Anoniem 11 jaar geleden 41 reacties

 
Hoi alle aanstaande mama's! Ik vraag me nou eens af, wat eten jullie nou zoal op een dag? Houden jullie je aan een streng zwangerschaps dieet? Of eten jullie wat maar los en vast zit? Ik woon namelijk in Spanje met mijn spaanse vriend, maar ben een paar weken geleden toen ik toevallig in Nederland was, ook even naar mijn nederlandse gynaecoloog geweest, gewoon vond ik fijn. Ik kwam dus met een lijstje thuis wat ik per dag moest eten. Maar ik ging vervolgens hier in Spanje naar mijn gynaecoloog en die gaf mij óók een lijstje van het dieet waar ik me aan moest houden. Het grappige is, twee héle verschillende lijstje. Nu vraag ik me af, houden jullie je ook aan het zwangerschaps dieet, en wat houdt deze in?? Misschien leuk om te doen, hoeveel weken ben je? en hoeveel kilo weeg je méér als voorheen?? Ik ben 7 weken, en weeg 0.5 kilo meer. Alvast bedankt voor alle reacties, Liefs Steffi

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 41 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Zes broodjes per dag eten..... Daar kom ik zelf niet eens aan. Mijn echtgenote eet veel noodles, met groenten e.d.. De Vietnamese Pho is echt lekker en zitten ook veel groenten in. De verloskundige zei ons dat ze veel brood moest eten, waarop ik haar een wedervraag stelde: Wat als ze dat niet gewend is? Ze eet nooit brood, en ik af en toe. We eten veel noodles en soepen met groenten. Zolang we de sambal beperken, kan dat volgens de VK geen kwaad, er zjin immers meer dan 85 miljoen Vietnamezen en die doen dat vrijwel allemaal.

Anoniem 10 jaar geleden

noodles lijkt mij prima ipv brood, zitten toch dezelfde goede stoffen en vitamines in. Misschien een goede voor mij om eens te proberen. Ga ik morgen maar gelijk halen :)

Anoniem 10 jaar geleden

heyhey, Ik loop bij de dietiste dus ben wel wat strenger kwa eten. Het probleem met mij alleen... Ik vind bijna niets meer lekker. Vooral de geur van brood kan ik niet tegen. Heel vreemd en maakt het dus ook lastig te verbergen gezien ik normaal echt een brood mens ben. Ik las bovenaan ook nog wat vragen over kaneel. Ik weet niet waarom je het niet met je zwangerschap mag. Wel weet ik dat het kan verstoppen als je teveel binnen krijgt. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook de reden is om het te beperken tijdens de zwangerschap aangezien je dan wat sneller verstoppingen krijgt. Tja een appeltaartje met kaneel lijkt me geen probleem, het wordt pas een probleem als je de hele taart op gaat eten denk ik. Maar waarschijnlijk is die kaneel dan niet je enige probleem whahaha. Verder de hoeveelheden. Volgens mij worden 6 broodjes op een dag aangeraden, maar volgens mijn dietiste zou dat voor mij teveel zijn en is 4 genoeg (4 keer vervanging in mijn geval). Het ligt ook gewoon aan hoe actief je bent en wat je lichaam gewend is. Belangrijk is gewoon je vitamine binnen proberen te krijgen, niet te veel afvallen en niet te veel aankomen. Luister vooral naar je eigen lichaam, die weet het vast het beste.

Anoniem 10 jaar geleden

Ben bij de eerste 20 kilo aangekomen en heb toch niet super veel gegeten. Kon zelfs op het eind niet zo veel meer eten door dat rottige maagzuur. ( ben heel blij dat rennies zijn uitgevonden) Kilo's waren er ook vrij snel weer af. Heb trouwens gehoord dat light dranken ook niet goed zijn tijdens de zwangerschap! En tja de rest staat er al tussen.

Anoniem 10 jaar geleden

Wij eten veel rijst, groenten, nog meer groenten, nog meer groenten en dan een beetje vlees. Dat is het Vietnamese eten nou eenmaal, heel veel groenten en vlees. Maar wat ik me afvraag, wat te doen met sambal en pepertjes? Kan ze die gewoon blijven eten?

Anoniem 10 jaar geleden

In light frisdranken, zit Aspartaam in, dat is slecht voor je ongeboren kind en heeel superslecht voor je tanden. Het is een suikervervangende stof dus chemisch.

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi hoi... Nou, ik had dinsdag voor het eerst ook zin in iets vets. Dus we hebben maar een frietje gehaald. Wat smaakte dat goed! Tot de nacht begon... ik werd om half 1 wakker, en ik voelde gewoon dat de friet speciaal in de weg zat. Uiteindelijk na een uur kwam het er uit... en later nog 5 keer... was uiteindelijk zo van streek dat ik ervan moest huilen en mijn man heb wakker gemaakt... ik werd wel iets rustiger, maar het overgeven ging dus maar door terwijl er niets meer kwam... 's Morgens om 7 uur wat gegeten, helaas kwam dat er na een kwartier net zo hard weer uit... heb gisteren de hele dag op bed gelegen, ben 3 keer even naar beneden geweest maar was zo moe, op, zwak en misselijk dat ik vrij snel weer naar bed ben gegaan. Heb het gisteren gered op beschuitjes en appelmoes... meeste tijd geslapen, redelijk rechtop omdat het anders weer omhoog kwam. Tegen de avond mezelf gedwongen om wakker te blijven, aangezien ik bang was om misschien dan 's nachts niet te kunnen slapen. Dit lukte tot 22.00 uur en heb daarna geslapen als een blok! Niet een keer wakker geweest (wat sinds november niet meer is voorgekomen, op 1 nacht na) ... en vanmorgen rustig begonnen met beschuitjes en thee. Dat ging goed. De rest van de dag is ook weer goed gegaan! Ow, wat een nacht en dag heb ik gisteren gehad... pfffft, had er zo de balen in. Hoopte dat het aan het eten lag, gelukkig was dat ook zo!!! Vond het namelijk wel genoeg geweest na bijna 3 maanden, maargoed, je doet er niets aan natuurlijk maar gelukkig is het over!

Anoniem 10 jaar geleden

Hey Iris, Ik ben van mezelf al iets voller (om het netjes te zeggen), en ik begin dus al een stuk hoger en als ik dan ook nog eens 30 kilo aan zou komen, wat bij sommige gebeurt, ben ik helemaal tonnetje rond. Verder vind ik wel dat je iets mag aankomen, je bent tenslotte zwanger. Maar ik ben geen dag misselijk geweest en heb dit keer hellaas alleen maar zin in vette dingen en daar baal ik enorm van, en af en toe mag ik daar aan toegeven, meeteen weer last van mijn maag daarna dus Rennie's in grosverpakking. Bij de vorige zwangerschap was ik verzot op Sushi en dat is heerlijk gezond. Ben wel blij voor jou dat het weer wat beter gaat en dat je weer redelijk normaal kunt eten. Je hoeft ook niet voor 2 te eten maar mag af en toe best eens wat extra (vind ik dan he) en daar geniet ik dan maar extra van. Geniet nog even van je vakantie zal straks nog zwaar genoeg zijn voor de klas. Groeten paarsebril  

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Paarsebril; netjes hoor dat die 11 kilo er ook weer snel af waren. En 29 weken en maar 3 kilo erbij, dat valt mee! Dit is mijn 1e zwangerschap, dus ik heb geen idee hoe het gaat lopen. Normaal weeg ik rond de 61 kilo, een week geleden nog maar 58 aangezien ik erg ziek ben geweest. Nu is het weer ongeveer 59. Het gaat dus de goede kant op. En tsja... wat er totaal bij gaat komen... geen idee... ik wil wel erg letten dat ik niet te veel ga eten, want dat is echt niet nodig zegt men! Daar luister ik maar naar. Normaal let ik redelijk op mijn lijn/figuur, zou het gek vinden als ik dat nu niet meer zou doen. Heb mezelf er achteraf dan alleen maar mee natuurlijk. Maar; zoals ik al zei; ik moet nog afwachten. Het zal vast lastiger zijn als ik vreetbuien krijg en zo, maar ik hoop dat het me dan lukt om dan eerder gezond te snacken... Sinds een week eet ik weer vrij redelijk! Niet meer dan voorheen, maar ongeveer hetzelfde. Het eten smaakt me ook weer! Wat is dat lekker zeg, na zo'n dikke 2 maanden eten tegen je wil in en niets dat smaakt en alleen maar misselijk zijn! Ik kan nu weer genieten van het eten (nu snap ik hoe die gasten in Expeditie Robinson en zo zich voelen als ze dan een keer 'echt iets te eten' krijgen ;)). Ook pak ik nu af en toe een keer een koekje, een dropje of wat chocolade. Dat ging er 2 maanden ook niet in! Vanmiddag ook weer voor het eerst de deur uit, heerlijk. Heb ik geen puf en zin in gehad. Ga even naar een babywinkel, even snel kijken wat er allemaal is en dan even naar de stad.

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ben in de vorige zwangerschap 11 kilo aangekomen, die waren er gelukkig ook vrij snel af, maar doordat ik ben gestopt met roken kwamen er toch weer 5 kilo bij, maar die had ik liever dan weer beginnen met roken. Nu ben ik 29 weken zwanger en 3 kilo aangekomen, maar aan het eind gaat het het snelste dus ben benieuwd wat er nog gaat komen.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden