41 jaar en zwanger!

Naam: miesje1969
|
Lid sinds 30 mrt 2011
Hallo allemaal! Ik was aan het googlen naar a.s. moeders van 41 jaar en kwam hier terecht! Ben ontzettend blij dat ik niet de enige ben.... Ik zal me even voorstellen; Ik heet MIscha en ben moeder van Isa (bijna 9), Tess (bijna 7) en Floor* na 7 jaar proberen en 6x IUI + 3x IVF was het wonder geschied...ik was zwanger van Isa!!!!! 2 jaar later kwam Tess wat toch redelijk "soepel" ging. Ik had altijd een grote kinderwens misschien dat het te maken had dat ik bij Isa er zo lang over heb moeten doen dat weet ik niet, maar goed na Tess was mijn wens er nog steeds 4 jaar na Tess was ik spontaan zwanger van onze Floor...maar helaas is dat niet goed afgelopen Ik had een vruchtwaterpunctie gedaan en daar was uitgekomen dat Floor van alles Mankeerde...wat het allemaal was, is eigelijk teveel om op te noemen, het was in ieder geval nog een wonder dat ze nog leefde! Toen kwam de moeilijkste beslissing in mijn leven..ik heb Floor moeten opgeven en ze is met 22 weken dood geboren. Nu 3 jaar later heb ik daar nog steeds erg veel last van, en mijn kinderwens is dan ook nog altijd gebleven! Nu had ik vorige week ongesteld moeten worden maar dat is dus niet gebeurt, en heb ontzettende buikpijn en MEGA krampen! Toch vanmorgen een test gedaan en die bleek positief te zijn!!!!! Kan het gewoon niet geloven! Ik vertrouwde de test dus niet want ik dacht misschien ben ik wel in de overgang???? Aangezien ik 41 ben zou dat toch wel eens kunnen? Dus net een clearblue test gehaald z'n digitale en ja hoor ZWANGER...maar nu? Ik ben nu ontzettend bang dat het niet goed gaat, je leest allemaal verhalen over als je ouder bent dat de kans groot is dat er iets "mis" kan zijn met je kindje! Gatsie ben 41 jaar en zo onzeker als ik weet niet wat! Waar ik mijn ook zorgen over maak is dat ik geen foliumzuur heb gebruikt, zou dat kwaad kunnen? En ik heb afgelopen zaterdag een feestje gehad en heb daar behoorlijk wat wijntjes gedronken! Ik maak mezelf geloof ik helemaal gek, maar wil gewoon niet weer mee maken wat ik met Floor heb mee gemaakt! Zijn er hier vrouwen die zich net zo voelen als mij? Ik hoop graag in contact te komen met ze!! Nou dit was mijn verhaal! Groetjes en iedereen heel veel succes! Mischa

No Avatar
MamaLin on
Naam: Lincy
|
Lid sinds: 30 dec 2010
Gefeliciteerd met je zwangerschap, wat heerlijk!
Probeer je niet teveel zorgen te maken, vanaf nu gewoon geen alcohol meer en zwangerschapsvitamines eten met foliumzuur. Veel vrouwen beginnen daar pas mee als ze zwanger zijn hoor!
Veel succes!

No Avatar
Annabel on
Naam: Annabel
|
Lid sinds: 12 feb 2011
Hoi Mischa,

Mijn moeder was 40 toen mijn zusje geboren werd en mijn zusje was een perfect gezonde baby.
Tot op het laatst is mijn moeder ook hartstikke actief geweest nog, geen centje pijn!
Ik snap best dat je je zorgen maakt en ja het risico dat er iets mis is is natuurlijk wel ietsje groter
op die leeftijd. Aan de andere kant er zijn genoeg vrouwen die rond hun 40ste nog een gezond kind op
de wereld zetten. Ik zou zeggen geniet van je zwangerschap en van harte gefeliciteerd ;)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ha Mischa
Gefeliciteerd. Spannend allemaal toch. Ik ben ook 41 en 11 weken zwanger. Dinsdag de nekplooimeting.In oktober 2010 hebben we een zwangerschap af moeten breken met 14 weken. Verschrikkelijk. Ik was dan ook heel verbaasd 3 maand later weer zwanger te zijn. Ik weet dus precies hoe je je voelt. Ik hoop dat het allemaal goed verloopt voor jou en iedereen.
Gr Jet

No Avatar
jetje69 on
Naam: jetje69
|
Lid sinds: 31 mrt 2011
Heb me net aangemeld. Het bericht hiervoor is dus nog anoniem.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hai Mischa,

mijn moeder heeft van haar 38-e tot haar 45-e nog 4 kinderen gekregen en die waren allemaal gezond. Ik zelf ben op mijn 39-e bevallen van een gezonde dochter. Ik ben nu 40 en heb mijn vorige zwangerschap afgelopen kerst na 15 weken laten afbreken omdat ons dochtertje een zware vorm van Turner had. Dan blijkt ook dat heel veel vrouwen een miskraam hebben gehad, ook op veel jongere leeftijd en ik laat me dan ook niet bang maken op basis van mijn leeftijd. We willen heel graag een tweede en gaan daar, ondanks het verloop van de vorige zwangerschap, gewoon weer voor. Gelukkig is het zwanger worden voor ons geen probleem geweest; dat is tot nu toe steeds redelijk snel gelukt.

Succes en groetjes,

Renate

No Avatar
miesje1969 on
Naam: miesje1969
|
Lid sinds: 30 mrt 2011
even een test weet nog niet goed hoe dit werkt!

No Avatar
miesje1969 on
Naam: miesje1969
|
Lid sinds: 30 mrt 2011

Ik wil graag een reactie doen naar Renate die heeft op mijn blog gereageerd! Weet iemand hoe ik haar kan benaderen?

Al vast bedankt!

Groetjes Mischa

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo, fijn die herkenbare verhalen.
Ben ook 41 jaar en op mijn 39ste een gezonde dochter gekregen. Op mijn 40e was ik, net als van mijn dochter, weer heel snel zwanger. Helaas bleek bij 8 weken dat er geen hartslag was, en later dachten ze dat er ook nog een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had kunnen zijn, een tweeling dus. Hiermee ben ik bijna een jaar zoet geweest, en ineens was ik dus 41! En ben sinds 2 maanden weer aan het proberen zwanger te worden, maar maak me wel heel veel zorgen over dat het niet meer zou lukken zwanger te raken en hoeveel kostbare tijd er met de miskraam verloren is gegaan. Maar als ik dan lees dat een dame tussen haar 38e en 45e nog 4 kinderen heeft gekregen, geeft dat toch weer hoop!!  Dus, miesje, begrijp je angst dat het nog mis gaat, zou ik ook hebben, maar je bent in elk geval al zwanger dus dat is al super!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hier een aanstaande mama van 40, als de baby geboren is eind juni ben ik nog een maandje 40, ik vind het wel hilarisch, ik heb altijd een grote kinderwens gehad maar mijn vriend niet en t was best even shokking toen ik in 2006 onverwacht zwanger was maar die shock duurde maar 10 tellen toen was er blijdschap van allebei, ik bleek al twaalf weken zwanger te zijn, maar helaas ook wij moesten de zwangerschap afbreken wegens grote chromosoomafwijking. Een wonder idd bij ons dat het kindje uberhaupt nog leefde. Het is het zwaarste en het hardste wat ik ooit gedaan heb en ik wens t mn ergste vijand niet toe. Ik heb de beslissing niet voor mezelf genomen maar voor ons kindje, pepijn blijft voor altijd in ons hart en ik zal hem nooit vergeten en nooit stoppen om van hem te houden en de pijn/verdriet/gemis/waarom's etc ??  Die krijgen enigzins een plek maar t is niet makkelijk geweest en soms nog niet mijn remedie is doorgaan en als t hoog zit eruit gooien en dan weer doorgaan. Ikzelf praat er niet zoveel over omdat iedereen dan toch zegt dat dat t beste was voor Pepijn , maar ik kan er niet tegen, dus door het er maar niet teveel over te hebbenkan ik het dragen maar iedereen doet t weer anders ..
Maar goed in aug 2007 hebben we nog een prachtzoon gekregen, Silke en die huppelt hier vrolijk rond en gezien de voorgeschiedenis , de moeilijke bevalling van silke en mn leeftijd dacht ik , laat ik maar blij zijn met 1 kindje .. en dat was en ben ik ook nog steeds het is mijn allerliefste prachtwonder, maar wat bleek een maand of 7 geleden ... ik was weer zwanger en nog wel uitgerekend op de dag nat het overlijden van Pepijn, als een wonder en alsof t zo moet zijn. Ik vind het wonderbaarlijk en kan er niet overuit dat een onverwachte zwangerschap mij weer is overkomen en dat alles supergoed gaat. Ik krijg er schrik van .. als het maar geboren is dan zal het wel beter gaan en de zenuwen over, maar goed 40 en zwanger dat had ik in mn stoutste dromen nog niet gedroomd ! .. een geluk heb ik wel ik zie er niet uit als 40 dus niemand kijkt me raar aan als ik met mn dikke buik voorbij waggel, of ze zeggen t niet kan ook hahaha

Ik zou zeggen GENIET ERVAN !!!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ik wil nog heel even wat toevoegen trouwens, ik ben nu 28 weken en ben 20 weken zo vreselijk bang geweest. Heb gekozen in de eerste instantie voor de vlokkentest maar die was mislukt en ik ben zo bang voor die onderzoek dat is echt op t panische af, dus moest ik 4 weken later weer terug voor de vruchtwaterpunctie. Ik wilde zekerheid en heb daardoor wel de tests gedaan maar niet de nekplooimeting of tripple test omdat dat niet echte zekerheid geeft maar meer ene kansberekening geeft. Ik was ook heel bang omdat er constant wordt gezegd hoe slecht t is om na je 35 zwanger te zijn laat staan als je 40 of ouder bent .. dikke bullshit dus achteraf, de gyn vind t ook dikke onzin want dat t foutgaat zijn allemaal kansberekeningen. je hebt mazzel of je hebt pech en dat kun je beiden op alle leeftijden hebben ..

ik zie mezelf als een dikke vette mazzelaar en heb gezegd als ook na de 20 weken echo alles goed blijkt te zijn dan hou ik op met dat bang en paniek gedoe, niemand gaat mij wat aanpraten, ik ga genieten van deze laatste zwangerschap !!! ( en niet verder vertellen dat alles bijmekaar juig als het kindje is geboren haha dat dan weer wel )

Bang , begrijpelijk .. ok, maar laat t niet de overhand nemen, nogmaals GENIET ERVAN !! er zijn er zoveel die het niet eens 1x mogen meemaken ;)

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig