anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 39 reacties

 
Hallo allemaal,

Vanavond heeft Steffie voor het eerst een papfles gekregen. Ik vond het echt spannend. We hadden een 1-2-3 speen gekocht (het cb zei of een 1-2-3 speen of een papspeen), ik heb 2 eetlepels in de fles gedaan en daarna goed geschud. We konden beginnen. Speen op standje 1.....Ik eerst geproefd. Het was niet heel dik ofzo.
Nou komt het..... Ze had in 5 minuten de fles leeg :-S.
Ik wil graag jullie ervaringen horen, geen idee of dit "normaal" is.
Ze had de vorige fles niet helemaal leeg gedronken. Maar nu ook gewoon `180cc water e 6 schepje nutrilon.

Ik hoor graag van jullie

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 39 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Gisteren gewoon eens gaan proberen te rekken. 1e fles was gewoon om 7 uur, dus ik dacht we gaan er 4,5 uur tussen laten. 11.30 ging goed, vervolgens om 13.30 een fruithap gedaan toen weer om 16.00 (met pap), vervolgens om 18.00 een half potje groente (worteltjes) gegeven. Planning was dan tussen 8 en half 9 de laatste fles. Om half 8 was ze eigenlijk op en zette het op een krijsen. We wilde haar in bed leggen, maar daar had ze geen zin in, ze had duidelijk honger.  Dus wij om iets voor 20.00 de fles gegeven (210cc) en daarna is ze heerlijk gaan slapen. Vanmorgen wij afgewacht, dus niet meer om 7 uur wakker gemaakt. Ik lag uiteraard om 7 uur klaarwakker in bed, maar Alyssa sliep heerlijk door tot 8 uur. Vandaag zijn we (Alyssa en ik) de hele dag wezen shoppen, dus was benieuwd of ze haar nieuwe ritme vast wilde houden. Aangezien ze de eerste pas om 8 uur had gehad, leek om de 4 uur me ook prima. Maar mevrouwtje viel om 11 uur lekker in de wagen in slaap en werd pas om 12.30 weer wakker. Dus toen fles gegeven. Om 15.00 fruit. En pas om 17.30 weer een fles (mama's schuld, want die had niet goed gerekend en dus zaten we in de auto toen ze eigenlijk moest, maar ze ging in de auto lekker slapen, dus geen gepiep voor voeding). Net om 19.00 nog worteltjes gegeven Tja, nu kom ik uiteraard niet om 20 uur alweer uit, dus is ze nu lekker d'r bedje in en ga ik haar om half 10 nog wakker maken. Maar mijn angst dat ze dus niet genoeg zou hebben aan 4 flessen is duidelijk ongegrond. En ik merk dat ik er ook relaxter onder ben nu ik niet meer angstvallig de klok in de gaten aan het houden ben. Slaapt ze, jammer dan, krijgt ze gewoon iets later de fles! Maar de papfles hebben we vandaag dus overgeslagen, weet ook niet of en fruit en pap en groente niet een beetje veel is als ze eerst alleen fruit kreeg

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey Sane, Wat heerlijk he als ze zo doorslapen... Geniet ervan !

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi wennie,  Wij stopte met de laatste fles van 23 uur, ook omdat hij behoorlijk stevig was en ik het idee had dat die het niet meer nodig had, en ook niet meer wilde! ik merkte dat hij het echt niet fijn vond om uit zijn slaap gehaald te worden. hij was dan knorrig, en zeurderig. De fles van 23 uur weglatend, zou Dante ook de laatste dan om 19 uur krijgen. Omdat hij pas om 21 uur normaal gesproken in slaap valt, zou dat niet werken. Wij hebben beetje bij beetje (wat sanne ook zegt) gerekt vanaf de 19 uur tot we uiteindelijk om  21 uur zaten. Hij slaapt daarom ook langer, en komt dus ook niet meer om 7 uur 's morgens. Wij hebben hetzelfde schema maar met 2 uur veschoven.  Hij drinkt nog steeds elke 4 uur. maar het zijn nu maar 4 flessen ipv 5 omdat hij langer slaapt. dus normaal is het 09 uur- 13 uur- 15 fruitje- 17 uur- 21uur en naar bed. alle flessen zijn 180/6 mits de laatste die is 210/7. soms wijkt hij wel af van het schema half uur eerder of zelfs een uur.  en dat is echt op dagen dat hij aangeeft at die gewoon op en moe is. dan komt die om 8 uur al, dan geef ik hem ook zijn voeding, na de fles slaapt die tot de volgende dag 9 uur (of langer). Hij heeft dus ook dagen dat die heeel laat wakker wordt half 11 's morgens!! en dan puzzelen en rekenen we ons ook wat af, dat hij wel aan de 4 flessen en  zijn fruitje komt. Maar dat we niet te laat uitkomen met de laatste fles ( voor hem want hij raakt gewoon dood moe). Zo kan het zijn dat we dan elke 3 uur voeden, om 's avonds om 21 uur uit te komen met de laatste fles.   En dat gaat super, zolang hij zijn slaapritme aanhoudt,  ik merk dat dat voor hem heel belangrijk is! Misschien anders de papfles wat groter maken? Of de laatste 2 voedingen wat dichter op elkaar? bijvoorbeelde de een na laatste om 18 uur doen (een uurtje eerder) en dan de laatste een papfles om 9 uur? zodat ze iets meer verzadigt is?  Ik kan je misschien niet zoveel tips geven omdat ze ook wat ouder is en wij nog geen papfles geven! Hopelijk heb je er wel wat aan Liefs  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ohja en het spenenverhaal ook hier heel herkenbaar. En bij mij is het mijn man die zo diep slaapt! hihi. Wij wonen in een app dus ik loop al slapend naar zijn kamer en stop hem erin. Als Dante op zijn zij slaapt, leg ik zijn tut in een propje ertegen aan. zo valt die er veel minder snel uit!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Woehoeee hier vannacht echt een top nacht ;) Gisteren Tijn om 17.30 op bedje gelegd en om 19.30 werd ie wakker, klopte precies want hij had 's middags rond 16.00 gegeten! Hebben het eten lekker kunnen rekken tot 20.15 en toen heeft ie heel zijn papfles op! Dus echt 200cc+6+3pap!! Om 20.45 lag ie in zijn bedje en vanochtend rond 08.30 werd ie pas weer wakker!!! Hopelijk kunnen we dit ritme een beetje gaan oppakken en vasthouden!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

wouw san! klinkt superrr! wat fijn!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Klink bekend, haha. Als je 2 schepjes rijstebloem in een fles van 180/6 doet, wordt het niet heel dik en kan je een gewone S-speen gebruiken (wij hebben difrax). Stand 1 is groter dan een S-speen, dus komt het er sneller uit. Bij 3 schepjes gebruiken wij pas de 1-2-3 speen en dan gewoon stand 1. En het laatste, dikkere beetje pap op stand 2 of 3. Als het melk uit het mondje loopt, gaat het te snel. Wij zijn begonnen met 4 maanden. Toen dronk ze haar 5 flessen niet meer helemaal op en zijn we 5 naar 4 flessen gegaan, dan ging even goed. Maar toen werd ze toch weer wakker in de nacht (terwijl ze al doorsliep tot 06.30), toen hebben we in de laatste fles 3 schepjes rijstebloem gedaan. Jeetje @Jenefer, wat zit er veel tijd tussen je flessen, 7 uur! Das toch veel te lang, is niet zo gek dat je kindje 's nachts ook wilt, hij is gewoon niet verzadigd. Die hapjes vullen echt nog niet hoor, dat is alleen maar voor er bij. Kan je er niet gewoon 4 of 5 uur tussen laten zitten en dan tussen 2 flessen in, een hapje en de laatste een papfles. Wij gaven met 5 maanden 4 flessen van 210/7 om de 5 uur (07.00-12.00-17.00-22.00) en een groentehapje. Nu is ze 6,5 maand en is dit het schema voor nu: 08.00 180/6 - 12.00 pap 200ml  - 16.00 180/6 - 18.00 half potje groentehap - 20.00 180/6+rijstebloem Om 10.30 of 13.30 een fruithapje. Als ze naar de opvang moet krijgt ze 's ochtends eerder de fles, 's avonds na 20.30 is ze te moe voor een fles.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@ Miranda, jou kind en mijn kind zijn niet hetzelfde dus ga aub niet vertellen dat ik mijn kind uithonger! Wij hebben dit schema op aanraden van onze ka, omdat Remco  te veel aankwam voor zijn groei. Bovendien lijdt hij er echt niet onder, hij is de hele dag verzadigd en als hij tussendoor honger krijgt, krijgt hij heus een extra fles, daar kijken wij echt niet op! Wat betrefd de nachtvoedingen, Dit is pas sinds 3 weken zo, hiervoor sliep hij ook gewoon door. En sinds 3 weken is hij ziek geweest (wat de andere dames op het forum weten) dus geen wonder dat meneer gewoon even niet doorslapen wil/kan. Sorry als ik bitchy overkom maar ik kan er niet goed tegen als iemand (die ons hele verhaal niet eens weet, want je bent net een dag lid) ons eens even komt vertellen wat ik verkeerd doe met mijn zoon!  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Sorry hoor @Jennefer. Uit je reactie blijkt niet dat je zoontje ziek is geweest en dat de KA dit schema heeft aangeraden. En daarbij kan moeilijk de hele site afstruinen om te zien wat jullie allemaal hebben meegemaakt. Maar toen ik zag dat er 7 uur tussen de flessen zitten en dan vanaf 5.00 leek me dat gewoon voor jou niet te doen. Kijk als de kinderarts zegt dat dit handig is, tja dan zal dat wel zo zijn. Uiteraard doe je alles voor je kleintje, maar het zal leuk zijn als het ook een beetje in je eigen ritme past. De KA zei tegen ons ook na 5 weken dat we best 6 voedingen konden geven ipv 7. En een week later bij het CB zeiden ze dat we echt 7 moesten geven en dat de KA er geen verstand van heeft. Maar goed, ik bedoelde het niet om zo over te komen. Gaat je zoontje trouwens huilen om 5.00u of valt ie wel weer in slaap als je bv even wacht. Ik durf je nu geen adviezen meer te geven, maar misschien slaapt ie wel weer door als je em effe laat gaan en anders zeg je dat je man zachtjes moet doen als ie opstaat.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Haha dat herken ik: zeggen dat je man zachtjes moet doen als hij opstaat! Heerlijk! Ik lig als een roosje te genieten dat ze nog slaapt en dan.....haha Nou, we gaan er een boek over schrijven

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden