3 weken zwanger

3 weken zwanger
Ben je 3 weken zwanger dan vindt deze week de conceptie plaats en wordt je eicel dus bevrucht! Vanaf het moment dat de spermacel samensmelt met de eicel staan alle unieke genetische gegevens over jouw baby al vast. Niet alleen het geslacht, maar ook al de kleur haar en kleur ogen.

De bevruchting na 3 weken zwangerschap

De baby als je 3 weken zwanger bentIn week 3 van de zwangerschap vindt de daadwerkelijke bevruchting plaats! Zo'n bevruchte eicel is zo klein dat je hem met het blote oog nog niet kan zien. Door de bevruchting zijn belangrijke genetische gegevens van zowel de moeder als de vader als het ware samengesmolten. Hierdoor heeft de baby zijn eigen, unieke genetische gegevens die terug te vinden zijn in de eicel. Zo staat nu al vast welke kleur ogen je baby zal hebben en welke kleur de haren zullen krijgen. En natuurlijk ook het geslacht!

Als je niet kan wachten tot de geboorte om achter het geslacht te komen, kan je in week 20 van de zwangerschap een echo laten maken. Rond die tijd zijn de geslachtsorganen namelijk zo ver ontwikkeld dat door de verloskundige valt vast te stellen of je een jongen of een meisje verwacht.

24 uur na de bevruchting begint de bevruchte eicel aan zijn reis naar de baarmoeder. Door trilhaartjes wordt de eicel voortgeduwd en na zo'n 5 dagen komt de bevruchte cel in de baarmoeder terecht. Over deze reis van een paar centimeters doet de eicel dus een kleine week!

De moeder na 3 weken zwangerschap

Van de bevruchting en de eerste dagen na de bevruchting merk je lichamelijk waarschijnlijk nog niet veel, al worden er direct na de bevruchting zwangerschapshormonen aangemaakt. Deze hormonen zorgen voor de zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en wisselende stemmingen. Misschien merk je deze week dus wel al dat je humeur wat wispelturiger wordt!

Tip

Wat zijn de meest vruchtbare dagen? Doe een ovulatietest en bekijk wat de meest vruchtbare dagen zijn. Op die maniervergroot je de kans om snel zwanger te worden. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!

4 weken zwanger

Ben je 4 weken zwanger dan is de bevruchte eicel zich druk aan het delen en is inmiddels in de baarmoeder aangekomen. Misschien voel je de gevolgen van het zwangerschapshormoon al een beetje.

4 weken zwanger - 5 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1,2 of 3 maanden zwanger is

No Avatar
anonieme on
Anoniem
Naam: anonieme

Halo ik heb ff een vraagje ik brobeer tijdtje kinderen te krijgen 1 miskraam gehad nu 3 maanden geleden en ben nu heel erg moe en mijn onder beuk is op gezet last van onder rug Verde geen klachten is anders dan keer voor volgende week kan ik pas test doen zauwe nu toch zo zijn ???

No Avatar
Naomi on
Anoniem
Naam: Naomi

Hoi allemaal ik zit even met iets. Ik ben inmiddels 2 dagen overtijd. Ik heb wel op mijn nod getest maar was negatief. Ik heb al sinds mijn ovulatie last van menstruatie krampen alsof t elk moment door kon komeb. Ik had gedacht een week eerder ongesteld te worden. Maar goed ik heb in de ochtend meestal last van lichte misselijkheid en hoofdpijn, rugpijn.

Sind 2 dagen ook veel last van stekende buikpijn en nog steeds niet ongesteld ?

Wie weet wat ik het beste kn doen

No Avatar
anoniem89 on
Anoniem
Naam: anoniem89

Hoii.
Heb vanmorgen een vroege test gedaan. Positief.. Kon niet meer wachten... nu toch erg bang dat ik te vroeg ben geweest heb 1 mei M'n nod... iemand dit ook gehad en toch zwangerschap gelukt is ?

No Avatar
R. on
Anoniem
Naam: R.

Ik heb een vraag. Na de ovulatie heb ik met name een behoorlijke toename van puistjes en pukkels (normaal helemaal geen last van). Twee dagen na de ovulatie meer afscheiding dan gewoonlijk daarna eigenlijk nog amper. En ergens heb ik het gevoel dat het goed zit. Echter is het een beetje koffiedik kijken dat weet ik ook maar ik vroeg me af of anderen dit ook herkennen? Ik weet dat je pas echt kan weten of het zo is als je een positieve test in handen hebt.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi,  Ik ben een 3 dagen na mijn ovulatie misselijk en vooral buikkrampen. Kan dat al zo vroeg?  Ik ben al oud en heb een miskraam gehad, en het is niet zo makkelijk om zwanger te worden.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hee ben nu 3 weken zwanger en het verschil merk je zeker was niet geplant maar zeker gewenst we zijn er ook super blij mee we houden er nou al van en we hebben het nog niet eens in onze armen!! Trotss

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ANoniem, 

hallo, ik neem al een paar jaar de pil, ben ze vorige maand redelijk veel vergeten(door job), 4 keer ofzo, heb dan in mn stopweek mn regels gehad, nu deze maand iedere dag stipt mijn pilletje genomen, kheb wel mijn vriend dus hebben onveilig gevreen.. Nu zit ik in mijn stopweek, de 2de dag normaal gezien zu ik morgen ongesteld moeten worden, maar gisteren had ik echt veel buikpijn kon bijna nie rechtstaan, kheb altijd wel een  beetje last van hoofdpijn of buikpijn maar deze keer was het anders, veel rommelende darmen, hongeraanvallen, misselijkheid, buikpijn. Dus ik vraag me nu eigenlijk af of ik wel zwanger ben?? of wanneer ik bvb een testje kan doen maar kweet ook niet goed wanneer want als het te vroeg is om te testen heb je nog geen hormoon aangemaakt ofzo... Tzou wel onverwacht zijn moest ik zwanger zijn maar niet ongewenst..

Hopelijk kunnen jullie mij helpen, 

groetjes

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ik ben nu inmiddels 3 dagen overtij maar heb wel de heletijd het gevoel dat ik ongesteld moet worden maar het komt maar niet.
Durf eigelijk geen test te doen omdat ik bang ben niet zwanger te zijn!
Iemand tips of het zelfde?

Groetjes

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal!

Ik ben inmiddels 2 weken overtijd.. 2 keer getest, na 3 dagen overtijd en vanmorgen weer. Beide negatief!
Wel ben ik sinds 3 dagen in de ochtend ontzettend duizelig en heb nauwelijks eetlust. Ook voel ik in m'n onderbuik vaak kleine "plopjes" en wanneer ik nies of hoest lijkt alles in mijn onderbuik net boven de vagina samen te spannen.
Twee dagen geleden heb ik gewoon sex gehad. Alles ging goed, geen pijn etc. Daarna ging ik naar het toilet en verloor ik een aantal druppels helderrood bloed als in bloed dat lijkt wanneer je in je vinger snijd. Dit stopt dan ook direct en zet niet door. Ik ben er dus verzekerd van dat dit geen ongesteldheid kan zijn.
Nu heb ik vanmorgen contact gehad met de dokter en die zegt: "gewoon afwachten". :(

Wie herkent dit?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo iedereen,

ik ben in me 3e week mijn pil vergeten, en ook niet meer ingenomen en wel seks gehad. ik heb nu bijna heel de dag last van me onderbuik last van duizeligheid en veel hoofdpijn en volgens mij iets meer plassen dan normaal. Sinds net voeld me buik opgeblazen aan.
Helaas kan ik volgende week pas een test doen.
Wat denken jullie?! Ik kan nergens anders meer aan denken!

Groetjes

Pagina's


Volg ons op social media