32 weken zwanger

32 weken zwanger

De baby is nu ongeveer 42 cm lang en weegt rond de 1800 gram. Op de longen en de spijsvertering na is de baby klaar voor de bevalling! Maar het is verstandiger als hij nog minstens zes weken op zijn plaats blijft. Je lichaam maakt nu extra bloed aan om eventueel bloedverlies tijdens de bevalling op te kunnen vangen.

 De baby na 32 weken

32 weken zwangerIn week 32 van de zwangerschap is je baby ongeveer 42 cm lang geworden en heeft een gewicht van rond de 1800 gram. Je baby is nu bijna klaar voor de bevalling, op de longen en het spijsverteringsstelsel na is het lichaam helemaal ontwikkeld en klaar voor de geboorte. Een heerlijk idee toch? Maar voor de longen en het spijsverteringsstelsel is het toch een stuk verstandiger als je baby nog minstens een week of zes op zijn plaats blijft.

Ben je 32 weken zwanger dan zijn de hersenenvan de baby in staat om informatie te registreren die alle vijf de zintuigen (straks) doorgeven. Je baby kan in de buik natuurlijk nog niet ruiken omdat daar zuurstof voor nodig is. Dit zintuig zal zich dus pas na de bevalling kunnen ontwikkelen. Na de bevalling is het zintuig om te voelen verreweg het best ontwikkelde zintuig.

De pupilreflex wordt vanaf week 32 geoefend. Dat is de reflex waarbij het pupil automatisch groter en kleiner wordt, afhankelijk van de hoeveelheid licht.

32 weken zwanger, hoe gaat het met moeder?

De hoeveelheid bloed dat door je lichaam stroomt is nu met zo'n 40 tot 50% toegenomen. Het extra bloed wordt onder andere gevormd om eventueel bloedverlies tijdens de geboorte op te kunnen vangen. Je gewrichten worden nu ook steeds soepeler, ze worden eveneens op de bevallig voorbereid.

Ben je 32 weken zwanger dan merk je nu waarschijnlijk dat je steeds sneller buiten adem raakt. Gelukkig zal het ademhalen weer wat makkelijker gaan als je baby is ingedaald. Je zal de komende weken waarschijnlijk ook steeds vaker last hebben van harde buiken. Dit samentrekken van de baarmoeder is als het ware een soort oefening voor de bevalling.

Als je van plan bent om thuis te bevallen is noodzakelijk om voor de bevalling een aantal zaken in huis te halen. Van je zorgverzekeraar krijg je een kraampakket toegestuurd, maar daarnaast heb je de volgende zaken ook nodig:

  • Bedklossen
  • 2 matrasbeschermers
  • Een doosje steriele gaaskompressen
  • Een steriele navelklem
  • 2 pakken kraamverband
  • Een flesje alcohol of ander desinfecterend middel. Vraag je verloskundige om meer informatie.
  • 8 tot 10 celstof matjes
  • een paar vuilniszakken
  • Als je mee wilt kijken met de bevalling is een spiegel handig.
  • Een ondersteek

Van je verloskundige krijg je natuurlijk ook een lijst met benodigdheden voor de thuisbevalling.

33 weken zwanger

Deze week weegt je baby alweer 2000 gram en is ongeveer 43 cm lang. Langzaam maar zeker neemt de baby zijn definitieve positie in. Al kan deze positie pas echt niet meer veranderen als hij ook is ingedaald. Lees wat je nog meer te wachten staat  als  je 33 weken zwanger bent. Ook staan er reacties van vrouwen die deze week al achter de rug hebben,

31 weken zwanger -33 weken zwanger - Forum voor 7,8 of 9 maand zwangeren

 

No Avatar
Sam on
Anoniem
Naam: Sam

Hoi dames,

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap, op een voldragen zwangerschap en een voorspoedige bevalling allemaal❤️

Ook ik ben 32 weken zwanger momenteel. Voel me tot nu toe nog goed. 1 sept uitgerekend en kan echt niet wachten tot ik m'n kleine kan knuffelen en kussen!

Ik maak me alleen een beetje zorgen over het indalen en of ik het wel goed doe met al dat wandelen. Ik wandel namelijk gerust een uur lang en tijdens het wandelen krijg ik vaak harde buiken. Uiteraard stop ik dan even met lopen waarna ik weer verder wandel.

Zijn jullie veel aangekomen tijdens de zwangerschap? En wat is gezond om aan te komen?

Het is trouwens mijn eerste dus ben nog niet heel ervaren❤️ Succes toegewenst xx

No Avatar
LHKSKNK on
Anoniem
Naam: LHKSKNK

@ Gelukkige jonge mama,
mag dat uberhaupt? 2 weken voor bevallingsdatum stoppen met werken? ik dacht dat het minimaal weken was.

No Avatar
LHKSKNK on
Anoniem
Naam: LHKSKNK

@ Gelukkige jonge mama,
mag dat uberhaupt? 2 weken voor bevallingsdatum stoppen met werken? ik dacht dat het minimaal weken was.

No Avatar
Gelukkige jonge mama on
Anoniem
Naam: Gelukkige jonge mama

Hallo mama's

Ik ben nu 32 weken en in gezonde verwachting van ons 1ste kindje ik probeer het werken vol te houden tot 2 weken voor de bevallingsdatum. In begin van mijn zwangerschap ben ik te weten gekomen via bloedonderzoek dat mijn schildklier te snel werkt nu moet ik pas pilletjes innemen tot ik bevallen ben. Dit is wel erfelijk de kans is groot dat mijn kindje deze ziekte ook gaat hebben de dokter heeft verteld dat de schildklier beter te snel werkt dan te traag als je in verwachting bent , bij trage werking kan er misvorming of zelfs dood geboren worden. Dus bij snelle werking zijn er geen problemen ben opgelucht en dankbaar dat het niet andersom is geweest.
We kunnen niet wachten om ze in ons armen te nemen.

Veel succes voor de toekomstige mama's !

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Hallo iedereen
Ik bn 32weke zwanger dankbaar ben met yot nu toe redelijke zwangerschap....moet wel zegge dat ik wrl merk dat zwaarder word...nog ff voljouden dan zwangerschap verlof...en hoe divhterbij het komt hoe moeiljjker ik denk ik wel krijg(moet het helaas alleen doen vandaar)mr ja hou al zoveel v deze kleine.zou voor geen goud wille ruilen.baby kamer is zogoed als klaar ..verder ff volhouden en hopen dat gezond en wel in me atmen komt...alle vrouwen meideen toitoi in jullie zwangerschap!!!alle gezonfheud boor jullie en kleine

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo allemaal

ik ben 32 weken zwanger en lig al een week in het ziekenhuis met premature contracties.
met ons kindje is alles in orde maar ze moet toch zeker 3 weken nog blijven zitten..wat inhoud ik ook nog minimaal 3 weken ziekenhuis..
kan niet wachten tot ze er is, we weten waar ik het voor doe!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo allemaal

ik ben 32 weken zwanger en lig al een week in het ziekenhuis met premature contracties.
met ons kindje is alles in orde maar ze moet toch zeker 3 weken nog blijven zitten..wat inhoud ik ook nog minimaal 3 weken ziekenhuis..
kan niet wachten tot ze er is, we weten waar ik het voor doe!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo ik heet sara

ik ben nu ook 32weken zwanger maar heb niet zo goed nieuws gekregen omdat mijn kind nu een hartritmestoornis heeft moet in de week 2 keer naar het ziekenuis voor een hartcontrole en echo ik moet deze vrijdag weer naar het ziekenhuis als het goed is kan het in de zwangerschap over gaan voor de bevalling en anders als hij is geboren moet er een kinderarts naar hem kijken het is dus effen afwachten

groetjes sara

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Oei oei wat een verhalen.....

Aangezien wij nu 32 weken in verwachting zijn doormiddel van icsi schrik ik toch wel een beetje......
Als je niet zwanger wil worden zijn er zoveel mogenlijkheden om dit te voorkomen het hoeft niet te gebeuren mocht het toch zo zijn is er nog een morningafterpil ,
Ik kan me er niet bij dat mensen hun kindje niet willen , sta het dan af ter adoptie er zijn genoeg mensen die geen kinderen kunnen krijgen en dit wel graag willen.
Kindjes in koffers op zolder idd verschrikkelijk al helemaal als je er vlak bij woont zoals ik........

Al met al hoop ik toch op een goede afloop voor tanja dat haar kindje maar erg gelukkig en gezond door het leven mag gaan.....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Aan: ANONIEM

Wij leven nu jaar 2014.

Wat een ongepaste verhalen schrijft u allemaal op een forum van vrouwen in BLIJDE VERWACHTING van hun kindje!

Is het niet bij u opgekomen dat juist deze moeders in spe, compleet onder invloed van hormonale emoties, uw onaangename informatie lezen?! Is dit opzet, ervaart u een zware frustratie? IK vind dit ZIEK!CAPTCHA

Pagina's


Volg ons op social media