33 weken zwanger

33 weken zwanger

Ben je 33 weken zwanger dan weegt je baby alweer rond de 2000 gram en is ongeveer 43 cm lang. Langzaam maar zeker neemt de baby zijn definitieve positie in. Al kan deze positie pas echt niet meer veranderen als hij ook is ingedaald. Als je 33 weken zwanger bent, merk je misschien dat je borsten colostrum beginnen uit te scheiden.

De baby gaat eens lekker liggen

33 weken zwangerJe baby weegt vanaf week 33 ongeveer 2000 gram en is nu zo'n 43 cm lang.

Je baby begint nu langzaam maar zeker zijn definitieve positie in te nemen en in te dalen. De uiteindelijke positie van je baby bepaalt ook op welke manier jij straks kunt bevallen. Als je baby in de hoofdligging ligt, wat inhoudt dat hij met zijn hoofdje naar beneden ligt, kan de bevalling op natuurlijke wijze plaatsvinden. De baby kan ook in de stuitligging liggen, met zijn hoofdje omhoog en zijn voetjes onder zich gevouwen (volkomen stuit) of zijn voetjes omhoog (onvolkomen stuit).

De verloskundige zal moeten bepalen of een vaginale bevallig mogelijk is als de baby in een stuitligging ligt. Als je baby in een dwarsligging in de buik ligt, is een vaginale bevalling uitgesloten en zal er dus een keizersnede moeten plaatsvinden. Bij een dwarsligging bedekt de zijkant van het lichaam van de baby de baarmoedermond, wat een natuurlijke bevallig onmogelijk maakt. Ben je 33 weken zwanger, dan wordt het contact met de verloskundige vaak ook intenser dan voorheen.

Jij, alweer 33 weken zwanger

Je merkt misschien dat, als je rond de 33 weken zwanger bent, je borsten colostrum beginnen uit te scheiden, een transparante gelige vloeistof die je borsten in de laatste weken van je zwangerschap beginnen aan te maken. Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven zal het de eerste voeding zijn die je baby binnenkrijgt.

Vrouwen die borstvoeding willen geven doen er goed aan om na de bevalling extra vitamine D te slikken. Vitamine D haalt je lichaam onder andere uit de zon waardoor in landen waar de zon niet zo veel schijnt, de moedermelk vaak te weinig vitamine D bevat. Daarom is het verstandig om door middel van supplementen extra vitamine D te slikken. Deze vitamine is namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van de botten van je baby.

Door de toegenomen kracht van je baby kunnen de trapjes en schoppen die hij uitdeelt behoorlijk pittig zijn. Sommige vrouwen houden aan die trappen zelfs blauwe plekken over, of gekneusde ribben! Dit is natuurlijk een erg vervelend gevoel maar probeer troost te vinden in het idee dat al dit soort ongemakken over een paar weken tot het verleden behoren. Over een paar weken zal je zien waar je al die moeite voor hebt gedaan!

34 weken zwanger

De baby is ongeveer 44 cm lang en weegt rond de 2200 gram. De longen zijn bijna helemaal gerijpt. De baby heeft al een overlevingskans van 99%! Lees meer over wat je na 34 weken in verwachting zijn allemaal te wachten staat.

32 weken zwanger - 34 weken zwanger - Forum voor 7,8 of 9 maand zwangeren

No Avatar
cynthiaaa on
Anoniem
Naam: cynthiaaa

Ik ben 32 weken. Heb nauwelijks hartkloppingen alleen kan inmiddels niet meer op mijn rug liggen hebben jullie dat ook? Krijg het dan echt benauwd. Veder gaat alles erg goed zoontje is inmiddels 2 kilo.

No Avatar
Maruschka on
Anoniem
Naam: Maruschka

31 weken zwanger,veel plassen en harde buiken.en voel prcc hardklopping in vagina..is dat normaal?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo, 33 weken zwanger bijna van mijn eerste... Eerste maanden moeilijk gehad. Godd zei dank gaat het nu beter. Heb wel pijn aan mijn onderste ribben, geen idee wrm. Wat me meer zorgen geeft is dat k niet weet wanneer k ben uitgerekend. Als k terug denk, verwacht k de baby midden eind september. Maar de vrouwenarts hier in duitsland berekend 19 oktober... K ben bang dat het n verrassing wordt... Groetjes en sucses alle mama's:)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi lieve dames :)
Morgen ben ik 33 weken zwanger van een (tot nu toe) gelukkig kerngezonde tweeling.
Met mij gaat het ook prima, heb alleen soms la
st van extreme moeheid. Maar dat is dan ook alles, ik heb dus zeker niet te klagen!!
Nog een paar weekjes en dan mogen we eindelijk onze twee wondertjes in onze armen houden! Wat zal ik onze lieve God dankbaar zijn..

Sterkte allemaal met de laatste loodjes. Vooral aan degenen die onzekerheid hebben over hun kindje(s). God zal jullie helpen!

Liefs van Suzanne

No Avatar
BallerinaTinkerbell on
Naam: BallerinaTinkerbell
|
Lid sinds: 15 dec 2012

2000 gr wat een kindje ongeveer zou moeten wegen bij 33 weken, slik.

Afgelopen woensdag kregen wij te horen dat onze kleine een groei achterstand heeft van 5 weken en 1300 gr weegt.

Dan maakt dit me toch weer even heel erg bang =(

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo allemaal
ik ben nieuw hier en ben morgen 34 weken zwanger
alles gaat goed maar voel me wel zweverig
alleen de kleine ligt bij mij ook in een dwarsligging
over 2 weken terug komen bij de verloskundige
dan moet ze gedraaid zijn anders krijg ik een echo
en moet naar het ziekenhuis dan gaan ze het proberen
te draaien en dat schijnt ook geen pretje te zijn
dus ik hoop dat ze zelf naar beneden gaat liggen
en in gaat dalen?
iedereen ook sterkte in deze laatste loodjes
zijn wel super zwaar

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo dames ik ben bijna 34 weken zwanger  en heb sinds 30 weken heel erg hardkloppeningen hij gaat ineens na 170  180 mijn hatslag en dan 2 keer met de ambulance naar de ziekenhuis gewweest moet van de week naar de cadrioloog voor een onddrzoek het is een hardstoornis maar wat voor dat weten we nog niet heel vervelend ik hoop dat het puur door de zwangerschap is en dat het niet blijft weten jullie iets hiervan??

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo dames,

Ik ben zelf nu bijna 33 weken zwanger en heb al 2 keer bloedingen gehad. dit is gelukkig over maar nou is de kleine dwars gaan liggen. wie heeft hier ervaring mee?

Groetjes Nina
 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hey dames, ben 32 weken zwanger,

de baby is nog steeds niet ingedaald, tot welke week kunnen ze zich eigenlijk met het hoofdje naar beneden draaien?
groetjes

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik ben vandaag precies 32 weken en heb al vanaf 20 weken last van hartkloppingen.
De kleine is nog niet ingedaald en zit nog erg hoog, ik werd net zo duizelend en voelde mijn hart door heel mijn lif bonzen, gelijk de bloeddrukmeter gepakt en bleek een hartslag te hebben van 120.
Bloeddruk was 117/80 dus dat was goed. Het voelde alsof ik de marathon had gelopen, heel eng.

Pagina's


Volg ons op social media