30 Weken Zwanger

30 weken zwanger

Deze week is de baby zo'n 40 cm lang en weegt 1400 gram. De baby brengt 80% van de dag slapend door. Dit is een spannende week want er gebeurt van alles. Misschien wordt het nu ook tijd om over een aantal praktische zaken na te denken. Koop bijvoorbeeld alvast luiers want daar heb je de eerste dagen na de bevalling vast geen zin in.

De baby als je 30 weken zwanger bent

30 weken zwangerIn week 30 van de zwangerschap bereikt je baby een gewicht van rond de 1400 gram. Je baby is nu ongeveer 40 cm lang.

De donshaartjes, het lanugo, begint vanaf week 30 langzaam maar zeker los te raken. De losgeraakte haartjes komen in het vruchtwater terecht. Datzelfde vruchtwater wordt door je baby af en toe doorgeslikt dus die haartjes komen dan in het lichaam van je baby terecht. Dit kan helemaal geen kwaad. Sterker nog, het is een mooie training voor de darmpjes! 80% van de dag brengt je baby slapend door. Ben je 30 weken zwanger, dan heb je waarschijnlijk al precies door op welke momenten van de dag je baby wakker is en actief en op welke momenten hij lekker slaapt.

Jij, alweer 30 weken zwanger!

Omdat de geboorte nu niet lang meer op zich laat wachten, wordt het misschien tijd om over een aantal praktische zaken na te denken. Zo moeten er natuurlijk vlak na de geboorte geboortekaartjes worden verzonden en het is dan makkelijk als je over het ontwerp al hebt nagedacht. Bij veel drukkerijen kan je een proefafdruk laten maken. Zeker als je al een naam hebt verzonnen, kan dat een goed beeld geven over hoe het uiteindelijke geboortekaartje eruit zal zien.

Omdat natuurlijk ook niet te voorspellen valt of je kindje voor week 40, in week 40 of na week 40 geboren wordt, is het ook een goed idee om alvast wat last minute aankopen te doen. Zo heb je bijvoorbeeld vanaf het eerste uur na de geboorte luiers nodig! 

Je bent misschien al wel bezig met het babykamertje. Er zijn zoveel prachtige spullen te koop dat het vaak moeilijk is een leuke betaalbare keuze te maken. Kijk eens rond bij Baby en Tiener of op marktplaats, bijvoorbeeld voor een leuk wiegje.

Tijd met je partner

Breng ook, nu het nog kan, genoeg tijd door alleen met je partner! Er staat jullie een spannende en uitdagende tijd te wachten en nu is juist het moment om nog even met z'n tweetjes tijd door te kunnen brengen. Je hebt misschien geen zin meer in een vakantie in het buitenland maar een weekendje weg of een avondje uit eten lukt waarschijnlijk nog wel. Het is zo leuk om samen te fantaseren over wat voor kindje jullie zullen krijgen, wat voor ouders jullie zullen zijn en hoe jullie gezamenlijke toekomst eruit zal zien!

31 weken zwanger

De baby weegt rond de 1700 gram en is 41 cm lang geworden. Door de gewichtstoename wordt de huid wat strakker getrokken. Meer over 31 weken zwanger zijn en reacties van andere vrouwens lees je op forumvoorzwangerevrouwen.nl

29 weken zwanger - 31 weken zwanger - Forum voor 7,8 of 9 maand zwangeren

No Avatar
Jorien Wijker on
Anoniem
Naam: Jorien Wijker

Hoi! Ik nu ook 30 weken... En voel me prima, soms wat moe, naar dat is logisch. Wilde even een tip geven tegen de vermoeidheid en maagzuur. Voor maagzuur Antagel!! En tegen moeheid elke dag een glas met sterke rosevicee Ferro (blauwe dop) staat bij de baby voeding. Is met extra ijzer en wordt je lekker vit van. En... Lekker veel fruit smooties, mmmm.....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Vandaag 30wk, weer eens spanning met mijn partner, een vervelende puber op de achtergrond met een vervelende ex!
Baby groeit goed en beweegt lekker. Heb nog een peuter van 15maanden daaralles ook goed mee.
Werken helaas nu bijna niet mogelijkdoor stekende pijnen in schaamgedeelte.
Kan niet wachten om mijn derde zoon in mijn armen te sluiten.
Nog ff detanden op elkaar.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben nu 30 weken en 4 dagen zwanger. Ik merk dat ik niet echt vrolijk ben en mijn partner heeft daar uiteraard ook aardig last van... hoe kan dit? ik moet toch juist heel blij zijn? Zijn hier meer dames die hier last van hebben... voel me gewoon bijna schuldig, juist omdat het zo mooi iets is... Ook heb ik gister de groeiecho gehad en loopt de baby een week voor in de groei, heeft iemand enig idee hoe dit kan of is dat iets normaals?
Groetjes een bezorgde toekomstige mama

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben nu 30 weken en 4 dagen zwanger. Ik merk dat ik niet echt vrolijk ben en mijn partner heeft daar uiteraard ook aardig last van... hoe kan dit? ik moet toch juist heel blij zijn? Zijn hier meer dames die hier last van hebben... voel me gewoon bijna schuldig, juist omdat het zo mooi iets is... Ook heb ik gister de groeiecho gehad en loopt de baby een week voor in de groei, heeft iemand enig idee hoe dit kan of is dat iets normaals?
Groetjes een bezorgde toekomstige mama

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

aanschaffen hoeft niet je kan er een lenen bij de fiso therapie
maar hier ook last van bekken en mijn fiso raad af veel te dragen want verslapt erg je spieren

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Iemand ervaring met een bekkengordel? Heb verschrikkellijke last in mijn bekken en onderrug en twijfel om me zo iets aan te schaffen. Iemand tips of zo?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Geen ervaring met een bekkengordel maar informeer eens bij je fysio therapeut je zal oefeningen mee krijgen wat echt helpt! Zelf heb ik ook veel last en het werkt echt!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik heb er een te leen van mijn chiropractor. Maar mag de gordel alleen dragen als ik een stuk moet lopen (bijvoorbeeld naar mijn werk, of als ik boodschappen ga doen). Ik merk wel veel verbetering! Dit komt ook door de behandeling van de chiropractor. Die gordel zit overigens niet lekker, je wordt 'gedwongen'  om kleine stapjes te nemen... maar al met al helpt het me wel door de laatste 11 weken heen! Alles voelt veel steviger, ik waggel nu niet meer zo.... Je kunt die gordels volgens mij in de prentatal winkel kopen (maar ik heb er dus een te leen, in je omgeving rondvragen kan nog wel eens helpen, ik was verbaasd te horen hoeveel vriendinnen er een hebben gebruikt bij hun zwangerschap.

succes!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo,

ik ben nu 30 weken zwanger en ben gisteren naar de gyneacoloog geweest en heb te horen gekregen dat mijn kindje niet groeit maar het komt wel bij in gewicht ben nu bang dat dat grote gevolgen zal hebben bij de geboorte zijn er soms vrouwen die dit ook meemaken of meegemaakt hebben 

groetjes lin

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Was gisteren precies 30 weken zwanger. Had vandaag een groei echo in het ziekenhuis in Doetinchem. Terwijl we in de wachtkamer zaten te wachten zie ik in de papieren van de 20 weken echo in Nijmegen ineens staan 'normale vrouwelijke genitalia'. Gaat dit nou daadwerkelijk over ons kindje??? Ze hadden toch beloofd het niet in de brief erbij te zetten, omdat wij het beslist niet wouden weten. De verloskudige kon vandaag alleen maar bevestigen dat het daadwerkelijk een meisje word. Hier zijn we echt super blij mee, maar de manier waarop we er achter komen is minder leuk. Wij wouden ons graag laten verrassen.

Pagina's


Volg ons op social media