6 weken zwanger

6 weken zwanger

Ben je alweer 6 weken zwanger dan heeft het embryo nu de vorm aangenomen van een soort garnaaltje van ongeveer 5mm lang. Het hartje begint deze week al te kloppen! Ook wordt er deze week de basis gelegd voor de maag, de longen en de darmen. Voor de moeders is er deze week grote kans op misselijkheid

De baby als je 6 weken zwanger bent

Zo ziet de baby er uit ass je 6 weken zwanger bentJe baby lijkt nu nog meer op een soort garnaaltje dan op een mensje! Het embryo is deze week wel flink gegroeid tot zo'n 5 mm. In 1 week tijd is hij in lengte meer dan verdubbeld!

De komende vier weken worden de gelaatstrekken van je baby gevormd, waaronder natuurlijk de ogen die nu nog aan de zijkant van het net ontwikkelde hoofdje zitten.

Als je  6 weken in verwachting bent wordt de basis gelegd voor de maag, darmen en de longen. Er is ook al een soort bloedvatenstelsel ontwikkeld, waardoor deze week het hartje van je baby kan beginnen met kloppen! Dat hartje klopt dan ook gelijk behoorlijk hard met zo'n 100 tot 130 slagen per minuut. Dat is twee keer zo snel als een volwassen hart klopt! De aorta, de grootste slagader, begint bloed te vervoeren vanuit het hart naar de organen en weefsels.

De placenta begint nu ook te functioneren. De placenta is verantwoordelijk voor het aanvoeren van voedinsstoffen en zuurstof naar het embryo, en zal de afvalstoffen afvoeren.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

De moeder

Vrouwen die 6 weken zwanger zijn voelen zich vaak misselijk, met name in de ochtend. Na het eerste trimester neemt de misselijkheid gelukkig af. Als je erge last hebt van misselijkheid ben je waarschijnlijk nog niet veel aangekomen of zelfs gewicht kwijt geraakt. Vrouwen die (bijna) geen last hebben van misselijkheid zijn misschien wel al wat aangekomen. Ook bestaat de kans dat je ineens trek krijgt in de meest vreemde etenswaren (zoals de bekende augurken / zure bommen), terwijl je bepaald eten waar je voor de zwangerschap dol op was nu niet meer door je strot kunt krijgen!

De groeiende baarmoeder begint steeds meer druk op je blaas uit te oefenen, waardoor je waarschijnlijk vaker moet plassen. Dit komt overigens ook omdat je lichaam op dit moment extra hard werkt om de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Je borsten zijn als  je 6 weken zwanger bent vaak erg gevoelig en gespannen. Ook kunnen de aders in je borsten nu een stuk duidelijker zichtbaar zijn dan voor de zwangerschap. Het gebied rond je tepels is nu waarschijnlijk donkerder van kleur en ook wat groter geworden.

Praktische zaken

Het is nu tijd om contact op te nemen met je huisarts of met een verloskundige. Je kan dan een afpraak maken voor de eerste echo die meestal rond de 10e tot 12e week van de zwangerschap wordt gemaakt. Ook is het belangrijk om nog steeds foliumzuur te blijven slikken tot rond de 10e week van de zwangerschap. Daardoor wordt de kans op een baby met een open ruggetje of een open gehemelte kleiner.
Ook is het belangrijk om je te verdiepen in je voeding. Een aantal voedingsmiddelen kan je beter laten staan tijdens je zwangerschap, zoals rauw vlees en natuurlijk alcohol. Kijk op onze pagina over voeding tijdens je zwangerschap voor meer informatie hierover. 

7 weken zwanger

De baby is nu zo'n 12 mm lang. Ben je zeven weken zwanger dan zijn de armen en benen al duidelijk te onderscheiden. Bereid je voor op week zeven en lees gelijk de reacties van andere vrouwen die deze week alweer achter de rug hebben.

5 weken zwanger - 7 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1,2 of 3 maanden zwanger is

No Avatar
svetka.info on
Anoniem
Naam: svetka.info

Eco Slim – Forum meningen/reviews. Het is echt moeilijk om gewicht te verliezen, vooral als je bent opgegroeid met overgewicht. Een keer in mijn leven dat ik niet buiten het normale gewicht voor mijn leeftijd en hoogte was kan ik niet herinneren. U kunt zich voorstellen de spot die ik kreeg toen ik vooral tijdens mijn tienerjaren opgroeide. Tegen de tijd dat ik op college zat, had ik alle snelle oplossingen en vet branders al geprobeerd maar niets leek te werken op mijn lichaam. http://svetka.info/eco-slim-in-nederland-en-belgie-lees-beoordelingen-va... Dit is de tijd waarin je het hele jaar door van het werk moet uitrusten en eindelijk van jezelf moet genieten! Tijdens het zwemmen of zonnebaden, gewoon in de schaduw, geniet u van de zon, want we hebben het zo kort. Maar is het zeker dat uw silhouet u tevreden zal stellen? Heb je niet de indruk dat wanneer je je alledaagse zomerse zwemkleding verandert, de anderen je aan het bekijken zijn? Misschien zien ze er niet uit, maar je gedachten kunnen ondubbelzinnig zijn – het is tijd om iets met elkaar te doen.

No Avatar
Annemee on
Anoniem
Naam: Annemee

ik zal jullie eens een bericht mededelen misschien worden jullie daar wel meer rustiger van.
ik ben nu 6 weken en 2 dagen zwanger van ons 2e kindje, en de klachten zijn voornamelijk moe, misselijkheid en heel erg duizelig (had ik bij me 1e zwangerschap ook zo erg), het kan soms zijn dat je inderdaad last kan hebben van je buik maar dat is omdat er ongelooflijk veel gebeurt in je lichaam dus het kan zo zijn dat het voelt als menstruatie pijn.
is niks ergs en die afscheiding hebben de meeste zwangere vrouwen last van is ook heel normaal tijdens je zwangerschap.
zolang je je nog steeds merk dat je die kwaaltjes heb, en geen erge buikpijn heb ben je gewoon nog heel gezond zwanger!

geniet ervan en ga goed met jullie zelf om dames!

lieve groetjes.

No Avatar
Rachel Ramdin on
Anoniem
Naam: Rachel Ramdin

Hi ik ben 6 weken zwanger heb heel veel last van misselijkheid en af en toe buikpijnen. Mr sedert vanmorgen merk ik dat ik vaak natte ondergoed hebt helder ruikt niet maar heel vochtig ik wordt er wel bang van. Heeft iemand ervaring hier omtrent? Is het normaal?

No Avatar
anoniem on
Anoniem
Naam: anoniem

Hier ook 6 weken zwanger na 12 jaar niet meer verwacht. Ontzettend blij maar ook heel spannend. Inderdaad buikpijn wat komt en gaat. Zal vast te maken hebben met wat er in je lijf allemaal gebeurt. Vooral positief blijven!

No Avatar
Ciënna on
Anoniem
Naam: Ciënna

Lieve mede mama's of aanstaande mama's,
Sinds een week weten we dat ik zwanger ben.
Vorigjaar rond deze tijd een miskraam gehad. Deze zwangerschap is een mega cadeau, maar ik ben onwijs bang...en wil alles weten wat je kan voelen. Ik heb bijvoorbeeld een beetje buikpijn, wat waarschijnlijk komt omdat mijn baarmoeder oprekt?
Kennen jullie dit gevoel?
Ik lees het heeel graag!
Liefs Ciënna.

No Avatar
Mayla on
Anoniem
Naam: Mayla

hallo allemaal,

ik heb ook sinds 3 weken terug een positieve zwangerschapstest in mijn handen gehad.. mijn grootste wens ging in vervulling. zwanger??!!!! ongelofelijk kon mn ogen niet geloven maar gelukkig was ik zeker.
nu heb ik 29 februari de eerste echo, ik zou dan zo'n 7 weken zwanger moeten zijn.
aangezien ik nog geen bevestiging heb gehad dat ik een wondertje in mijn buik draag is het nog steeds onwerkelijk.. ik kan haast niet wachten tot de eerste echo :)

iedereen gefeliciteerd met jullie zwangerschap

No Avatar
danique on
Anoniem
Naam: danique

Dag iedereen!

Vorige week 2 testen gedaan en bleek dat ik zwanger was! Geloofde het in het begin nog niet maar toen we naar het ziekenhuis gingen (vanwege bloedverlies) dezelfde avond maakte de arts een echo en keek van binnen en er bleek niks aan de hand te zijn, een mooi "zwart gat" van 1 centimeter groot zat er in mijn buik.

Ik ben geemigreerd naar Turkije en heb een Turkse man, als er in mijn verhalen andere dingen zijn zoals ziekenhuizen dan kan het daar door komen.

Maargoed ik zat lekker met mijn moeder te appen en zei dat ik helemaal niet misselijk was en ik was juist heel vrolijk. Dat had ik niet moeten zeggen.. sinds gister ben ik echt enorm misselijk, moe en heb last van maagzuur.
Wel ben ik een beetje onzeker want de dokters hier vertelden mij dat de kans op een miskraam voor je 12e week heel groot is en dat het vaak gebeurd.
Hoe denken jullie hier over?

Wij gaan maandag weer naar het ziekenhuis om alles van binnen te controleren (vanwege het bloedverlies wat ik had) op hoop van zegen dat alles goed is! Denk het wel want mijn instinct zegt dat alles prima groeit en het bloed was binnen 1 dag weer gestopt!

No Avatar
Biancatje84 on
Anoniem
Naam: Biancatje84

yes ook ik zit in mijn 6e week van ons eerste kindje, eindelijk na 3 jaar van de pil af te zijn, is t raak..
enorme verassing voor ons dus! weinig klachten, op zere borsten en klein beetje moeheid na, als dit zo blijft, mag ik niet klagen! :) kan niet wachten op de eerste echo over twee weekjes

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

6 weken zwanger, net zijn eerste echo gehad <3. Het hartje was al aan het kloppen. Zo pril nog allemaal

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Hoi. Ik ben precies zes weken zwanger van de eerste.ik ben hele dag ontzettend misselijk en gevoelige borsten. Vanmorgen een klein beetje bruine afscheiding. Hoop dat alles verder goed gaat. Heeft er ook iemand veel last van obstipatie? Heb veel buikpijn wat soms wat verwarrend kan zijn.. maar volgens de dokter mag ik gelukkig wel lactose.
Nu nog drie weken wachten op de echo....

Pagina's


Volg ons op social media