Anoniem 8 jaar geleden

 
Hoihoi

Ik ben alweer 29 weken en hoop over 11 weken mijn eerste kindje op de wereld te zetten. Ik word met de dag vrolijker en blijer nadat ik de eerste maanden erg moe en misselijk was.

Ik heb alleen nu wel een ander probleempje en vroeg mij af of jullie er meer van weten. Ik krijg namelijk steeds meer jeuk op mijn lichaam. Ik dacht eerst dat ik vlooien had  :oops: Maar ik heb ook jeuk op mijn rug, buik, armen en zelfs onder mijn voeten. Ik word er steeds gekker van. Herkend iemand dit?

Zal ik hiervoor een zalfje halen bij mijn huisarts? Of hebben jullie nog tips?

Groetjes,
Emma
 
avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

wie kent dit

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Door mijn beroep, had ik laatst een patiënt en die had ook inderdaad een verstoorde leverfunctie. Ze kreeg een poeder voorgeschreven (oraal in te nemen) voor de jeuk..wordt ook gebruikt bij mensen met galbulten etc etc.... Dus aub voor de zekerheid altijd navragen bij de vk of specialist.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

ik zal jullie even op de hoogte bregen... maandag dus naar de ziekenhuis... bloed prikken en dan wachten op uit slag.... een uur is dan heel lang!! heb verhoogt lever enzymen in mijn bloed maar voor het zekker heid moeten we 2 weken wachten om resultaten over galzurezouten... maar we zijn wel alvast begonnen met het bestrijden.... het zou kunnen zijn dat ik zwangerschapscholestasis heb... zo ja zal de klein bij 37 weken gehaald worden... ter wel we wachten op de resultaten mag ik nog een keer bloedprikken en een exstra echo halen en loop dus nu bij de gyn.... jeuk is hier gelukke al wat minder geworden en heb afgelopen nacht beter kunnen slapen..... nu is het dus gewoon wachten tot de 11de voor de uitslag... ben heel erg benieuwde... en tja we hopen op goed nieuws en niet het ergs... maar bereiden onze zelf daar wel op voor!!!! mentelgel helpt wel wat maar was na 3 uur uit gewerk... heb nu een ander mentalgel die voorgeschreven werk door gyn en die heeft afgelopen nacht heel de nacht geholpen... heb dan wel wat jeuk tussen door maar niet zo erg... en kan groten stuken van de nacht gewoon lekker slapen!!! is wel een hele rare gevoel als je heel je lijf het in gesmeerde... kan het niet uit legen... maar voor al op mijn gezicht heel raaar.... maar zal wel wennen!!! groetjes en jullie ook allemaal sterkte met jullie jeuk p.s had eigenlijk niet bij stil gestaan dat somig mensen heel een leven last van hebben... maar kan me nu wel goed voorstellen dat je daar gek van zou kunnen worden

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben die gek word nu 29 weken zwanger en al even last van jeuk... maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar van nacht heeft het de punt bereikt dat ik er echt gek van werd.... heb bijna heel de nacht wakker gelegen van de jeuk.... zo nu en dan wel wat geslapen... te minsten denk ik!!! mijn vriend wakker gehouden... en tja leuk bedacht niet krabbelen.... hoe moet je dat voor elkaar krijgen... ik kan niet ander dan krabbelen zo erg is het.... van nacht als van dag al meerder keren gewoon in tranen van de jeuk heb echt overal jeuk... kan eigenlijk niet bedenken waar niet.... heb van morgen om 9 uur mateen vk gebelde... zijn ze pas van af 11 uur bereikbaar wegens afwezigheid van assistende..... aaaaaaaaaaaaaaaaa moet nu nog een half uur wachten en dan kan ik bellen.... word echt gillenden gek!!!! en ga dit zekker geen 11 weken nog vol houden... van middag als de wikkels open ga (leuk hoor maandag) maar is wat zalfjes of zo halen.............kijken of er iets is wat zou kunnen gaan werken... smeer mijn buik, billen, borsten en bennen als sins 2 maanden in tegen de strealen... dus die zijn wel vet!!!! de rest van de lijf van dag ook maar in gesneerde... maar nog steeds JEUK!!!!!! heb van nacht tegen vriendje lief gemelde dat dit mijn eerst en laaste zwangerschap zou zijn... van wegen de jeuk.... dus dat belooft heel jullie allemaal succes er mee

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

heb net vk gebelde.... en die heeft voor mij een afspraak gemaakt voor van middag in de ziekenhuis... bloedprikken en een afspraak met gyn..... zij vermoed dus het ergs..... zwangerschapscholestasis..... en wil dat zeker even uitsluiten!!!! hoop dat alles goed terug komt... maar wil nu het meeste dat de kribbels weg zijn......

