anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 18 reacties

 
Hallo Vroeg me af of er nog meerderen zijn met rugklachten? En wat doe je eraan? Ikzelf heb nu echt behoorlijk last van een spier die begint van mijn onderrug rechtstreeks naar mijn bil, meestal rechts maar vandaag links... Heel pijnlijk, zat op mijn werk de tranen te verbijten, en ben na een uur naar huis gegaan, kan de pijn niet meer aan! Heeft nog iemand hier last van? En zo ja, enige oplossingen die voor je helpen? Massage alleen helpt niet :(

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 18 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

he dat is een leuk idee! je hebt ook speciale zwangerschapsmassages van weleda, een pakket met een paar in zwangerschap en 1 daarna voor minder dan 100euro! Wij zijn vorige week in zwaluwhoeve geweest om even te ontspannen met massage erbij...heeeeerlijk! Ik heb best last van mn rug door mn bekken ook en een klein dochterje die veel opgetild wil worden nu dus dat soort ontspanningsdagen komen erg goed uit!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hier een relaxe moeder to be! Het was heerlijk en het is jammer dat het zo duur is anders zou ik vaker gaan! Ik hoop dat ik uitgelegd krijg hoe het ging, ik vraag me af of je dit thuis zelf kunt doen, aangezien je bed vaak te laag staat... Ik lag op een massage tafel, op mijn rug. Op de tafel lagen twee plastic zakken met warm water erin, het was dus heerlijk warm, dat zorgt voor een goede doorbloeding. Doordat het plastic is, kan de masseur makkelijk met zijn armen tussen je rug en het plastic. Het plastic is glad waardoor het ook soepel gaat en op je rug/ zijn handen zit olie dus glijden zijn handen makkelijk langs je rug (klinkt een beetje typisch dit). Doordat de zak gevuld is met water, wordt je rug niet extreem omhoog geduwd, maar het water in de zak zorgt ervoor dat je rug als het ware recht ligt, want het water vloeit naar de plekken waar zijn arm niet zitten zodat het water de rest van je rug omhoog duwt en gelijke hoogte van zijn arm ligt. Op die manier masseren ze heel rustig je hele rug, en wat weten die mensen goed de plekje te vinden die vast zitten of extra aandacht nodig hebben! Ik heb dus sinds gister helemaal nergens pijn meer en het voelt heerlijk relaxe! De mensen in Nederland die er iets voor over hebben, het was in Dordrecht bij www.davicityspa.nl Je moet wel aangeven dat je zwanger bent. Volgens mij was de behandeling 56.50 euro.... een massage van een uur. Doordat je niet op je buik ligt, wordt je rug ook niet door de massage naar beneden gedrukt/ hol geduwd.... Mijn man lag op een tafel naast mij, hij wel op zijn buik. Ik vond het in het begin wel even wennen op mijn rug en de eerste paar minuutjes had ik moeite mijn ogen dicht te houden, maar daarna werd ik helemaal ontspannen!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

veel rusten helpt mij tegen rugpijn

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi steffi, Helemaal mee eens! De rugpijn komt en gaat, heb nu meer last van hoofdpijn, maar dat komt omdat onze huisbaas met zijn gezin (incl een tweeling van 4) boven ons woont, en wij alles kunnen horen. En die kinderen zijn zwaaar irritant, rennen springen en gillen de hele dag door, wat voor ons voelt alsof het plafond naar beneden komt... Heb al 2 keer tegen de man gezegd er wat aan te doen, maar niets. Krijg nu alleen een onbeschofte behandeling... In februari gelukkig wil mijn man verhuizen, ik kan niet wachten meer!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik heb zins maandag therapie ben er nu 2x geweest.. vind het erg prettig ondanks dat de therapeut het niet weg kan halen kan ze de pijn wel verzachten door spieren op te rekken (zitten helemaal vast) en ontspanningsoefeningen daarnaast word er ook aan de houding gewerkt.. dinsdag wel flink last gehad omdat ze maandag gemene testen moest doen maar er is nu wel duidelijk dat ik in de beginstadium van bekkeninstabiliteit zit ondanks dat het iets is wat je niet wil horen is het wel prettig dat je weet waarom er zo veel pijn is.. ik word nu in ieder geval tot na mijn bevalling begeleid door mijn therapeut zowel met de therapie als met de zwangerschap begeleiding cursus

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja ik doe het ook rustiger aan op het werk...heb zelfs vakantiedagen opgenomen nu dus lekker rustig houden! Laat je ons weten wat het advies is zaterdag? ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Volgens mij moeten we dat allemaal gratis van de zorgsysteem van nederland (nederlande antille en spanje natuurlijk ook)  aangeboden krijgen tijdens zwangerschap.. "relax behandeling + uitgebreide massage voor jou en je partner" .. het is toch niet niks dat zwanger zijn poeh!! Goed idee MommyD, ik ga het idee maar is aandragen bij mijn vriend hihi.. Geniet er van! En ik mail je morgen terug  (dan begint me weekend yeah!) Gaat het al beter met je rug Jen? Fijn weekend alvast!! Liefs

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hmm dat wordt lief naar manlief kijken dan ;) haha Aanstaande zaterdag hebben we een relaxe behandeling met een uitgebreide massage, ik zal daar ook eens om advies vragen. Vandaag gaat het wat beter met de pijn. Ik heb dan ook minder gewerkt, dat scheelt denk ik ook wel. Daarna moet ik maar weer even bekijken, ik heb wel steeds meer zoiets van, mijn werk zoekt het maar even uit....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik had ook al heel vroeg rug pijn! en ikheb het nog steeds. Zoals Jennefer, onder in de rug een spier die doortrekt naar je bil. Bij zit die rechts, ik kan soms amper lopen omdat ik haast geen kracht meer heb in me rechter been door de pijn. Wat helpt? me vriend geeft me op zo'n moment een massage (nee niet zo eentje waar je van geniet). door simpel weg met zijn vingertoppen rondjes te draaien op de onderrug, waar die spier begint. mag best wel even stevig. Doet even zeer, daarna ben ik een paar uur gewoon echt hélémaal van de pijn af..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja dat doet die van mij ook...helpt hooguit een uur bij mij :p

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden