anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 3 reacties

 
ik moet nog 5  dagen en dan heb ik mijn uitgerekende datum bereikt. Ik wil graag dat ze komt maar ik heb zo een sterk gevoel dat ik overtijd ga lopen. hoelang mag je overtijd lopen eigelijk? ik wou dat de bevalling gewoon kwam.

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

In Nederland wordt 42 wk gehanteerd en de rest van de omliggende landen 41. Ik zou zelf niet verder dan 41 week lopen. Het is in talloze onderzoeken bewezen dat na 40 week de placenta minder wordt. Het is nogal een dingetje want de Nederlandse verloskundigen zullen waarschijnlijk zeggen dat 42 prima is. Maar dit heeft meer te maken met de cultuur die Nederland er op na houdt betreft verloskunde. Het is immers broodwinning van de verloskunde waar de gyn mee weg komt. Het is toch vreemd dat een welvarend land als Nederland het hoogste sterfecijfer heeft. Er zullen ongetwijfeld meer redenen ter grondslag liggen maar er zal ongetwijfeld een verband zijn. Ik ben 34 week zwanger en ik heb al aangegven dat ik na 41 week wil worden ingeleidt. Ik neem geen risico's.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

maximaal 2 weken. als het kind dan nog niet geboren is zal het noodzakelijk zijn de bevalling in te leiden en je zult dan in het ziekenhuis je kindje ter wereld brengen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Als de bevalling begint tussen de 37 weken en 42 weken is dit normaal. Vanaf 40 weken krijg je wel extra controles om de hoeveelheid vruchtwater en conditie van de baby in de gaten te houden.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden