anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 21 reacties

 
Hoi dames, Was wat nieuwsgierig naar wat er allemaal broodnodig is voor een baby? En wat neem je mee naar het ziekenhuis met de bevalling? (Hier krijg je niets, zelfs geen handdoek of kussen) We hebben het plan eerst alle hoognodige spullen te kopen, en dan kijken wat er over is voor de leuke dingen als knuffels enz... Maar het is mijn eerste, op google vind je zoveel verschillende lijsten dat ik liever dames met ervaring of die er zelf ook in zitten, advies vraag! Dus...wat voor broodnodig lijstje heb jij thuis? :)

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 21 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wellicht handig voor een ieder. Ik kwam de volgende site tegen met baby uitzet en handige tips. www.baby-uitzet.nl Veiligheids artikelen voor baby en kind: www.babyenveiligheid.nl En 1 met leuke prijzen en kortingen: www.kraamershop.nl Ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Dank je wel dromertje voor alle uitgebreiden informatie! Hier in Spanje is de inhoud van de ziekenhuistas hetzelfde! alleen gaan de pyamas, sokken, onderbroeken x 4 en de babykleertjes ook, want je moet hier verplicht 3 dagen in het ziekenhuis blijven! Het is fijn dat ze het goed controleren voor je naar huis gaat, maar 3 dagen!! Ik wil het liefst ook lekker naar huis, mn man blijft bij me snachts (waarschijnlijk wel op een stoel slapend) maar hij mag wel blijven, dat is een fijne gedachten. Ik hoop voor je dat die kleine snel komt!! en dat alles goed gaat. Ik ben meer benieuwd naar de bevalling, hoe alles zal gaan, en hoe het zal verlopen! Bang ben ik niet,  mijn man is bij me, en ik weet dat alles hier goed geregeld is, het ziekenhuis is dichtbij etc. en er zijn vele voor me gegaan ;)! Ik ben beetje zenuwachtig, maar het zijn de goede zenuwen! En ik heb nog even om mij voor te bereiden :P dromertje laat je weten of alles goed gaat?!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi steffi, Hier is het ook verplicht 3 dagen te blijven. En je man mag er niet bij blijven, enkel tijdens de 3 halve uren bezoekuur per dag. Word er gewoon deprie van als ik eraan denk!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

oh wat vreselijk! dat snap ik!!! Ik zou dat ook echt niet tof vinden! Hier mag die heel dag bij ons blijven, en nacht ook! wat een verschillen he, in elk land!?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hier de lijstjes die ik heb gekregen van me kraamzorg bedrijf.. dit is dus geen commecieel lijstje maar het lijstje wat hun belangerijk vinden om te hebben.. voor de baby: - wieg/ledikant zonder hoofdbeschermer - stevige matras en 1 of 2 matras moltons - 1 matras beschermer deze word geplaatst tussen het lattebodem en matras. - commode of aankleedtafel (hoogte tussen 90 en 105 cm) - 1 aankleedkussen - 2 aankleedkussenhoezen - 2 onder en bovenlakens - 2 dekens - 4 molton onderleggers - 2 grote metalen kruiken van 1liter - 2 kruikzakken van katoen, badstof of molton - 1 babymutsje - 4 tot 6 katoenen of badstof hemdjes of rompertjes - 1 vest of jas - 4 tot 6 katoenen of badstof truitjes en broekjes of boxpakjes - bij gebruik van wegwerpluiers ca 18 hydrofiele luiers (dit is incl 10 voor thuis bevalling) - bij gebruik van alleen stoffen luiers 42 luiers, 18 hydrofiele en 24 oogjesluiers - 3 tot 6 grote veiligheidspelden of een rol luiertape - 6 spuugdoekjes - 6 hydrofiele washandjes - 1 luieremmer - 1 babybadje met standaard - 1 kam en haarborstel - bij flesvoeding:  2 flessen, 2 spenen, voeding en rager - 2 digitale thermometers voor moeder en kind(om infecties te voorkomen) - babyzeep of een flacon vloeibare zeep heb eventueel ook de lijst voor het ziekenhuistas en thuisbevalling..  bij een thuis bevalling moet je altijd een ziekenhuis tas klaar hebben en bij een (niet geplande) ziekenhuisbevalling moet je altijd alles klaar hebben voor thuisbevalling een bevalling kan namelijk zo snel gaan dat er geen tijd is voor het ziekenhuis

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ok Dromertje, de bevallingtassenlijst! :) En hier zullen we wel tijd hebben om het ziekenhuis te halen, het eiland is relatief klein en we zitten slechts 5, hooguit 10 met verkeer minuten verwijderd dus dat zal wel lukken haha! Maar toch altijd goed te weten, dus posten maar!! :D goeie lijst trouwens!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ja in jullie geval is het natuurlijk anders.. die is allemaal samen gesteld van het nederlandse oog zeg maar..  bij jullie doen ze toch helemaal niet aan thuisbevallingen? ziekenhuistas: - verzekerings papieren - ponsplaatje van het ziekenhuis - kraamzorgdossier die je krijg van de kraamzorg bedrijf met alle bij behorende papieren en boekjes - toilet artikelen - 2 t-shirts of nachthemden - slippers/pantoffels en warme sokken - badjas/ochtendjas - stretchbroekjes of slipjes - schone kleding voor na de bevalling - fototoestel/videocamera en mobiel - (voedings)bh's - lijst van telefoonnummers familie en vrienden - 1 setje kleertjes voor de baby   - hemdje   - truitje   - broekje   - rompertje of luierbroekje   - jas of badcape   - mutsje   - spuugdoekje - muntgeld voor betalen van parkeren en rolstoel - maxi cosi(anders krijg je de kleine niet mee naar huis) thuisbevalling: - handendoeken en washandjes - 2 lakens of dekbedovertrek en 2 matrashoezen of onderlakens (voor het kraambed) - 4 slopen - litermaatbeker - 1 flinke plastic wasbak en 2 nieuwe emmers (voor de verzorging van de kraamvrouw) - 4 pakken maandverband(zonder plastic) - pedaalemmerzakken - vuilniszakken - 1 rol zacht toiletpapier - 10 gewassen en gestreken luiers bij elkaar in een schone plastic zak - 1 rol aluminiumfolie in nederland kun je kraampakketen krijgen via babywinkels of je verzekeraar.. in nederland ben ik hier van op te hoogte.. maar het volgende moet je hebben  - 15 onderleggers 60x60 of 60x90 cm - 2 dozen wondgaas 8,5 x5 cm en 2 dozen wondgaas 16x16 cm - 2 pakken kraamverband a 12 stuks - 1 navelklem (steriel) - 1 flesje alcohol 70 % a 100 ml - 1 pak inlegluiers a 15 stuks - 1 matrasbeschermer 80x160 cm - 1 kraammatras 60x90 cm met extra slauch(omslag) - 1 rol luiertape - 1 pompje deinfecterende zeep - 1 pak zigzagwatten a 100gr dit moet je met 37 weken klaar hebben staan tevens moet dan de bedverhogers (minimaal 80 cm) onder het bed staan en de ondersteker(po) in een sloop onder het bed allebei te krijgen bij de thuiszorg

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

owja wat ik nog vergeten ben het is handig om dextropur in huis te hebben.. als de bevalling lang duurt kan dit een extra boost geven en kan ook de kleine een extra boost geven als het een slechte start heeft door bijv zware bevalling..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi Dromertje, dankje, die lijst helpt veel! Zorgpakketten moet je hier zelf kopen, de verzekering vergoed nauwelijks de bevalling in het ziekenhuis, laat staan dat ze je extra geven! Ik hoop die pillen te kunnen vinden, ga alle apotheken afstruinen! Meeste is hier amerikaans gericht helaas... Jij bent er bijna he? Hoe voel je je? Al nerveus? Ik ben al weken nerveus haha, kan aan 1 kant niet wachten om de kleine eindelijk te kunnen zien en vasthouden, aan de andere kant als de doods voor de bevalling :S Doe je pijnstillers nemen of ga je aux naturel? ik wil proberen zonder medicatie... pff hehe Keyword "proberen" hehe< je weet maar nooit he :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

dat dextropur ik poeder.. daar door makkelijk weg te drinken.. ik ben er inderdaad bijna maandag alweer 40 weken.. ik vind het soms erg moeilijk om nog te genieten omdat ik lichamelijk en geestelijk op ben.. omdat ik snachts om het uur wakker word van pijn, toiletbezoekjes, overmatig zweten en om omtedraaien (kan het niet meer in me slaap) ben ik overdag dood op en moet ik ook echt smiddags slaap pakken want anders val ik gewoon in slaap op de bank..  me verloskundige weet hier ook van en geeft het nog de week de tijd.. heb volgende week donderdag weer een afspraak en gaan ze een inwendig onderzoek doen om te kijken hoe ver alles geweekt is en hoop dat ik dan gestript kan worden.. maar liefs wil ik dat de kleine zich van te voren meld.. ik zit totaal niet tegen de bevalling op.. kan zelfs niet wachten.. ik weet dat het pijn doet dat het zwaar is maar er bevallen al eeuwen vrouwen en de mensheid bestaat nog steeds ;-) bij een thuis bevalling heb je een beperkte beschrikbare pijnstilling maar heb het met me vk over gehad ivm me zwakke rug we hebben het over waterinjecties gehad..  je krijgt dan een paar minder fijne injecties in je rug en ze spuiten dan water bij bepaalde zenuwen die door de druk van het vocht beknelt raken en daardoor geen pijn kunnen doorgeven.. en als ik het echt niet meer trekken dan zal ik echt naar het ziekenhuis moeten maar vaak ben je dan op het moment dat de uitdrijving bijna begint..

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden