anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 17 reacties

 
Hoi allemaal, Even een vraagje... Mijn manneke krijgt Fysio sinds hij thuis is na zijn operatie (twee maanden terug). Vandaag kwam ze weer op bezoek en had ze een soort score lijst. Na een aantal "testjes" zei ze dat hij matig scoort op zijn motorische ontwikkeling. Hij zat op de onderste grens, was het iets lager geweest dan viel hij in de categorie die dringend extra hulp nodig zou hebben. Nou daar zit je dan met je mond vol tanden! Ik vond dat hij juist zo lekker vooruit gaat en wilde de fysio een beetje minderen.... De laatste 3 weken heeft hij echt sprongen gemaakt met controle van zijn nek/ hoofd, het optrekken van benen en soms zelfs richting rollen gaat. Eigenlijk vind ik dat we het verder zelf kunnen en heb ik er alle vertrouwen in dat hij langzaam aan inloopt op wat hij motorisch gezien achter zou lopen. Nu heb ik natuurlijk wat negatieve ervaringen met instanties die beoordelen hoe hij het doet. Wat vinden jullie ervan? Ik wil zelf de boot een beetje afhouden en 1 keer in de 3 weken een bezoek doen, de fysio wilde eigenlijk iedere week, maar bood aan om de week. Ergens gaf mij die scorelijsten een nare smaak in de mond en gingen mijn nekharen overeind staan... daarnaast werk ik straks weer helemaal en zit ik er niet op te wachten om zo vaak door haar bezocht te worden op mijn vrije dagen. Wat zouden jullie doen, meegaan in haar beoordeling en idee van behandelen of toch je eigen grens aangeven en volgen?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 17 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Vandaag was er een vervanging van mijn "vaste" fysio omdat ze met vakantie is.  Dat was wel een keertje goed, iemand anders! Zij vond dat het goed gaat en vindt eens in de 3 weken prima. Hij moet allen nog wat sterker worden en we moeten gaan oefenen met rollen. Verder vindt ze dat hij het goed doet. Toch fijn om dat te horen, ookal vond ik dat zelf ook al....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

inderdaad mama instinct... maar horen is inderdaad altijd fijne en voor al van imanden die er zo genaamde verstand van moet hebben...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

je kan naar ze luisteren, naar wat voor advies ze geven, vind je het wat dan ga je ervoor, maar als het tegen jouw gevoel in gaat, zou ik er lekker niets mee doen het is jouw kind, jij ziet hem elke dag en weet of hij vooruit gaat of niet en in welk tempo. goed naar jezelf luisteren, dat is het beste meid!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Mama instinct! :) zo zie je maar weer ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hihi vandaag nog eens met mijn man overlegd.... hij krijgt het idee dat het ook een beetje geldklopperij is! Haha, nou wie weet! Ik ga maandag even bellen dat ik 1 keer in de 3 weken bezoek wil omdat ik het anders teveel vind.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Goed zo mommyd en laat je niet weer om praten met een 1 of andere smoes hoor! Mijn zoontje die nu in groep 2 zit daar doen ze nu ook aan schrijven en rekenen dat begon bij mij pas vanaf groep 3 kinderen moeten telkens meer in kortere tijd. Kijk maar naar zwemdiploma A dat is zowat het zelfde als bij mij a en b was. Succes!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

heerlijk om te lezen dat we allemaal zo vertrouwen op onze en elkaars moedergevoelens..... volgens het lijsje van de cb.... bij 3maanden / 13weken ogen fixeren volgt met ogen en hoofd 30 graden naar recht als naar links handen af en toe open kijkt naar eigen handen reageert op toespraken lacht terug maakt geluiden terug beweegt armen evenveel beweegt benen evenveel blijft hangen bij optillen onder de oksels reactie bij optrekken tot zit heft kin even van onderlaag heft in buikligging hoofd tot 45 graden bij 6maanden / 26weken=  komen de volgenden punten er bij... speelt met banden middenvor pakt in rugligging voorwerp binnen bereik maakt gevarieerde geluiden kijkt rond met 90 graden geheven hoofd benen gebogen of trappelen bij verticaal zwaaien rollen en zo komt er nog niet aan te pas... het lijst heeft Van Wiechen ontwikkelingsonderzoek.... aan de hand van deze lijst toets dus de cb de voor uit gang van je kind... de meeste punten bij 3 maanden staan er al bij van af geboorte... dus het lijkt een hele lijst maar valst wel mee... hoop dat dit je een beelde geeft waar je wat aan heb... wat ze bedoelen met sommig dingen moet ik zelf ook raden om te begrijpen... maar denk dat je er wel wat aan heb!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

haha Steffi, dan doen ze bij jou meer dan bij mij hoor! Hier krijg je niet eens een consultatie, als je naar de kinderarts gaat, is het uit jezelf en omdat hij ziek is... Echt niet omdat ze gaan kijken hoe hij kijkt, grijpt, draait, wat dan ook... nergens wordt naar gekeken hier hoor! En alle kinderen ontwikkelen zich prima! Dus ik zou er niet te zwaar aan tillen hoor, aan al die lijnen en grafieken enz enz... de arts hier weegt Remco alleen bij elk (nou ja, bijna elk) bezoek, en als ik wil dat ze hem meten doen ze het, anders niet... En echt, er wordt NERGENS naar gekeken!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi meiden, ik sta hier zo versteld van bij meerderen verhalen van jullie! hier wordt er niet eens na gekeken, ook niet naar het hoofdje en er wordt ook neit naar gevraagd! ze kijken of die goed is en gezond of die goed vastgrijpt en je vinger volgt en of die op geluid reageert. wegen en meten.  maar dan houdt het ook echt op hoor! nu weet ik dat Dante goed gaat en doet hij de dingen die hij hoort te doen voor zijn leeftijd, daar maak ik me ook geen zorgen om. maar vind het raar dat er nooit tijdens onze cb bezoeken er ook niet echt naar gevraagd wordt. of moet je dat echt zelf aankaarten als je twijfels hebt.. of als iets niet goed gaat. maar dan denk ik, zij is toch te arts? MommyD ik zou als ik jou was je eigen gevoel volg, als jij denkt dat het niet nodig is, of niet zo vaak. Dan stoppen of minderen. Jij weet als zijn mama zijnde het beste!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

daar sluit ik me helemaal bij aan!! je eigen moedergevoel is het allerbeste!! jij weet wat Jonathan nodig heeft en als jij niet meer fysio wil en zelf wel sprongen en vooruitgang ziet zal ik zeker niet meer fysio accepteren.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden