36 weken zwanger

36 weken zwanger

 Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen! Zeer waarschinlijk is de baby ondertussen ingedaald en ligt in zijn of haar vaste positie.  Rond week 36 van de zwangerschap heb je misschien weer wat vaker last van stemmingswisselingen. 

De baby, 36 weken in je buik

Je bent nu 36 weken zwangerBen je 36 weken zwanger dan is de baby alweer een halve pond zwaarder geworden. Hij weegt nu zo'n 2750 gram en is nu rond de 47 cm lang.

Waarschijnlijk is je baby nu ingedaald. Als dat het geval is, kan je baby ook niet meer van positie veranderen. Bij een hoofdligging ligt zijn hoofd stevig tussen je bekken. Verder is de belangrijkste taak die je baby voor de laatste vier weken heeft, om nog zoveel mogelijk aan te komen.

Moeder alweer 36 weken zwanger

Ben je 36 weken zwanger dan zal vanaf deze week de verloskundige je iedere week willen zien om de groei goed in de gaten te kunnen houden.

Je hebt nu de bevalling steeds dichterbij komt misschien weer wat vaker last van stemmingswisselingen. Er komt ook nogal wat op je af met de geboorte van een kind! Al die verantwoordelijkheden en spanning, soms wordt het je even te veel. Bijna alle toekomstige ouders hebben last van deze onzekerheden. Maar zodra het kindje er eenmaal is merkt het overgrote deel van de ouders dat ze over een soort natuurlijk opvoedinstinct beschikken dat meteen na de geboorte in werking treedt. Praat in ieder geval over je onzekerheden! Met je partner of met andere vrouwen die in dezelfde fase van de zwangerschap zitten en dezelfde angsten voelen. Erover praten en realiseren dat je niet de enige bent die hier last van heeft, helpt vaak al enorm.

Ook wanneer je van plan bent om thuis te bevallen, is het verstandig om een tas in te pakken met spulletjes voor het geval je op het laatste moment van gedachten verandert en toch liever in het ziekenhuis bevallen. Je verloskundige kan natuurlijk ook aangeven dat het veiliger is dat de bevalling in het ziekenhuis wordt voortgezet. Op zo'n hectisch moment kan je niet uitgebreid je tas in gaan pakken. Het scheelt dan als die tas al klaar staat! De volgende lijst kan je bij het inpakken helpen:

Voor jou

 • Je paspoort en verzekeringspasje.
 • Een (foto)camera met opgelaadde batterijen, extra batterijen, voldoende geheugenkaartjes.
 • Een t-shirt om in te bevallen
 • Een mooie pyama voor na de bevalling. Er worden vast heel veel foto's van je gemaakt!
 • Warme sokken. Veel vrouwen hebben tijdens de bevalling last van koude voeten.
 • Ondergoed. Denk aan een voedingsbh als je borstvoeding wilt geven.
 • Kleding voor als je het ziekenhuis uit kan.
 • Een gevulde toilettas met in ieder geval een tandenborstel, tandpasta, borstel, zeep.
 • Pantoffels of slippers.
 • Je mobiele telefoon en een lijst met telefoonnummers van alle mensen die je meteen van de geboorte op de hoogte wilt brengen.

Voor de baby

 • Minstens twee rompertjes
 • Kleding. Denk ook aan de sokjes en een mutsje.
 • Een autostoeltje. Zonder autostoeltje mag je baby niet met een auto naar huis worden gebracht.

37 weken in verwachting

3000 gram weegt de baby alweer en 47 cm lang is hij gemiddeld. Vanaf deze week hoef je voor de bevalling niet meer naar het ziekenhuis, een gezonde baby kan nu ook prima thuis geboren worden. Meer lezen over deze week, ga dan naar 37 weken zwanger en kom alles te weten en lees de ervaringen van andere vrouwen over deze week.

35 weken zwanger - 37 weken zwanger

No Avatar
mi todo! on
Anoniem
Naam: mi todo!

Hoi allemaal..bn 36+4 v mijn 1ste kindj,en sinds 2dagen mt zwangerschapsverlof.heb tot nu toe met dankbaarheid echt weinig klachten...maar merk nu eel dt me buik zwaarder is..en alles iets zwaarder word,me kleine beweegt flink vooral s'snachts.suc6 iedereen met de laatste loodjes en iedereen alvast goeie bevalling met daarna gezond kindje!!chao

No Avatar
Anja on
Anoniem
Naam: Anja

Ik ben ook 36 zwanger en wacht met spanning ... af. Van mij mag de kleine nog wel even lekker blijven zitten. Ik heb de tijd want ik heb ontslag genomen om lekker van de kleine te kunnen genieten. Mijn man gaat extra werken .. goed voor elkaar toch :)

No Avatar
katje on
Naam: katje
|
Lid sinds: 09 dec 2011

hallo allemaal
ik ben vandaag 36 weken en 1 dag zwanger van mijn eerste eigen kindje (heb nog een stiefzoon) we krijgen een meisje ze is een drukte maker.
gister in het ziekenhuis gelegen ivm voorweeen en al wat ontsluiting ik mocht toch weer naar huis alleen moet rustig aan doen.
heb de hele zwangerschap eigenlijk geen klachten gehad het liep allemaal soepel nu word het toch wel zwaarder en vermoeiender heb al 2 weken weinig geslapen.
de kleine is bijna 24/7 in de weer de schoppen worden steeds heftiger.
soms mag het van mij al wel zover wezen dat ik haar vast kan houden en lekker kan knuffelen.

No Avatar
Nynke85 on
Naam: candy
|
Lid sinds: 20 sep 2010
wat handig die lijst van wat je allemaal mee moet nemen naar het ziekenhuis! ik ben meteen begonnen met het in pakken van mijn tas;)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ben vandaag 36 wkn zwanger van me eerste kindje. heb tot nu toe een hele makkelijke zwangerschap gehad, maar ga nu wel kwaaltjes voelen, het wordt allemaal wel wat zwaarder. Het is overigens een meisje.
Ik heb voornamelijk last van kramp in me dijbeen links soms is de pijn zo ondraaglijk dat ik amper kan lopen. ik probeer het zoveel mogelijk in beweging te houden. is hier iemand die dit herkent..............groetjes

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik heb op zwangerschapsyoga begrepen dat dit een zenuw is die vanuit je bil uitstraalt naar je been. Door de zenuw in je bil te masseren voorkom je pijnlijke uitstraling. Het is even zoeken, maar normaal zit de zenuw midden op je bil waar ook de rand van je slipje zit. Je merkt het vanzelf als je hem hebt gevonden. Het masseren doet behoorlijk pijn.. Succes!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hey,
ik ben ook bijna 36 weken zwanger en ik heb ook last van voos gevoel en stekende pijnen in linker dijbeen vooral als ik 's avonds in bed kruip , men gyncaecoloog zegt dat dit komt doordat baby mogelijks op een zenuw ligt... dus weinig aan te doen.

Groetjes en nog véél succes! we kunnen samen aftellen

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik ben 36 weken zwanger en heb als ik ga liggen wel is stikken net onder mijn buikrand naar me gaatje heen hij beweegt wel heel veel en zie ook duidelijk dat er steed een voetje na buiten heen steekt in me buik kan het wezen dat ie er uit wil!!!! gr

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

????

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ben nu 36 weken en 1 dag in verwachting van mijn eerste kindje en onrustig dat ze is precies dat ze al wilt komen
zo van die pijnlijke steken en stampen

kan dat zijn dat ze nu al zou willen komen of dat ze gewoon aan het indalen is ze staat volgens haar gewicht wel 2 weken voor

Pagina's


Volg ons op social media