anoniem

Anoniem 12 jaar geleden 59 reacties

 

Hallo

ik ben nu 9 weken en enkele dagen zwanger, en sinds dit weekend voel ik amper nog symptomen. Gespannen borsten zijn voorbij, misselijkheid is amper aanwezig, geen last meer van menstruatie-achtige buikpijn,... Kortom: soms vergeet ik gewoon dat ik zwanger ben ! Zijn er nog mensen die dit herkennen ?
Hierdoor twijfel ik of alles nog wel goed gaat. Een week geleden had ik mijn 2de echo, en toen was alles nog ok. Ik ben zo bang dat er iets fout gegaan is. Volgende echo is voorzien op 10/9.
Moet je per sé zwangerschapssymptomen hebben om een goede zwangerschap te hebben ?

Zoraja

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 59 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Was ziek zijn maar een garantie. Mijn 2e zwangerschap is uitgelopen in een miskraam. Ik was tot de 12 weken echo constant ziek, ging 3x per dag over mijn nek en viel 5 kg af. Bij de echo bleek toch echt dat met 8 weken het vruchtje gestopt was met groeien. Dat was wel het laatste wat ik had verwacht, ik voelde me zo zwanger! Nu weer zwanger klein beetje misselijk, verder nergens last van. Vorige week echo gehad met 7 weken en alles ziet er nu goed uit terwijl ik het idee heb helemaal niet zwanger te zijn. Het zegt dus niet altijd wat of je wel of niet misselijk bent....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi iedereen met twijfels en onzekerheid.  Ik had/ heb dat ook, maar heb net de 2e echo achter de rug. Morgen ben ik precies 8 weken zwanger en ik heb een mooi kloppend hartje gezien.  Ik maakte me ook zorgen, om dezelfde redenen. Vorige week was ik nog ziek en beroerd, deze week had ik vrijwel nergens last van. Maar gelukkig, vanmorgen bleek alles goed. Afnemende zwangerschaps-klachten zijn gelukkig lang niet altijd een teken dat het mis is. Zolang je geen ernstige kramp in je buik hebt (menstruatie-achtig gevoel is wel normaal) of grote bloedingen, zit alles nog op zijn plek en mag je erop vertrouwen dat het nog goed gaat daarbinnen.  Maar toch, we leven in 2011, tijd dat ze zo'n luikje naar binnen ontwikkelen ;) Liefs!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hallo, ik ben 9 weekjes zwanger en 3 dagen maar ook mijn misselijkheid neemt af, mn borsten doen nog wel wat zeer en zijn groter dan normaal maar verder voel ik me goed. heb voor 2 week geleden een echo gehad toen was alles super mooi dat hartje dat zo snel gaat en het bewoog ook al, maar toch ben ik erg onzeker heb een platte buik en voel me kip lekker. wie heeft dit ook? niempje.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey, Ik had dat ook.. En toen wenste ik ziek te zijn zodat ik wist dat alles goed ging met de baby... Daarna 10 weken 24/7 ziek geweest... kijk uit wat je wenst ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Debby, Hmm ik ben geen arts die je daar antwoord op kan geven, maar persoonlijk denk ik niet dat het veel kwaad kan....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Haai allemaal, Elke keer denk ik .. niet lezen niks opzoeken.. maar doe het tog.. Ik heb namelijk een paar maanden terug een miskraam gehad bij 8 weken was het vruchtje dood gegaan en bij de 9e week kwam ik er pas achter doordat ik licht begon te bloeden.. kon het niet geloven.. zo snel dat alles ging.. met 7 weken een echo.. alles goed.. 8e week dood.. en 9e week eruit :( mijn plan was om te wachten maar daar heb ik geen inspraak over en het was gelijk weer raak.. geen menstruatie gehad en jahoor weer zwanger.. heel blij omdat het tog een soort van wonder is.. maar aan de andere kant nog heel erg bedroeft door de miskraam nog lang niet verwerkt dus erg onzeker...   nu ben ik als ik het goed heb 8 weken zwanger en moet pas 31 aug voor een echo.. ik heb deze keer vel last gehad van misselijkheid.. meer als de vorige keer.. alleen ik merkte wel dat het afnam op een gegeven moment.. waardoor ik onzeker werd en dat nu weer ben.. voel me helemaal niet misselijk meer en gespanne borsten heb ik ook niet.. terwijl dit een paar dagen terug nog wel zo was.. zou het weer zover kunnen zijn?? of gaat t af en aan...? zijn er mensen met de zelfde situatie.. die al eens miskraam hebben gehad.. en weer hetzelfde voelde.. maar dat het tog goed ging..?? of moet ik naar mijn gevoel luisteren en een echo laten maken.. de echo praktijk zei dat ik belde voor termijn bepaling dat het beter was als ik wachten gezien mijn 1e miskraam tot ik zoieso 8 weken ben geweest. ene dag blij en zorgeloos.. volgende dag doodsbang.. :( mvg K - 21 jaar

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Anoniem, Ik heb dat ook gehad vanaf de 6e week, soms een dag niet misselijk en geen pijn in mn borsten. Probeer hoe moeilijk het ook is te genieten! Ik ben blij als ik een uurtje niet misselijk ben, want ochtendmisselijkheid? Noem het maar 24u per dag misselijk.  Gelukkig gaan de dagen en weken snel, we weten het nu bijna 3 weken en mag a.s. donderdag voor het eerst naar de VK! Oh wat heb ik er zin in! Ook al kan er nog van alles misgaan. Heb ook af en toe last van lage rugpijn en soort menstruatiepijn en soms weer steekjes hier en daar. Zal er wel bij horen. Gewoon genieten! 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb jammer genoeg alle kwaaltjes ben doodziek, hoorde gister van me verloskundige dat ik uitgedroogd was en als ik binnen een dag niet meer vocht binnen houw dat ik het zieknhuis inmoet aan het infuus. ben zo blij dat ik zwanger ben maar het gaat zo slecht met me dat ik er nog helemaal niet van kan genieten. nu lees ik hier dat bij week 9 de kwaaltjes verdwijnen ik hoop het zo.  Zit al aan de zetpillen emesafhene 4 per dag maar blijf spugen. wat zijn wij vrouwen ook apart de 1 klaagt omdat ze nergens last van heeft en de ander dat ze zo ziek is 1 ding weet ik wel ik ben jarloers op de gene die nergens last van hebben. succes iedreen,

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, Ik ben in februari gestopt met de pil (na gebruik van 14 jaar) en na 3 dagen kwam mijn menstuatie zoals normaal. De volgende menstruatie zou 28 dagen verder moeten zijn, gezien mijn cyclus van daarvoor, maar die bleef wat langer uit: 33 dagen in totaal en die menstruatie stelde ook heel weinig voor....geen buikkrampen (zoals ik normaal heb) en het duurde maar een krappe 3 dagen ipv normaal dikke 5 dagen en de hoeveelheid bloed was ook gehalveerd. De maand daarop (april) hield ik rekening met 33 dagen cyclus maar dat gebeurde niet, dus toen ik een week overtijd was (7 dagen na 28 dagen) heb ik voor de zekerheid een testje gedaan, omdat ik buiten het feit dat ik overtijd was ook heel erg emotioneel reageerde op bepaalde dingen en ik had last van "moodswings" Donderdag ochtend een test gedaan: ZWANGER!! Ongelofelijk.....(leuk uiteraard, maar ongelofelijk) Volgens mijn berekeningen zou ik dus nu een week of 5 / 6 zijn. Ik mag volgende week voor een intake gesprek naar de verloskundige. Klachten: 3 dagen misselijk geweest, voornamelijk aan het einde van de werkweek (vermoeidheid) gevoelige borsten verder was dat het eigenlijk! Het stomme is: ik zou moeten genieten van het feit dat ik praktisch niks voel maar in plaats daarvan maak ik me zorgen omdat ik praktisch niks voel haha lastig hoor zwangere vrouw zijn. Verloskundige ook zojuist hierover gebeld en zij zegt dat ik me in principe geen zorgen hoef te maken, zolang ik geen echte buikpijn en/of helder rood bloedverlies heb. Maar de dagen kruipen voorbij, voordat ik het aan de hele wereld ga vertellen....en voordat ik mijn beeb heb gezien of gehoord! Voordat ik zwanger was, vlogen de dagen om...nu lijkt het wel of de tijd stil staat... pfffff Herkent iemand dit?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo, Ik heb ook echt nergens last van gehad, en wist daardoor niet eens dat ik zwanger was. Ik ben zwanger geraakt dwars door de pil heen, en kwam er bij 13 weken pas achter dat ik zwanger was. Ook ik moest een week wachten nog voor de echo, en het lijkt inderdaad of de dagen voorbij kruipen. Probeer ervan te genieten dat je (weinig) geen klachten hebt en inderdaad pas zorgen te gaan maken als je hevige buikpijn / helder bloedverlies hebt. En probeer afleiding te zoeken in andere dingen die je zou kunnen doen, zodat de tijd wat sneller gaat. Wanneer moet je naar de gyn. volgende week?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden