4 weken zwanger

4 weken zwanger
Ben je 4 weken zwanger dan is de bevruchte eicel zich druk aan het delen en is inmiddels in de baarmoeder aangekomen. Misschien voel je de gevolgen van het zwangerschapshormoon al een beetje. In je lichaam worden, na 4 weken zwanger zijn, de eerste stappen gezet op de placenta te vormen.

De onwikkeling in je lichaam als je 4 weken in verwachting bentAls je 4 weken zwanger bent zijn de bevruchte cellen inmiddels in de baarmoeder  terecht gekomen en hebben zich in de baarmoederwand genesteld. Dit innestelen kan leiden tot wat licht bloedverlies.  Na het innestelen blijven de cellen zich voortdurend delen. Zo worden twee cellen gedeeld tot 4, die vier worden er acht, die acht worden er 16, enzovoort.

De baby als je 4 weken zwanger bent

Aan het einde van week 4 ontstaat er een groepje cellen dat we vanaf dat moment het 'embryo' noemen. Daarnaast beginnen ook de andere, voor de ontwikkeling van het embryo onmisbare 'zaken' zich te ontwikkelen. Zo begint bijvoorbeeld de vruchtwaterzak zich te vormen, net als de amionholte. In deze holte bevindt zich de vruchtwaterzak, het vruchtwater en de baby. Daarnaast wordt ook de dooierzak gevormd, een zak waaruit het spijsverteringsstelsel van de embryo ontwikkeld wordt. Binnen 6 dagen zijn al deze 'zaken' helemaal gevormd.

Aan de buitenkant van het klompje eicellen zitten hechtvlokken die later tot de placenta zullen uitgroeien. De placenta is onmisbaar tijdens de zwangerschap. Er worden belangrijke voedingsstoffen en zuurstof door de placenta naar het lichaam van je kindje gebracht en er worden noodzakelijke zwangerschapshormonen door aangemaakt.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

Ontstaan van kiembladeren na 4 weken zwangerschap

Als je 4 weken zwanger bent ontstaan er in het het embryo bepaalde kiembladen, waar alle cellen en organen van de baby uit zullen groeien. Er worden drie kiembladen gevormd. Uit het binnenste kiemblad (endoderm) ontstaan de klieren, het longweefstel, de tong, de amandelen, het urinekanaal, de blaas en het spijsverteringsstelsel. Uit het middelste kiemblad (mesoderm) groeien onder andere de spieren, de beenderen, de milt, de bloedcellen, het hart, de longen en de voortplantingsorganen. Uit het buitenste kiemblad (ectoderm) ontwikkelen zich onder andere de huid, de nagels, het haar, de ooglenzen, het oor, de neus, de mond, de anus, het tandglazuur en de borstklieren.

De moeder, 4 weken zwanger

Als je al een tijdje bewust probeert zwanger te worden, zal je de eerste fysieke symptomen wel nauwlettend in de gaten houden. Zo kan je als je 4 weken zwanger bent al last hebben van een lichte misselijkheid. Ook kunnen je borsten nu al een beetje pijnlijk en gespannen aanvoelen. Misschien ben je wat vermoeider dan normaal en is je humeur een beetje wispelturig. Al deze kenmerken kunnen op een zwangerschap wijzen. Maar het duidelijkste teken is natuurlijk het uitblijven van de ongesteldheid. Je verwacht waarschijnlijk dat je aan het einde van deze week 4 ongesteld zult worden. Als dat niet gebeurt, is het tijd voor de eerste zwangerschapstest!
 

Zwanger! En dan?

Zo kort na deze spannende ontdekking hoef je gelukkig niet meteen heel veel te regelen. Je hebt nog even tijd om bij te komen en de gevolgen van de positieve test op je in te laten werken. Wel is het natuurlijk verstandig om meteen een gezonde levensstijl aan te nemen en de alcohol en sigaretten te laten staan.
Je kan uitzoeken welke verloskundigen bij jou in de buurt zitten en hun internetsites een beetje bestuderen.  

5 weken zwanger

In week 5 van de zwangerschap is het embryo nu zo groot als een rijstkorreltje. Jij merkt deze week waarschijnlijk dat je overtijd bent, dus tijd voor een zwangerschapstest! Lees alles over deze week op deze website.

3 weken zwanger5 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1,2 of 3 maanden zwanger is

No Avatar
Xaviera on
Anoniem
Naam: Xaviera

Hallo allemaal ik heb een vraagje ik ben een hele maand overtyd en nu ook de tweede maand in en heb een tesje gedaan en dat wyst op 2 streepjes een donkere en een lichte streep. Is het negatief of positief
Graag jullie reactie

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Hoi allemaal ik heb zaterdag voor het eerst een test gedaan. omdat ik niet ongesteld werd. Heb nu 3 testen gedaan en allemaal positief. Ik vind het allemaal maar ongeloofwaardig maar wel leuk. Ik zit nu allemaal sites te bekijken wat ik allemaal kan verwachten. En zeker om de verloskundige te bellen, dat vond ik heel raar om te doen en kan nu niet wachten. Ben nu 4,5 weken zwanger

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo allemaal !

 

 

ik ben zoals het nu lijkt 6 week zwanger en heb lichtelijk (oud bloedverlies) 

2 weken terug 2 testen gedaan en beide positief ook de huisarts geeft aan dat ik zwanger ben . maar nu net en test gedaan die negatief aangeeft? iemand en idee waar dit aan kan liggen.?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

proficiat met jullie zwangerschap en als je rookt stop onmiddelijk want het is heel schadelijk voor de baby

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi hoi allemaal ^^

 

Beste Riennia, dit hoef je niet te accepteren!  je maakt een afspraak bij je huisarts en niet bij je assistente. logisch dat ze vragen waarom je wilt komen, dit is meer de ernst van de situatie inschatten. maar als je dit niet met hem/haar wilt delen, ben je dit ook absoluut  niet verplicht.

Dan heb ik zelf ook nog een brandende vraag voor julle.. ^^

de eerste dag van mijn laatste volledige  mensruatie was 02/09/13... vervolgens werd ik 9 okt ong. t/m de 12e dit was erg weinig.. maar de 18e van oktober kreeg ik weer bloedingen (oud bloed) ik kreeg last van mijn borsten. en besloot toch een test te doen.. hartstikke zwanger, om het zeker te weten deed ik de volgende dag nog een test en ja hoor, zwanger!

Vandaag  28 okt. een echo gehad om te checken of het safe was.. ze kon alleen een streepje zien waaruit ze opmaakte dat het een hele vroege stadium van bevruchting zou zijn... ze raade mij aan om vd week nog een test te doen omdat ze verwacht bij een eventuele miskraam dat al een aantal weken geleden zou moeten zijn geweest en de hcg hormoon dan nu al uit je lichaam zou moeten zijn.

wie heeft ervaring met zwangerschap/bloedingen?

om  moe  van te worden, deze onzekerheid.. 

succes allemaal! groetjes marja

 

 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo ,  ik ben nu dik een week overtijd en nog steeds geen menstruatie (gelukkig). Vrijdag bij de HA een zwangerschapstest gedaan en deze was negatief, hij zei dat ik het deze week nog maar eens moest proberen kon best zijn dat mn HCG hormoon nog te laag was om dit aan te geven.  Heb wel al sinds 1 week steken in mn zij en mn buik voelt van binnen anders als normaal erg strak. Morgenvroeg dan toch maar een testje doen ????????  Groetjess

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo daar, Na 5 maanden proberen kregen mijn vriend en ik vanmiddag eindelijk een positieve test. 2 heldere strepen. ik wist niet wat mij overkwam. mijn vriend kijkt me al de hele dag aan met een brede glimlach. Eindelijk heb ik een klein wondertje in mijn buik. Onze dag kan niet meer stuk! Heel veel succes meiden het lukt jullie voor jullie het weten overkomt jullie dit ook.

No Avatar
LG on
LG
Naam: LG
|
Lid sinds: 28 mei 2013

Ik moet morgen of do ongesteld worden maar heb al twee positieve testen in mijn handen gehad! Zondag voor de eerste keer getest en vandaag weer, de streep is duidelijk te zien. Ik vind deze week wel spannend omdat het nog voor mn NOD is. Maar ik ben iig wel zwanger.. laugh

Ik denk dat ik nu 4,5 week ben! 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo iedereen

No Avatar
Beb on
Beb
Naam: Beb
|
Lid sinds: 22 nov 2011
Hallo dames,

Moet donderdag ongesteld worden maar aangezien ik best ongeduldig ben had ik zo'n test gekocht die je 4 dagen van te voren kan testen. En ja.. een hele lichte plus. ik weet nu niet wat ik moet denken.
Me buik voelt wel heel hard aan en ik moet vaak plassen.
Denk dat ik het beste vrijdag nog maar een keer kan testen, denken jullie niet?

Groetjes Beb

Pagina's


Volg ons op social media