anoniem

Anoniem 11 jaar geleden 20 reacties

 
hallo aangezien ik heel de dag alleen maar kan liggen en verder niks kan toch maar proberen om contact te leggen met anderen die in hetelfde schuitje zitten. Ik ben nu 9 weken zwanger en ben dag en nacht misselijk. Ik doe er alles aan om niet over te hoeven geven, maar krijg nu ook paniekaanvallen. Ik vind het erg om te zeggen maar zie alles nu heel somber in. Is er iemand die dit ook heeft?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 20 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hallo allemaal, Ook ik ben de hele dag misselijk en vaak overgeven. Na het eten ga ik altijd even liggen, zolang ik lig gaat het nog maar als ik omhoog kom is het mis. Wat ik overgeef is gal en zuur. Ik ben gisteren begonnen met de vloeibare gaviscon en dat helpt wel, ik voel me nog wel wat misselijk maar heb niet over gegeven. Licht verteerbare voeding gaat ook beter dan de zwaardere te verteren voeding. Ik eet nu voor het slapengaan en 's ochtend een bord pyama papje voor baby's dat is licht verteerbaar en best lekker en er zitten veel goede voedingsmiddelen in. Dus ook nog gezond denk ik. Verder  ben ik ook erg moe en dan ben je inderdaad wel eens niet zo blij als dat je zou verwachten maar als er even een goed moment is is die blijdschap er gelukkig wel. Heel veel succes iedereen. Groetjes Nelly

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo! Ik heb net bij 'hoe voel je je vandaag' wat gezet over gisteren bij de eerste afspraak bij de vk, en dus ook de echo. Nu even kort; alles was goed!!!  Je kunt daar wat meer lezen eventueel als je het leuk vindt. Tips tegen de misselijkheid heb ik niet echt eigenlijk....... sommigen zeggen iets wel of juist niet eten... maar ik heb weinig geprobeerd hiertegen en zo. Gewoon eten wanneer het moet, de hoeveelheid ongeveer die ik voorheen ook at, en verder niets. Ik was soms zo misseljk dat ik echt geen zin had om bijvoobeeld cola te gaan drinken (wat ik ergens las dat zou kunnen helpen) omdat ik het normaal ook niet lust... dus als je misselijk bent... Maar ik zou zeggen; doe wat voor jezelf goed voelt! Probeer eventueel wat dingetjes maar blijf vooral rustig als je misselijk bent, OF ga juist even wat doen om afgeleid te worden. Dat helpt bij mij juist! Ik werk nog gewoon 5 dagen...... juf van groep 6. Is allemaal erg vermoeiend, vooral einde schooljaar met Sint en Kerst, en we hebben net de rapporten gehad en zo. Maargoed.... ik werk en slaap, en dan valt het voor de buitenwereld niet zo op. Sinds afgelopen vrijdag gaat het iets beter... hopen dat dit zo blijft. Anders had ik nu al op bed gelegen namelijk... nu trek ik het wel een uurtje langer. Toch erg fijn, vooral als je pas rond 18.30 uur klaar bent (thuis van werk, eten op, vaat opgeruimd) ...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo allemaal, Ik zal me eens aansluiten bij alle leuke huwelijksemomenten. Wij verwachten ons eerste kindje ongeveer op onze 1e jubileum van de trouwdag. Vervelend dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, maar wel fijn om het te kunnen delen! Hoe was je echo vandaag? Ik ben erg benieuwd. Misschien als je je kindje ziet, dat het allemaal wat beter vol te houden is??? Als iemand nog goede tips tegen de misselijkheid heeft hoor ik ze graag! Ik vind het knap dat sommigen het nog voor de buitenwereld verborgen kunnen houden. Zelf heb ik sinds sept. pfeiffer en heb daar ook nog flink last van (al weet ik nu niet meer wat bij de pfeiffer of de zwangerschap hoort), maar dat is voor mij wel een mooie dekmantel. Ik moet er niet aan denken als ik nu gewoon zou moeten werken... Groeten, J P.s. Heel veel sterkte natuurlijk allemaal!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Claire, Het gaat sinds gisteren iets vooruit. Maar ik juich niet te hard, dat was een week of 2 geleden ook, voor 2 dagen... Maargoed, alles pik ik mee! Voor ik het weet is het weer over en baal ik weer als een stekker! Dinsdag naar de vk, dan horen we meer. Is het echt allemaal goed en zo. En ben ik inderdaad zo ver als ik denk? Het moet haast wel, maargoed, je hoort soms dat vrouwen ineens een week meer of minder zwanger zijn. Ben toch stiekem benieuwd. Volgens mij moet het de huwelijksnacht zijn geweest, anders 3 dagen later op de 1e dag van onze huwelijksreis. Misschien dat de vk meer kan vertellen of zo, of wat zij hierover denkt. We wachten af! Ben jij al weggeweest voor een echo? Hoe ver ben je denk je?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ben pas 6 weken zwanger en nu al zo misselijk. Ook het overgeven is al begonnen. Ik kan nu al niet meer normaal functioneren. Ik raak lichtelijk in paniek bij het idee dat dit nog 6 tot 10 weken (of langer!) gaat duren. Meiden, hoe houden jullie het vol?! Ik begrijp natuurlijk dat je geen keuze hebt en je er aan over moet geven. Het is immers voor een goed doel, maar wat een ellende! En dan de reacties van anderen: nou meid, het is toch een goed teken! Grrr. Sorry voor mijn geklaag, maar ik moest het even kwijt.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik snap je helemaal!!! Het is voor een goed doel, dat zeker. Dat zeg ik ook steeds tegen mezelf. En je merkt dat je zwanger bent, ja dat klopt, maar niet op een prettige manier! Het is vast goed bedoelt van anderen. Je kunt onzeker zijn doordat je niets voelt, en dan LIJKT het misschien beter om ziek/zwak/misselijk te zijn zodat je het wel zeker weet. Dat dit niet het geval is, weet je alleen als je het zelf meemaakt! Ik vind er op het moment ook nog erg weinig aan, en dan druk ik me vrij licht uit! Ik denk wel zelf steeds, het is voor een goed doel. En dat probeer ik mezelf maar voor te houden. Niet dat het veel helpt, maar het is het enige lichtpuntje dat ik kan bedenken dus daar houd ik me maar aan vast. En dag duurt zo ontzettend lang, en helemaal als de nachten ook zo doorgaan.......

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hi Iris, Ik heb me maar even aangemeld hier, want ik ben bang dat ik misschien nog wel vaker troost moet zoeken ;-) Hoewel ik het niemand anders gun, ben ik toch blij te lezen dat ik niet de enige ben. Gedeelde smart is halve smart. Het is ook fijn dat mensen begrijpen wat je voelt. Het klopt helemaal als je zegt dat je het echt zelf moet meemaken, om het te kunnen begrijpen. Ik heb het in het verleden misschien ook wel onderschat als andere vrouwen deze klachten hadden. Wel grappig trouwens te lezen dat jouw situatie ongeveer gelijk is als die van mij. Ook (bijna) een jaar bezig geweest om zwanger te worden en uiteindelijk ook een huwelijksbaby. Niet de huwelijksnacht, maar de huwelijksreis! Laten we hopen dat we hier over een aantal weken samen om kunnen lachen!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ben nu 14 weken en 2 dagen maar al vanaf 5,5 week ontzettend misselijk en vrijwel elke dag overgeven. 's Ochtends is het bij mij het minste en in de loop van de dag wordt het steeds erger. 's Avonds meestal aan het overgeven. Het duurt nu al bijna 9 weken en ik ben het zo zat. Iedereen zegt dat het na 12/13 weken minder wordt, maar bij mij dus niet... Nu leef ik maar weer toe naar de 17 weken. Als het dan nog niet over is volgens de verloskundige, zal ik het de hele zwangerschap wel hebben... nou dat hoop ik dus niet! Maar we weten waar we het voor doen, alleen ik kan er zo helemaal niet van genieten, alles draait om de misselijkheid! 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, Ik heb gehoord dat de zwangerschaps lolly goed helpen tegen de misselijkheid. Misschien is dat wat voor je. Gr

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Lieve dames, dit is mijn derde zwangerschap. Voor de derde keer ben ik zeer misselijk van week 6 tot week 16. Geloof me dat wanneer het weer beter gaat dat je jezelf weinig tot niets meer kunt herinneren! Ik hoop dat dit een troost is voor  jullie. Ik zit nu zelf in week 12 en ik weet dat ik nog een maand moet volhouden. De eerste zwangerschap was ik 10 kg afgevallen, ik was een zwak poppetje en hield niets meer binnen. zelfs twee weken in ZH gelegen. Ik voelde me down en maakte me niet meer op, zelf de damp van douchen of strijken deed me al overgeven. Nu ik in mijn 3e zwangerschap zit ben ik weer 8 kg afgevallen, van de intense misselijkheid/ beroerdheid. Maar ik kan wel zeggen dat het geestelijk beter gaat dan voorheen. Dat komt omdat ik mezelf dit keer  verplicht goed verzorg, ik maak mezelf elke dag op, en draag leuke kleding hoe ziek ik ook ben. Elke dag maak ik me zorgen om wat ik de volgende dag weer moet eten, ik zit steeds in een andere fase m.b.t. wat ik lekker vind. Hoe ziek ik ook ben ik zorg dat ik elke ochtend werk en de oudste twee naar school breng. Daarna kom ik thuis en halen we wat afhaal eten of mama kookt. Mijn man doet het huishouden en dat helpt enorm. Hoe rommeliger je huis is hoe zieker je jezelf voelt. Probeer bruin brood te eten, het liefst vers van de bakker, met een salade dat blijft vaak goed zitten in de loop van de ochtend. Probeer eens een andere supermarkt op te zoeken die net verbouwd is, meestal ruiken die niet zo sterk als eeuwenoude supermarkten.  Ik leef met iedereen mee en ik hoop dat er misschien wat tips in mijn berichtje staan waar je wat aan hebt. Het is frustrerend om te horen dat andere vrouwen niet tot weinig misselijk zijn. Succes en als je later meerdere kinderen wilt dan wens ik je nog meer succes!  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden