7 weken zwanger

7 weken zwanger

De baby is nu zo'n 12 mm lang. Ben je zeven weken zwanger dan zijn de armen en benen al duidelijk te onderscheiden. Je baarmoeder is nu al flink aan het groeien en drukt op je blaas waardoor je vaker naar de wc moet. Bereid je voor op week 7 en lees de reacties van andere vrouwen die deze week alweer achter de rug hebben.

De baby als je 7 weken zwanger bent

Zo ziet je lichaam eruit als je 7 weken zwanger bentAls je 7 weken zwanger bent begint je baby langzaam maar zeker steeds meer op een piepklein mensje te lijken. Dat komt onder andere doordat de bobbeltjes aan het uiteinde van het lijfje van het embryo steeds meer op armpjes en beentjes beginnen te lijken.

Zelfs de handjes en voetjes zijn al te onderscheiden in week 7 van de zwangerschap! Al lijken die nu nog meer op roeispanen, vooral omdat de vingers en tenen nog met een soort vliesjes aan elkaar verbonden zijn. Het maffe staartje van het embryo wordt, nu de benen flink beginnen te groeien, steeds kleiner. Je baby is deze week zo'n 12 mm lang geworden.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

De organen zijn ontwikkeld na 7 weken

Ben je 7 weken in verwachting dan zijn alle organen al ontwikkeld. Ze moeten natuurlijk nog wel veel verder groeien en hun definitieve plek innemen. De neusgaten ontwikkelen zich ook deze week, net als het neusje waarvan het puntje zichtbaar is deze week. Het hart heeft zich inmiddels opgesplitst in een linker- en een rechterkamer. De longen zijn ook volop in ontwikkeling: de belangrijkste luchtpijpvertakkingen zijn nu al gevormd. De dooierzak die in de 4e week van de zwangerschap gevormd werd, is niet langer nodig. Hij krimpt ineen en wordt later uitgedreven als deel van de nageboorte.

De moeder

Je baarmoeder is nu flink gegroeid en drukt op je blaas waardoor je veel vaker naar de wc moet. Als je veel last hebt van brandend maagzuur, kan het helpen om een glas melk met kleine slokjes op te drinken of een hapje vanillevla te nemen. Hierdoor neemt het brandende gevoel af.

Kraamzorg regelen

Het is nu al tijd om kraamzorg aan te vragen! Zeker in grote steden is het belangrijk om dit op tijd te regelen omdat er een tekort aan kraamverzorgsters is. Het is dus belangrijk dat je tijdig op de lijst staat zodat je in de planning wordt opgenomen. Net als bij de zoektocht naar de verloskundige heb je ook hierij volop keuze. Wellicht kan je weer tips en adviezen krijgen van vriendinnen die al ervaring hebben met kraamzorg. En bezoek ook weer de websites van de verschillende kraamzorgbureaus om een beeld te krijgen van hun visie en de wijze waarop zij zorg verlenen.

8 weken zwanger

De baby is nu ongeveer zo groot als een hazelnoot. Tijdens deze week is vooral het hoofdje zich erg aan het ontwikkelen. Lees alles over 8 weken zwanger zijn of reageer op anderen.

6 weken zwanger - 8 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7 weken zwanger is

 

No Avatar
Moeder van drieling on
Anoniem
Naam: Moeder van drieling

Hoi hoi, ik ben overwacht zwanger worden en ben nog effe in shok , heb het nog niemand vertelt zelfs me man niet , ik moet het zelf beseffen , vorge jaar bevallen van een meisje 8 maanden nou, en heb nog tweeling, wens me succes:-)

No Avatar
Truusje on
Anoniem
Naam: Truusje

Ik zit in mijn 7de week en merk ook dat ik wat vaker naar de wc moet. Vind het tot nu toe niet zo heel erg, maar hoop niet dat het over een aantal weken erger wordt. Ik herken mezelf ook in de maagzuurklachten. Heb zelf al jaren last van maagzuurklachten en dit speelt toch wel iets meer op nu ik zwanger ben lijkt.

No Avatar
Kimmie1990 on
Anoniem
Naam: Kimmie1990

Ik ben nu precies 7 weken zwanger en voel mij heel erg moe, bijna de hele dag door. …ben niet voorruit te branden hebben jullie daar ook last van..Ik ga mezelf nu echt verzetten om wat te doen…

No Avatar
Ilunga on
Naam: Ilunga
|
Lid sinds: 05 sep 2009

Hallo;

 

Ik ben precies 7 weken zwanger en voel mij nu voor het eerst sinds mijn zwangerschap goed.

Heb wel nog wat last van de vermoeidheid en zware benen.

Mijn volgende echo is 13 dec en wij kijken er al helemaal naar uit.

 

Veel succes

Groetjes

No Avatar
leila on
Naam: leila
|
Lid sinds: 06 dec 2011
hallo allemaal ik ben nieuw hier ,ik heb 3 miskramen gehad en ben nu 7 weken zwanger weer vandaag een echo gehad in het ziekenhuis het zag er allemaal goed uit,hartje klopte ook ,ben zoo benieuwd of het goed zal gaan ...wou het ff kwijt succes allemaal..

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ben precies 7 weken zwanger. Tot nu toe voelde ik me prima maar ik ben sinds een paar dagen zo misselijk als een aap. Moet veel overgeven ook. Daarnaast ben ik heel emotioneel, als ik mijn hoofd stoot zit ik gerust 10 minuten te janken haha. Maar dat hoort er bij natuurlijk :)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Nou, ik had aan het begin helemaal nergens last van, dacht zelfs dat de zwangerschapstest het bij het verkeerde eind had, want ik voelde me prima. Had ik dat maar niet gezegd, want ik ben nu dus echt zo misselijk als wat. Ook emotioneel trouwens. Ik zal blij zijn als ik de eerste echo zie en hopelijk hoor dat alles goed zit. Wat is dat afwachten toch tergend. Bij mij was de zwangerschap trouwens totaal ongepland en onverwacht, maar we zijn er wel heel blij mee.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,
Ben 7 weken en ik denk zo'n 2 dagen zwanger. Het kwam in week 5 als een enorme schok en totaal onverwachts. Wil dit jaar afstuderen, maar dat wordt nu in de war geschopt als alles goed gaat. Ik was de eerste week ook helemaal niet blij en moest veel huilen. Zelfs bij de dokter kreeg ik het te kwaad.
Maar nu ik een paar weken verder ben en tot op afgelopen weekend weinig klachten had, begin ik aan het idee te wennen. Mijn vriend is er inmiddels erg blij mee. Ik ben nog niet zo blij als hij is, maar het begint te komen. Elke week volg ik via internet wat er nu ontwikkeld is en hoe groot het al is geworden. Het is toch wel een klein wonder en ik ben bang dat het mis gaat, want dat wil ik echt niet! Gelukkig besef ik nu dat ik het steeds leuker ga vinden en dat ik ook blijer kan zijn (wie weet konden we niet zwanger worden..).
Sinds zaterdag begin ik buiten zere borsten en wat krampjes ook misselijk te worden. Ik hoopte dat ik er geen last van zou krijgen, want de eerste weken was dit ook nauwelijks het geval. Maar helaas, ik lig nu even languit op de bank omdat ik opeens een aanval van misselijkheid kreeg. Gelukkig ben ik vandaag vrij!
Wel heb ik van woensdag t/m zaterdag wat bruine afscheiding gehad, waar ik me redelijk zorgen om maakte. Maar las op internet dat dit oud bloed is en inmiddels heb ik dat ook niet meer.
Groetjes A

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo lieve mama's

ik ben nu 7 weken en 2 dagen zwanger na 4 testen viel bij mij echt het kwartje LOL
tot nu toe gaat het wel goed heb wel erg last van me borsten en heel af en toe last van overgeven
( alleen in de ochtend ) maagzuur heel af en toe!

nu lees ik bij iedereen dat jullie last hebben van jullie onderbuik en ik niet is er bij mij dan iets mis????
mijn eerst afspraak bij de verloskundige is  15 sep en ben heel bang dat er iets niet goed is of dat het hartje niet klopt
ik hoop dat het bij jullie allemaal goed gaat??
heel veel sterkte

Groetjes S

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ik ben morgen (11-08) precies 7 weken zwanger! Ik heb op dit moment geen buikpijnen, wel elke dag koude rillingen ,duizeligheid en moeheid. Ik ben er erg blij mee en mijn man ook! Ik had 2 testen gedaan en dacht na de eerste kruidvat test 'volgens mij ben ik zwanger' maar twijfelde nog wel iets. Een week erna had ik de Clear Blue gehaald en daar stond duidelijk op zwanger 3+. Ik heb op 31-08 mijn eerste 10 weken echo, vindt het echt spannend hoor.
Ik doe ook mee met Moeders voor moeders om andere vrouwen te helpen.

Succes allemaal!
Groetjes P.

Pagina's


Volg ons op social media