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hallo Allen! IK HEB M'N HELE LEVEN AL JEUK!! Stelletje zeurmutsen ha ha ha.... Grapje hoor, ik weet dus hoe vervelend het is. Ik heb namelijk van mezelf eczeem op mijn armen/handen en in m'n gezicht. Nu ik zwanger ben, schijnt het zelfs iets minder te zijn. Voorheen smeerde ik altijd met hormoonzalf, nu dus mee gestopt ivm zwangerschap en het gaat op zich redelijk. Heb ook soms nog wel een weekje dat het in een dip zit, maar over het algemeen gaat het prima! Succes met jullie smeerselerij en met de cremepjes...Ik gebruik momenteel gewoon Nivea Soft in een tube. Heerlijk zacht en vettig en trekt snel in. Liefs

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

ik ben bijna 37 wkn zwanger en heb van de week bloed laten prikken omdat ik ook kapot ga van de jeuk. de eerste bloed uitslagen wbt mijn lever functies waren goed en morgen krijg ik de uitslagen van mijn gal zouten en zuren.. maar de jeuk word alleen maar erger, niet alleen op mijn hele lijf maar ook in me oren in me neus, mijn oogleden op me hoofd allllleees jeuk.. wat moet ik nou.. ?? heb alle middeltjes en menthol zalfjes etc geprobeert, en smeer me in met bodylotion om me huid vet/vochtig te houden maar het helpt niet... morgen weer vk ik wil nu alleen maar dat ze beebje haalt zodat de jeuk weggaat.. dit trek ik niet nog 4 wkn

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hey anoniem, probeer eens talk poeder, dat helpt bij mij heel erg. Ik heb het nog niet zo rampzalig als jou, maar zodra ik een uitslag of jeuk voel aankomen (meestal op mijn been), doe ik er meteen amens poeder op (of andere talkpoeder helpt ook) en weg is het! Success...

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hallo Ik ben 24 weken zwanger van mijn 3'de kindje,en heb sinds 2 weken erg veel jeuk.Bij mijn vorige 2 zwangerschappen heb er helemaal geen last van gehad.Het begon eerst op mijn benen en nu op mijn armen, dijen,overal eigenlijk,ik wordt er helemaal gek van.Ik ben naar de huisarts gegaan en heb een vette zalf gekregen,waardoor het nog erger is geworden.Ik heb nu ook uitslag(lijkt op pukkels)en ik krab het bijna open.Ik kan niet slapen van het krabben echt verschrikkelijk!!!Ik heb vandaag weer een afspraak bij de huisarts,en ga vragen om een bloedtest,ik heb gehoord dat sommige vormen van jeuk schadelijk kunnen zijn voor de baby.Alle dames die dit hebben veel Sterkte!!!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

als je jeuk hebt moet je juist niet krabben.. je kunt het insmeren met verkoelende hydraterende cream kun je gewoon bij de winkel halen.. ik gebruikte altijd borsten en buik cream van zwitsal en verder genoeg water drinken een goede vochtbalans is belangerijk je huid gaat gewoon ontzettend jeuken door het oprekken van de huid door groei en vocht vast houden..

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hallo, ik ben 35 weken zwanger van mijn 5e kindje. Bij de 1e 3 had ik nergens last van, maar bij de 4e en nu de 5e heb ik vreselijke last van jeuk. om te janken!!! De 1e 3 waren van m,n vorige man en deze 2 van m,n huidige man, ze zeggen het kan met de genen te maken hebben?????????????????? ik had het bij de 4e vanaf wk 17, allerlei behandelingen gehad bij de dermatoloog, niks heeft geholpen en de gynaecoloog zei, als je bevallen bent is het weg, maar nee hoor, ik liep 8 dagen overtijd en tot een jaar na de bavalling heb ik er last van gehad!! Drama!!! En nu heb ik het gelukkig pas sinds 2 weken, maar wel meteen aggressief, echt niet leuk, er blijft niks van je huid over, je kunt er niks aan doen, ik gebruik alleen een huidvriendelijke bodylotion, en slapen doe je haast niet meer, nu je juist je rust nodig hebt vlak voor de bevalling. En het heeft er niks mee te maken of het een meisje word want de vorige was een jongen! ik leg me er nu bij neer, want de vorige keer hielp niks, dus ik ga nu ook maar nog 5, uiterlijk 7 weken flink op m,n kiezen bijten. Alle dames die dit kennen, en hebben, STERKTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik ben nu 35 weken in verwachting. De laatste 2 ,3 weken heb ik ook veel last van jeuk. Mijn onderrug, een beetje op mijn buik en mijn bovenbenen ( billen). Bij mij is de jeuk het ergst in de avonduren voor het slapen gaan, overdag weinig/amper last van. Ik denk dat het een gedeelte met je weerstand te maken heeft. Overdag genoeg weerstand en 's avonds begint je lichaam toch wel moe en zwak te worden.

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Jeuk kan onschuldig zijn, maar het zou inderdaad ook kunnen wijzen op een verstoorde leverfunctie. Ik had er ook last van bij mijn eerste zwangerschap, maar was er vrij gerust in totdat er werd vastgesteld dat ik een soort zwangerschapsvergiftiging had (HELLP-syndroom). Ze hebben de bevalling moeten inleiden op 35 weken omdat het te gevaarlijk werd voor mij en mijn dochtertje. Dus om alle twijfels weg te nemen zou ik er toch even mee naar de verloskundige gaan.

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ik zal jullie even verder helpen zwangerschapsjeuk noemt men pupp kan je vinden op internet . ik heb het rond mijn 35 week zwangerschap gehad helemaal gek werd ik van pillen creme en zelfs prednison. bleef de jeuk ik moest ingeleid worden maar door al mijn gebruik van medicijnen moest mijn kindje aan het infuusje . nu heb ik nog wat jeuk dod eng als dat weer terug zal keren . nu heb ik weer prednison en ik hoop zo dat het overgaat maar de plekken zijn wel weg ik zat er helemaal onder. dit gun ik niemand . jeuk is erger dan pijn .

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb er ook last van gekregen nu ik wat verder ben. Het komt bij mij oa door een te droge huid. Je merkt het misschien niet ,maar toch kan het zo zijn. De huid rekt namelijk op door de groei,en wanneer de huid dan niet vet genoeg is gaat het jeuken. Vooral na een hete douche of bad! Goed smeren dus.

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi, Mijn verloskundige heeft inderdaad ook verteld over een te droge huid. Moet goed insmeren. Sinds dat ik het doe heb ik geen last meer gelukkig. Ik gebruik de olie van Zwitsal, is goed voor baby en moeder :) Gr. Zehra

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

hoi,ik ben nu 37 weken zwanger en heb nu enkele weken last van die verschrikkelijke jeuk aan mijn lichaam,vooral aan mijn voeten,heb hierbij nog geen reactie van de dokter gekregen...ik weet wel dat het een jongen is,dus denk ik dat het weer één van de zovele verhaaltjes zijn over "een jongen of meisje"zijn.groetjes natasha

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Emma, Weet jij toevallig het geslacht van je baby al? Ik heb gehoord dat het een meisje is als je veel last van jeuk hebt. Kan dit waar zijn? Groetjes Zehra

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Om niet meteen van het ergste uit te gaan weet ik uit informatie via internet dat dit ook een typisch zwangerschapskwaaltje kan zijn hoor. Dit kan komen door hormonen. Wel zou ik het even aangeven bij de verloskundige voor het andere geval natuurlijk.   Jeuk over je hele lichaam, om gek van te worden! Tijdens je zwangerschap kun je hier opeens last van krijgen. Wat kun je er tegen doen? Jeuk is niet leuk! Zwangerschapsjeuk is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen. In bijna alle gevallen is de jeuk onschuldig en verdwijnt hij na de bevalling als sneeuw voor de zon. Deze jeuk kan worden veroorzaakt door een lichte stuwing van de lever onder invloed van hormonen. Hierdoor komen bepaalde galstoffen in het bloed terecht die de jeuk veroorzaken. Bespreek de klachten altijd met je verloskundige, omdat jeuk kan duiden op een verstoorde leverfunctie, die schadelijk is voor het kind. Dit komt gelukkig heel zelden voor, maar je verloskundige kan hier uitsluitsel over geven. Bron: http://zwanger.jongegezinnen.nl/web/Gezondheid-Psyche/Gezondheid/Zwangerschapskwaal-jeuk.htm  

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi, Ik ben 13 weken zwanger en heb vanaf de 10e week heel veel jeuk op mijn benen. Nu voel ik ook jeuk op mijn dijen en buik. Soms ook in mijn gezicht. Ik weet niet waar het aan ligt. Moet ook nog navragen bij mijn verloskundige. gr. Zehra

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden