anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 19 reacties

 

Ik ben zoal benieuwd onder de flesvoeders hier (en dat zijn er nog al een hoop)
of jullie je kleintjes altijd de hele fles verplicht leeg laat drinken?

Ik deed het in het begin wel, vooral toen die zo klein was. Vaak viel die in slaap, en schudde ik hem om de 10 sec zactjes wakker, tot na 45 min eindelijk de fles leeg was.. nu is meneertje aardig op gewicht (6.5 kilo)! en maak ik me niet meer zo'n zorgen om of hij wel genoeg binnenkrijgt. En nu als die dus in slaap valt tijdens het voeden en hij nog een kwart fles te gaan heeft, probeer ik hem lichtjes wakker te maken .. maar als die niet wil dan niet.. en laat ik hem slapen.

Hoe doen jullie dit?


Ik ben een boek aan het lezen wat gaat over eten, borstvoeden en houden van. Heel interessant. ik lees het in het spaans, en weet niet of het in het nederlands te verkrijgen is.

maar daarin wordt ook omschreven dat een heel veel voorkomend gedrageigenschap van ouders is, dat kinderen altijd verplicht hun hele bord moeten leeg eten. en een hele herkenbare zin is dan ook "als je je bord niet leeg eet, dan....... "

In de toekomst  zou Dante van mij nooit zijn hele bord verplicht op moeten eten. Wat wel vaak gebeurd. Zo luisteren we nooit naar onze eigen eetlust. eet je net 3 happen eigenlijk met tegenzin, alleen maar om dat bord leeg te maken. maar eigenlijk is vol, vol. Natuurlijk vind ik wel dat er later genoeg groente en fruit gegeten moet worden.. en 15 min na dat hij niet alles opgegeten heeft, wel om op een koekje vragen.. dat gaat er niet in!

ben benieuwd hoe jullie over deze stelling denken. 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 19 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Mijn zoon was ook een fles kindje maar van mij hoefde hij niet zijn fles leeg te drinken ja in het begin wel even proberen er weer bij te krijgen en dan dronk hij weer maar niet vaker dan twee keer wakker schudden zachtjes natuurlijk. bord leegeten no way dat vind ik niet noodzakelijk ik vind al sje maar wat eet van alles wat vind ik het prima. Zo ben ik ook opgevoed mijn man daarintegen helemaal niet daar was het wel wat je opschept eet je op. Nu was het daar heel anders dan bij ons ik bedoel 3 grote jongens dikke schrokkoppen natuurlijk en bij ons was het maar 2 meiden die zowiezo al weinig aten dus een hele andere bedoeling aan tavel. Mijn zoon hoeft van mij zijn bord ook echt niet leeg te eten en dat viel in het begin bij mijn man in het verkeerde keelgat maar ik heb hem uitgelegt dat al die heibel om eten aan de tavel echt geen goed doet. Hij is gelukkig behoorlijk verandert want nu we samen een zoontje krijgen moeten we wel op 1 lijn staan

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik denk dat het belangerijks is dat ze gezon eten... en genoeg gezond eten... het snoep gedacht... zo als het hier in nedeland is... snap ik niet en zal ik ook niet snapen... maar goed zal dat wel een stelling over opzetten en tja zoet op je brood vind ik puur voor het lekker niet voor de honger... maar ook dat is van uit eigen opvoeding... en gelukkig denk we er bijde het zelfde over hier... over bord leeg eten... tja... vol is inderdaad vol... maar dan ook geen toetje... ben zo we zo niet zo van de toetjes... van uit scouting... hadden we ook altijd het beleid van bruinbrood en eerst hartig dan zoet.. dan heb ik het wel over kinderen van tussen 11 en 16 jaar.. die zelf snoep en zo mee nemen op kamp... dus als je niet oppasste was het allen maar chips, cola en snoep heel de dag door... dus ook qua bord leg... was er wel wat van een beleid... wij kijken altijd heel goed wat ze opgeschept kregen en dan moet ze daar zeker een goed deel van op... "ik lus het niet" is soms ook maar een smoesje... (het mocht wel zonder saus... en als je een soort groenten niet lusten pakje je die er maar tussen uit...) om dan aan de snoep te mogen.... !!!! goef proeven moest ook altijd... en tja... wond boven wonde maar ze lusten allen maal zuurkoolstampot en vroegen er zelf weer om... moet wel zegen dat we meestal wat neutrale smaken keuzen... en tja je moet wel als ouder de goed voorbeeld geven... we hebben leiding gehad die gewoon bij past een boterham pakte voor der zelf... nou ja dan willen de kinderen ook een boterham... met wat dan ook... ik zou zegen een kind moet genoeg binnen krijgen en tja als dat allen suiker is is dat denk ik niet helemaal goed... maar hoe veel een kind eet is perdag anders en per kind anders... en tja eten moet ook wel gezellig zijn...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Inderdaad vol is vol, maar dan moet er gewoon niet zoveel opgeschept worden... Een kind geeft zelf wel aan wanneer het vol zit. Je kunt zo zien wanneer ze 'vol' zitten omdat ze het niet lekker vinden of omdat ze 'vol' zitten omdat ze ECHT vol zitten... Levi zal ik later vanalles laten proeven, dat zowiezo, maar vind hij het niet lekker, dan hoeft hij het ook niet op te eten...Want inderdaad, het moet wel gezellig blijven aan tafel en geen strijd worden... Mijn schoonzusje heeft ook altijd zo'n probleem gehad met haar dochter. Die at ook bijna niks, en wel de hele dag door vragen om koekjes en snoepjes(!) op een gegeven moment zaten ze gewoon met de kookwekker aan tafel. Binnen tien minuten moest ze haar bord leeg eten, anders moest ze linea recta naar bed toe....M'n schoonzus had echt altijd strijd aan tafel, vreselijk lijkt me dat! Gelukkig is dat wel goedgekomen, alhoewel het nog steeds geen grote eter is! Ik vind wel: geen avondeten? Dan ook geen snoep... Helemaal wanneer je weet dat 't zo'n slechte eter is, geen snoep overdag... hoogstens een doosje rozijntjes o.i.d.... Of ben ik dan te streng ha ha Naja....net wat ik zeg: ieder z'n ding

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Mijn visie sluit denk ik helemaal bij je aan Steffie! Ik vind het altijd erg jammer wanneer er strijd aan een tafel ontstaat omdat een kind iets moet, terwijl ouders de dingen die ze niet lekker vinden niet koken! Flauw is dat eigenlijk... Op mijn werk moesten kinderen altijd eerst hartig en dan zoet... het zal vast allemaal een goede reden hebben, maar ik vind kaas en worst op mijn brood niet lekker. Ik lust wel kaas en worst, maar de combi met brood heeft mij nooit aangesproken... Ik deed dan ook nooit  zo moeilijk met hartig of zoet op brood, ik denk dat belangrijker is hoeveel je op een boterham strooit dan of een kind een keertje meer zoet eet. 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Annabel: Herkenbaar, de oma van mijn man heeft dat ook... zo'n traumatische ervaring bepaald dan logischerwijs zulke beslissingen. Wanneer er iets over is, stopt ze het nog gauw in haar mond met de opmerking: Nu is het er nog! Zonde om weg te doen!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja als men die vreselijke ervaringen heeft... Kan ik het wel begrijpen ja... Maar idd jij hebt keus het op jou manier te doen :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

jeetje wat een vreselijke ervaringen zeg en mijn oma zegt ook altijd 20x dat je moet genieten van wat je krijg want vroeger had je geen keus daar heeft ze wel een punt maar wil dat toch niet overbrengen op mijn kinderen vroeger is vroeger en wij leven in het nu! de reden dat ik wil dat onze dochter goed eet is omdat ze bij haar eten medicatie krijg wanneer zij niet goed eet maar wel die medicatie krijg (die ik natuurlijk niet over mag slaan) heeft dat een hele verkeerde uitwerking op haar. maar ik maak er zeker geen straf van!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ken ook van die verhalen van kinderen die net zo lang aan tafel moesten zitten tot het bord leeg was... zelfs al was het avond eten koud geworden! Ik zou niet moeten denken aan koude bietjes, erwtjes enz...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Nee dat is ook niet te vreten! En het wordt dan ook zo´n strijd en zo´n drama dat eten en dat is zo jammer.  Ik vind het altijd zo gezellig om met zn allen aan tafel te zitten en lekker te eten en te kletsen en dan lekker lang natafelen, de dag doornemen.  Daar kan ik nou echt van genieten! Dat wil ik mijn kindjes ook graag meegeven.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wat een verhalen zeg! ik zou dat me kind ook nooit aandoen. Ik hoefde vroeger ook nooit mijn bord tot op de laatste hap leeg te eten. En gek genoeg deed ik het daarom wel! Ik moest ook eerst alles proeven en vond ook bijna alles lekker, geen moeilijke eter. Ik werd nooit gedwongen, en daarom at ik ook graag. Over de oorlog en geen eten weggooien, doet me denken aan mijn opa. Die verbetert mij altijd als ik zeg dat ik honger heb.. Dan zegt niet "neee jonge dame, jij hebt trek. dat zeg je dan TREK,  want honger, honger dat hadden we in de oorlog".. altijd diezelfde zin. Ik gooi nooit wat weg, kook vaak te veel, en gaat allemaal in tuppers in de vriezer en dat is fijn voor een haastige dag en echt waar net zo lekker! maar heb wel weer geleerd sinds kort naar mijn eigen eetlust te luisteren, ik heb een tijdje bij mijn schoonfamilie ingewoond, en daar vond ik het vervelend en onbeleefd om mn bord niet leeg te eten. en zo at ik alles altijd op maar bedacht me dat ik 5 happen terug eigenlijk al vol zat en dan kwam e nog een toetje!!!  en dit is er heel erg in blijven hangen. zo kwam ik dus wel mooi in 3 maanden 8 kilo aan. Sinds we daarna onze eigen woning hadden ben ik dat gelijk gaan veranderen. vol is vol. en zo wil ik dat ook bij mijn kleintje doen. Ik hoefde vroeger dus nooit verplicht alles op te eten, Wel hadden we een aantal afspraken. bijvoorbeeld, Ik vond spaghetti met kaas lekker. zonder tomatensaus.. maar we hadden de afspraak dat ik eerst een bordje at met saus (daar zat ook vlees en allemaal groentes in) en daarna mocht ik dan nog alleen spaghetti met kaas.  jam jam, en erg vond ik het helemaal niet! Spruitjes haatte ik! bah bah. niemand was er echt dol op thuis, behalve mn zus. en daarom aten we het 2 of 3 keer per jaar. Ik moest het aantal spruitjes eten hoeveel jaar ik was. dus 7 jaar, 7 spruitjes etc. tot aan 11 jaar, en me moeder ophield met spruitjes koken want ook mijn zus vond het opeens niet lekker meer.. haha Dante moet wel van mij alles proberen, maar echt iets niet lekker vinden dat mag best! en dan mag het ook gewoonop de rand van het bord.  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden