anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 23 reacties

 
Hoi allemaal,

Hier even een topic van mij, want ik begin mij echt een beetje zorgen te maken maar wil ook niet gelijk de verloskundige bellen... (bang om als zeur over te komen ;-))

Ik ben nu ruim 17 weken zwanger en heb een vrij duidelijke buik, daar kun je zeg maar niet meer omheen over het feit dat ik zwanger ben.
Elke keer als ik iemand ontmoet krijg ik te horen dat ze denken dat ik wel 7 a 8 weken verder ben met de zwangerschap. Mensen nemen daarbij geen blad voor de mond om duidelijk te maken dat ik echt wel al een hele dikke buik heb, zelf zie ik dat natuurlijk ook wel...

Is het overdreven om een beetje bang te worden dat mijn buik te snel groeit? Ik heb geen idee wat normaal is en begin spontaan te denken dat ik mijn buik moet inhouden ofzo...

Wie heeft hier wat handige ideeen over wat nu redelijk normaal is en wat niet?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 23 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hm...vreemd...nu ben ik weer bij de vk geweest en ze zegt dat ik wel erg snel ga qua gewicht. Morgen ben ik 30 weken en ben 15 kilo aangekomen. Dus ze zei dat ik er wel op moet letten, geen snoep en geen zoetbeleg ect. Ik eet zo gezond mogelijk, snoep niet....maar ik word er wel onzeker van! Volgens mij is het nooit goed! Iemand die ik ken, at alleem maar mc donalds omdat ze van al het andere eten misselijk werd, zei ze. Die is bijna niet aangekomen en het kindje was eigenlijk te licht... Ik probeer me er maar overheen te zetten!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik loop in het ziekenhuis. Daar vinden ze aankomen van ondergeschikt belang, ze wegen er dus NIET. Reden: Iedere vrouw is anders, ieder lichaam ook. Het gaat om de gezondheid van het kindje (krijg dus iedere keer een echo waar alles gecheckt wordt) Hun ervaring is dat vrouwen zich teveel gaan focussen op die kilo's die eraan komen dan de gezondheid van het kleintje. Tja, ik weet het ook allemaal niet. Heb er zelf niet zoveel moeite mee, eigenlijk. Ik vind het vreselijk dat ik weet dat ik best veel aankom, maar weet ook wel dat het wel weer goed komt.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

nou ik ben bij de vk geweest en zij zei dat het een perfect buikje is! ik draag alles naar voren. Ze zei dat surinaamse vrouwen zo zwanger zijn, nu ben ik geen surinaamse...maar I love it! Het is gezond en dat vind ik het belangrijkste. Het is inderdaad zo dat een klein buikje niet persee hoeft t betekenen dat het niet goed zit...iedere vrouw is anders en iedere zwangerschap is weer anders.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ligt er echt maar net aan hoe je draagd. Naar voren, over de hele breedte of zelfs naar binnen. Een klein buikje hoeft ook niet erg te zijn. Er zijn ook vrouwen die 9 maanden lang niets merken (in combinatie met de pil) en ineens weeen krijgen. Dan draag je echt naar binnen, en krijg je haast geen buik. Elke buik is anders en ik vind het wel leuk dat de mijne goed zichtbaar is :D Wees er trots op! zo vaak heb je niet z'n mooie ronde buik, Er is niets vrouwelijker dan zwanger zijn :D En ja waarom zouden wij geen rotopmerking terug mogen maken. Moeten wij zogenaamd alles maar over ons heen laten komen en als je reageerd zijn het de hormonen??? Tsss echt niet!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ff kijken hoor (geschiedenis van de computer) Trouwens bij buikbanden.com kun je ook hele leuke bestellen en ook je eigen tekst erop zetten. Maar ff speuren... zoiezo leuke sites als je net als ik van buikbanden houdt; www.buikbanden.com www.buikbandana.nl www.buikbandwinkel.nl www.buikbandjes.nl mmm heb wel een t-shirt gevonden , maar weet zeker dat ik hem ook op een band heb zien staan. http://www.babybellie.nl/kleding_voor_zwangere_vrouwen_details.php?productid=43 Ah gevonden http://www.leukespreuk.nl/cadeautips_buikbanden_bedrukken.htm verwijst ook weer naar buikbanden.com trouwens.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

eigenlijk zou je inderdaad gewoon een rotopmerking terug moeten kunnen geven, zij beledigen je toch ook?! Morgenochtend heb ik een afspraak met de vk...dan zullen we het zien. Een vriendin van mij is even ver, en zij heeft echt een klein buikje...dan denk ik weer: dat kan toch ook niet goed zijn?! Ach...zo heeft iedereen wel iets.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hahahahahah waar zag je die buikband die moet ik gewoon hebben

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hahahahaha, ja dat vind ik een goede. Nee jij bent een feest om naar te kijken, hahahaha Ik kwam laatst een band tegen met de teks; ik ben zwanger, wat is jouw excuus? Vind ik ook wel een goede eigenlijk :p

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Gelukkig ben ik niet de enige...ik ben 24 weken zwanger en kreeg ook al paar keer een opmerking: weet je zeker dat het er geen 2 zijn?! Zelfs iemand van rond de 100 kilo maakte die opmerking, ik antwoorde; slanke vrouwen worden eenmaal dikker naar verhouding als ze zwanger zijn. Maar toch zit ik ermee. Ik begrijp niet dat mensen hun ongevraagde mening opleggen. En ook geen rekening houden met de hormoonhuishouding van de zwangere...ik ben meteen bang voor zwangerschapssuiker! Dinsdag heb ik weer een afspraak met de vk en dan vraag ik het nog eens aan haar, zij hebben er wel verstand van. En ik denk maar zo; de mensen die zo'n rotopmerking maken, zullen wel jaloers zijn!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

met je eens hoor joan! ze zijn gewoon jaloers! laat ze maar praten, als je je goed voeld enzo zal je geen last hebben van suiker denk ik. weet niet hoe het is om suiker te hebben maar het lijkt me dat je dat wel merkt en de een is nou eenmaal "dikker" tijdens de zwangerschap dan de ander en daar zijn ook verschillende redenen voor hoor kan ook goed zijn als je vocht vasthoud ofzo ja dan word je ook dikker maar dan is er ook niet iets ernstigs toch? maar als je twijfeld zou ik het inderdaad als je toch bij de vk bent even navragen. al is het alleen maar voor je eigen gevoel.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden