingen en het kan zo maar dat ze daarbij de navelstreng tegen komen! De navelstreng is gelukkig zo stevig dat je baby niet in staat is om de streng dicht te knijpen. Het spelen met jouw navelstreng kan dus helemaal geen kwaad!

Vanaf week 22 dalen bij jongensbaby's de testikels van het bekken naar het scrotum.

De moeder in week 22

Het vruchtwater in de baarmoeder wordt iedere 3 tot 4 uur compleet ververst. Door veel te drinken kan je dit proces een handje helpen.

Rond deze tijd beginnen veel vrouwen last te krijgen van opgezette enkels en voeten. Door iedere dag voldoende rust te nemen en vooral niet te lang te blijven staan, kan je die dikke enkels en voeten grotendeels voorkomen. Als je er toch last van hebt, kan je door te gaan liggen en je benen boven je lichaam te laten rusten, het vocht weer laten wegzakken. Door dit grotendeels te vermijden, voorkom je ook dat je lichaam te veel vocht vasthoudt.

Tijd voor de Babykamer?

Je hebt vast al weleens aan de babykamer gedacht en welke spullen je daarvoor moet aanschaffen. Nu je over de twintig weken bent en je echo achter de rug is wordt het misschien tijd ideeën op te doen voor de inrichting van de babykamer. Er zijn genoeg voorbeelden van mooie babykamers te vinden op internet. Soms kun je ook gemakkelijk aan tweedehands spullen komen. marktplaats is daar uitermate geschikt voor.

23 weken zwanger

Ben je alweer 23 weken zwanger dan is de baby rond de 30 cm lang en weegt ongeveer een pond. Op een pretecho valt nu goed vast te stellen of je een jongen of meisje verwacht.

21 weken zwanger - 23 weken zwanger - Forum 4,5 of 6 maanden zwanger

No Avatar
Simone1979 on
Anoniem
Naam: Simone1979

Nou inderdaad maar rustig aan gaan doen zou ik zeggen, helemaal als dat het advies is! Ik geniet er wel erg van moet ik zeggen. Ik heb net ook die leuk gratis babydoos ontvangen van de prenatal. Veel reclame maar toch ook wel leuke dingetjes.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ben 22 weken zwanger van een tweeling, en vandaag denk ik te veel gedaan??? Mijn buik voelt soort strak aan, beetje lastig omschrijven herkent iemand het gevoel??

No Avatar
Marke on
Naam: Marke
|
Lid sinds: 12 nov 2011
Morgen 5 maandjes zwanger  ik zit nu dan ook in week 22 en vind het zo leuk , ik voel het kleintje al heel goed in de buik en ben er super trots op!  :D

No Avatar
Permilla on
Naam: Permilla
|
Lid sinds: 01 dec 2011
Hee meiden, Ik ben Permilla, 17 jaar en alweer 22 weken en 4 dagen zwanger van een meisje. Heb nooit problemen gehad zoals misselijk. Merk alleen wel dat het werken steeds zwaarder word, sta de hele dag en maak dagen van 10 uur. Ik voel ons kleine meisje al heel goed, word steeds sterker gevoel. Echt super om het te voelen, en zo af en toe ook mijn buik zien te bewegen. Liefs

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

22 en ook zwanger van een prinsesje xxx

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Lieve meiden,
ik ben vandaag ook precies 22 weken zwanger en het is een meisje!! Wat een geluk een zusje voor onze Jolée en ja wij wisten meteen haar naam. Mijn buikje begint langzaam te komen en daarom heb ik  vandaag een buikband besteld, een roze met handjes en voetjes en kijk uit naar wanneer hij bezorgd zal worden. Iedereen mag het weten hoor: WIJ KRIJGEN EEN DOCHTER!!! Ik hou jullie op de hoogte.
Liefs van Eva, Tom en Jolée (en Smurf)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik ben suzanne ik ben 22 weken en 2 dagen zwanger van een jongetje best spannend maar wel een mooie ervaring

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi Ik ben Corinne en ben morgen precies 22 weken!
Vanaf week 5,  24 uur per dag kots en kots misselijk, continue braken! 4x opgenomen gelegen en ben nu weer thuis met een jejunum-sonde, de zwangerschap valt niet mee, elke dag is het overleven!
Maar ik voel de kleine man elke dag bewegen in mijn buik en weet ik waar voor we het doen...
Liefs!!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem


Hoi Beste,

Ik ben nu ook bijna 22 weken zwanger van mijn eerste gift van God! weet nog niet wat het wordt, maargoed we zijn harstikke gezond, en kijken volverwachting uit naar het wonderbaar werk Gods!!!

Veel Liefs!

Urely H. W.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Halloooo allemaaaaaall,

Ik ben vandaag 22 weken en 2 dagen zwanger van een tweeling!
De zwangerschapskwaaltjes zijn nu al voorbij maar de rugpijn en steken zijn begonnen, ook heb k sinds gisteren opgezette voeten! Maar maakt niet uit joh, ik krijg er daarna 2 prachtige engeltjes bij!!

Gisteren ben ik met mijn vader gaan winkelen en heb ik een buggy voor een tweeling cadeau gekregen!
Oefff, 600 euro bespaard van men kosten! Heb alleen nog een comode, en 2 bedjes nodig.

Ik zou zeggen : succes meiden, en geniet er van!!

Groetjes Latifa

Pagina's


Volg ons op social media