anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 20 reacties

 
Hallo allemaal,

Aangezien wij allemaal in de beginfase zitten, een vraagje.
Wie weet al dat jullie zwanger zijn? Wat is de keuze waarom die het al weten en de rest nog niet?
Hoe heb je het verteld? Wanneer ben je van plan om het de rest te vertellen en wanneer de buitenwereld?

Liefs Iris

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 20 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Tja bij ons liep het omdat ikzelf moeite had met mijn mond te houden iets anders. whahaha. Als eerste wist een hele goede vriendin het van me. Eigenlijk rade ze het door de telefoon en ik ben echt slecht in liegen. Ben wel blij dat ze het weet. Daarna ben ik met mijn beste vriendin na de 9-maandenbeurs geweest. Ik was toen 5 weken en wist het zelf pas een week. Eigenlijk heel toevallig. Ik vond eigenlijk dat ze het wel moest weten als we op z'n beurs lopen. Ik loop daar toch ineens heel anders. Zij was zó blij. Echt super leuk. Een dag later hebben we het mijn schoonzusje verteld. We zouden dat weekend namelijk met mijn schoonfamilie een weekendje weg gaan. Zij wist wel dat we al een tijdje bezig waren en is zelf al 4 jaar bezig. Ik wou het eigenlijk nog niet zeggen en mijn vriend al helemaal niet, maar ik zou die maandag daarvoor eigenlijk een onderzoek hebben en mijn vriend heeft per ongeluk een ander verhaal opgehouden tegen zijn vader dan tegen zijn zus. Tja en om moeilijkheden tijdens het weekend te voorkomen hadden we maar besloten het zijn zus te vertellen. Zij reageerde vooral geschokt. Uiteindelijk is zij al 4 jaar bezig, dus ergens begrijp ik het wel. Ik hoopte echter wel op een enthousiastere reactie. Het weekend was ze wel heel lief voor me en hielp me het tegenover de rest verborgen te houden. Die vrijdag voor we het weekend weg gingen hebben we het mijn ouders verteld. Dat was echt te grappig. Zoooo jammer dat ik het niet op film heb gezet. Mijn vader was dat weekend ook jarig, dus het was niet zo vreemd dat ik met kadootjes aankom. Had ook een kleinigheidje voor mijn moeder. Tja dat gebeurd bij mij wel vaker, dus nog niets bijzonders. Mijn vader was alleen wat sneller met uitpakken. Ik had hem een boekje gegeven met tips voor opa en aangezien ik hem best vaak in de maling neem duurde het even tot het tot ze doordrong. De tekst van mijn moeder ging als volgt; 'Haha opa... hahahaha. huh......(zie ineens verbaast gezicht naar mij ipv lachend naar mijn vader) ben je... ' En vervolgens heel veel tranen. Mijn vriend en ik hebben een kwartier nodig gehad om bij te komen van het lachen. Vervolgens ook nog even op visite naar mijn broer. Die zou zondag naar china gaan voor een paar weekjes dus wou hem graag voor die tijd vertellen. Voor hem had ik een slabbertje gekocht met de tekst; liefste oom. Hij zei gelijk; mag ik je feliciteren. Hij was echt heel blij. Heel grappig als hij met mijn ouders belt vanuit het buitenland is het altijd van, is er nog iets bijzonders, nu is het gelijk; hoe is het met susan. Morgen hebben we afspraak met de gyn. Aan de hand daarvan kijken we of we het mijn schoonvader ook al gaan vertellen. Ik vind het erg belangrijk, de mensen die het nu weten zijn ook de mensen waarmee ik het verdriet zou willen delen als het fout gaat. Wat mijn schoonvader betreft laat ik die keuze aan mijn vriend.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wat een leuke verhalen zeg, lekker om mee te janken. Wij hebben zo'n 2,5 jaar mogen dokteren voordat we een positieve test mochten vasthouden. Vandaar ook de twijfel en onzekerheid om het snel te vertellen. Echter m'n moeder woont in het buitenland en ze was er net een weekje vandaar dat zij en haar man als eerste te horen kregen na zo'n 5/6 weken zwanger zijn. Door middel van een gedichtje dat ik in de post had verstopt, dat ze maar in oktober moesten boeken om de kleine te komen bezoeken. En als herinnering aan het moment een lijstje met een gedichtje gegegeven. Zijn ouders hadden gebeld of ze bij ons op bezoek konden komen, dus dat kwam goed uit, op eenzelfde wijze echter. pa kwam vertellen waar ze op vakantie zouden gaan. Dus als voorbereiding gedichtje in een vakantieboek en gezegd wij hebben ook geboekt kijk maar eens op pagina 195 en daar lag het gedichtje. Echter super, ma zag het meteen, pa niet die dacht wat een briefje(had z'n bril niet bij zich) haha. En de dag erna m'n vader. dus in 1 week weten de ouders het. de rest moet nog ff wachten. iedereen weet wel dat we ook met hormonen en met het ziekenhuis bezig zijn, dus dat maakt het nu even wacht moeilijker, ik draai er een beetje omheen met vragen en zeg elke week(en dat klopt ook) dat ik volgende week weer terug moet naar het ziekenhuis om te bekijken hoe nu verder. Mogelijk dat we het de rest vertellen op mijn verjaardag in april doe ik dan zo'n zwangerschapsband om ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

De zussen van mijn echtgenote, evenals de dochter van een van haar zussen weten het. Echter, mijn zwagers weten het geen van tweeën het. In Vietnam weten mijn schoonmoeder en mijn twee schoonzusjes het wel. Ik neem aan, dat mijn zwagers daar het ook wel weten. Van mijn familie weet niemand het. Die komen, net als mijn twee zwagers hier in Nederland, in april aan de beurt.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi hoi, dat was dinsdag de 7e ja! Helemaal goed en leuk! Ik heb (volgens mij) bij 'hoe voel jij je vandaag' een verhaal staan hierover. Maar nu even kort; het was super, hartje zien en horen kloppen. Ong 9 weken (toen) en de 21e terug! Zo fijn om te zien dat er echt iets zit en dat het hartje ook (heel goed zei de vk) klopt! En owja; om in het onderwerp te blijven waar het over ging... Gistermiddag (donderdag) mijn collega's het verteld. Helemaal blij voor ons! En gisteravond een vriendin van me, zij had al een vermoeden... Morgen nog 2 oma's en dan mag het algemeen bekend worden. Maar die willen we ook zelf doen, voordat het via ''de straat gaat'' zeg maar. Wel wil ik morgen een paar vrienden bellen. Hoefde van ons niet per se in real life verteld te worden, maar wel zelf zeg maar, en dus niet via via of via hyves oid. Ben erg benieuwd! Hoe staat het bij jullie met vertellen en zo?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hey iris! hoe was je intake? Die had je vandaag toch? Of heb je ook al een echo gehad?? Succes!! Liefs....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey Iris leuk zeg hoe je het verteld hebt tegen je ouders en hoe reageerde ze gisteravond?? Zal wel een opluchting zijn geweest. Ik wil het ook van de daken schreeuwen, maar bij ons weten all1 onze ouders het. De eerste x hebben wij het ook verteld dmv ze een shirt aan te laten trekken waarop stond hoera ik word oma en hoera ik word opa. helaas ging t toen mis dus deze x hebben we het gewoon verteld. Ik ben vandaag 10 weken en wil het zo graag zeggen tegen iedereeen. Spreek zelfs zo min mogelijk af met iedereen omdat ik bang ben dat ik het verraad. Me vriend wil het echt nog even stilhouden. Volgende week hebben we weer een echo dus daarna vertellen we het. dan ben ik 11 weken en 1 dag...pff ben blij als het zover is. Liefs demi

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Lief dat je het vraagt Demi! Nou, zaterdagavond tegen die vrienden van ons verteld... ze had al zo'n idee. Omdat ik al een paar weken vrij ziek ben, en ik ben echt nooit ziek (of ik ga altijd toch nog overal heen, ook al ben ik ziek). En toen wij bij hen waren (toen we zelf net wisten dat we zwanger waren) wilde ik 3 koppen koffie (normaal 1) en geen biertje/wijntje (normaal ALTIJD!!!) dus ze had wel zoiets van; hu?!?! Maargoed, natuurlijk waren ze toch wel heel blij omdat we al een dik jaar bezig zijn, het laatste jaar best wat vervelende dingen gehad hebben dus ze hoopte het zo voor me! En gisteren bij mijn schoonouders. Ook mijn schoonmoeder had al zo'n idee zei ze, en kwam dus met een beer tevoorschijn en een kaartje eraan; je eerste knuffel van opa en oma van G. .... Haha, zoals ik al zei; ben nooit ziek. Mijn schoonzusje heeft paar weken geleden haar rijbewijs gehaald, ik was ziek dus kwam niet een taartje eten. Drie weken geleden kwam ik mijn schoonmoeder in de winkel tegen, ik ziek/zwak/misselijk en niet heel erg super toonbaar (ben normaal best ijdel) en dus vorige week toen ze belde en ik dus al op bed lag omdat ik ziek was.... ze had al zo'n vermoeden. Haha, dus het weekend zijn we goed doorgekomen. Nu hopen dat ze hun mond houden. Ook de zwagers en aanhang was erg blij voor ons! Oma was ook door het dolle heen (pas opa verloren, dus weer even iets positiefs/zonnigs). We hebben gezegd dat wij het waarschijnlijk volgend weekend (als morgen alles goed is) bekend gaan maken in het algemeen. Dat scheelt denk ik wel, hoeven ze maar 1 week hun mond te houden. Mijn schoonmoeder zei namelijk direct; 'Ow dan moet ik W bellen! En A! " ... dus dat hebben we meteen even  proberen 'af te kappen'. Nou, morgen naar de vk... zo benieuwd!!! Ben nog niet zenuwachtig, maar misschien komt dat nog!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wat ontzettend leuk. Nou, alleen mijn ouders, broer en interim directeur weten het tot nu toe. Vanavond vertellen we het onze vrienden die op bezoek komen, een stelletje en zij was mijn getuige op de bruiloft. Morgen vertellen we het mijn schoonouders, en dan dus ook zijn 2 broertjes met aanhang, en zijn zusje. 1 oma is er dan ook, die is er al vroeg en gaat laat weg, dus die krijgt het dan ook te horen. Dinsdag hebben we 1e afspraak bij de vk, dus dat willen we voor de rest nog even afwachten. Als dat goed zit, denk ik dat volgend weekend het op hyves gaat (facebook etc heb ik niet, alleen hyves). Dan heb ik donderdag met de teamvergadering mijn collega's ingelicht, en kan ik vrijdags mijn kids van de klas het vertellen. Dan natuurlijk wel snel mijn oma en Dennis z'n andere oma even inlichten, dat vinden we wel zo aardig, dat zij het niet van de straat horen zeg maar. Maargoed, ben erg benieuwd vanavond, wat ze zeggen! En morgen helemaal ... hoop ook zo dat ze hun mond kunnen houden. Daar ben ik echt bang voor. Niet voor niets dat zij nog niets weten en mijn ouders en broer het al 3 weken! Hoop dat ze 1 weekje hun mond kunnen houden... en zo niet, dan, nouja, dan weet ik het niet, maar dan ben ik erg boos denk ik.....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

O ja ik heb het na de 8 weken echo op hyves gezet en werd overladen met meer dan 50 reakties haha heb ook 4 felicitaties kaartjes gekregen + 4 paar sokjes en 2 rompertjes en een knisper/piep doekje van woezel en pip. En dat had ik met 9 weken zwangerschap allemaal gehad + de gevulde zwangerschap koffer van de vk en ook nog een luiertas van zwitsal waar leuke spullentjes in zitten. Het is dan zo onwerkelijk om dan te beseffen dat als alles goed mag gaan daar straks onze derde in loopt enzo. Liefs Ien

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb een Shirtje laten maken voor mijn zoon met de tekst Ik word grote broer, en toen mijn ouders langskwamen heb ik een paar keer moeten zeggen dat ie een nieuw shirt heeft en Oma las het snel maar tegen Opa moesten we het wel 20x zeggen, wat heeft ie toch een leuk shirt aan, zo'n leuke tekst, niks hoor. Tot ik hem op tafel zette en zijn shirt recht trok. Eeuuuhhhh hoe kan dat nou, was zijn reactie, en toen ben ik maar over de bloemtjes en de bijtjes begonnen. Ze vonden het super alleen wat dicht op elkaar, Mijn zoon is net 1,5 als de volgende komt, en oh wat ben ik blij dat het is gelukt zo dicht op elkaar. Maar op het werk heb ik het vanaf dag 1 verteld, alleen mijn afdeling (we zitten met z'n drieen) gewoon praktisch en ik had de test op het werk gedaan en kon niet stoppen met lachen. Ja heb eerst mijn vriend gebeld. Tip ga nooit trakteren voor je verjaardag op je werk als je net een positive test hebt gedaan, iedereen gaat je feliciteren en bij elke denk je, je moest eens weten.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden