anoniem

Anoniem 11 jaar geleden 10 reacties

 
Hallo,

Ik zit te twijfelen,Moet ik de vacinatie wel of niet laten zetten.
Wat zijn de bijverschijnselen voor het ongeboren kind ?
Wat zijn de bijverschijnselen voor een zwangere vrouw ?

De verloskundige raad me aan om hem wel te nemen,want als de griep wel krijgt zegt ze zijn de gevolgen veel erger voor beide.

Wat zijn jullie ervaringen ?
Hoe denken  jullie erover ?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Ja maar die twee zwangere vrouwen die gestorven zijn waren zowiezo risicogevallen. Een had zware astma problemen en de andere had HIV. Mijn moeder is verpleegster en kent enkele mensen die 10 dagen ziek zijn geweest van de prik zelf. Mijn gyne zegt dat dit opgeblazen wordt door de media en dat je nog beter de gewoon griep prik krijgt wat die doet veel meer de ronde. Aan iedereen succes met jullie keuze. Maite

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

hey mijn gynaecoloog stond erop om kme dus echt wel te laten inenten en ik heb het dus ook gedaan. ik weet niet of je het gisteren op het nieuws hebt gehoord maar er is een zwangere vrouw gestorven aan de mexicaanse griep en er zijn 2 kindjes geboren met hersenschade ten gevolge van de mexicaanse griep tijdens de zwangerschap. ik wil niemand verplichten en je moet vooral je eigen gevoel hierbij volgen, maar ik zou het je vast en zeker aanraden. heel veel sterkte bij welke beslissing je ook gaat nemen.

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Ik behoor zelf tot de risicogroep. Ik haal jaarlijks dus ook al de normale griepprik. Ik denk dat er veel onzin geschreven wordt over het vaccin. Voor mezelf had ik de volgende afweging gemaakt: wat is mijn normale reactie op een vaccin, ben ik er al eerder ziek van geworden enzovoorts. Het vaccin is natuurlijk niet getest op zwangere vrouwen, maar als er bestanddelen in zouden zitten waarvan ze weten dat het schadelijk is, zouden ze het zeker niet toedienen. Nu weten ze gewoon niets, omdat het niet is onderzocht. Ik wist wel dat ik veel verder van huis zou zijn als ik de Mex. griep zou krijgen. Ik had dus besloten om de Mex. griepprik te halen. Ik zou 11 november mijn eerste prik halen. Helaas werd ik 6 november opgenomen in het ziekenhuis met Mex. griep en longontsteking. Ik moest in het ziekenhuis verschillende medicijnen gebruiken, waaronder Tamilflu, een medicijn dat ook niet is getest op zwangere vrouwen. Gelukkig lijkt de kleine uk zich nergens iets van aan te trekken. Het kindje stuitert vrolijk door mijn buik en groeit goed. Zelf herstel ik ook redelijk goed. Na dit meegemaakt te hebben, zou ik al helemaal aanraden om de griepprik te halen, zeker als je normaal gesproken al vatbaarder bent. Maar ja, het belangrijkste is dat je een keuze maakt waar je jezelf prettig bij voelt en waar je achter staat. Geloof in ieder geval niet alle praatjes. Want de mainstreammedia kan manipulatief zijn, maar de bakerpraatjes op internet zeker ook!

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

ik heb hem wel gehaald.. me gyn raade me aan om het te halen. en ze weten niks hoe ken je dan zeggen als het schadelijk voor de baby is.. dikke bullshit vind ik het.. als het echt zo erg is raden ze je het echt wel af hoor. nou iig succes ermee.. en volg je eigen gevoel .. luister niet teveel naar verhalen heb k ook gedaan .. en me gyn zei ja idd dat zijn verhalen etc dus doe wat je zelf wil !!

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Hallo Mirjam, Ik zou het je absoluut afraden je te laten inenten met dit vaccin. Een van de bestanddelen is thimerosol. Dit is een kwik bestanddeel en zeer schadelijk. Ze stoppen het er in omdat het dan beter houbaar is, goedkoper is. Kijk hier maar eens naar, gewoonweg schokkend. Deel 1 : http://www.youtube.com/watch?v=tyaVxYYVfQE Deel 2 : http://www.youtube.com/watch?v=mdQVq4aKRr0

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Pardon, het is thimerosal. Mijn schrijffout. Naast dit kwik bestanddeel zitten er nog meer schadelijke stoffen in. Enne geloof de mainstream media niet, of ze liegen omdat ze er zelf baat bij hebben of ze weten echt niet beter. Je mond valt open van verbazing, dit is te gek voor woorden!

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Ik ben zelf 33 weken zwanger en pieker er niet over me te laten inenten tegen mexicaanse griep. Laat maar komen die griep, minder ernstig als een gewoon griepje. Dat is alom bekend. Laat je niet bang maken. Zorg in ieder geval dat je gezond leeft. Mijn verloskundige gaf mij een folder waarin het vaccin tegen mexicaanse griep wordt aanbevolen. Toen ik haar zei dat ik er niet in geloof en het niet van plan was te gaan doen zei ze: ok, maar wij moeten dit nu eenmaal uitdelen van de overheid. Wist je trouwens dat uit cijfers blijkt dat het medisch personeel de minst ingeente bevolkingsgroepen zijn ter wereld? Komt omdat ze wel beter weten,en dat ze het dan toch vaak aan anderen aanbevelen...ik snap het niet.

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Ik wacht op het vaccin zonder adjuvants. Het is nog nooit onderzocht wat de gevolgen zijn van de adjuvans voor ons kind. Ook bij grieppandemie.nl weten ze dat niet. Het is alleen getest op volwassen. In andere landen schijnt wel adjuvants-vrije vaccins worden gebruikt. Ik verwacht dat Nederland dit ook nog wel gaat doen. Mijn huisarts zou dit nog gaan aangeven via de landelijke huisartsen vereniging. Maar blijft lastige keuze. En hoelang ga je wachten. Ik ben nu 18 weken, dus ben nog niet helemaal risicogroep.

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Goedemorgen beste zwangere vrouwen!  Voor het actualiteitenprogramma Netwerk zoeken we zwangere vrouwen die op dit moment nog twijfelen over de  Mexicaanse griepprik. Graag willen we aandacht besteden aan de afwegingen die hierbij spelen. Wil je mee werken en /of hier met ons over praten, mail dan naar : margje.fikse@netwerk.tv Hartelijke groeten, Redactie televisieprogramma Netwerk

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Hallo, Ik zat ook met deze vragen en heb het gratis telefoonnummer gebeld die staat op www.grieppandemie.nl. Mij is verteld dat het helemaal niet schadelijk is voor de baby. Er wordt een dood virus in je lichaam gespoten die dus niks kan doen. Wat er gebeurt is dat je lichaam antistoffen gaat maken tegen het virus. De antistoffen komen via de placenta ook bij de baby terecht en beschermen de baby ook tegen het virus. Dit is mij verteld en heb vervolgens mijn huisartsenpraktijk gebeld om te horen wat ze daar te zeggen hadden. Er werd hetzelde gezgd. Ik behoor tot 1 van de risicogroepen( Ik heb bronchitis) maar omdat ik zwanger ben wilde ik eerst de prikken niet nemen omdat er ook zoveel ophef over is. Ik denk dat ik ze toch maar wel ga nemen omdat ik anders veeeel zieker kan worden ( net als bij de gewone griep) dan als ik geen antistoffen heb in mijn lichaam en dit zou dus ook schadelijker kunnen zijn voor de baby. Maar dit geldt ook voor de gewone griepprik hoor, die inenting ben ik gewoon gaan halen. Doe gewoon waar jij een goed gevoel bij hebt. Groetjes N.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden