Anoniem 8 jaar geleden

 
Hoi alle aanstaande mama's! Ik vraag me nou eens af, wat eten jullie nou zoal op een dag? Houden jullie je aan een streng zwangerschaps dieet? Of eten jullie wat maar los en vast zit? Ik woon namelijk in Spanje met mijn spaanse vriend, maar ben een paar weken geleden toen ik toevallig in Nederland was, ook even naar mijn nederlandse gynaecoloog geweest, gewoon vond ik fijn. Ik kwam dus met een lijstje thuis wat ik per dag moest eten. Maar ik ging vervolgens hier in Spanje naar mijn gynaecoloog en die gaf mij óók een lijstje van het dieet waar ik me aan moest houden. Het grappige is, twee héle verschillende lijstje. Nu vraag ik me af, houden jullie je ook aan het zwangerschaps dieet, en wat houdt deze in?? Misschien leuk om te doen, hoeveel weken ben je? en hoeveel kilo weeg je méér als voorheen?? Ik ben 7 weken, en weeg 0.5 kilo meer. Alvast bedankt voor alle reacties, Liefs Steffi
 
avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Zes broodjes per dag eten..... Daar kom ik zelf niet eens aan. Mijn echtgenote eet veel noodles, met groenten e.d.. De Vietnamese Pho is echt lekker en zitten ook veel groenten in. De verloskundige zei ons dat ze veel brood moest eten, waarop ik haar een wedervraag stelde: Wat als ze dat niet gewend is? Ze eet nooit brood, en ik af en toe. We eten veel noodles en soepen met groenten. Zolang we de sambal beperken, kan dat volgens de VK geen kwaad, er zjin immers meer dan 85 miljoen Vietnamezen en die doen dat vrijwel allemaal.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

noodles lijkt mij prima ipv brood, zitten toch dezelfde goede stoffen en vitamines in. Misschien een goede voor mij om eens te proberen. Ga ik morgen maar gelijk halen :)

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

heyhey, Ik loop bij de dietiste dus ben wel wat strenger kwa eten. Het probleem met mij alleen... Ik vind bijna niets meer lekker. Vooral de geur van brood kan ik niet tegen. Heel vreemd en maakt het dus ook lastig te verbergen gezien ik normaal echt een brood mens ben. Ik las bovenaan ook nog wat vragen over kaneel. Ik weet niet waarom je het niet met je zwangerschap mag. Wel weet ik dat het kan verstoppen als je teveel binnen krijgt. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook de reden is om het te beperken tijdens de zwangerschap aangezien je dan wat sneller verstoppingen krijgt. Tja een appeltaartje met kaneel lijkt me geen probleem, het wordt pas een probleem als je de hele taart op gaat eten denk ik. Maar waarschijnlijk is die kaneel dan niet je enige probleem whahaha. Verder de hoeveelheden. Volgens mij worden 6 broodjes op een dag aangeraden, maar volgens mijn dietiste zou dat voor mij teveel zijn en is 4 genoeg (4 keer vervanging in mijn geval). Het ligt ook gewoon aan hoe actief je bent en wat je lichaam gewend is. Belangrijk is gewoon je vitamine binnen proberen te krijgen, niet te veel afvallen en niet te veel aankomen. Luister vooral naar je eigen lichaam, die weet het vast het beste.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ben bij de eerste 20 kilo aangekomen en heb toch niet super veel gegeten. Kon zelfs op het eind niet zo veel meer eten door dat rottige maagzuur. ( ben heel blij dat rennies zijn uitgevonden) Kilo's waren er ook vrij snel weer af. Heb trouwens gehoord dat light dranken ook niet goed zijn tijdens de zwangerschap! En tja de rest staat er al tussen.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Wij eten veel rijst, groenten, nog meer groenten, nog meer groenten en dan een beetje vlees. Dat is het Vietnamese eten nou eenmaal, heel veel groenten en vlees. Maar wat ik me afvraag, wat te doen met sambal en pepertjes? Kan ze die gewoon blijven eten?

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

In light frisdranken, zit Aspartaam in, dat is slecht voor je ongeboren kind en heeel superslecht voor je tanden. Het is een suikervervangende stof dus chemisch.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi hoi... Nou, ik had dinsdag voor het eerst ook zin in iets vets. Dus we hebben maar een frietje gehaald. Wat smaakte dat goed! Tot de nacht begon... ik werd om half 1 wakker, en ik voelde gewoon dat de friet speciaal in de weg zat. Uiteindelijk na een uur kwam het er uit... en later nog 5 keer... was uiteindelijk zo van streek dat ik ervan moest huilen en mijn man heb wakker gemaakt... ik werd wel iets rustiger, maar het overgeven ging dus maar door terwijl er niets meer kwam... 's Morgens om 7 uur wat gegeten, helaas kwam dat er na een kwartier net zo hard weer uit... heb gisteren de hele dag op bed gelegen, ben 3 keer even naar beneden geweest maar was zo moe, op, zwak en misselijk dat ik vrij snel weer naar bed ben gegaan. Heb het gisteren gered op beschuitjes en appelmoes... meeste tijd geslapen, redelijk rechtop omdat het anders weer omhoog kwam. Tegen de avond mezelf gedwongen om wakker te blijven, aangezien ik bang was om misschien dan 's nachts niet te kunnen slapen. Dit lukte tot 22.00 uur en heb daarna geslapen als een blok! Niet een keer wakker geweest (wat sinds november niet meer is voorgekomen, op 1 nacht na) ... en vanmorgen rustig begonnen met beschuitjes en thee. Dat ging goed. De rest van de dag is ook weer goed gegaan! Ow, wat een nacht en dag heb ik gisteren gehad... pfffft, had er zo de balen in. Hoopte dat het aan het eten lag, gelukkig was dat ook zo!!! Vond het namelijk wel genoeg geweest na bijna 3 maanden, maargoed, je doet er niets aan natuurlijk maar gelukkig is het over!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hey Iris, Ik ben van mezelf al iets voller (om het netjes te zeggen), en ik begin dus al een stuk hoger en als ik dan ook nog eens 30 kilo aan zou komen, wat bij sommige gebeurt, ben ik helemaal tonnetje rond. Verder vind ik wel dat je iets mag aankomen, je bent tenslotte zwanger. Maar ik ben geen dag misselijk geweest en heb dit keer hellaas alleen maar zin in vette dingen en daar baal ik enorm van, en af en toe mag ik daar aan toegeven, meeteen weer last van mijn maag daarna dus Rennie's in grosverpakking. Bij de vorige zwangerschap was ik verzot op Sushi en dat is heerlijk gezond. Ben wel blij voor jou dat het weer wat beter gaat en dat je weer redelijk normaal kunt eten. Je hoeft ook niet voor 2 te eten maar mag af en toe best eens wat extra (vind ik dan he) en daar geniet ik dan maar extra van. Geniet nog even van je vakantie zal straks nog zwaar genoeg zijn voor de klas. Groeten paarsebril  

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi Paarsebril; netjes hoor dat die 11 kilo er ook weer snel af waren. En 29 weken en maar 3 kilo erbij, dat valt mee! Dit is mijn 1e zwangerschap, dus ik heb geen idee hoe het gaat lopen. Normaal weeg ik rond de 61 kilo, een week geleden nog maar 58 aangezien ik erg ziek ben geweest. Nu is het weer ongeveer 59. Het gaat dus de goede kant op. En tsja... wat er totaal bij gaat komen... geen idee... ik wil wel erg letten dat ik niet te veel ga eten, want dat is echt niet nodig zegt men! Daar luister ik maar naar. Normaal let ik redelijk op mijn lijn/figuur, zou het gek vinden als ik dat nu niet meer zou doen. Heb mezelf er achteraf dan alleen maar mee natuurlijk. Maar; zoals ik al zei; ik moet nog afwachten. Het zal vast lastiger zijn als ik vreetbuien krijg en zo, maar ik hoop dat het me dan lukt om dan eerder gezond te snacken... Sinds een week eet ik weer vrij redelijk! Niet meer dan voorheen, maar ongeveer hetzelfde. Het eten smaakt me ook weer! Wat is dat lekker zeg, na zo'n dikke 2 maanden eten tegen je wil in en niets dat smaakt en alleen maar misselijk zijn! Ik kan nu weer genieten van het eten (nu snap ik hoe die gasten in Expeditie Robinson en zo zich voelen als ze dan een keer 'echt iets te eten' krijgen ;)). Ook pak ik nu af en toe een keer een koekje, een dropje of wat chocolade. Dat ging er 2 maanden ook niet in! Vanmiddag ook weer voor het eerst de deur uit, heerlijk. Heb ik geen puf en zin in gehad. Ga even naar een babywinkel, even snel kijken wat er allemaal is en dan even naar de stad.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik ben in de vorige zwangerschap 11 kilo aangekomen, die waren er gelukkig ook vrij snel af, maar doordat ik ben gestopt met roken kwamen er toch weer 5 kilo bij, maar die had ik liever dan weer beginnen met roken. Nu ben ik 29 weken zwanger en 3 kilo aangekomen, maar aan het eind gaat het het snelste dus ben benieuwd wat er nog gaat komen.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hey Iris, leuk te lezen dat Brie wel mag. Ik had dat ook verbannen :-). Bij mijn vorige zwangerschap heb ik mij echt volledig laten gaan (ik at van 's morgends tot 's avonds) en ben ik (niet naar achter vallen dames) 24 kilo bijgekomen!! Gelukkig zijn die 24 kilo's er terug afgegaan. Nu voor de tweede keer zwanger probeer ik mij toch wat in te houden. Ik ben nu een dikke tien weken zwanger en ben nog maar 2 kilo bij (vorige keer was ik in dezelfde periode al 6 kilo bij :-)). Roken doe ik niet, drinken doe ik niet en voor de rest probeer ik echt wel heel gezond te eten. We zullen zien hoe lang ik dat ga volhouden :-). Als ik me echt niet lekker voel drink ik een glasje Coca Cola en dat helpt soms wel.  Maar ik probeer me te beperken tot één glasje per dag. Groetjes, Stef.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Beste Steffie, Zondag gaan we weekje op vakantie (vliegen) naar Spanje. Heb je nog tips qua eten (met name warme maaltijden) wat ik beter kan laten staan en wat redelijk veilige gerechten zijn. En qua kaas bij het ontbijt enzo? Kan dat allemaal 'gewoon'?! Hopelijk lukt het je om nog te antwoorden voor ik vertrek. Groetjes Chella

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi Chella! Wat leuk je vraag, en zal hem zo goed mogelijk proberen te beantwoorden! Heel cliché maar zal je zeker een keer wagen aan Paella, of  voor de verandering Fideua ( is hetzelfde idee als paella maar de rijst is vervangen door soort fermecelli, erg lekker).  zoals hier in spanje kan je hem gewoon nergens anders eten. Alles wat er in zit aan vlees en vis is veilig, gekookt en mag je gewoon eten. Vergeet de aoli (knofloofmayo) niet, hoort erbij! en knoflook schijnt hele gezond te zijn voor zwangere vrouwen! Als je naar een Tapasbar gaat, staan de tapas normaal gesproken boven op de bar, en ga je der langs met een bord en neem je wat je wil (stokjes bewaren die er in geprikt zitten, daar laat je later mee zien hoe veel je je er gegeten hebt en hoeveel je dus moet betalen) kijk dan goed of de tapa rauw is of niet. Ik zal toch uitkijken met tapaatjes met ei bijvoorbeeld (de tapas worden voorbereid, en op de bar geserveerd, daarna aangevuld, ivm met salmonella bacterie en je nooit weet hoe lang die tapa er al ligt kan je voedselvergifting oplopen). Daar zal ik wel mee oppassen. In een tapasbar kan je ook gewoon zitten en van de kaart tapas bestellen ,dit wordt dan voor jou klaar gemaakt en is vers dus weet je ook dat het veilig is. nog een aanrader is om de pulpo te proberen (octupus) . Kazen hier mag je gewoon eten, op uitzonder als je in spanje "franze " kazen gaat eten zoals brie, camambert etc. ook in spanje komen ze uit france, en zijn ze gemaakt met rauwe melk dus ook hier mag je ze niet eten. Vaak komt de kaas bij het ontbijt in hotels ja uit het land der kazen dus uit Nederland, en die mag je natuurlijk gewoon eten. Is het een spaanze kaas, geen probleem want die worden niet met rauwe melk gemaakt. Serrano ham! waarom spanje bekend staat. Het is zo lekker, maar ooh zo slecht voor zwangeren vrouwen. want ondanks we het vaak vergeten, deze ham is wel gerookt maar ook hartstikke rauw!  niet eten dus. Verder is spanje niet een land waar je moet opletten met eten (niet zoals turkijke). Eigenlijk alles kan je wel eten, voor mij geld hetzelfde hier als voor jou in nederland. geen rauwe vis of vlees, minderen met paté of lever, geen rauwe melk, rood vlees etc.. Ook heb je vrijwel in elke restaurant de bekende normale gerechten, zoals pastas/spaghettis, kip van de gril, gebakken vissen,  gamba's, mosselen,  (vis is hier héél erg lekker) etc. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen! Waar gaan jullie heen op vakantie? Ligt er aan er aan waar je heen gaat want spanje heeft 5 klimaten.  ( ik zit 30 min onder Barcelona aan de kust) maar hier is het in het zonnetje overdag soms nog wel is 18 graden!  Neem wel jas mee hoor, koelt savonds flink af en smorgen is het echt nog chilly. Maar als je beetje in deze buurt zit, ga vast harstikke genieten om even weg te zijn uit de sneeuwstorm in Nederland. Alvast heel veel plezier! Liefs

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Vandaag ging het eten redelijk. Nog steeds ben ik iedere dag misselijk, maar wat minder erg dan voorheen, nu de laatste week. Heb ook wel een beetje honger (op de momenten dat het ook wel zou horen! Had ik hiervoor niet...) en dus dan wel 'zin' om wat te eten. Heel veel is het nog niet. Maar ik had vandaag een Kerstlunch met mijn team, een broodje ergens eten. Ik dacht dat brie verboden was nu ik zwanger ben, kwam ik er gisteravond achter (internet) dat het wel mag. Ik dus helemaal blij!!! Want als ik een broodje eet ergens was het altijd filet american met uitjes, zout en peper OF warm uit de oven met brie, honing en walnoten/pijnboompitjes... verder maak je me niet echt blij. Dus was al bang dat ik het met een gewoon broodje gezond moest gaan doen (en dan voor mij zonder de ham, zonder de ei en zonder de tomaat... wat blijft er dan nog over...) ... Maar gelukkig kon ik een heerlijk broodje eten! En, ik vond het nu ook echt lekker. Sinds een maand of 2 heb ik voor het eerst genoten van iets van eten!!! Heerlijk... helaas was het van korte duur, want net met het avondeten was het weer weg... maargoed, vanmiddag even lekker gegeten!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

hey steffi88 heel veel plezier morgen bij je echo! Ik ben ook erg nerveus! Succes toi toi toi! Liefs, Girlygirl

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

@ Steffi: nou, een beetje jaloers op je figuur ben ik wel! 58 kilo.... Wat is nu eigenlijk nesteldrang?

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

maar in de tuinwerken ook niet dat heeft ook te maken met de toxoplasmose tenzij je handschoenen draagt dan mag het wel.

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hehehehehe, wat heb ik net gegeten? Een Bosche bol!!!! Nachten van gedroomd en nu gehaald :D jammie! Wat betreft eten en drinken: ik let op dat het gevarieerd is, dat ik voldoende groente en fruit eet en dat ik niet eet wat ik niet mag eten...

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb mijn lijstjes verwrommeld, gescheurd en vervolgens versnipperd. Want ik werd er knetter van. En merk dat niemand hier echte lijstjes heeft. Wat een onzin ook eigelijk. Ik ben 1.75 en weeg rond de 58 kilo als sinds ik 15 ben en heb nooit in me leven echt ongezond gegeten want dat vind ik niet eens lekker.. ik ben gewoon even bezorgd geweest dat dat kleine vrommeltje daarbeneden wel krijgt wat die moet krijgen..  ik eet elke dag 2 tot 3 struks fruit plus verse geperste sinaasappeltjes.. met genoeg melkproducten. Ik eet verse groente, genoeg en elke dag, en ik snoep totáál niet. en ik drink voldoende! en neem mijn foliumzuur en vitamines b12.. ik rook niet, verschoon geen kattenbakken want die heb ik niet, tuin heb ik ook niet om in de spitten en te graven, al heb ik nu wel heel erg "nesteldrang", drink geen alcohol, en eet geen rauw vis of vlees, als zou ik nou een moord doen voor een rode sappige biefstukje met stroganoffsaus en sushi.. Mmmm... Je kan wel merken dat ik niet misselijk ben vandaag...hihi Bedankt allemaal voor jullie tips!! Heeft me erg geholpen, voel me nu helemaal vrij zonder lijstje! heerlijk! Nu gaat alles natuurlijk :) Veel liefs!  

avatar Anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoe zit het eigenlijk met de thee soorten....en ik lees her en der dat koffie ook niet echt best is... Maar hoe lossen jullie dit op als je op visite bent?? Wat neem je dan?? Bijna niemand weet het nog dat we zwanger zijn, dus hoe kies ik onopvallend voor iets anders??? Ik ben nu 5 weken en 3 dagen zwanger. En heb het gevoel dat iedereen het van mijn voorhoofd kan aflezen dat ik een nieuwtje heb ha ha...en ik loop de hele dag met een grote smile op mijn gezicht.... Maargoed....de thee en koffie....hoe zit dat????????

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden