23 weken zwanger

23 weken zwanger

Ben je alweer 23 weken zwanger dan is de baby rond de 30 cm lang en weegt ongeveer een pond. Je baby oefent nog steeds allerlei reflexen, bijvoorbeeld het ademhalen, zuigen en slikken. Op een pretecho valt nu goed vast te stellen of je een jongen of meisje verwacht.

De baby als je 23 weken zwanger bent

Alweer 23 weken zwangerIn week 23 weegt je baby ongeveer 500 gram en hij of zij is nu rond de 30 cm lang. Het hoofdje is nog steeds erg groot in verhouding tot de rest van het lichaam, maar de romp, armen en benen zijn nu zo gegroeid dat het lichaam er beter geproportioneerd uitziet.

Je baby oefent nog steeds allerlei reflexen die hij of zij later nodig heeft om te overleven na de bevalling. De baby oefent bijvoorbeeld het ademhalen, zuigen en slikken. Als hij daarbij te gretig is, krijgt hij de hik. Misschien heb je ook al gemerkt dat je baby op jouw bewegingen reageert. Als je bijvoorbeeld je handen tegen je buik aandrukt, zwemt je baby soms op je handen af.

23 weken zwanger, hoe gaat het met de moeder?

Als je deze week een pretecho laat maken, valt voor de verloskundige aan de hand van die echo vast te stellen of je een jongen of een meisje verwacht! Spannend, maar nu moet jij misschien nog besluiten of je dit wel wilt weten.. Voor sommige ouders staat vanaf het begin van de zwangerschap al vast dat ze het geslacht willen weten, terwijl andere ouders liever verrast willen worden tijdens de geboorte van hun baby. Houd er in ieder geval rekening mee dat zo'n voorspelling niet helemaal 100% zekerheid geeft, er zijn genoeg ouders die toch nog verrast werden tijdens de geboorte! Dus probeer daar rekening mee te houden bij het inrichten van de babykamer. Er zijn genoeg voorbeelden van mooie babykamers.

Het hangt er trouwens vanaf of je een 2D of een 3D-echo laat maken. Een 2D echo kan als je  23 weken zwanger bent al gemaakt worden, voor een 3D echo moet je even wachten tot rond week 28 van de zwangerschap.

De borstvoeding komt op gang

De borsten zijn zich aan het voorbereiden op het geven van borstvoeding. Het kan ook zijn dat er al wat vocht uitkomt, dit is colostrum. Colostrum is geel doorzichtig vocht dat uit de borsten komt. Colostrum bevat veel afweerstoffen en zitten vol mineralen eiwitten en vitamines. Dit is het eerste soort melk dat de baby binnenkrijgt. Ongeveer vier dagen na de bevalling gaat het colostrum over in melk. De vloeistof wordt dunner en verandert dan ook van kleur. Lees meer over borstvoeding op onze pagina over borstvoeding. Wil je alvast kijken wat er allemaal te koop is op dit gebied, kijk dan eens rond bij de Prenatal voor veilige en goed geteste producten.

Uitzet voor de baby

Nu je al ruim over de helft bent en de babykamer misschien al helemaal klaar is, moeten er natuurlijk ook allemaal spullen komen die je nodig hebt als de baby er straks is. Kijk eens op onze special pagina over de baby uitzet, dan weet je precies wat je straks allemaal nodig hebt. Omdat het allemaal spullen zijn die je maar tijdelijk nodig hebt staan sites als marktplaats er ook vol mee. Door het grote aanbod kan je daar vaak heel goedkoop je babyspullen vinden. 

24 weken zwanger

In week 24 van de zwangerschap weegt de baby ongeveer 575 gram en is nu rond de 31 cm lang. Het gewicht zal de komende tijd razendsnel toenemen; de baby legt een vetreserve aan voor na de bevalling.

22 weken zwanger - 24 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maand zwangeren

 

No Avatar
linda g on
Anoniem
Naam: linda g

Ik ben vandaag 23 wk en 2 dagen, ons mannetje voel ik heel goed, en vaak op een dag. Ik was vroeger ook zo'n druktemaker volgens mijn moeder haha. Zo onwijs bijzonder om te voelen!! Ik heb een hele fijne zwangerschap, geen enkel kwaaltje gehad qua misselijkheid. Soms wat sneller moe maar verder voel ik me top!

No Avatar
Laura B on
Anoniem
Naam: Laura B

mijn buik groeit al aardig. Wij wisten ook al na 15 weken het geslacht. Iedereen die 23 weken zwanger is, succes !!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hi,

 

Ik ben vandaag ook 23 weken zwanger van mijn 2e kindje. Het word wederom een jongen. Bij mijn eerste voelde ik hem erg laat. Deze voelde ik rond de 14e week al. En sinds mijn 18e week kon de verloskundige de baby al aan de buitenkant voelen schoppen. Erg speciaal. Ik weet nog bij de eerste dat ik af en toe mijn buik schudde om te zien of er nog leven in zat. Bij deze is dat echt niet nodig. 

Mijn buik is nu groter als bij de eerste. Bij mijn eerste zoontje was ik groot op het einde maar ik ben nu al net zo groot als op het eind bij de eerste. Dus ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Iedereen vroeg zich steeds af of het niet meer dan 1 baby zou zijn maar gelukkig is dat niet het geval.

Wij kijken heel erg uit naar de bevalling omdat deze zwangerschap heel erg zwaar is en ik heel veel verschillende klachten heb. Maar het is voor een goed doel. 

14  Februari ben ik uitgerekend en ik ga er vanuit dan een mooi mannetje in mijn armen te hebben.

 

Iedereen veel succes en geniet van de zwangerschap.

 

Groetjes,

 

Cynthia 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

vandaag 23 weken en 6 dagen zwanger,

onze kleine meid schopt heel hard en als ik een glas water op mijn buik zet schopt ze hem er van af.

mijn buik kan ik tegenwoordig ook al gebruike als tafeltje.

 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Zo vandaag 23 weken zwanger en het is een jongen wist ik al vanaf de 15 weken ben een tijdje erg benauwd geweest maar gaat gelukkig nu wel weer hoop dat ik het kleintje snel in mijn armen mag hebben kan haast niet wachten maar helaas moet nog veel geduld opbrengen....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Heeey ! 

Ik ben 23weken in verwachting van mijn eerste :-) 

En het word een jongen, het geslacht wist ik al op mijn 13 weken.

En voelde hem al vanaf 15 weken ^^ 

Het is in ieder geval een hevig manneke ^^

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hay dames,

ik ben 23 weken zwanger van een jonge!

ik voelde het al bij 17 weken, dit is me 2e zwangerschap, en me 1e kind is een Meid,

het verschil is er zkker wel, elke zwangerschap is anders

 

fijne zwangerschap meiden!x

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo meiden
ben vandaag 23 weken en 4 dagen  zwanger van ons eerste kindje    we krijgen een meisje  super blij
ik vroeg me af of het  normaal was dat me partner nog niets kan voelen ?veder heb  ik stress als ik  haar even niet voel  mischien en beetje raar maar wilde weten hoe andere aanstaande moeders het ervaren
ik  heb ook heel vaak last van schimmelinfecktie s  sinds ik zwanger ben  meer vrouwen last van ?
ik heb al wel een buik erg  leuk dat andere nu kunnen zien dat je zwanger bent
gr

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

Ik ben 23 weken zwanger van mijn eerste kindje en ik voel zelf nog niks. Dus nee, het is zeker niet verontrustend als je partner niks voelt. Elke zwangerschap is anders. Sommige vrouwen voelen hun kindje al heel vroeg, anderen heel laat. Sommige vrouwen voelen hun kindje dagelijks, anderen voelen soms dagen niks en leven van echo tot echo. Het ligt er ook aan hoe het kindje ligt. Bij mij ligt de moederkoek boven de placenta, waardoor is het kindje later voel. Verder is het ene kindje natuurlijk veel actiever. 
Ik heb zelf geen last van schimmelinfectie, maar je bent natuurlijk veel gevoeliger als je zwanger bent voor zulke dingen.

Dus, zoals de echo's goed zijn en je groeit zou ik me niet druk maken!

Groetjes
Karin

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

We zijn morgen 23 weken zwanger en het begint nu al een behoorlijke buik te worden.

Pagina's


Volg ons op social media