28 weken zwanger

28 weken zwanger

Je baby groeit en groeit en zal al rond de 1000 gram zijn. De zintuigen zijn allemaal al bijna af en worden al flink getest door de baby. Het zou kunnen zijn dat je rond deze tijd last krijgt van brandend maagzuur. Om de kans hierop te verkleinen hebben we een aantal tips voor je.

De baby na 28 weken

28 weken zwangerIn week 28 van de zwangerschap weegt je baby ongeveer een kilo! Vanaf dit moment zal het gewicht van jongensbaby's iets zwaarder zijn dan dat van meisjesbaby's maar het ontloopt elkaar niet heel veel. We geven hier sowieso natuurlijk gemiddelden. Je baby is nu ongeveer 37 cm lang. Vreemd idee dat je baby 8 weken geleden, rond week 20 van de zwangerschap, nog maar 220 gram woog en slechts 20 cm lang was!

Veel zintuigen zijn nu zo goed als af en worden ook volop getest door je baby.  Zo kan hij nu zien, horen, voelen en proeven. Op de ogen van je baby groeien nu wimpers.

Het kraakbeen begint nu te verbenen al blijft bijvoorbeeld de schedel nog wel zacht om straks de geboorte makkelijker te laten verlopen. Pas ruim na de geboorte zal het bot in de schedel hard worden.

De hersenen hadden tot voor kort een glad oppervlakte. Nu de hersenen zich steeds verder ontwikkelen na 28 weken zwanger zijn, verschijnen ook de karakteristieke groeven in het oppervlakte.

De moeder, alweer 28 weken zwanger

Nu de baarmoeder zo groot wordt drukt zij steeds meer op je maag waardoor maagzuur omhoog wordt gedrukt en in je slokdarm terecht komt. Gevolg: je hebt (weer) last van brandend maagzuur. Gelukkig kan je wat maatregelen nemen om de kans op maagzuur zo klein mogelijk te houden:

  • Eet rustig en kauw je voedsel goed.
  • Eet niet vlak voor het slapen gaan. Vanaf ongeveer een uur voor je naar bed gaat, niets meer eten dus.
  • Wees voorzichtig met sterk gekruid voedsel en koolzuurhoudende dranken.
  • Verhoog het hoofdeinde van je bed een beetje.
  • Als je last hebt van brandend maagzuur, kan het helpen om een glas melk met kleine slokjes rustig op te drinken of wat vanillevla te eten.
  • Koffie, vruchtensap, pepermunt, ui, knoflook en scherpe kruiden prikkelen je maag en kunnen brandend maagzuur veroorzaken. Gebruik deze producten daarom niet te veel.

Mocht je ondanks al deze tips toch last (blijven) houden van brandend maagzuur, dan kan je bij de apotheek pilletjes of drankjes halen die het brandend maagzuur neutraliseren. Vermeld natuurlijk wel dat je zwanger bent, zodat de apotheker een product kiest dat veilig ingenomen kan worden! Hopelijk lukt het met deze tips om van deze vervelende kwaal af te komen en kom je weer aan je nachtrust toe.

29 weken zwanger

De baby is alweer 1100 gram zwaar en 38 cm lang. De komende tien weken wordt je baby nog drie keer zo zwaar! Lees alles over week 29 en bekijk gelijk de reacties van anderen.

27 weken zwanger - 29 weken zwanger - Forum voor 7,8 of 9 maand zwangeren

No Avatar
Denisenu on
Anoniem
Naam: Denisenu

28 weken zwanger, ik slaap zo slecht!

No Avatar
Sophy on
Anoniem
Naam: Sophy

28 weken en al 13 kilo aangekomen Mijn buik begint al aardig in de weg te zitten ...

No Avatar
Marke on
Naam: Marke
|
Lid sinds: 12 nov 2011
Hey allemaal!!
Joeppie!! Vandaag 28 weken!!
Wat gaat dit snel!
Sinds vandaag kan ik eindelijk aan het doopsuiker beginnen , en ik heb ons kleintjes kleerkast weer wat opgevult met kleertjes...
Maardag heb ik een gewone afspraak bij de gynaecoloog, en  vrijdag ga ik voor het eerst een pretecho gaan doen , zowel in 3D als in 4 D, ik kijk er super naar uit! dus die week zal ook wel rap paseren, op naar de 29 weken!
Groetjes ! x

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi ik ben uiteindelijk 24 januari bevallen van een dochtertje dieuwke 46 cm en 2.9. Ik ben heel de zwangerschap heel ziek geweest en niets heeft geholpen bij mij dus ja. maar idd zodra je bevallen bent is alles vergeten dat is een feit dat waar ;-).

groetjes angela

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik drink sterremunt thee. Hierin zit munt en zoethout. Beide zijn een natuurlijke ontspanner van de maag. Als het echt te erg wordt, neem ik een Maalox. dit werkt veel beter dan rennie en mag ook gewoon tijdens de zwangerschap gebruikt worden.
Word zelf op het moment elke dag wakker met natte plekken in m'n shirt bij mijn borsten. Erg vervelend omdat het heel erg koud wordt. Word er soms zelfs wakker van.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Kamillethee; zeer rustgevend voor de maag en lekker natuurlijk.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi ik ben volgende week 28 weken zwanger ik geef van dag 1 elke dag over 3 keer per dag en heb dat nu nog altijd! Ik ben het kotsbeu en bij mijn helpt niks. Geen cola, gaviscon, melk dat zijn gewoon fabeltjes!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

en wat gemberthee? dat is het enige dat bij mij hielp als melk niks doet. sterkte!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

weet hoe je je voelt !
was bij de eerste ook heel de zwangerschap aan t spugen , alleen de medicijnen van de dokter hebben mij uit t ziekenhuis gehouden (emasefene zetpillen ) en ben nu ook 28 weken zwanger en t was 4 weekjes even beter maar hang nu weer boven de pot en niets helpt.
Je bent gewoon gevoeliger voor dat kotshormoon zeg maar ;)
Helaas gewoon uitzitten ! je bent t na de bevalling echt zo vergeten trust me dat is t enigste opbeurende wat ik je kan vertellen !

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

je hebt idd gelijk na de bevalling denk je idd er niet meer aan! Ik ben na de bevalling wel nog 2 dagen heel ziek geweest maar eens de hormonen beginne af te nemen dan was het voorbij.

Pagina's


Volg ons op social media