24 weken zwanger

24 weken zwanger

In week 24 van de zwangerschap weegt de baby ongeveer 575 gram en is nu rond de 31 cm lang. Het gewicht zal de komende tijd razendsnel toenemen want de baby legt een vetreserve aan voor na de bevalling. Heb je al een naam voor de baby? Anders is het misschien tijd om daar eens goed over na te denken.

De baby als je 24 weken zwanger bent

24 weken zwangerJe baby is nu je in week 24 van je zwangerschap zit zo'n 75 gram zwaarder geworden en weegt nu ongeveer 575 gram. Hij is nu ongeveer 31 cm lang.

De komende weken zal het gewicht van je baby razendsnel toenemen. Er worden de komende tijd vetreserves aangelegd waardoor je baby over ongeveer 14 weken als een gezonde, mollige baby ter wereld komt. De huid wordt, naarmate het gewicht van je baby toeneemt, steeds strakker getrokken waardoor de rimpelige huid verdwijnt. De huid is in week 24 trouwens nog wel erg transparant. Alle bloedvaten en beenderen en zelfs sommige organen zijn daardoor zichtbaar!

De organen zijn zich in week 24 van de zwangerschap nog steeds hard aan het ontwikkelen. Vanaf nu wordt er vooral aan de longen hard gewerkt. Die moeten nog 'rijpen'. Als je baby nu ter wereld zou komen heeft hij of zij een kleine kans om te overleven. Maar als de longen eenmaal sterker zijn, neemt de overlevingskans ook sterk toe.

De moeder, 24 weken zwanger

Nu de bevalling steeds dichter bij komt wordt het misschien ook tijd om over een naam na te denken. Of zijn jij en je partner er allang uit? Als je wat hulp nodig hebt om inspiratie op te doen zijn er veel boeken te koop met namen. Maar ook op internet kan je veel inspiratie opdoen. Bijvoorbeeld op de website jongens en meisjesnamen vind je een overzicht van veel verschillende voornamen.

Blijf bewegen

Doordat je buik begint te groeien zal je gaan merken dat bewegen lastiger en vermoeiender wordt.  Doe het vooral rustig aan, maar helemaal stil zitten is ook niet aan te raden. Een beetje beweging is prima. Dit kan namelijk helpen tegen het vocht vasthouden en ook  tegen duizeligheid. Loop gewoon af en toe een stukje door de buurt. 

25 weken zwanger

De baby weegt nu zo'n 700 gram en is ongeveer 33 cm lang. Nu hij steeds groter wordt zullen zijn bewegingen ook goed te voelen zijn! Lees meer over week 25 op deze website.

23 weken zwanger - 25 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maand zwangeren

Ben jij ook 24 weken zwanger laat dan hieronder weten hoe het gaat. Anderen die nog niet aan week 24 toe zijn kunnen zich dan weer beter voorbereiden op deze week.

No Avatar
Mirtje on
Anoniem
Naam: Mirtje

Ik ben ook 24 weken zwanger en tot nu toe geen klachten, gewegen & gezond eten vind ik sowieso belangrijk dus dat zit al snor. We verwachten een jongetje en ik voel de kleine bijna elke dag, nog steeds wennen hoor. T voelt een beetje als een spastische darm en t ziet er eng uit als mn buik beweegt, kortom het is nog wennen

No Avatar
wendybjorn on
Anoniem
Naam: wendybjorn

Hoi ik ben nu in 24 ste week voor me tweede zwangerschap. Alles gaat goed met ons kindje alleen heb ik het nu wel lastig. Toch vroeg hoor pijn in me lies onderweg soms bloed verlies hoop dat alles nog goed verloopt. Morgen terug op controle.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Hi. Ik ben over 2 dagen al 24weken zwanger van ons eerste kindje. Ben super blij en ik heb tot nu toe helemaal geen klachten. Ik verwacht een jongetje. Het voelt zo geweldig als hij gaat bewegen.

