anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 8 reacties

 
Hallo dames,
ik heb gedurende de eerste weken best lastgehad van mijn zwangerschap. Bij vlagen misselijk (gelukkig aantal keren braken op 1 hand te tellen), buikkrampen (gelukkig bestaat de kruik!), pijnlijke borsten, last van mijn darmen (dan weer aan de diarree, dan weer 2 of 3 dagen niet naar de wc kunnen), ik kon ook hele dagen slapen.

Nu heb sinds 2 dagen bijna geen buikkrampen, niet misselijk geweest, ben nog wel moe.. Maar ben ook net 3 dagen en 3 nachten op bewonersvakantie geweest (mensen met een verstandelijke beperking, 24uurs zorg geleverd). Dus dat kan daar ook aan liggen.

Ik maak me toch zorgen, en als ik google kom ik op berichten dat het hartje met 9 weken isn gestopt. Gatver. Ik kan wel huilen.
Ik heb geen bloedverlies gehad, maar dat is ook geen garantie natuurlijk.

Wie kan me geruststellen? Anders bel ik morgen de VK.

Liefs bloemetje

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik zou zeggen maak je niet teveel zorgen als het niet goed zou zitten zou je het echt merken, dan weet je het echt De zwangerschapsklachten kunnen afnemen naarmate de zwangerschap vorderd je kan altijd voor de zekerheid bellen naar de vk, als je zekerheid wilt. maar meid ik zou me niet teveel zorgen maken en ervan genieten dat de klachten afnemen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Werd/ben wat onzeker doordat je ook overal leest dat je met 10 weken een piek hebt, en dat de kwaaltjes hierna meestal minder worden. Ik zit vlak voor die piek. Ik heb de afgelopen weken niet eerder gehad dat ik zo weinig last had. Bedankt voor je reactie Eileen! Hoe gaat het verder met jou?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

tja iedere zwangerschaop is anders, en misschien is die piek bij jou wel wat eerder, dat kan heel goed toch? ik zou er niet teveel aandacht aan schenken aan de negatieve verhalen, daar word je vaak alleen maar onzeker van. ja met mij gaat het prima. ben nu bijna 27 weken, en heb alleen wat last van mijn rug en slaap slecht, maar voor de rest gaat het super

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Fijn om te horen! Wel jammer dat je slecht slaapt en van je rug. Slaap je overdag ok? En gaat het werken nog goed?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

overdag kan ik helaas niet slapen vanwege m'n werk ( werk van half 9 tot 5 uur, 5 dgn per week ) maar in de weekenden en 's avonds probeer ik veel te rusten en niet veel te doen zodat ik ook echt kan rusten. werken word ook wel erg zwaar, mede door het slechte slapen. denk dat door mijn werk ook mijn rugklachten komen ik zit op kantoor en heb nou niet echt een goede stoel waar ik de hele dag op zit. zit de hele tijd een beetje in elkaar gezakt omdat de stoel niet de steun geeft die je nodig hebt. maar gelukkig heb ik een lieve vriend die me elke avond even masseerd en dan gaat het wel weer even :) wat voor werk doe jij? is dat goed te combineren met de zwangerschap?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Jeetje dat zijn best lange dagen dan! Kun je niet vragen of ze een andere stoel aan kunnen schaffen? Zou voor je werk ook jammer zijn als je eerder moet stoppen omdat je het niet meer volhoud vanwege een slechte stoel (in combinatie met niet goed slapen). Een massage iedere avond is wel lekker ja! Gelukkig zorgt je vriend goed voor je! Ik heb gelukkig met kramp rechtsonderin mn buik gekregen dus ben weer gerustgesteld. Mijn vriend werd al ongerust (de schat), en had al gebeld naar de VK en huisarts. Om even te horen dat dit normaal is. Helaas geen van beiden bereikbaar, maar nu wou hij al langs de VK praktijk rijden als hij straks vrij is. Ik werk in de woonbegeleiding voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Het onregelmatige werken is soms wel zwaar (als ik om 22.30 uur vrij ben, snel naar huis en dan soms weer om 07.00uur werken), ook de slaapdiensten zijn soms wel pittig als ik er uit word geroepen. Ik heb een contract voor 25 uur per week, dus dat is te overzien (in de zorg zijn weinig grote contracten helaas), maar door de korte diensten die we soms hebben ben je nog 5 dagen per week onder de pannen. Ik heb ook genoeg overuren, ik geloof rond de 80. Ik heb 2 weken geleden aangegeven dat ik geen vroege dienst meer kan draaien na een late dienst, en daar moeten ze rekening mee houden. Tevens dat ik geen ritten van 6/7 dagen meer wil werken maar meer verspreid zodat ik tussendoor bij kan komen. Wat voor werk doe jij op het kantoor?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja ze zijn bezig met nieuwe stoelen, maar wel gelijk voor het hele bedrijf. Grote kans dat als ze er zijn dat ik dan tegen die tijd met verlof ga... ( in totaal nog 8 weken werken, pff ik tel het al af haha ) Ik werk bij een transport bedrijf en zorg dat alle zendingen goed op schema lopen en dat als de klanten het willen extra informatie word opgevraagd enzo. Niet heel zwaar werk maargoed toch aardig vermoeiend. Klinkt wel als leuk werk wat je hebt maar ook wel zwaar werk. Denk dat die mensen ook wel intensieve zorg nodig hebben toch? Heel goed dat je al je grenzen hebt aangegeven, je moet echt goed naar je lichaam luisteren, dat is heel belangrijk, heel goed dat je dat ook doet Op hoeveel weken verlof heb jij recht? Ik heb 16 weken verlof, 4 weken voor de uitgerekende datum en dan 12 weken na de geboorte ( dus als het later komt heb ik langer dan 12 weken erna, dat is wel fijn maar denk dat je niet echt graag wil dat het te laat geboren word ) Wel een apart idee, dat ik eind augustus met verlof ga en dan kan zeggen hier, nou fijne dagen en fijne kerst, prettige jaarwisseling en tot volgend jaar hahahahahaha

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Bloemetje. Dat je geen klachten meer hebt wil echt niet zegen dat het niet goed zit want dan zou je lichaam juist klachten gaan afgeven. Ik was ook erg misselijk en had veel last van me buik en kon dan weer goed en dan weer slecht naar de wc toen ik 8 wk zwanger was werd dat minder helaas maar voor 1 week toen kwam het weer 2 keer zo erg terug dus echt waar meid het zecht niets Ik werk ook in de gehandicaptenzorg met een contract van 24 uur en er staat is de cao voor de gehandicaptenzorg dat je geen onregelmatigen diensten meer hoeft te werken geen nachten en geen weekenden meer dus dara heb jij ook recht op. Ik werk nu 4 dagen alleen overdag en dat gaat prima dus geeft het gewoon aan meid je hebt er recht op het staat on de cao dus ze moeten er mee in stemmen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt meid geniet van je zwangerschap. dikke kus an

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden