26 weken zwanger

26 weken zwanger

Deze week weegt je baby ongeveer 800 gram en is hij zo'n 34 cm lang geworden. Doordat de zenuwen in de oren steeds verder ontwikkeld zijn kunnen geluiden steeds beter worden herkend door de baby. Rond week 26 van de zwangerschap is er een goede kans dat je steeds meer last van hoofdpijn gaat krijgen. Een Paracetamol mag dan, zonder risico voor de baby.

De baby in week 26

26 weken zwangerDeze week is je baby rond de 34 cm lang en weegt nu ongeveer 800 gram. De placenta is nu ongeveer even lang als je baby en zal in de lengte ook niet meer toenemen. De placenta wordt wel nog wat dikker.

Het bereiken van week 26 van de zwangerschap is een bijzonder moment omdat vanaf deze week artsen alles in het werk zullen stellen om een te vroeg geboren baby in leven te houden. Mocht jouw baby nu ter wereld komen, heeft hij een overlevingskans van 81%. De tevroeggeboren baby heet dan immatuur. Vanaf week 28 van de zwangerschap heet een te vroeg geboren baby prematuur en nemen de overlevingskansen flink toe. Een baby die in de 26e week geboren wordt heeft het erg zwaar. Hij heeft namelijk nog erg weinig weerstand en is daardoor vatbaar voor allerlei infecties. Ook zijn de hersenen nog zo kwetsbaar dat het gevaar van hersenbloedingen groot is. Het is dus uiteraard veel verstandiger als je baby nog minstens 12 weken op z'n plek blijft!

De bewegingen van je baby zijn nu zo sterk dat je af en toe last kan hebben van pijn in je ribben en onderbuik. Je baarmoeder is inmiddels ook zo groot geworden dat zij steeds harder drukt op de ingewanden. Door op je zij te gaan liggen verminder je de druk en trekt de pijn hopelijk weg. Bij hevige pijn is het altijd verstandig om een arts of je verloskundige te waarschuwen.

In de oren worden de zenuwen steeds verder ontwikkeld. Daardoor worden geluiden steeds beter herkend. Misschien merk je al dat je baby voorspelbaar reageert op harde, plotselinge geluiden.

De moeder (26 weken zwanger)

Door regelmatig te blijven bewegen kunnen veel kleine zwangerschapskwaaltjes worden voorkomen. Vooral veel (kleine) wandelingen maken of (zwangerschaps)zwemmen zijn hele geschikte manieren om aan voldoende beweging te komen. Luister altijd goed naar je lichaam, als je lichaam aangeeft dat je het rustig aan moet doen, is dit niet het moment om er dan toch nog een schepje bovenop te doen. Vanaf deze week kan je ook last krijgen van harde buiken. Dit wordt veroorzaakt door het plotseling samentrekken van de baarmoeder waardoor die zo hard aanvoelt als een voetbal. Als je hier tijdens het sporten last van hebt, is dat ook een teken dat je het even rustiger aan moet doen.

Ben je 26 weken zwanger dan kan het zijn dat door alle verschillende en veranderende hormonen dat je tijdens deze fase van de zwangerschap meer last hebt van hoofdpijn. Gelukkig kan je tijdens de zwangerschap zonder risico voor de baby een paracetamol slikken tegen de pijn.

Heb jij al een naam voor de baby?

Je hebt tijdens de twintig-weken echo wellicht het geslacht van je baby te horen gekregen en kan daarmee heel gericht een naam bedenken voor je kleintje. Of je laat je graag verrassen tijdens de bevalling, in dat geval moet je zowel voor een jongen als een meisje een variant hebben klaarliggen. Het bedenken van een naam is voor veel ouders een leuke maar lastige klus. Wil je je kind wel of niet vernoemen, hoeveel namen geef je je kinderen? Let er ook op dat de initialen geen vervelende betekenis vormen want je wil voorkomen dat je kindje hier later mee gepest wordt op school.