No Avatar
Steffie verhulst on
Anoniem
Naam: Steffie verhulst

Ik ben nu 24 weken en 3dagen.
En verwacht een meisje
Het is zo een zalig gevoel als ze beweegt
Alleen als ik wil slapen is zij wakker ik ga nog steeds werken maar begint toch moeilijk te Worden

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Intressant al die verhalen...ben 24weke zwanger v me 1ste kindje...zo mooi en bijzonder hoe alles ontwikkeld...tot nu toe heb ik weinig klachten...me buikie gaat wel meer in de weg zitte,verder beweegt kleine aardig.volgende week weer controles...toitoi moeders

No Avatar
Adrianna 1987 on
Anoniem
Naam: Adrianna 1987

Spannend hè,
ben heel erg benieuwd hoe ons jongentje eruit gaat zien. dit is onze eerste van ons samen. Ben erg benieuwd of hij ook wat op mijn andere 3 kinderen gaan lijken. Nog meer zwangeren van 24 weken? Hebben jullie al een grote buik?
Groetjes

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Nu 24,2 weken zwanger en intens gelukkig door de zegen van Adonai!!!

No Avatar
maya on
Naam: maya
|
Lid sinds: 15 nov 2011
hallo, ik ben sinds gisteren 24weken zwanger van ons eerste kindje.
de gyneacoloog zie dat onze kleine meid het zeer goed doet maar toch ben ik nog ergens bang dat het niet zo vlot ga.onze spruit weegt nu ongeveer een 590gr en is ongeveer 26cmgroot zei hij gisteren maar als ik dan sites lees dan kloppen deze verhoudingen niet.
wat ik ook raar vindt hij zegt dat ze uitgerekend is voor 2maart maar vorige week heb ik bij een andere gyneacoloog 2d ego s laten doen en zij zei dat volgens de grote van het rompje enzo maar uitgerekend zou zijn voor 13maart.
kmaak me wat ongerust met haar gewicht die goed is maar haar grote niet :s
vele groetjes maya

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Leuke verhalen allemaal, ben blij dat ik niet de enige ben met zoveel klachten. Ik ben ook 24 weken. Ik ben niets aangekomen, ik ben de eerste drie maanden 5 kilo afgevallen en daarna weer 5 kilo aangekomen. Soms maak ik me zorgen hierom, omdat ik denk dat de baby niet genoeg aankomt.

Waar als sinds dag één last van heb, is emotionele en depressieve momenten. Soms is het zo erg dat ik het niet meer zie zitten en alleen maar kan huilen de hele dag. Gelukkig heb ik een beetje afleiding op mijn werk. Maar éénmaal thuis voel ik me zo somber. Ik hoop dat dit wel beter wordt, want mijn parnter en ik worden er allebei gek van. Ik kan ook niet echt genieten van de zwangerschap. Ik heb ook echt nog helemaal niets gekocht voor de kleine, en daar voel ik me behoorlijk schuldig over.

gr
 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik ben vandaag precies 26 weken. zelf ben ik pas net 17 en heb een zwangerschapsvergiftiging. sypmtomen die ik heb zijn opgezwollen handen, pijn aan mijn ribben en tintelingen in mijn vingers wat ik ook soms heb is dat ik pijn heb aan de bovenkant van mijn buik. normaal hebben mensen rond de 35 een zwangerschapsvergifiting en daarom vond de dokter het speciaal dat ik het nu al heb. ik moet zeker elke week naar het ziekenhuis voor een controle voor mij en de baby. zoals het er nu uit ziek gaat gelukkig alles goed met de baby, hier ben ik erg blij mee. we hebben lang zitten na te denken gezien mijn leeftijd om abortus te doen maar ik kan dat gewoon niet. je ontneemt een leven van een kind. nog even en dan komt de toch wel zware tijd voor mij.

Pagina's


Volg ons op social media