27 Weken Zwanger

27 weken zwanger

De baby is nu ongeveer 875 gram zwaar en is ongeveer 34 cm. Zo rond deze week zullen de oogleden voor het eerst open gaan! Er gebeurt natuurlijk veel meer in week 27. Misschien kan je bijvoorbeeld al het hartje horen kloppen, gewoon met de hulp van een wc-rol. Lees meer hieronder of in de reacties van anderen.

De baby na 27 weken zwangerschap

27 weken zwangerJe baby is in week 27 van de zwangerschap ongeveer 34 cm lang geworden en weegt deze week rond de 875 gram. Deze week is er alweer sprake van een mijlpaal, de ogen van je baby zullen zich nu namelijk gaan openen! De ogen zijn nu nog blauwgrijs en zullen pas na de geboorte hun definitieve kleur krijgen.

Ben je 27 weken zwanger dan wordt vanaf deze week het immuunsysteem van je baby aangelegd. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat je baby minder vatbaar is voor infecties. Door middel van antilichamen die via de placenta en navelstreng in het lichaam van je baby terecht komen, wordt dit immuunsysteem verder opgebouwd. Door na de zwangerschap borstvoeding te geven, wordt dit immuunsysteem op de beste manier verder versterkt.

In de oren worden deze week kleine trommelvliesjes ontwikkeld.

De moeder, nu alweer 27 weken zwanger

Week 27 van de zwangerschap betekent dat de eerste week van het derde en laatste trimester volgende week al ingaat! Het aftellen kan beginnen...

Langzaam maar zeker zal je merken dat je energie weer wat afneemt. Zo rond week 38 kan je waarschijnlijk niet wachten tot de bevallig begint!

Vanaf deze week kan je partner proberen om met behulp van bijvoorbeeld een wc-rol de hartslag van je baby te horen. Als jij ontspannen op je rug gaat liggen, moet hij de wc-rol onder op je buik aan de linker- of rechterkant plaaten. De wc-rol moet tussen zijn oor en jouw buik vastgeklemd zijn, door de rol vast te houden wordt het geluid van de hartslag overstemd.

Positiekleding

Aan het einde van dit trimester (2-de) begint het snelle groeien je buik en je baby. Je normale kleding pas je waarschijnlijk al een tijdje niet meer. Een tip om rekening mee te houden is te kiezen voor ademende kleding, omdat je lichaam van nature al warmer is tijdens de zwangerschap. 

Geboortekaartje

Vorige week gaven we je de tip om een mooie naam te bedenken voor je kleintje. Zodra je die gevonden hebt, is de volgende stap het ontwerpen of samenstellen van een mooie geboortekaart. Doe dit ruim voor de bevalling zich aandient, na de bevalling heb je hier vaak geen puf meer voor en is er bovendien iemand anders in je leven gekomen die even al je aandacht opeist! Je kan meestal een gratis proefdruk krijgen van het kaartje. Als de geboortedatum dan eenmaal vaststaat, is het bestellen van de geboortekaartjes snel gedaan en heb je ze over het algemeen binnen twee dagen binnen! De enveloppen kan je vaak meteen toegestuurd krijgen zodat je die tijdens je verlof al verzendklaar kan maken.

28 weken zwangerschap

Lees alles over 28 weken zwanger zijn en lees dan meteen de reacties van andere vrouwen die deze week alweer achter de rug hebben.

26 weken zwanger - 28 weken zwanger - Forum voor 7, 8 of 9 maand zwanger

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben nu ook in de 27 wk gestapt alles gaat gud behalve me glucose gehalte die nuchter 7.3 mut op strakke dieet maar lust juist van alles om te eten

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo iedereen,
ik ben vandaag 27 weken en 4 dagen zwanger van mijn (ons) eerste kindje ik moet zeggen ik heb niet teklagen gehad van in het beging tot nu heb ik geen last gehad van de zwangschap maar waar ik nu wel last van heb is dat ik niet kan wachten tot het er is mijne vriend die heeft echt geduld maar ik vind 9 maanden wel een beetje lang mss omdat het mijn eerste kindje is

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Morgen ga ik ook week 27 in... vandaag komt het kraampakket binnen
Mijn vriend steunt mij gelukkig heel goed. Hem duurt het nu langzaam te lang haha, maar hij mag nog even bij mama blijven..

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

27 week zwanger ben o zo blij, alleenstaande mama kan niet wachten tot dat ze haar kleine meid mag vast houden,
aftellen gaat beginnen...:D:D:D:D

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Vandaag 27 weken zwanger van de tweede. Heerlijk gaat het. Sporten, lopen, bewegen, alles gaat nog prima! En ik heb een vent naast me, die iedere avond mijn buik omhelst als we gaan slapen. Echt samen zwanger, en zo hoort het ook! Kan niet wachten tot ons tweede wonder ons blij komt maken!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

27 weken zwanger! :D vandaag bij de huisart geweest en volgens hem wordt het een flinke zoon, hij loopt behoorlijk voor op de groei. Mijn dochtertje was ook maar liefst 8 pond, ik was een en al buik :P Waarschijnlijk wordt onze zoon een 9 ponder hopelijk gaat dat passen met de bevalling.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Jeeeej ben vandaag precies 27 weken zwanger van ons 3e kindje
voel me de hele zwangerschap prima begin nu langzamerhand wel last te krijgen van me rug en moeheid..
nog 13 weekjes te gaan kan niet wachten

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Vandaag 27 weken zwanger, over precies 3 maanden ben ik uitgerekend! Het valt me zwaar deze keer, bandenpijn en harde buiken, darmkrampen en natuurlijk weer last van maagzuur. Ook een hele beweeglijke baby en al een flinke buik. Hoe houd ik dit nog 3 maanden vol? Waarschijnlijk nog 5,5 weken werken, dan herfstvakantie en dan verlof! 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ben nu vandaag precies 27 weken zwanger. Ik voel me heel erg goed, ben afgelopen vrijdag getrouwd met de liefste man van de hele wereld.....Ik voel mijn kindje helaas niet zo heel vaak, maar doordat ik afgelopen vrijdag de 4d echo heb laten maken heb ik er een goed gevoel over dat het goed zit. Het kindje was heel erg mooi te zien en wat volop in beweging en ook toen voelde ik er niet zoveel van. Misschien wordt dit straks  wel anders.
Ik geniet volop van dit grote wonder....

Pagina's


Volg ons op social media