25 Weken Zwanger

25 weken zwanger

De baby weegt nu zo'n 700 gram en is ongeveer 33 cm lang. Nu hij steeds groter wordt zullen zijn bewegingen ook goed te voelen zijn! Het is nu nog maar ongeveer 15 weken tot de uitgerekende datum. Je gaat deze week alweer je laatste trimester in!

25 weken zwanger, hoe staat de baby ervoor?

Nu alweer 25 weken zwangerJe baby is nu je alweer 25 weken zwanger bent ongeveer 33 cm lang en weegt rond de 700 gram. Vooral vanaf het derde trimester moet je je van deze gemiddelden niet teveel aantrekken. Iedere baby groeit immers op zijn eigen manier en het uiteindelijke gewicht na 40 weken kan enorm verschillen. De ene baby weegt krap 3000 gram terwijl de andere baby misschien wel 4500 gram is geworden... Voor deze website gaan wij uit van het gemiddelde van ongeveer 3400 gram.

Vanaf week 25 is de baby zo groot geworden dat hij niet meer los kan rondzweven in de baarmoeder, daarvoor is nu te weinig ruimte. Hij kan nog wel alle kanten op, het duurt nog even voordat de baby zijn definitieve positie inneemt.

Als je 25 weken zwanger bent beginnen onder de huid van je baby zich de kleine bloedvaten te vormen, de zogenaamde capillaire bloedvaten. Zodra deze bloedvaten zich met bloed vullen, krijgt je baby een mooie rozige teint. Ook in de longen van je baby ontwikkelen de bloedvaten zich.

Jij, alweer 25 weken zwanger

De laatste week van het tweede trimester is aangebroken! Vanaf deze week zal je vaker op bezoek gaan bij de verloskundige. In plaats van iedere 4 wekener week zal ze je nu iedere drie weken willen zien.

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van aambeien. Deze aambeien, in principe spataderen rond de anus, kunnen pijnlijk zijn. Om de vorming van aambeien tegen te gaan is het belangrijk om veel te drinken, veel groenten en fruit te eten en regelmatig en voldoende te bewegen. Blijf vooral niet urenlang in dezelfde positie zitten!

3D- of 4D-Echo ?

Vanaf week 25 van de zwangerschap zou je een 3D- of 4D-echo kunnen laten maken van de baby. Het verschil tussen een 3d echo en een normale echo is dat je meer diepte kan zien. Hierdoor zijn onderdelen van je baby veel beter zichtbaar.  Bij een 4d echo plakken ze de 3D-beeldjes achter elkaar, zodat je een soort filmpje krijgt.

Shoppen

Je zwangerschap is nu aardig gevorderd en je zit in het laatste deel van je tweede trimester. Aangezien je nu nog redelijk goed kan bewegen en hopelijk nog genoeg energie hebt, is het de hoogste tijd om te gaan shoppen! Je hebt een hoop nodig en de keuze is enorm. Maak een lijst van meubels en kleding die je vanaf de geboorte nodig hebt en speur eventueel ook internet af op zoek naar (tweedehands) koopjes. 

26 weken zwanger

Deze week weegt je baby ongeveer 800 gram en is hij zo'n 34 cm lang geworden. Doordat de zenuwen in de oren steeds verder ontwikkeld zijn kunnen geluiden steeds beter worden herkend door de baby. Lees alles over week 26 of geef zelf je ervaringen over deze week.

24 weken zwanger - 26 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maand zwangeren

 

No Avatar
wendyfeijen on
Anoniem
Naam: wendyfeijen

hahaha je baby is 25 weken zwanger en jij bent 33 cm?!! foutje

No Avatar
Annette1987 on
Anoniem
Naam: Annette1987

Vandaag precies 25 weken zwanger. Vanochtend de suikertest gehad en een normale controle. Ze willen alleen liever nog niet bij mij de baarmoederhals controleren. Iemand dezelfde ervaring?

No Avatar
Marke on
Naam: Marke
|
Lid sinds: 12 nov 2011

Dag mama's allemaal!
Ja ik heb ik ook 25 weken en een paar dagen ver , en helaas ook last vant zuur, zijn er dingen die er tegen helpen ?
Ze zeggen , op een suikerklontje zuigen, maar dat helpt niet echt bij mij...
Hier ondertussen nog niets bijgekomen , ik was eerst 7.5 kilo afgevallen en nu pas 2.5 bijgekomen dus sta ik nogsteeds op - 5 kilo...
Maar we zijn gezond en dat is het voornaamste,,
groetjes! x

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo ik ben vandaag 25 weken en 1 dag ik voel me ook super goed aleen
Heb ik vaak last van zure maag.dat kan soms egt iritand zijn..
En ook kunnen wij niet wachten tot ons kleintje er is.groeten uit adam oost.

No Avatar
Veertje on
Naam: Veertje
|
Lid sinds: 06 jul 2011
Ik ben vandaag precies 25 weken!! :D

Opzich voel ik me redelijk goed, voel het kindje volop bewegen en schoppen ( en soms ook de hik )...

Ook het buikje is al goed zichtbaar... Erg lastig...

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo alle lieve mama's

Gisteren is mij week 25 begonen.
Ik voel de baby af en toe schoppen, de mooiste gevoel
die bestaat.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ben vandaag 25 weken en sinds week terug steeds last van maagzuur zeer vervelend. maar goed is voor een goed doel zullen we maar zeggen .
verders is me helen zwangerschap tot nu toe goed verlopen . en blijf al weken op 5 , 5 kilo hangen dus valt nog mee met aankomen .
al lijkt me buik toch wel flink te groeien .

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik ben vandaag 25weken en 4dagen zwanger to my babyboy:$ erg benieuwt hoe die er uitkomt te ziennn

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

je heb dus nog 100dagen te gaan

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik ben vandaag 25 weken zwanger en voel me heerlijk, maar heb een cerclage gehad en voel soms  eftige steken aan mijn onderbuik. kliein is aan het bewegen,hihihi  dat laat mijn  soms opspringen ! MAAR VERDER  GAAT HET..veel succes aan jullie en gezinnen... groetjes uit   paramaribo

 beatricexxx

Pagina's


Volg ons op social media