anoniem

Anoniem 11 jaar geleden 4 reacties

 
hoi ik vroeg me af welke soorten kazen mag ik eten? ik ben hier namelijk hellemaal verslaafd aan. en mag ik wel gewoon smeerkaas?

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

anoniem

Anoniem 5 jaar geleden

Mogen die kazen uit bovenstaande lijst nou wél of niet?

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Aanbevelingen van het Voedingscentrum hoef je niet letterlijk over te nemen! Ik at tijdens mijn eerste zwangerschap alleen maar pindakaas, dat was vast niet wat het Voedingscentrum zou doen, maar het was wel lekker, haha! Belangrijk is dat je gezond eet en dan is 3 boterhammen met kaas veel beter dan al mijn potten pindakaas!!!

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Ik ben ook zwanger en eet nu dagelijks wel 3 boterhammen met daarop per boterham 4 plakjes kaas Dit is wel van een kaas aan 1 stuk,dus 4 dunne plakjes met de kaaschaaf Is dit dus te veel

anoniem

Anoniem 11 jaar geleden

Kaas mag, ook tijdens de zwangerschap. Het Voedingscenrum beveelt dagelijks 1 ½ plak kaas aan. Het wordt zwangere vrouwen echter afgeraden buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen te gebruiken. Deze kunnen de Listeriabacterie bevatten waar het kind erg ziek van kan worden. In Nederland is het volgens de wet verplicht om de toepassing van rauwe melk in een product op het etiket te vermelden (in het Frans: au lait cru). Staat er niets op het etiket? Dan is de kaas ‘veilig’.   De volgende kazen kunnen tijdens de zwangerschap gegeten worden: Alle Nederlandse gepasteuriseerde kazen Nederlandse boerenkazen Deze harde kazen worden ook van rauwe melk gemaakt, maar bevatten weinig vocht waardoor de listeriabacterie niet kan groeien. De volgende buitenlandse kazen (gerangschikt op alfabetische volgorde): AH fêta kaasblokjes (koeienmelk) AH Roombrie 60+ Ambassador Camembert 45+ Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+ Arla Deense fêta in olie Bettine Blanc 58+ geitenkaas Boursin Champignon Cambozola 70+ Danone Hüttenkäse Gorgonzola 48+ Gormas 70+ Monchou Paturain Philadelphia Port Salut President Roombrie 60+ President Brie 60+ Rochebaron 58+

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden