anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 19 reacties

 
Hoi allemaal!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie allemaal de babykleertjes van te voren wassen..

In de wasmachine? hoeveel graden? Wel of niet in de droger. en  even strijken daarna ?
Geen wasverzachter!? en gebruik je een speciaal wasmiddel?

Liefs Steffi

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 19 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Alle kleertjes die wij gekregen hebben van familie (gebruikt) hebt ik in de week gezet met Biotex groen (de gekleurde kleertjes) of met Echfa Wit (witte kleertjes), daarna gewassen met Neutral op 95 graden (geen wasverzachter), daarna in de droger, en van de week ga ik lekker alles met stoom strijken. De kleertjes die het niet overleefd hebben, gooi ik weg.  Ik ben niet vies van mijn familie, maar het voelt gewoon goed om alles superschoon en fris te krijgen! De kleertjes die we zelf hebben gekocht heb ik gewassen met neutral op 60 of 40 graden. Ook de hydrofiele luiers en monddoekjes etc heb ik alvast een keer gewassen, anders is het misschien net als met nieuwe handdoeken, die drogen voor geen meter.  Oké ik geef het toe, ik hou gewoon van wassen. Als de baby er straks is, kan ik het waarschijnlijk nog vaak genoeg doen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik doe het zonder wasverzachter. Dat komt omdat ik zelf nogal wat huidproblemen heb gehad en dan is de kans groter dat die kleine het ook krijg. Volgens mij hebben bijna alle grote merken tegenwoordig wel wasverzachter die hypoallergeen is en dus geschikt voor baby's. (ikzelf gebruik die van robijn voor mijn eigen was)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi hoi ik heb vandaag ook alles gewassen maar op de hand.. even in een teiltje met wasverzachter speciaal voor babys van silan. alles opgehangen buiten..beetje laat dus heb ze net even 20 min de droger in gegooid want zo nat waren ze niet meer. heb net de commode gehaald dus ik ga nu lkker alles strijken en in de kast doen. dus wasverzachter kan wel maar wel de juiste speciaal voor babys.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb speciaal Neutral aangeschaft. Mijn vriend was super allergisch als klein mannetje. Nu heeft hij nog steeds astma en kan hij niet tegen beestjes haren. Ons is dus verteld dat de kans op een allergisch kindje groter is dan dat hij niet allergisch is. Het hoeft dus niet zo te zijn, maar de kans van wél is groter.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo anoniem, Ik zou wel even alles opnieuw doen,wel een beetje rot als je net alles gedaan hebt! Waarom het precies slecht is weet ik niet, maar ik denk dat het niet goed is voor het huidje zit ook nogal wat parfum in enzo. Maar vraag het even aan de vk ofzo misschien dat het niet zoveel kwaad kan.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik heb ook alles met wasverzachter gedaan toen die tijd..  Ethan heeft er niets van gekregen..  sommige kindjes kunnen er gevoelig voor zijn gebruikt gewoon wasverzachter waar zo min mogelijk parfum in zit bijvoorbeeld neutral of ander hypoallergeen

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Heeeeeeeelp! Nou heb ik vandaag alles lekker gewassen. Gedroogd in de zon, heerlijk. En nou dacht ik: ik doe er lekker wasverachter bij! Moet ik nou alles opnieuw doen? Wat is het slechte eraan? Ondanks dat ik trots was op mijn waslijn heb ik niet zo'n enthousiasme om alles weer opnieuw te doen!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ook hier eindelijk begonnen met de kleding wassen... eerst lading zit er in... en ik moet denk ik zo nog minmaal 2 ladingen en dan moeten allen dekens en dat soort dingen nog... maar als de weer zo blijft kan het lekker buiten allen drogen en dat wilde ik graag... morgen word hier weer gekust dus dan kan ik niks met de was... en zondag ook... dus wat van dag niet afkomt moet maar na de weekeind... als het weer mooi weer is!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

wil ook dat ik de keertjes buiten kan hangen!!!! vind dat altijd lekkerder ruiken... :S maar het weer staat het hier nog niet echt toe... ben een beetje aan het wachten tot het wel kan!!!! tja lebels... ik denk dat ik ze er in laat... maar weet dat mijn zusje ze uit eindelijk uit sommig dingen hebben gehaalde tegen de jeuk... maar is later niet handig... welke MAAT is dit??????? heb wat kleertjes van der overgenomen.... groetjes uit deze grijze kikkerlandje!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik denk dat het een beetje aan de karakter van de man ligt, mijn man heeft het uitkiezen van de babykamer ook uitgesteld en uitgesteld. Tot op een gegeven moment het eind januari was en wij nog moesten inkopen. Wij zijn ook niet bij verschillende zaken gaan kijken, maar gewoon naar één babyzaak geweest (babypark kesteren) en daar alles ingekocht. Wel had hij achteraf zoeits van "Oeps..jammer dat we dit niet eerder gedaan hebben, dan hadden we toch de andere babykamer kunnen inkopen (14wk levertijd)". Maar goed uiteindelijk een andere leuke babykamer gekocht....alles is wel goed gekomen, maar ik snap en dat had ik ook dat je er gruwelijk de spanningen van krijg als zwangere...Je wilt alles op orde hebben... Rompertjes heb ik ook gestreken. De etiketjes heb ik er niet afgehaald, maar absoluut een heel goed idee. Ik zal dat zo maar even gaan doen. In ieder geval begin ik bij de kleertjes die hangen in de kast en de rest kan ik met de dag wel doen als mijn kleine meisje het gaat dragen...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden