38 weken zwanger

38 weken zwanger

De baby weegt nu zo'n 3300 gram en is 48 cm lang. Vanaf deze week is hij officieel voldragen! Als je baby deze week geboren wordt, zal hij de eerste week waarschijnlijk iets afvallen. De uitgerekende periode loop vanaf week 38 van de zwangerschap tot week 42. 85% van de baby's wordt in deze periode ook daadwerkelijk geboren.

De baby, 38 weken in je buik

38 weken zwangerJe baby is vanaf week 38 officieel voldragen! Hij heeft nu een lengte van ongeveer 48cm bereikt en weegt rond de 3300 gram. In de baarmoeder zal de gewichtstoename de komende weken minder hard gaan en de lengte zal vanwege ruimtegebrek ook niet veel meer toenemen. Als je baby geboren wordt op het moment dat je 38 weken zwanger bent, dan zal hij de eerste week waarschijnlijk iets afvallen omdat hij moet wennen aan zijn nieuwe omgeving en nieuwe voeding. Dat maakt helemaal niks uit, dat mollige lijfje heeft hij niet voor niets! Bovendien zal je baby waarschijnlijk binnen ongeveer twee weken na de geboorte weer op zijn geboortegewicht zitten.

Vanaf week 38 begint de uitgerekende periode te lopen, die duurt tot en met week 42. 85% van de baby's wordt in deze uitgerekende periode geboren. Overigens wordt slechts 5% van de baby's precies op de datum waarop jij bent uitgerekend, geboren.

De moeder, alweer 38 weken in verwachting

Gefeliciteerd, je baby is voldragen! Terwijl de ene moeder niet kan wachten tot de bevalling begint, geniet de andere moeder nog volop van dat intieme gevoel van een baby in haar baarmoeder.

Net als bij de baby, neemt jouw gewicht vanaf nu waarschijnlijk ook niet meer heel veel toe. Het kan zelfs zijn dat je door een vermindere eetlust en de door de baarmoeder beknelde maag als een paar ons begint kwijt te raken.

Als je 's nachts moeilijk kunt slapen door de dikke buik en de bewegingen van je baby, probeer dit dan overdag te compenseren door veel te rusten en regelmatig een uurtje op bed te gaan liggen. Voor een voorspoedig lopende bevalling is het namelijk erg belangrijk dat je er ook uitgerust aan begint. Haal voor het zover is ook nog wat drankjes in huis die veel energie leveren, zoals bijvoorbeeld sportdrankjes. Ook druivensuiker geven direct een energieboost en dat zal je nodig hebben tijdens de bevalling! Veel vrouwen  krijgen tijdens de bevalling last van uitgedroogde lippen. Haal dus ook een lekkere lippenbalsem in huis.

Als je straks borstvoeding gaat geven is het belangrijk om alvast een goede voedings-BH aan te schaffen. Dit kan gewoon online zodat je niet de deur uit hoeft. (Bestel een voedingsbeha online)

Door nu 's avonds extra grote porties te bereiden en extra maaltijden in de vriezer te bewaren, zorg je ervoor dat je straks na de geboorte van je kind nog steeds lekker en gezond kunt eten. Jij hebt direct na de bevalling echt even geen puf om te koken en je partner heeft waarschijnlijk ook wel wat anders aan zijn hoofd. Door wat maaltijden op te slaan voorkom je dat je alleen maar afhaalmaaltijden hoeft te eten.

Week 39

De baby komt nu niet veel meer aan, met ongeveer 100 gram erbij weegt hij nu zo'n 3400 gram. Hij is nu ongeveer 49 cm lang. Lees meer over 39 weken zwangerschap en bereid je goed voor op de laatste loodjes van de zwangerschap.

37 weken zwanger - 39 weken zwanger - Forum voor 7,8 of 9 maanden

 

No Avatar
Mama van bijna 3 on
Anoniem
Naam: Mama van bijna 3

Wat een gezeik zeg!
Jij bent zwanger en het is jouw bevalling.
Je bepaalt helemaal ZELF wie je er bij wilt hebben of
niet. Wanneer andere dit niet accepteren en emotionele manipulatie erop los laten is dit hun probleem.
Dit is het moment om aan jezelf te denken.

No Avatar
Suikervrouwtje@... on
Anoniem
Naam: Suikervrouwtje@hotmail.com

Hey allemaal
Vandaag 38 en 1 dag
Slapen wil niet meer veel druk in men buik heb snachts last van men keel om constant om hoog geholpen worden zal het een voor teken zijn wie weet van de week is de verloskundige langs geweest het tuitje is al bijna plat

No Avatar
sofietje89 on
Anoniem
Naam: sofietje89

Hej lian ik ben nu 38 weken en 3 dagen ... benje al bevallen?

No Avatar
lian van hoof on
Anoniem
Naam: lian van hoof

ik ben een meisje van 22 jaar en ben voor het eerst zwanger

ik ben nu 38 weken en drie dagen zwanger
ik heb sinds ik 30 weken zwanger ben echt last van mijn ribben ook heb ik veel steken onder in men lies ik ben zelf maar een meisje van 150 cm maar alles gaat wel goed met onze kleine wondertje

graag wil ik in contact komen met nog meer moeder die in januari zijn uitgerekend

ik vind de bevalling echt eng heeft iemand nog tips voor mij zodat ik wat gerust gesteld ben

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Ben nu 38 weken en 3 dagen zwanger. Vandaag heb ik voor het eerst het gevoel gehad dat mijn buik aant rommelen is. Nu weer rustig, maar kan helaas niet slapen. Verder een vlekkenloze zwangerschap gehad. :-)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Bedankt voor jullie reacties! Heb mijn schoonmoeder gevraagd omdat zij doula (bevallingscoach) is, mijn man vind dit erg fijn. Hij is nogal gespannen. Nu we ervoor hebben gekozen vind ik het ook een fijn idee dat er iemand is die weet waar ze mee te maken heeft. We hebben duidelijke afspraken gemaakt over de rust die ik om mij heen wil. Heb eergister mijn moeder gevraagd bij de geboorte te zijn. Als wij naar het ziekenhuis gaan wordt zij gebeld en komt zij ook. Ook met met haar heb ik duidelijk aangegeven dat ze erbij mag zijn en zich op de achtergrond houdt. Ben erg blij met deze beslissing. Nu nog afwachten....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Heb jullie advies nodig! Ben nu 38 weken zwanger. Heb een doula voor bij mijn bevalling.
Mijn man is er uiteraard ook bij. Nu is mijn doula ook mijn schoonmoeder! Heb het er met mijn moeder over gehad maar zij kan er niet bij dat ik mijn schoonmoeder (doula) er wel bij heb en haar niet.
Nu hebben we daar woorden over gehad en voelen we ons allebei rot.
Heb een doula erbij omdat zij al heel veel bevallingen heeft meegemaakt en veel vrouwen heeft bijgestaan bij de bevalling. Het is mijn eerste bevalling en heel erg spannend.
Vinden jullie dat ik mijn moeder er ook bij moet vragen?

Groetjes Anoniem

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi anoniem,
Ik ben zelf van mening dat je je moeder er wel bij kan vragen.
Het blijft natuurlijk jou bevalling maar ik snap dat het niet leuk is voor je moeder.
Ik vond het ook moeilijk te beslissen want ik wou juist me moeder erbij en me schoonmoeder niet maar heb toch besloten om haar er ook bij tebetrekken omdat mijn moeder er anders wel bij mag maar die van me vriend niet.
ik denk dat het beter is om of alle2 erbij tehebben of anders geen van 2.

Ik snap jou punt echt! Maar ik snap dat dit voor je moeder niet leuk is omdat het voelt alsof je schoonmoeder voor haar gezet wordt.

Groetjes bi

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Beste,
Dat je moeder hier niet zo blij mee is vind ik een perfect normale reactie... wat had je dan verwacht? Zij heeft jou gebaard en zal vast in de toekomst ook regelmatig eens op je kind moeten passen. Dat je schoonmoeder meer ervaring heeft in bevallingen?? So what? Het werkt duidelijk jaloezie in de hand, en terecht! Vraag je de ene, dan moet de andere ook.  Maar dan wordt het wel heel druk in dat kleine kamertje. Het personeel dat bij een bevalling aanwezig is/moet zijn is meer dan voldoende om bij complicaties in te grijpen, ze hebben er lang genoeg voor naar school gegaan. Trouwens...  de moeders waren er vast ook niet bij toen je samen met je partner jullie kindje maakte hé!  Het bevallen zou in dezelfde intieme kring moeten gebeuren (buiten dan het medische personeel), dat is het minst stresserend. Wa mij betreft: katapulteer die aanstaande grootmoeders in de wachtruimte... of laat ze thuis tot je bevalling achter de rug is. En vertrouw een beetje op je partner... da's de steun die je nodig hebt! En da's meer als voldoende, je bent per slot van rekening heel druk bezig en teveel volk rond je zorgt voor onrust! Bijkomend nadeel als de omaatjes reeds paraat zijn: dat zijn 2 paar armen die staan te poppelen om je sprot vast te houden. 't Is maar te hopen dat je't in de loop van de dag dan nog eens te pakken krijgt.  Neen, ik vind het een NOT DONE. Maar dat beslis je natuurlijk zelf.
Ik wens je een vlotte bevalling... en een pracht van een kind!!
Geniet ervan want de mijne zijn inmiddels 6 en 10. En toch liggen de zwangerschappen en bevallingen me nog vers in het geheugen!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

38weken zwanger maar slapen homaar ben echt op ik wil niet meer om de 2min draai ik me weer van heup naar heup en heb een heeeel raar gevoel ik me buik lijken soort vlinder alleen nog irritanten! :(

Pagina's


Volg ons op social media