35 weken zwanger

35 weken zwanger

5 pond weegt de baby deze week alweer en hij is ongeveer 45 cm lang. Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen! Nu je 6 weken voor je uitgerekende datum zit adviseren verloskundigen meestal om rond deze tijd met zwangerschapsverlof te gaan.

35 weken zwanger, hoe staat de baby ervoor

35 weken zwangerJe baby weegt nu alweer zo'n 5 pond, 2500 gram dus! Hij is nu ongeveer 45 cm lang.

De baby is in week 35 op zijn hersentjes na helemaal af. De hersentjes zullen overigens pas lange tijd na de bevalling helemaal ontwikkeld zijn.

De darmpjes van je baby bevatten nu een groenige substantie dat meconium heet. Het zal na de bevalling het eerste zijn wat je baby uitpoept, tegen die tijd heeft het een groenig/zwarte kleur aangenomen. Sommige baby's poepen vlak voor of tijdens de bevalling al wat meconium in het vruchtwater wat gevaarlijk is voor je baby. Als dit het geval is en je vruchtwater dus niet langer helder is, zal je in het ziekenhuis moeten bevallen.

De moeder na 35 weken zwangerschap

Terwijl jij lekker geniet van je zwangerschapsverlof en het allemaal heel rustig aan doet, maakt je baby nog een groeispurt in jouw buikt. Doordat jij je lekker kan ontspannen kan je baby nog even flink groeien. Daarom raden verloskundigen het ook altijd aan om zes weken voor je bent uitgerekend al met zwangerschapsverlof te gaan.

Voor je baby geboren wordt is het verstandig om alle kleertjes, beddengoed en handdoeken van je baby te wassen met neutraal wasmiddel en zonder wasverzachter. Zo voorkom je dat de stoffen de huid van je baby irriteert.

Als je 35 weken zwanger bent, maar je baby nog niet is ingedaald, zal je een beetje benauwd kunnen hebben. Dit komt doordat je longcapaciteit onder druk van je baarmoeder met soms wel 25% afneemt! Zodra de baby indaalt zal je meteen merken dat je een stuk makkelijker ademhaalt.

Ligt je baby nog niet met zijn hoofdje naar beneden, dan zal de verloskundige proberen de ligging van de baby te veranderen. Als dit niet lukt en je baby verandert zelf ook niet meer op het laatste moment van positie, dan zal je in het ziekenhuis moeten bevallen. Is er sprake van een dwarsligging, dan moet er een keizersnede plaatsvinden.

Het wordt tijd om eens goed na te denken over je bevalling. Sta je nog steeds achter een eerder gemaakte keuze voor een ziekenhuis- of een thuisbevalling? En willen jij en je partner er nog meer mensen bij hebben, zoals bijvoorbeeld je ouders of een goede vriendin? Het is belangrijk om hier goed over na te denken en dit met elkaar te bespreken. Als je er iemand bij wilt hebben, is dit ook een mooi moment om diegene hiervan op de hoogte te brengen. Dan kan zij of hij zich er goed op voorbereiden en vanaf nu de telefoon in de gaten houden en 's nachts op het nachtkastje bewaren! Waar je misschien ook al eens aan kan gaan denken in borstvoedingskleding. Nu heb je nog tijd om iets leuks uit te zoeken online, straks heb je er misschien geen tijd voor.

36 weken zwanger

5 pond weegt de baby deze week alweer en hij is ongeveer 45 cm lang. Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen! Wat er nog meer gebeurt lees je in ons artikel over 36 weken in verwachting zijn. Ook staan er reacties van anderen die deze week alweer achter de rug hebben.

34 weken zwanger - 36 weken zwanger - Forum voor 7,8 of 9 maand zwangeren

 

No Avatar
mommy to be on
Anoniem
Naam: mommy to be

hoi allemaal,

ik ben nu 35 weken zwanger van mijn dochtertje het is mijn eerste kind, ik vind het super leuk maar tegelijkertijd ook super spannend. ik ben vandaag naar de verloskundige geweest en heb helaas te horen gekregen dat mijn dochtertje in de stuitligging ligt. ik moet volgende week naar het ziekenhuis, ze gaan dan proberen om mijn dochtertje uitwendig goed te leggen. heel erg spannend en hoop dat dit gaat lukken als het niet gaat lukken moet ik helaas een keizersnede. zijn er dames die dit ook hebben gehad ? of hebben jullie nog tips ?

ik heb nu ook een YouTube kanaal : Nikki theijs daar kan je heel mijn zwangerschap volgen.

No Avatar
Goldenjade on
Anoniem
Naam: Goldenjade

( berichten zijn al oud maar wil toch iets kwijt) Even voor alle mensen die zitten te zeiken over het roken en zwanger zijn!! Bemoei je lekker met jezelf, zorg dat je het zelf maar goed doet! Ik ben zwanger van mijn eerste en rook ook nog gewoon af en toe een sigaret, de mensen die juist zitten te zeuren erover de "anti rokers" dat zijn pas egoisten.. Dus Bemoei je met JEZELF!!! Danku

No Avatar
yentl on
Anoniem
Naam: yentl

mijn zwangerschap verloopt nu heel erg goed enkel de laatste weken is het moeilijk een slaappositie te vinden krampen in de benen en soms een voos gevoel in mijn benen het zuur hebben niet normaal zo erg dat het echt pijn doet in mijn borst en keel vandaag 35 weekjes maar kijk uit naar de dag dat ze wil komen want de hitte doet er ook niet veel goed aan

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Beste cloe,

ik begrijp de last. en de omgeving vermijden waar je bloot gesteld wordt aan deze verleidingen is een goede remedie. het voordeel van niet blowen is dat je ineens tijd krijgt voor andere hobby's of interesses. zoek iets binnenshuis wat je leuk lijkt, bijvoorbeeld klussen knutselen tuinieren oid. tip: bezoek eens een beurs om inspiratie op te doen...

ga zo Door!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Vandaag precies 35 week zwanger, ik heb een zwangerschaps test gedaan toen bleek ik 4 week zwanger te zijn. Meteen gestopt met roken drinken. Er zijn moeilijkere dingen dan stoppen met verslafings middelen!

No Avatar
cloe on
Naam: cloe
|
Lid sinds: 22 aug 2015

Haii iedereen,

messchien ben ik niet helemaal op de goeie plek maar ik zag hier een topic over roken staan.
En ik heb een vraag ik ben in verwachting, eerste trimester en voorheen rookte ik ook.
Ik weet wat de gevaren zijn dus heb direct hulp van een proffesional ingeschakeld om me hiermee te helpen.
Dit gaat best wel goed beter dan verwacht ik heb van die nicotine kauwgom voorgeschreven, gekregen.
En mag daar 4 per dag van, dit is puur om de trek te stillen en iedere week moet ik hiervoor langs gaan.
Alleen wat mijn probleem is, is dus niet alleen het stoppen maar meer het leven er omheen.
Ik rookte namelijk niet alleen sigaret, maar merendeels jointjes, ook dronk ik aardig wat.
Ik ben in de 20, hele omgeving rookt, mijn partner ook en drank en wiet was voor ons altijd een vorm van ontspanning.
Dat ik zo radicaal ben gestopt valt me dus best wel zwaar, me partner heeft belooft mee te gaan, om ook proberen te stoppen met roken.
Voor nu rookt hij in de tuin, dus dat is al een begin.
Naja je voelt em al aankomen denk ik maar ik verveel nu te pletter, het is mooi weer, hij is naar het park,
maar ik kies er de laatste tijd voor om binnen te blijven.
Want tja die type muziek die we meestal draaien en dan die sfeer dat iedereen lekker los is..
Tja ik denk dat dat vragen is om problemen en ik ben daar nu niet sterk genoeg voor..
Maar wat moet ik dan, ik ben best wel oververmoeid, dus als ik wel energie heb wil ik naast alles wat nog geregeld moet worden ook genieten.
Ik weet alleen niet meer hoe dat moet zonder wiet/bier, hoe ga ik hiermee om?
En al is het ongepland ben superblij vandaar ook mij commitment en dat ik straks een wondertje krijg is natuurlijk een troost,
maar in het hier en nu struggle ik.. heeft iemand tips, ik zou het echt op prijs stellen,alvast bedankt,

      Groetejs Cloe

o ik begreep niet helemaal hoe ik gebruik kon maken vd forum dus vandaar dat ik het hier probeer en
excuses voor mijn lange verhaal..

No Avatar
Karpet on
Anoniem
Naam: Karpet

Ik vind mensen die roken tijdens zwangerschap totaal egoïst , iedereen kan ze eigen smoesjes verzinnen maar het is bekend dat het slecht is voor je ongeboren kiindje.
Je hoort ook niet zwanger te worden als je rookt.

No Avatar
droppie on
Anoniem
Naam: droppie

Ik ben kind van een rokende moeder (rookte ook tijdens zwangerschap) en ondervind al mijn hele leven de klachten van het rookgedrag van mijn moeder. Dit artikel komt binnen, zeg maar ;-)

Als jij het over feiten hebt dan moet je wel eerst gaan kijken naar wat de feiten zijn en naar wat je eigen mening is. Natuurlijk is stoppen met roken stressvol en niet goed voor je kindje..maar waarom ben je niet eerder gestopt dan..... etc etc
Mijn mening is dat als je een kind wil, je voordat je probeert zwanger te worden moet nadenken over gezondheidsrisico's en dan ook al ruim een jaar van te voren moet overwegen te stoppen met roken, drinken etc. (zie ook wat de medische wetenschap hierover zegt!)

Mijn mening is ook dat je als je er dan goed over nagedacht hebt, het zelf moet weten, je ondervindt vanzelf de consequenties wel of niet.
Ik heb het mijn moeder bijvoorbeeld altijd kwalijk genomen dat ik niet helemaal gezond ben. Ik vind het zelf naïef en onverstandig om ten tijde van verslavingsgedrag aan een kind te beginnen of een 'ongelukje/cadeautje' te krijgen. Maar anderzijds heeft iedereen gelijke rechten om kinderen te krijgen. Je mag het natuurlijk zelf beslissen, maar mensen zullen er wel over oordelen (een mening hebben) en intussen mag jij het lekker zelf uitmaken. Maar verwacht geen sympathie van anderen die er anders over denken. Dit maakt emoties los bij mensen, zeker bij zwangeren. Ik wens je veel geluk, sterkte en wijsheid!

No Avatar
sarahjaber on
Anoniem
Naam: sarahjaber

haha , sorry vind het topic roken niet roken erg ironisch .. ik ben ook een roker en heb sinds het begin meegedeeld met mijn verloskundige. heb me heel goed laten informeren. jullie oordelen en praten allemaal over rokende moeders.

Informeer je ook een keer wat er gebeurt als je stopt en afkickt van roken wat er dan gebeurt met je baby. de enorme stress die je krijgt van stoppen met roken met al je hormonen erbij zijn nog slechter voor je baby en hebben een grotere inpact op je baby dan het roken zelf, doordat er een bepaalde stof vrijkomt in je placenta door de stress .

roken is over het algemeen ongezond dat weet iedereen. denk je dat ik het niet vreselijk vind dat ik nog steeds rook. ben zwanger van mijn eerste. mijn hele zwangerschap heb ik minimale klachten gehad, mijn baby is kern gezond groeit perfect. dat is het allerbelangrijkste .

dus lieve mensen blijf even oordelen over wat anderen wel of niet mogen doen. maar vergeet je vooral niet genoeg te informeren en pas dingen te roepen als je zeker bent.

want in deze wereld is niets meer goed en mag je niets meer als je naar iedereen luistert . en kijk vooral heeeeell veel reclame waar de regering alleen maar geld mee maakt. om mensen te oordelen . vergeet niet perfecte moeder dat al alles wat in je baby lichaam word gespoten bij de geboorte ook trukjes zijn en zelfs slecht kunnen zijn voor je baby maar jou alleen maar geld kost.

dus mijn bericht denk vooral dat je perfect bent en dat jij nooit zulke dingen zal doen als een rokende moeder.

maar oordeel niet te snel ... want je hebt geen flauw idee wat goed of slecht is .

btw : er gaan meer mensen dood aan kanker van alle vuile stoffen op straat dan van roken .

sorry moest even wat feiten kwijt .

No Avatar
angel amsterdam on
Anoniem
Naam: angel amsterdam

Vandaag zondag precies 35 weekjes zwanger van een jongen :) de weken gaan zo snel nu alles staat al klaar,ik kan niet wachten tot ik hem in mijn armen heb :D

Pagina's


Volg ons op social media