27 weken zwanger

De baby is nu ongeveer 875 gram zwaar en is ongeveer 34 cm. Zo rond deze week zullen de oogleden voor het eerst open gaan! Er gebeurt natuurlijk veel meer in week 27. lees alles erover op onze volgende pagina over 27 weken zwanger zijn.

25 weken zwanger - 27 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maand zwangeren

 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi hoi.
Nog drie dagen dan ben ik ook 26 weekjes!!
Ben zwanger van de tweede, dit keer een jongetje.
Heb absoluut nergens last van! Alleen elke avond maagzuur.
Maar voor de rest top zwangerschap.
Over twee maanden word ik ook 27 jaar. Dus mijn lichaam is nog in top conditie voor het krijgen van kinderen. Ik vind dat je kinderen niet te oud moet nemen want dan zijn de risico's op een kindje met beperking veel groter en voor mijn eigen lichaams herstel ook veel beter. Had namelijk na mijn eerste binnen twee dagen een platte buik. Dus hopelijk nog een keer!
Iedereen gefeliciteerd en sterkte. Gr

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ben nu 26 weken, heb nu een week last van pijn aan me rechter kan tegen me ribben aan.

het voelt als naalden steken, verder voel ik me prima, verschilden onderzoeken gedaan, alles is verder goed en met de baby ook. word echt moe van de pijn.

er wordt geadviseerd 6 paracetamol te slikken, dit vind ik persoolijk te veel

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

bij pijnklachten word in normale hoeveelheid 4x1gr pcm voorgeschreven. als je hieroverheen gaat slik je te veel. beterschap!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

over een paar daagjes 26 wk zwanger! Ik zag wat mensen die het over sporten hadden. Zelf geef ik nog 4 uur les in de week en doe nog 2 uur aan bodypump. Ik zit zelfs nog op hetzelfde gewicht als voordat ik zwanger was...dit gaat binnenkort toch wel veranderen over 2 weken stop ik met les geven, maar ik blijf gewoon lekker doorgaan hoor!! Ik vind het heerlijk...soms zo'n last van mijn buik, dan eet ik teveel denk ik maar door het sporten blijf ik toch wel lekker in conditie, dus mensen mocht het allemaal nog goed gaan probeer toch lekker te blijven sporten. Slecht is het niet!! Succes allemaal, bijna laatste periode in...

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

mama is nu 22 weken en 2 dagen zwanger schiet al aardig op

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben 26 weken en 3 dagen en heb bij mijn eerste zwangerschap halverwege ook last gekregen van het tunnel syndroom nu met deze zwangerschap heb ik het gelukkig bijna niet.
Wat ik er tegen doen is een soort breeze of polsbeschermers s`nachts om doen en als ik dat doen heb ik er geen last meer van.
Gelukkig is het na de zwangerschap weer voorbij want prettig is het zeker niet.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi hoi
Had bij mijn eerste zwangerschap ook last van het carpaal tunnelsyndroom.
Er is een therapie voor met het tractie apparaat rekt het op is pijnloos en geen pijnklachten meer s'nachts gewoon weer slapen echt een aanrader! En mag in de zwangerschap
Succes
Groetjes corrine

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo ben 25 weken en 6 dagen zwanger dus bijna 26 weekjes.....een mijlpaal.
Ik ben wel snel moe en heb een hele dikke buik ben ook al een wat oudere mams maar alles gaat tot nu toe goed.....heb wel net als met mijn vorige kinderen zwangerschapssuiker.....ben daardoor wat groter denk en het is het derde kindje. Was bij me meiden ook groot.

Ben niet bang voor de bevalling vind het wel weer spannend!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo aanstaande moeders,
ik ben 26weken en 2 dagen .
ik voel me heel goed
juist last steken in de buik en last van lage rugpijn

we kijken heel erg uit na de bevalling .

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

OOk ik ben 26 wk zwanger alles gaat goed, ben wel snel moe maar komt omdat ik 41 jr jong ben.Zie niet tegen de bevalling op krijg een keizersnede. Succes allemaal

Pagina's


Volg ons op social media