34 weken zwanger

34 weken zwanger

De baby is ongeveer 44 cm lang en weegt rond de 2200 gram. De longen zijn bijna helemaal gerijpt. De baby heeft al een overlevingskans van 99%! Mocht je kindje nog niet zijn ingedaald na 34 weken zwangerschap, dan is er nu nog geen reden tot zorgen!

De baby na 34 weken zwangerschap

Je bent nu 34 weken zwangerJe baby is weer zo'n 200 gram aangekomen en weegt nu ongeveer 2200 gram. Hij is in week 34 rond de 44 cm lang.

Op het lichaam van je baby verdwijnen de haartjes nog steeds gestaag en ook het huidsmeer begint te verdwijnen. Een deel van de smeer wordt door de huid opgenomen en een deel laat los en komt in vlokken in het vruchtwater terecht.

Tijdens deze laatste paar weken van de zwangerschap gebeurt er in het lichaam van jouw kleine eigenlijk niet veel meer. De longen zijn bijna helemaal gerijpt, dat proces wordt de komende week afgerond. De belangrijkste opdracht van het lichaam van jouw baby is vooral om zoveel mogelijk aan te komen. Deze laatste zes weken komt je baby nog ongeveer een kilo aan.  Alweer 34 weken zwanger, geniet ervan!

Als de baby nu geboren zou worden heeft hij een erg grote overlevingskans: wel 99%! Waarschijnlijk zou hij na de geboorte nog wel even in de couveuse moeten.

De moeder, 34 weken zwanger

Als je kindje nog niet is ingedaald is dat niet iets om je nu al zorgen over te maken. Als je je eerste kindje verwacht, zal hij rond week 37 van de zwangerschap ingedaald moeten zijn. Als je al eerder een kindje hebt gekregen, zal dit nog later kunnen gebeuren, tot vlak voor de bevalling. Dit komt omdat je lichaam tijdens een tweede of latere zwangerschap meer ruimte heeft omdat je lichaam sneller reageert op de zwangerschap. Door die extra ruimte is het indalen pas later noodzakelijk.

Nu je energielevel gestaag daalt en de vermoeidheid toeneemt, kijk je waarschijnlijk erg uit naar je zwangerschapsverlof. De meeste vrouwen beginnen zes weken voor de uitgerekende datum met verlof, wat betekent dat je als je 34 weken in verwachting bent met verlof kan gaan! Andere vrouwen stellen het tot het uiterste uit. Vier weken voor de uitgerekende datum kan je uiterlijk met verlof gaan.

Neemt jouw vergeetachtigheid rond deze fase van de zwangerschap ook enorm toe? Veel zwangere vrouwen hebben last van deze zwangerschapsdementie. Gelukkig komt het na de bevalling weer helemaal goed met je geheugen!

35 weken zwanger

5 pond weegt de baby deze week alweer en hij is ongeveer 45 cm lang. Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen! Lees wat er nog meer na 35 weken zwangerschap gebeurt.

33 weken zwanger - 35 weken zwanger - Forum voor 7,8 of 9 maand zwangeren

 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Voor iedereen die zwanger is...héél véél sterkte iedereen met zwangerschap en vooral voor diegene die zwaar hebben emotioneel of fysiek..ondanks alles probeer te geniete v je kindje want is een WONDER;ik bn 33+6dg en v me 1ste.toitoitoi

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Toch maar even verder gelezen, ik ben zelf nu 34 weken zwanger van een tweeling. En zit al vanaf 16 weken verplicht thuis en mag en kan nu steeds minder. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt kan genieten van de zwangerschap en dat de momenten dat ik geniet op 2 handen te tellen zijn. En nee dit is geen klagen dit is respect voor alle zwangere vrouwen. Maar ondanks alle ellende en lange zware dagen op de bank en in bed ben ik nu al dolgelukkig met mijn 2 jongens. Het is zwaar en niemand weet hoe iemand zich voelt en wat iemand door maakt, hoeveel kinderen je ook hebt gekregen. Dus voor iedereen die het zwaar heeft sterkte en succes nog even en voor iedereen met een makkelijke zwangerschap ben ik blik dat ze wel hebben kunnen genieten.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Gezellig hier, ik heb al gelijk geen zin meer om het te lezen verder..

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Nou, idd. Verschrikkelijk zeg. We zijn hier allemaal zwanger, maar iedereen ervaart het op zijn eigen manier. Laat een ander in zijn waarde, anders ben je zelf geen haar beter. Voor degenen die het als zwaar ervaren zou ik zeggen; Zet hem op! (Er zit ook niks anders op, ha ha). De anderen wens ik nog een fijne zwangerschap. En daarna kunnen we hopelijk allemaal genieten van gezonde kindjes.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

oe volgens mij hebben we hier te maken met een paar hormonenmostertjes...

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

op 33 weken bleek ons zoontje al 49 cm groot te zijn en al 2kg767 te wegen...

hij is gedraaid en alles blijkt dik inorde te zijn..

veel succes aan iedereen die gaat bevallen

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Waarom moet iedereen zo op elkaar fitten laat eljaar in hun waarde.
De een heeft het nu eenmasl moeilijker dan de ander.
Ik loop fluitend door mijn zwangerschap heen.
34 weken nu soms eens een slechte nacht en andere nachten weer niks aan de hand.
Soms wat jeuk soms ook niet nou en even smeren ook weer opgelost.
Slaapgebrek zullen we allemaal hebben das niks bijzonders.
Harde buiken horen er ook bij al heb ik die nog niet gehad.
Dat is een voorbereiding van je bevalling.
Bloedverlies ja dan schrik je behoorlijk heel logisch.
Dan word je ook bezorgd.
Dat is beslist geen zeiken.
Wat ik wel gezeik vind is dat een vrouw die 34 weken zwanger is en helemaal in paniek raakt omdat de baby nog in een stuit ligt nou en die kan zich nog wel 1000 keer ondraaien voor die indaald.
Die van mij ook ligt nog heerlijk dwars door mijn buik heen nou en.
Dat was bij mijn vorige zwangerschap ook zo op het laatste moment daalde hij in bij de bevalling.
Nooit geen voorweeen gehad of wat dan ook heerlijk toch.
Als je je moe voelt of sjachie nou en je man de doet het er maar mee.
Die zit niet met een lichaam vol gierende hormonen.
En die heeft al helemaal niet het recht om te zeggen dat je zeikt want hij weet niet hoe het is.
De 1 heeft het nu eenmaal makkelijker dan de ander.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Elke zwangerschap is anders en iedereen ervaart het anders! Als we nou eens allemaal een beetje respect naar elkaar zouden tonen zou dat voor iedereen prettig zijn!

No Avatar
fabb0l on
Naam: fabb0l
|
Lid sinds: 29 jan 2012
Sommige dames hier kunnen duidelijk niet zo goed lezen.. (Anoniem op sep 16th, 2011 om 8:25 am)
Ik vind het persoonlijk belachelijk dat bepaalde dingen hier worden gezien als 'zeiken'.
Dus omdat je zwanger bent moet je alles maar voor lief nemen en je bek dicht houden.
Want 'je weet waar je het voor doet'.
Sorry hoor, maar als je een loodzware zwangerschap hebt, en dit is je eerste kindje, weet je niet waar je het voor doet.
Niet iedereen voelt namelijk meteen een band met hun kindje.
En als je dat niet voelt, en  je hebt een zware zwangerschap, dan heb je steeds pijn en voel je je ellendig en er is niks wat je eraan kan doen en heb je geen idee waarvoor je het doet.
Het enige wat je hebt om je aan vast te klampen is de mooie verhalen van andere mensen over hoe geweldig het wel niet is om ouder te worden.

Dus als je moeder overlijd moet je niet zo janken, want 'bij het leven hoort de dood'.
Als je kind huilt omdat het een schaafwond heeft moet het ook niet zo janken 'want pijn hoort bij het leven'.
En als je een ellendige zwangerschap hebt moet je niet zo zeiken 'want zwanger zijn is een gezonde ziekte'.

Wat fijn, mensen met zoveel medeleven voor anderen....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Sorry maar, dit noem ik niet zeiken. Deze persoon weet wat ik bedoel. Dames jullie kunnen alles kwijt hoor, het is normaal dat je af en toe onzeker voelt in de zwangerschap. En idd soms loopt de zwangerschap anders maar noem elkaar geen zeikers ect, beetje repect. En trouwens wat weet jij nou van afrika, ben er ooit geweest!! dus beter hou je mondje dicht en laat de damens "zwangeren vrouwen" gewoon hun advies vragen..

sorry moest dit even kwijt...

Pagina's


Volg ons op social media