Anoniem 7 jaar geleden

 
Hoi dames, Was wat nieuwsgierig naar wat er allemaal broodnodig is voor een baby? En wat neem je mee naar het ziekenhuis met de bevalling? (Hier krijg je niets, zelfs geen handdoek of kussen) We hebben het plan eerst alle hoognodige spullen te kopen, en dan kijken wat er over is voor de leuke dingen als knuffels enz... Maar het is mijn eerste, op google vind je zoveel verschillende lijsten dat ik liever dames met ervaring of die er zelf ook in zitten, advies vraag! Dus...wat voor broodnodig lijstje heb jij thuis? :)
 
avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Wellicht handig voor een ieder. Ik kwam de volgende site tegen met baby uitzet en handige tips. www.baby-uitzet.nl Veiligheids artikelen voor baby en kind: www.babyenveiligheid.nl En 1 met leuke prijzen en kortingen: www.kraamershop.nl Ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Dank je wel dromertje voor alle uitgebreiden informatie! Hier in Spanje is de inhoud van de ziekenhuistas hetzelfde! alleen gaan de pyamas, sokken, onderbroeken x 4 en de babykleertjes ook, want je moet hier verplicht 3 dagen in het ziekenhuis blijven! Het is fijn dat ze het goed controleren voor je naar huis gaat, maar 3 dagen!! Ik wil het liefst ook lekker naar huis, mn man blijft bij me snachts (waarschijnlijk wel op een stoel slapend) maar hij mag wel blijven, dat is een fijne gedachten. Ik hoop voor je dat die kleine snel komt!! en dat alles goed gaat. Ik ben meer benieuwd naar de bevalling, hoe alles zal gaan, en hoe het zal verlopen! Bang ben ik niet,  mijn man is bij me, en ik weet dat alles hier goed geregeld is, het ziekenhuis is dichtbij etc. en er zijn vele voor me gegaan ;)! Ik ben beetje zenuwachtig, maar het zijn de goede zenuwen! En ik heb nog even om mij voor te bereiden :P dromertje laat je weten of alles goed gaat?!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi steffi, Hier is het ook verplicht 3 dagen te blijven. En je man mag er niet bij blijven, enkel tijdens de 3 halve uren bezoekuur per dag. Word er gewoon deprie van als ik eraan denk!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

oh wat vreselijk! dat snap ik!!! Ik zou dat ook echt niet tof vinden! Hier mag die heel dag bij ons blijven, en nacht ook! wat een verschillen he, in elk land!?

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

hier de lijstjes die ik heb gekregen van me kraamzorg bedrijf.. dit is dus geen commecieel lijstje maar het lijstje wat hun belangerijk vinden om te hebben.. voor de baby: - wieg/ledikant zonder hoofdbeschermer - stevige matras en 1 of 2 matras moltons - 1 matras beschermer deze word geplaatst tussen het lattebodem en matras. - commode of aankleedtafel (hoogte tussen 90 en 105 cm) - 1 aankleedkussen - 2 aankleedkussenhoezen - 2 onder en bovenlakens - 2 dekens - 4 molton onderleggers - 2 grote metalen kruiken van 1liter - 2 kruikzakken van katoen, badstof of molton - 1 babymutsje - 4 tot 6 katoenen of badstof hemdjes of rompertjes - 1 vest of jas - 4 tot 6 katoenen of badstof truitjes en broekjes of boxpakjes - bij gebruik van wegwerpluiers ca 18 hydrofiele luiers (dit is incl 10 voor thuis bevalling) - bij gebruik van alleen stoffen luiers 42 luiers, 18 hydrofiele en 24 oogjesluiers - 3 tot 6 grote veiligheidspelden of een rol luiertape - 6 spuugdoekjes - 6 hydrofiele washandjes - 1 luieremmer - 1 babybadje met standaard - 1 kam en haarborstel - bij flesvoeding:  2 flessen, 2 spenen, voeding en rager - 2 digitale thermometers voor moeder en kind(om infecties te voorkomen) - babyzeep of een flacon vloeibare zeep heb eventueel ook de lijst voor het ziekenhuistas en thuisbevalling..  bij een thuis bevalling moet je altijd een ziekenhuis tas klaar hebben en bij een (niet geplande) ziekenhuisbevalling moet je altijd alles klaar hebben voor thuisbevalling een bevalling kan namelijk zo snel gaan dat er geen tijd is voor het ziekenhuis

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ok Dromertje, de bevallingtassenlijst! :) En hier zullen we wel tijd hebben om het ziekenhuis te halen, het eiland is relatief klein en we zitten slechts 5, hooguit 10 met verkeer minuten verwijderd dus dat zal wel lukken haha! Maar toch altijd goed te weten, dus posten maar!! :D goeie lijst trouwens!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

ja in jullie geval is het natuurlijk anders.. die is allemaal samen gesteld van het nederlandse oog zeg maar..  bij jullie doen ze toch helemaal niet aan thuisbevallingen? ziekenhuistas: - verzekerings papieren - ponsplaatje van het ziekenhuis - kraamzorgdossier die je krijg van de kraamzorg bedrijf met alle bij behorende papieren en boekjes - toilet artikelen - 2 t-shirts of nachthemden - slippers/pantoffels en warme sokken - badjas/ochtendjas - stretchbroekjes of slipjes - schone kleding voor na de bevalling - fototoestel/videocamera en mobiel - (voedings)bh's - lijst van telefoonnummers familie en vrienden - 1 setje kleertjes voor de baby   - hemdje   - truitje   - broekje   - rompertje of luierbroekje   - jas of badcape   - mutsje   - spuugdoekje - muntgeld voor betalen van parkeren en rolstoel - maxi cosi(anders krijg je de kleine niet mee naar huis) thuisbevalling: - handendoeken en washandjes - 2 lakens of dekbedovertrek en 2 matrashoezen of onderlakens (voor het kraambed) - 4 slopen - litermaatbeker - 1 flinke plastic wasbak en 2 nieuwe emmers (voor de verzorging van de kraamvrouw) - 4 pakken maandverband(zonder plastic) - pedaalemmerzakken - vuilniszakken - 1 rol zacht toiletpapier - 10 gewassen en gestreken luiers bij elkaar in een schone plastic zak - 1 rol aluminiumfolie in nederland kun je kraampakketen krijgen via babywinkels of je verzekeraar.. in nederland ben ik hier van op te hoogte.. maar het volgende moet je hebben  - 15 onderleggers 60x60 of 60x90 cm - 2 dozen wondgaas 8,5 x5 cm en 2 dozen wondgaas 16x16 cm - 2 pakken kraamverband a 12 stuks - 1 navelklem (steriel) - 1 flesje alcohol 70 % a 100 ml - 1 pak inlegluiers a 15 stuks - 1 matrasbeschermer 80x160 cm - 1 kraammatras 60x90 cm met extra slauch(omslag) - 1 rol luiertape - 1 pompje deinfecterende zeep - 1 pak zigzagwatten a 100gr dit moet je met 37 weken klaar hebben staan tevens moet dan de bedverhogers (minimaal 80 cm) onder het bed staan en de ondersteker(po) in een sloop onder het bed allebei te krijgen bij de thuiszorg

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

owja wat ik nog vergeten ben het is handig om dextropur in huis te hebben.. als de bevalling lang duurt kan dit een extra boost geven en kan ook de kleine een extra boost geven als het een slechte start heeft door bijv zware bevalling..

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

hoi Dromertje, dankje, die lijst helpt veel! Zorgpakketten moet je hier zelf kopen, de verzekering vergoed nauwelijks de bevalling in het ziekenhuis, laat staan dat ze je extra geven! Ik hoop die pillen te kunnen vinden, ga alle apotheken afstruinen! Meeste is hier amerikaans gericht helaas... Jij bent er bijna he? Hoe voel je je? Al nerveus? Ik ben al weken nerveus haha, kan aan 1 kant niet wachten om de kleine eindelijk te kunnen zien en vasthouden, aan de andere kant als de doods voor de bevalling :S Doe je pijnstillers nemen of ga je aux naturel? ik wil proberen zonder medicatie... pff hehe Keyword "proberen" hehe< je weet maar nooit he :)

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

dat dextropur ik poeder.. daar door makkelijk weg te drinken.. ik ben er inderdaad bijna maandag alweer 40 weken.. ik vind het soms erg moeilijk om nog te genieten omdat ik lichamelijk en geestelijk op ben.. omdat ik snachts om het uur wakker word van pijn, toiletbezoekjes, overmatig zweten en om omtedraaien (kan het niet meer in me slaap) ben ik overdag dood op en moet ik ook echt smiddags slaap pakken want anders val ik gewoon in slaap op de bank..  me verloskundige weet hier ook van en geeft het nog de week de tijd.. heb volgende week donderdag weer een afspraak en gaan ze een inwendig onderzoek doen om te kijken hoe ver alles geweekt is en hoop dat ik dan gestript kan worden.. maar liefs wil ik dat de kleine zich van te voren meld.. ik zit totaal niet tegen de bevalling op.. kan zelfs niet wachten.. ik weet dat het pijn doet dat het zwaar is maar er bevallen al eeuwen vrouwen en de mensheid bestaat nog steeds ;-) bij een thuis bevalling heb je een beperkte beschrikbare pijnstilling maar heb het met me vk over gehad ivm me zwakke rug we hebben het over waterinjecties gehad..  je krijgt dan een paar minder fijne injecties in je rug en ze spuiten dan water bij bepaalde zenuwen die door de druk van het vocht beknelt raken en daardoor geen pijn kunnen doorgeven.. en als ik het echt niet meer trekken dan zal ik echt naar het ziekenhuis moeten maar vaak ben je dan op het moment dat de uitdrijving bijna begint..

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Dapper van je hoor! Thuisbevallingen doet men hier helaas niet. De pijn lijkt met ook te doen, ik ben meer bang voor wat erna komt... ik haat dit ziekenhuis met een passie, en wil zo graag zo snel mogelijk naar huis...door de weeen moeten puffen met 3 andere vrouwen (en hun gekozen partners/famillie) zie ik niet zo zitten, en dan het verblijf erna... het totaal geen prive hebben enz enz, brrr... weet ook niet wat er te wachten staat ivm de lochia en zo, en hoe dat verlopen gaat... dat slaapprobleem heb ik ook al 2 weken... omdraaien lukt van geen kant, ik kruip het bed op en af, bekken doen vreselijk veel zeer, op de zij slapen gaat een bepaalde tijd (soms een uur, soms ietsje langer) voordat het pijn begint te doen, en de wc bezoeken uiteraard,... bovendien is de kleine zo actief dat zodra ik op bed lig, de kleine begint te woelen en wiebelen bij het leven! krijg hem echt niet meer stil zomaar,... maar goed, hoort er allemaal bij haha. Ben zelf ook kapot, werk nu halve dagen, maar wordt me niet in dank aangenomen...

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Wat ik me van de eerste kan herinneren is dat ik ook zo´n lijstje heb gekregen ik weet alleen niet meer of het nou van de verloskundige was of van de mevrouw van de kraamzorg. Daar stond bijvoorbeeld dus ook op 2 hoeslakentjes, 2 molton onderlakens en 2 bedzeiltjes, nou de molton onderlakens en de bedzeiltjes heb ik nooit gebruikt, de luieremmers eigenlijk alleen in de kraamweek en daarna ook niet meer. Gewoon de vieze luiers meteen in de container gemikt. Ik zou denk ik ook niet teveel kleertjes aanschaffen, dat had ik dus wel gedaan in al mijn enthousiasme, maar je krijgt zoveel in je kraamperiode. Het was gewoon zonde want de helft heeft hij niet eens aangehad of maar 1 keer. Het borsteltje en nagelschaartje vond ik ook zo´n onzin dat zijn geen dingen die je meteen gaat gebruiken als die kleine er is. Er waren wel meer dingen waarvan ik dacht waaróm maar het is al een poos geleden dus ik weet het ook allemaal niet meer zo precies. Ohja en wat ik dus nog wel goed weet, op mijn lijstje destijds stond dat je 2 thermometers aan moest schaffen, 1 voor jezelf en 1 voor de baby en ik dacht tsss wat een onzin en heb er dus ook maar gewoon 1 gekocht. Daar kreeg ik nog een hele discussie over met de mevrouw van de kraamzorg toen ze op gesprek kwam want dat zou niet hygienisch zijn en ik riep eigenwijs; niet hygienisch, niet hygienisch hallooo heb je gezien waar dat kind uitkomt!!!  Nou toen ik was bevallen vroeg de kraamhulp naar de 2de thermometer en toen ik zei die heb ik niet riep ze oh, ach nou dan gebruiken we die van mij wel voor jou! Alsof dat zo hygienisch is, dat ding verdwijnt volgensmij ook elke week in een andere kont. Tegen de tijd dat ik ga bevallen zit ik allang weer in NL en deze keer ga ik dus niet zo eigenwijs zijn. Het eerste wat ik doe is 2 thermometers aanschaffen!!! Mijn minimale lijstje: Slapen - Ledikantje - Matras - Commode - Aankleedkussen met 2 overtrekken - 1 dekentje - 2 lakentjes - 2 hoeslakentjes - 2 kruiken - 2 kruikenzakken   Kleding - 2 babypakjes - 2 katoenen truitjes - 2 broekjes - 6 rompertjes - 2 paar sokjes - 2 mutsjes - Jasje - 6 spuugdoekjes -Omslagdoek Badderen - Badje - Badthermometer - 6 hydrofiel washandjes - 12 hydrofiel luiers - Babyzeep - Billenzalf - Bodylotion - Luieremmer - Billendoekjes - Luiers - 2 Thermometers   En niet te vergeten een maxi cosi en een kinderwagen.    

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi annabel, Dank je voor je reactie! Lijstje ziet er goed uit... Je zegt dat je met je bevalling terug in nederland bent, waar zit je nu dan als ik vragen mag? Ik zit in de antillen, hier dus geen kraamzorg of kraamvisite (dus geen kadootjes helaas hehe)... We hebben gister onze eerste aanschaf gedaan, we hebben wat 5 rompertjes, 6 sleepers met lange mouw en benen met voet, 3 handdoeken met omvouw voor het hoofdje, stuk of 5 washandjes voor babies, 3 sokjes, 3 mutsjes, 1 paar anti-krab wanten, 5 "receiving blankets" om baby in op te rollen, een nagelschaartje, borsteltje (het wordt een gemixed kindje dus krullenkoppie, borsteltje misschien wel handig haha), luiertas, en een muziekmobiel voor over de wieg. De wieg gaan we vanmiddag kopen, eiiindelijk!! En einde maand het badje... Enig idee wat ik nog mis, behalve luiers uiteraard... (Zie door de bomen het bos even niet meer haha) :)

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Oja de maxicosi met kinderwagen hadden we al gekocht, die staat al een paar maanden te pronken :)

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Bedzeiltjes worden hier meteen verwijderd door de kraamhulp. Het schijnt gevaarlijk te zijn voor de kleintjes. Verder klopt de bovenste lijst aardig! Succes ermee...ik ben inmiddels compleet. Had een lijst van de babydump gebruikt. www.baby-dump.nl

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

In sommige lijstjes staan ook 3 naveldoekjes maar heb ze bij me 2 jongens nooit gebruikt dus ga ze nu ook niet kopen. Ergens vind ik de 2 kruiken ook onzin aangezien de kleine rond de zomer word geboren net zoals mijn jongens toen de tijd en heb hoog uit weleens 1 kruik erbij moeten leggen maar dat was miss de eerste 2 wkn ofzo. Liefs Ien

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ja kruiken zal ik ook niet nodig hebben, het is hier zowiezo al heet! Ga ik hem koken haha! De naveldoekjes worden door de vk afgeraden, ze zegt beter zoveel mogelijk de navel met rust laten en af en toe schoondeppen met een watje en lauw water... Het is een heel avontuur hehe, mijn eerste baby :) En wat nemen jullie mee voor de bevalling in het ziekenhuis voor jezelf?

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heej Jennefer, Ik woon op het moment in Puerto Vallarta, Mexico maar we gaan terug naar NL :( Ik ga eerst met onze onze zoon terug mijn man blijft nog een maand of 2 in Mexico om de zaken af te handelen. Over 8 dagen vlieg ik terug en ik zie er zo tegenop, ik ga Mexico,het mooie weer en de relaxte mentaliteit erg missen. Ben wel blij dat we straks kraamhulp enzo hebben dat dan weer wel, want dat is hier ook niet. Je gaat naar het ziekenhuis, krijgt je baby en moet weer naar huis. Daaag succes ermee, kraamhulp is toch wel prettig. Kennen ze bij jullie ook geen babyshowers? Dat is hier dan wel weer populair.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ja ze kennen babyshowers, maar daar doen wij niet aan... Ik vind dat zo'n bedel gedoe hehe... Echt zovan "je bent alleen uitgenodigd als je wat brengt", en dan liefst dat waar je zelf voor geregistreerd hebt. En ja hier is het ook "baby krijgen in ziekenhuis" en doei, success... Al moet je wel een dag of 2 blijven, ik ga liever meteen naar huis. Dit ziekenhuis is niet bepaald aanmoedigend...

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Dit topic ga ik in de gaten houden, ik heb er ook nog geen beeld van. Ik krijg wel regelmatig het advies ook tweedehands dingen te kopen en niet alles nieuw te kopen...

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden