5 weken zwanger

5 weken zwanger
In week 5 van de zwangerschap is het embryo nu zo groot als een rijstkorreltje. Jij merkt deze week waarschijnlijk dat je overtijd bent, dus tijd voor een zwangerschapstest! Ben je 5 weken zwanger, dan zou het hartje al kunnen beginnen met kloppen.

De baby als je 5 weken zwanger bent

pas 5 weken zwanger maar toch groeit er al ietsIn je baarmoeder ontwikkelt het embryo, dat nu ongeveer zo groot is als een rijstkorreltje, zich nog steeds in razend tempo. Zo wordt er als je 5 weken in verwachting bent een schijf gevormd, die later uit zal groeien tot het hart van je baby.

Ook beginnen het centrale zenuwstelstel en het skelet zich te ontwikkelen. Aan het einde van deze week begint het hartje van je baby misschien al te kloppen! De spieren beginnen zich in deze week ook al te vormen. De eerste bobbeltjes zijn te onderscheiden, bobbeltjes die later tot de armpjes en beentjes van je baby uit zullen groeien.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

De moeder, 5 weken zwanger

Tijdens week 5 van de zwangerschap is de kans groot dat je merkt dat je overtijd bent. Tijd voor een zwangerschapstest!

De veranderingen in je borsten komen ook al op gang. Veel vrouwen voelen in deze beginfase vooral veel tintelingen en een pijnlijk, gespannen gevoel in hun borsten.

Het kan zijn dat de zwangerschap je reukvermogen erg beïnvloedt of zelfs versterkt. Zo kan het zijn dat luchtjes die je eerst heerlijk vond, je nu niet meer kan uitstaan. Het omgekeerde is ook mogelijk, luchtjes die je eerst niet zo bijzonder vond, vind je nu misschien ineens heerlijk. De misselijkheid kan nu ook steeds erger worden. Op onze website vind je een paar tips die hopelijk helpen om de misselijkheid wat tegen gaan.

Kleine voetjes

Misschien is het leuk om alvast een paar kleine babyslofjes te kopen voor de kleine. Deze kan je zolang ergens in het zicht neerzetten zodat je er altijd op een vrolijke en leuke manier aan denkt als de babyschoentjes in het oog springen. Ook kan het leuke zijn om slofjes te geven aan anderen (toekomstig opa en/of oma) zodat zij ook iets in huis hebben waardoor er regelmatig op een leuke manier aan de toekomstige kleine wordt gedacht.

Verloskundige uitzoeken

Aangezien je in de zesde week van je zwangerschap een afspraak moet maken bij de verloskundige, heb je deze week nog de tijd om je te oriënteren. Je kan wellicht om tips vragen bij vriendinnen uit je buurt die al zwanger zijn (geweest) en op internet kijken welke praktijken er allemaal in de buurt zijn. Van de website van zo'n verloskundigepraktijk kan je vaak al een beetje sfeer proeven en zo bepalen of de visie van de praktijk bij je past. Het is handig om een praktijk dicht bij huis te kiezen omdat je -vooral tegen het einde van de zwangerschap- regelmatig op controle moet komen. Ook is de verloskundige dan sneller bij je zodra de weeën begonnen zijn! 

6 weken zwanger

Ben je alweer 6 weken zwanger dan heeft het embryo nu de vorm aangenomen van een soort garnaaltje van ongeveer 5mm lang. Het hartje begint deze week al te kloppen!

4 weken zwanger - 6 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1,2 of 3 maanden zwanger is

 

No Avatar
G on
Anoniem
Naam: G

Hoi hoi.

Hoe gaat het dames?
Wat een onzekerheid.
Ik ben nu 5wk en 4 dagen zwanger.
3 jr geleden miskraam gehad rond deze periode 5 a 6 wk.
Erg spannend....
Al voelt het anders deze keer.
Ben blijft en heb er meer vertrouwen in.
Enige klachten, meer moe en gevoelige tepels.
Soms lichte krampen.
Gisteren CB digital gebruikt en stond na 2 min. Zwanger 3+ dus ik probeer ervan te genieten.
Maak as week afspraak bij gyn.
Succes meiden.

Liefs

No Avatar
p on
p
Naam: p
|
Lid sinds: 05 jan 2016

Goede avond ik ben hier nieuw ik kan niet slapen ik weet niet precies hoelang ik zwanger ben maar het moet ongeveer Tussen de 5 à 6 weken zijn ik ben zo gespannen omdat ze vandaag geen hartslag konden vinden en ik rekening moet houden met een miskraam vrijdag over 2 dagen moet ik terug komen pfffff word gek

 

 

 

 

No Avatar
Vero on
Anoniem
Naam: Vero

hallo
Ik ben hier nieuw
Ik weet sinds 1juli dat ik zwanger ben
Ik had de laatste 2 mnd een onregelmatige cyclus van 39 d
En ik had heel fel pijn aan mijn borsten
Wist niet door wat
Deed een test omdat ik ongeveer 2w overtijd was
En het was onmiddellijk positief
Ik ben ook 5 w was maandag spoed gegaan ivm een verkeers ongeval en zagen ze dus dat ik 5 weken was
Mijn kwaaltjes zijn pijnlijke borsten kan niet meer op mijn buik slapen
Krampjes en af en toe maagpijn
Alleen deze morgen werd ik wakker met een bloedneus
Had me even geschrokken
Maar denk dat dit normaal is met de zwangerschap ?
Wat zijn jullie ervaringen met zo een vroege zwangerschap ?
Grts Vero

No Avatar
Jolana1989 on
Anoniem
Naam: Jolana1989

Ik zelf ben er net achter dat ik zwanger ben 5 week morgen en ben natuurlijk superblij. Ik moet volgende week donderdag naar het ziekenhuis. Ze gaan dan een inwendige echo van mij maken. Vanmorgen kreeg ik te horen van de arts dat je dan miss nog wel niks ziet.
Hoe voelen jullie je? Ik heb af en toe wat last van mijn buik....

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Ik ben vandaag bij de dokter geweest, maar niks wijzer, behalve tel nummer van verloskundige. Ik ben nu 5 weken zwanger, maar het voelt heel onwerkelijk, zeker omdat ik eigenlijk geen last heb van kwaaltjes..enige zekere is dat ik heel regelmatig ongesteld was en nu al een week overtijd. Volgens mij is het normaal dat je zo vroeg nog niks ziet. Ik kan pas bij 8-9 weken terecht voor een echo...tot die tijd zal het wel heel onwerkelijk blijven

No Avatar
Onzekere vrouw on
Anoniem
Naam: Onzekere vrouw

Ik ben nu ong 4/5 weken zwanger. Gister echo gehad bij de geaynocoloog! Nog niks te zien volgende week weer terug! Moet ik mijn zorgen maken of is dit normaal?
Groetjes

No Avatar
moeder van de d... on
Anoniem
Naam: moeder van de drieling

Hallo allemaal!!!

Ik ben ook hier nieuw en ik ben super blij , ik heb ontdekt dat ik zwanger ben (5weken en 4 dagen) Dit is mijn tweede zwangerschap ,ik was bevallen van een drieling. 3 prachtige meiden. En met veel pijn en verdriet moesten me man en ik 1 van ze los laten (overleden) ik hoop dat me zwangerschap goed afloopt. Tot nu toe hem ik nergens last van alleen af en toe rugklachten.

Maar ook voor jullie allemaal van hartelijke gefeliciteerd !!!

Groetjes moeder van de drieling xxxxjes

No Avatar
lijntje on
Naam: lijntje
|
Lid sinds: 02 jul 2014

Vandaag test gedaan en licht streepje. Als ik uitreken dan zou ik nu 5 weken zwanger zijn. Omdat het een licht streepje is en ik een beetje bloed heb verloren vind ik het nog lastig om te zeggen of ik echt al 5 weken zwanger ben. Morgen nogmaals een test doen.. spannend.. wel heb ik klachten. Vermoeidheid. Pijnlijke borsten en tepel. Kramp. En heel erg hoofdpijn. Als ik me borsten masseer dan komt er ook vocht uit.. spanneendd!!

No Avatar
kell on
Naam: kell
|
Lid sinds: 11 okt 2013

hallo allemaal, 

ik zit nu in me 5e week het is nog allemaa nieuw en spannend. ik heb alleen elke dag last van soort ongesteldheid krampen hoort dat er bij?

 

Groetjes 

No Avatar
SarahBabyopkomst on
Naam: SarahBabyopkomst
|
Lid sinds: 29 nov 2012

Hallo,

 

'Deze forum Lijkt een beetje verlaten momenteel.

Maar ik heb ontdekt dat ik zwanger ben nu al 5-6 weken.

Maar ik voel er helemaal niks van.

Ik hoor steeds dat je vermoeid en misselijk moet zijn.

 

Ik ben niet zo misselijk of vermoeid, Is dat wel gewoon  normaal  ??

Ik ben nu wel een beetje onzeker zeker omdat ik al 2 miskramen heb gehad de afgelopen Jaar.

Pagina's


Volg ons op social media