anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 30 reacties

 
Hallo dames,

wat ik me afvroeg....
Levi drinkt steeds vaker z'n fles niet meer leeg. Nu staat er op de Nutrilon doos dat hij vanaf 6 kilo over mag naar 4 voedingen ipv 5. Nu vroeg ik me af of jullie dat ook al doen?

Doordat Levi z'n fles steeds vaker niet op maakt, krijg ik dus het vermoeden dat hij het ook niet zozeer meer nodig heeft. (tenminste, niet alles). Dus ik zit er aan te denken om daar volgende week eens mee te starten. Eens kijken hoe hij hier op reageert. Hoe hebben jullie dit afgebouwd? Of zijn jullie ineens gestopt met de 5e voeding?!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 30 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Eigenlijk is het voor het eerst dat ik hoor van 4 voedingen op deze leeftijd, ik ben benieuwd wat het CB hierover gaat zeggen... Ik twijfel of ons manneke de late voeding namelijk nodig heeft, zeker als hij straks 4 maanden is en we de vroege avond fles met pap kunnen vullen....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hmmm ja, ik hoef niet bang te zijn dat ons manneke te weinig krijgt, hij is een lekker groot manneke aan het worden. Ik twijfel ook over die laatste fles, ben bang dat ik dan in de nacht eruit moet terwijl we nu in een lekker ritme zitten. Ik wilde wachten tot hij fruit en pap mag om dan te kijken of er een flesje af kan.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Haha, wat een gepuzzel dan he! Ik heb even in de supermarkt de verpakkingen staan lezen, er staat op de nutrilon wel dat je naar 4 voedingen kunt, maar op de friso staat dat niet (ik heb friso)... ik vroeg me af of hier ook verschil in zit. Qua gewicht en lengte zitten Dante en ons manneke denk ik aardig bij elkaar in de buurt.... Ook ik vroeg me af of hij niet een beetje te zwaar wordt, het CB zei dat zijn gewicht en lengte beide boven in de curve zitten, dat het niet erg is omdat het ook in evenwicht is. Ik denk er daarom over wanneer de fruithapjes, groentes en papflessen goed gaan dat hij rond de 5 maanden wel naar 4 voedingen kan....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@ Steffie: volgens mij gebeurd dat in NL niet zo vaak.  Ik zat trouwens het fotoalbum van mijn man te bekijken en daar stond in dat hij vanaf 4 1/2 maand nog maar 4 flessen kreeg. Wellicht met fruit en wat groente. Ik zit er nu wel over na te denken om Jonathan wanneer hij fruit en groente goed eet, ook minder flessen te gaan geven, volgens mij kan hij dat wel hebben....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hmmm ja lastig... Persoonlijk denk ik dat "overgewicht" door fles voeding wel weer bijtrekt... Ik denk dat het nog wat vroeg is om hem pap in de laatste fles te geven, misschien kun je voor nu 210 ml proberen en vanaf 4 maanden rijstebloem?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Toen mijn dochtertje Eva 4 maanden was, dronk ze ook haar avondfles niet meer leeg en ze was 's avonds ook eerder moe. Bij het CB zeiden ze dat we van 5 naar 4 flessen mochten, omdat ze goed groeide. Ik ging wandelen om de tijd tussen de flessen wat te rekken naar 5 uur, zodat we 's avonds niet te vroeg uitkwamen. Alleen in die week ging ze voor het eerst naar de opvang en daar dronk ze maar halve flessen en kwam ze dus weer 's nachts. Dus toen hebben we zelf besloten om 210/7 Nutrilon te geven. Op een gegeven moment was ze gewend op de opvang en dronk ze weer goed. Omdat ze meer begon te spugen na de fles, zijn we 180/6 gaan geven en de laatste voeding 210/7+rijstebloem zodat ze goed doorsliep. Ik kijk eigenlijk nooit naar wat er op de verpakking staat. Hoe ouder je kindje wordt, hoe meer je leert om naar haar te kijken wat ze wilt. Komt ze weer 's nacht voor een fles, dan krijgt ze overdag misschien te weinig. Geeft ze mondjes terug na de fles, treuzelt ze of drinkt ze niet alles op, dan heeft ze minder nodig. Maar die onzekerheid blijft hoor, want elke keer als je denkt een ritme te hebben, gooit je kindje het weer om :) Ik ben nu fruit- en groentehapjes aan het geven, maar geen idee hoeveel ik moet geven, ze heeft zelf nog niet aangegeven dat ze genoeg heeft. Maar ja ik ben bang dat ze de avondfles eruit gooit als ik doorga, pff ik hoop dat ze snel gaat praten, dan kan ze het mij vertellen, haha

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ja ik ga dat ook in de toekomst doen. als dante 4 maanden is ga ik fruitpotjes kopen. en als die die goed opeet een fles weglaten denk ik.. ik heb melk van Nestle en staat op vanaf 3 maanden 210 ml water en 7 schepjes poeder nu is het 180 ml en 6 schepjes ik vind het nogal veel! en zolang dante niet eerder dan 3 uur weer voor een fles vraagt, doe ik de dosering niet omhoog! ik merk wel dat hij 's nachts wat begint te rommelen. wat te doen? de laatste fles wel 210? lastig dit.. ik vind het onnodig dat dante straks "dik" wordt.. heb hier een hoop baby's gezien met overgewicht en vind dat echt niet nodig.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hebben jullie niet een soort van cb daar daar kun je ook informatie in winnen.. ik kan je niet helpen omdat ik geen flesvoeding geef maar wat ik wel eens hoor van andere(ander website/forum) dat als de kleintjes te vroeg komen dat ze een fles water geven maar goed die zijn wel wat ouder en die krijgen overdag ook papflessen groente en fruit

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Steffie hier is 180cc echt het maximum, daarna ga je over op bijvoeding. In principe zijn fruit, groente en pap vanaf 4 maanden, maar als jij het gevoel hebt dat Dante er al eerder aan toe is, kan je het al eerder proberen. Ik ben zelf met 3,5 maand fruit en groente gaan proberen, maar had na een week het gevoel dat ze weer meer last van krampjes had, dus ben er weer mee gestopt. Moet vrijdag weer naar het CB, dus dan zal ik het even bespreken, maar ieder kind is anders en ik ben ervan overtuigd dat je het als moeder het beste weet. Ik zou als ik jou was niet naar de 210cc gaan, zeker geen 5x per dag. Wat je wel kan doen, als je het gevoel hebt dat Dante niet genoeg heeft aan 5 flessen van 180cc, is bijvoorbeeld tussen de fles van 3 uur en de fles van 7 uur (als je ook die tijden hebt), een klein beetje melk maken, max 60cc met twee schepjes en daar dan pap bij doen. De pap geef je dan niet uit de fles, maar uit een kommetje met een lepeltje. Op die manier doe je er wat meer pap in (want anders druipt het van je lepel). Dan krijgt hij wel extra voeding binnen (pap vult goed) maar niet overdreven veel melk. En hij leert van een lepeltje eten. Maar nogmaals, ik vind Dante nog erg jong ervoor. Van wie moet je eigenlijk die 210cc geven. Van de verpakking of van een arts?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

dante drinkt al flesje van 150 cc water gemiddeld per dag ( met slokjes elke keer) omdat hier zo heet is, is dat erg noodzakelijk om uitdroging te voorkomen. ik merk ook dat zijn ontslating harder wordt als hij een dag niet veel water heeft gedronken. een c b bestaat hier niet, we hebben zijn kinderarts maar daar hoeven we pas weer te komen bij zijn volgende prikjes (met 4 maanden)..die vorige keer zei dat we pas met 4 maanden opnieuw de hoeveelheid moesten verhogen.. maar toen ik thuis kwam en op het Nestle blik keek, stond er dat we het moeten verhogen al met 3 maanden naar 210 cc, en vanaf 4 maanden is het 240 cc.  wanneeer moeten jullie dan meer melk gaan geven, volgens de bijsluiter en volgens het cb??  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden