38 weken zwanger of 40???

SD
Naam: SD
|
Lid sinds 27 mei 2010
Ik hoorde dat je eigelijks 38 weken zwanger bent!! Maar dat ze er 2 weken op rekende! De verloskundige zei namelijk dat ik 8 weken was maar dat klopte niet volgens my gevoel! ze zei dat ik 6 weken geleden bevrucht ben! dus beetje dubbel?! wie weet hier meer over!??!

No Avatar
Dromertje on
Naam: Dromertje
|
Lid sinds: 12 jul 2010
tussen 38 en 42 weken word het kindje als volgroeid beschouwd zal dan ook niet meer groeien 

No Avatar
schaapje on
Naam: schaapje
|
Lid sinds: 22 jul 2010
er word geteld vanaf de 1e dag van je menstruatie, die dagen dat je ongesteld bent kan je niet zwanger worden. meestal vind de eisprong 2 weken na je menstruatie plaats. (bij mij 3 met cyclus van 35 dgn)  die 2 weken tellen ze mee in de zwangerschap.
de 1e 2 weken "krijg" je dus al cadeau. dus als jij 6 weken geleden bevrucht bent was je 8 weken geleden ongesteld en ben je dus 8 weken"zwanger

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Dag dames,

Ik heb sinds een week immens veel pijn in mijn bekken (vooral dan aan de voorkant). Stappen verloopt moeizaam, mijn benen opheffen om mij aan te kleden is ook niet echt simpel (naast het feit dat die buik zowat in de weg zit), maar vooral snachts is dit het ergste. Als ik mij wil omdraaien lukt dat gewoon niet van de pijn. Ik moet mijn man wakker maken zodat hij mij kan draaien... Mijn bekken kraken dan ook heel luid en dat kraken doet ook pijn.

Heeft er iemand hier tips voor? De gynaecoloog zei dat dit komt doordat de bekken loskomen en dat daar niets aan te doen is, maar het zou toch fijn zijn moest dit iets minder pijn doen. Al een geluk dat dit het einde is...

No Avatar
MamaLin on
Naam: Lincy
|
Lid sinds: 30 dec 2010
Ik heb het ook en eigenlijk blijft de pijn en de moeite wel hoor.
Wat bij mij ietsje helpt is het slapen met een kussen tussen mijn benen,
dus als je op je zij ligt (als je daar eindelijk gekomen bent in ieder geval..:P) dan een kussen tussen je benen leggen, dat neemt bij mij de pijn heel iets weg..
Sterkte!

No Avatar
Angel80 on
Naam: Angel80
|
Lid sinds: 03 dec 2010
Hey Anoniem,

Ik kan je geen goeie tips geven... Ik heb precies hetzelfde. Ik ben net voorbij de 36wk. Mijn benen voelen zwaar aan, loop al te hijgen bij het traplopen. Een broek aan of uittrekken gaat moeilijk. Al moet ik wel zeggen dat ik het soms te snel wil en eigenlijk gewoon moet gaan zitten op de rand van het bed. dan gaat het wel beter.
De nachten zijn op dit moment een ramp. Ik lig ook voor geen meter, mijn buik zit in de weg, lig met 4 kussens overal tussen gepropt, heb ook een voedingskussen ide ik in het begin echt heerlijk vond liggen, maar nu ook effe niet meer.
En dat knakken van het bekken is helemaal erg, het geluid, maar ook zeker de pijn die erbij komt kijken. Je voelt je echt oud. (heb ook last van bekkeninstabiliteit)
Pffff de baby mag nu wel komen eigenlijk....

Nou suc6 en ik hoop ook dat er wat goeie tips komen

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Haha wow ik heb ook precies hetzelfde. Mijn vk zegt dan zo lekker droog "ja er is een oplossing hoor. Bevallen!" De tip van kussen tussen je benen helpt bij mij ook een beetje maar de bewegingen enz blijven pijnlijk... Hoort er nu eenmaal bij he?

No Avatar
Angel80 on
Naam: Angel80
|
Lid sinds: 03 dec 2010

Tja het hoort erbij enne ik mag van mezelf ook niet klagen over de pijn... Ik zeg elke keer tegen mezelf  dat ik ook nog een bevalling moet overleven...
Maar ik moet ook niet te hard voor mezelf zijn... Ik doe wel rustig aan.
 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

JA  ik kan er ook van mee spreken ik ben 38 weken en een dag zwanger en de pijnen zijn soms niet te  houden vooral s avond s in men onderbuik en het draaien is ook niet gemakkelijk ik heb dan ook nog die voorweéen er bij en dan is de vraag nog wanneer gaat dat in gang komen loop al een hele week met 1 cm en nog steeds geen  waarschuwing voor het bevallen.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik herk het idd ook.. had dit vanaf 36 weken inmiddels 38,2 dus nog heel eventjes! mij vk. zegt dat het door het indalen komt, als het hoofdj beweegt dan voel j dta nou sorry geloof het niet.. het is gewoon dat het bekken soepel aan het maken is.. een teken j lichaaam maakt zich klaar voor de bevalling!!!
het is voorla als j in bed lig en gaat draaien en uit/in bed stap!!!
wel vervelend.. maar en bevalling is 100000x so erg.. ben met de eerste ingeleid, en nu gewoon natuurlijk bevallen hoop ik hoop dat alles meevalt!
iedereen heel veel succes!!!
ik zie er heel erg tegeop!!
als ik 40 weken ben en het is er niet neem ik wonderolie in!!!

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig