anoniem

Anoniem 12 jaar geleden 8 reacties

 

Hallo allemaal!

Ik ben 31 weken zwanger van ons eerste kindje vanaf het begin ging bij elke controle mijn bloeddruk ietsje omhoog hij begon bij 120/70 2 weken geleden was hij 150/95 vorige week 110/70 en gisteren 130/85.

Zijn er meer vrouwen die er ervaring mee hebben met hoge bloeddruk? vooral het wisselvallige? hoe is het uiteindelijk gegaan na verdere zwangerschap?

Ik moet nu elke week op controle in het ziekenhuis en elke week word bloed afgenomen en urine onderzocht daar ben ik wel blij mee mocht het uit de hand lopen zijn ze er vroeg bij!

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Corien, Wees maar blij dat je doorgestuurd bent naar het ziekenhuis. Ik had bij mijn eerste controle bij VK (bij 10 weken zwanger) een bloeddruk van 150/100. We zijn toen direct doorgestuurd naar het ziekenhuis en in de loop van de dag liep mijn bloeddruk op naar 200/120. Ik heb toen meteen medicijnen gekregen en moest om de dag terug komen.Ik mocht, na 12 weken zwangerschap al niet meer werken.  Uiteindelijk is na heel veel spanningen, controles en teleurstellingen onze dochter met 37 weken geboren. Mijn bloeddruk ging die week weer omhoog en mijn hart kon het niet meer aan, dus is ze met een speodkeizersnee geboren. Door mijn hoge bloeddruk had zij moeite met groeien en bij de geboorte woog ze 2 kg en was ze 43 cm. Meteen na haar geboorte is ze haar achterstand gaan inhalen. Ze is nu 4 maanden en weegt 6 kg en is 60 cm. Niets wijst er op dat ik al zo'n hoge bloeddruk had, maar hij is nu (4 maanden na de geboorte en heel veel medicijnen) nog steeds niet naar beneden (180/100). Volgens de internist kan het nog steeds komen door hormonen. Gelukkig gaat het met onze dochter heel goed.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hallo, Ik heb dit ook bij mij is die 2 week lang 130/92 geweest,elke week moet ik komen naar verloskundige,en altijd urine mee nemen,en ben ook 1 keer naar de gynacoloog gestuurd. Ga nu gewoon elke maandag naar de verloskundige dus ik vind het wel fijn idee.. en zolang hij niet veder omhoog schiet is er niks aan de hand..

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Hallo Ik ben nu zwanger van ons 2de kindje. Ben nu 18 week en heb nu al een te hoge bloeddruk 155/104 moet nu om de dag komen om te controleren als het woensdag niet beter is dan krijg ik bloeddruk verlagende medicijnen. Baal er gigantisch van want helaas had ik het ook met on s1ste kindje en die is eerder gehaald met een inleiding omdat het met hem niet goed meer ging gelukkig hebben ze het toen ook nog kunnen reken tot 38 week daar was ik wel heel erg blij om! Ik maak me ook wel zorgen maar ben gelukkig in het ziekenhuis in goede handen. Ik wens je nog een fijne zwangerschap.Groetjes

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

hier over hypertensie de vormen en uitleg k heb last gehad, maar bij ons zit het in de familie, zie hier bij zwangerschap de 1ste of 2de topic sterkte groet

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

ow hier is die link http://www.babynatal.nl/

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

hoi corien je bent in goede handen int ziekenhuis.... ik heb precies het zelfde als jou. bij mn oudste had ik het ook,toen heb ik er 6 weken voor int ziekenhuis gelegen en is ze 4 weken eerder gehaalt met een keizersnee.en dat is prima verlopen.... eind goed al goed. als er wat is zit je nu dicht bij het vuur,en mocht je je beroert gaan voelen,bel dan wel gelijk naar t ziekenhuis hoor.beter een keer te veel dan... heel veel succes met je zwangerschap en geniet ervan!!! ik ben nu 34 weken en moet volgende week weer voor controle,en een groeiecho.............het blijft spannend!!! groetjes roos

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Hoi, Kan het misschien liggen aan je voeding. Namelijk te zout eten veroorzaakt een hoge bloeddruk. Kijk uit met drop (mag je niet te veel eten) en kant en klare producten (zoals cup a soup e.d.). Gr. Zehra

anoniem

Anoniem 12 jaar geleden

Ik zou me niet al te veel zorgen maken...ook daar kan je bloeddruk van omhoog schieten. Als je elke week op urine wordt getest etc dan helemaal niet zorgen maken. gewoon rustig blijven. Ikzelf heb er geen last van..bij mij is het altijd prima.Maar als ik jouw bloeddruk zie dan valt het ergens ook wel weer mee..zo schrikbarend hoog is ie niet..denk ik dan hoor. Nou ja..iig succes en geniet van je zwangerschap.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden