37 weken zwanger

37 weken zwanger

3000 gram weegt de baby alweer en 47 cm lang is hij gemiddeld. Vanaf deze week hoef je voor de bevalling niet meer naar het ziekenhuis, een gezonde baby kan nu ook prima thuis geboren worden. Leg jezelf deze week nog even lekker in de watten. Het is dus een goed moment om nog een keer naar de kapper te gaan bijvoorbeeld.  

De baby na 37 weken

Zo zie je eruit als je 37 weken in verwachting bentIn week 37 van je zwangerschap weegt je baby rond de 3000 gram. Hij is ongeveer 47 cm lang.

Vanaf deze week is je baby er helemaal klaar voor! Als de weeën nu beginnen, hoef je ook niet meer per se naar het ziekenhuis. Vanaf week 37 mag je namelijk ook thuis bevallen als je daarvoor kiest. Een gezonde baby kan ook prima thuis ter wereld komen!

Vanwege het ruimtegebrek in je baarmoeder worden de bewegingen van je baby een stuk minder heftig. In plaats van de stevige porren is er nu eerder sprake van een soort heen en weer geschuif van bijvoorbeeld de billetjes langs je buik.

De moeder, nog even tijd voor jezelf

Nu de baby er nog niet is, heb jij op de valreep nog even tijd om jezelf in de watten te leggen. Doe dat ook vooral! Straks, na de bevalling, zal het misschien weer een tijdje duren voor je at tijd voor jezelf hebt. Het is dus een goed moment om nog een keer naar de kapper te gaan en je voeten te laten genieten van een pedicure. En ook voor jou en je partner zijn het de laatste momenten dat jullie met z'n tweeën (als dit de eerste is tenminste) zijn. Geniet er nog even extra van!

De eerste weken na de geboorte neemt je baby waarschijnlijk automatisch dezelfde houding aan als tijdens de laatste weken in de baarmoeder. Leuk om te zien hoe hij er daar nou precies bij lag!

Aangezien de geboorte nu ieder moment kan plaatsvinden, is het tijd om de beschuit met muisjes in huis te halen! Weet je nog niet wat het geslacht van je baby zal zijn? Haal dan voor de zekerheid zowel blauwe als roze muisjes.

38 weken in verwachting

De baby weegt nu zo'n 3300 gram en is 48 cm lang. Vanaf deze week is hij officieel voldragen! Als je baby deze week geboren wordt, zal hij de eerste week waarschijnlijk iets afvallen. Meer lezen over week 38? bekijk dan onze uitgebreide beschrijving over 38 weken zwanger zijn en lees ook de reacties van anderen.

36 weken zwanger - 38 weken zwanger - Forum voor zwangere vrouwen

No Avatar
Sharr on
Anoniem
Naam: Sharr

Hoi dames ik ben op dit moment 36weken en 4 dagen zwanger van mijn eerste kindje laatste loodjes slaap nacht ook slecht omdat ik telkens moet plassen wens jullie succes

No Avatar
Moeder van drieling on
Anoniem
Naam: Moeder van drieling

Hallo allemaal,

Ik ben vandaag precies 37 weken geworden, ik had eerder al een berichtje achter gelaten toen ik 5 weken was.
En als ik nu terug denk besef IK pas hoe snel de weken voorbij vliegen .
Voor ik het weet heb ik me baby in me armen.
Tot nu toe weet ik nog steeds niet wat het Word jongen of meisje . Dat maakt me zwangerschap nog spannender ik ben zo nieuwsgierig hahaha
En wat ook spannend is is wat ik heb gekozen voor normale bevalling vorige zwangerschap was keizersnede . Ik hoop dat alles goed verloopt ,ik. En nieuwsgierig naar de normale bevalling ervaring .

Voor moeders die ook deze week 37 hebben bereikt van harte gefeliciteerd de bevalling kan iedere moment beginnen

Groetjes Moeder van drieling

No Avatar
Chanty on
Anoniem
Naam: Chanty

Hier ook week 37
Nergens last van slaap als een roosje. Ok ik moet 7x naar de wc maar dan val ik daarna gewoon in slaap. Totaal geen rugpijn kan gewoon alles doen. Ben fanatiek sporter en tot week 33 doorgegaan heb sterke rugspieren dat zal wel uitmaken. Bijna 20 kg zwaarder en behalve de buik geen idee waar het zit. Het lijkt soms alsof alleen maar vrouwen met problemen op de forums zitten. Ik zie er maar weinig die ook een vlekkeloze zwangerschap hebben terwijl er daar toch heel veel van zijn. Van mij mag ons kindje nog netjes tot 27 januari blijven zitten in mijn buik en lekker doorgroeien :)

No Avatar
37 weken zwanger on
Anoniem
Naam: 37 weken zwanger

Hallo ben 37 weken zwanger en ook erg last van vermoeidheid kan niet meer voor over bukken benen scheren krijg ik ook bijna niet voor elkaar me man moet me schoenen aan en uit doen maar goed ik vroeg mij af of jullie ook last hebben van slijm/vocht verlies geel kleur en urine ook andere kleur ? Graag tips of reacties

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo'

Ik ben vandaag precies 37wkn en ook ik begin het al zat te worden.. Slaap snachts slecht' elke keer plassen, erg last van harde buiken en heb al een uur lang erge voor weeën gehad wat doorliep naar rug weeën.. Het is ons eerste kindje en we zien wel wanneer het komt' liever deze week nog dan over 5wkn.. We zijn zo nieuwsgierig en wil graag weer op mijn buik slapen! Voor de dames hier' heel veel succes met de bevalling en ik zeg maar zo ; we kunnen het!

Groetjes Kim

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo Allemaal,

 

dit is de eerste keer dat ik iets schrijf...

Ook ik ben 37 weken zwanger en vind het pittig.. mede doordat ik bijna 40 ben, denk ik...

Heb al 2 kids thuis lopen (13 en 10 jaar) maar deze zijn gelukkig al een eind op weg naar zelfstandigheid en helpen me goed !

Maar goed, alles gaat gewoon door in huis.. zoals ook de voetbal bezigheden van de kids en de ortho van de oudste.. allemaal dingen waar ik gewoon mee bezig ben.

Houd enorm veel vocht vast... hele dagen tintelende handen, draag steunkousen...  en denk dat de aangekomen kilo's nu wel op 24 zitten... Pfff...

Maar verder wil ik weinig klagen.. het is zoals het is.. en het komt wanneer het komt ;-)

Iedereen verder veel succes met de laatste loodjes, want die zijn toch echt het zwaartst !

 

groetjes Ciska

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hier ook veel moe maar tog even snel alles doen en dan denken dat je savonds mag slapen nee hoor dan houd ze me wakker gelukkig een supper man de kriebelt me lekker in slaap 

No Avatar
Vonnie on
Naam: Vonnie
|
Lid sinds: 25 okt 2011
Ow, pff, dan klaag ik even hoor. Het doet me goed te lezen, dat ik niet de enige ben die het best heel pittig vind, zo die laatste weken. Vind het een hele overgang van een drukke baan naar helemaal niets; dagopvulling zoeken en wachten. Ik ben een week eerder dan mijn vakantie inging (ik had 2 weken vakantie en daarna 4 weken verlof) gestopt met werken vanwege extreme vermoeidheid. Deze heeft 3 weken geduurd en nu heb ik wel weer wat meer energie..Wat nu alleen de kop opsteekt zijn neerslachtige gevoelens, omdat ik een nuttige dagbesteding mis. Heb veel vriendinnen die bezoekjes doen en een moeder die er altijd voor me is, maar ik krijg mn neerslachtige gevoel maar niet omgeturnd. Ik durf er niet goed met iemand over te praten, zeg alleen maar dat de laatste loodjes wel erg zwaar zijn, maar voel me vaak diep ellendig en een beetje tussen wal en schip. Niet werken, maar ook nog geen baby. Ik slikte in het begin van de zwangerschap nog anti-depressiva (dit deed ik al een paar jaar), maar heb ik dit voor de gezondheid van het kleintje langzaam afgebouwd tot nu helemaal niks meer. Op zich knap, maar denk er vaak aan weer te beginnen. Ik zit al op de 37,5 week dus het zou wel zonde zijn om me over te geven. Ik doe mijn best om de dagen gezellig door te komen en positief te zijn. Hoop van harte dat dit gaat lukken. Ennuhh.. van je af schrijven is natuurlijk ook altijd wel weer fijn. Hoop dat het met jullie beter gaat, maar zoals ik in het begin al zei; laat maar komen die andere verhalen, kunnen we elkaar helpen als soort lotgenoten..Tot laturrzz...

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi,
Ik heb het ook hoor, dat ik het heel pittig vind.  Ben nu bijna 37 wkn en hij mag wel komen. Ik herken wel eea in je verhaal. Ik ben ook iets eerder met verlof gegaan ivm extreme vermoeiheid en slapeloosheid en nu gaat het met beide beter. Ik gebruikte aan het begin van de zwangerschap nog antidepressiva en tel de dagen totdat ik er weer mee kan beginnen (na de bevalling). Ik vind het ook zonde om er nu nog mee te beginnen nu de klus bijna geklaard is. Is toch niet helemaal zonder risico en je kindje moet dan 48uur ter observatie in het zh blijven.. Ik zou zeggen: hou nog even vol! Maar je moet natuurlijk zelf de afweging maken. Heeft er iemand ervaring met het geven van borstvoeding en het slikken van antidepressiva? En welke middel?
Hou je taai!
Vera

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hee dames hieronder,

Op een forum mag ook geklaagd worden. Dat is er juist zo prettig aan: het delen van je gevoelens met anderen. Als het bij jou anders gaat, kun je dat ook vermelden, maar wel met respect voor elkaar. En zet er dan ook even je naam bij.

Lila van Oord

Pagina's


Volg ons op social media