anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 14 reacties

 
Hi,
ik ben nieuw op dit forum en sta op het punt om te stoppen met NuvaRing.. Ik ben 27 jaar en hopelijk is het voor ons weggelegd om een kindje te krijgen!.. Het is een spannende tijd en er gaan toch nog enkele vragen door mijn hoofd..
Hopelijk kunnen de "(beginnende) experts" mij antwoord geven :)
 
* Is het noodzakelijk om eerst natuurlijk te menstrueren alorens te beginnen om zwanger te worden? Ik heb volgende week mijn stopweek, ben dan volgende week vrijdag ongi...Na 2 weken zou ik volgens m'n planning dan vruchtbaar zijn.
 
* Maken er meer mensen eerst een afspraak met de huisarts om dingen te bespreken? Ik ben gezond en gebruik geen medicijnen, maar miss toch even alles checken?? Doen dat meer mensen?
 
Ben gewoon even benieuwd wat de ervaringen zijn van jullie, want zijn jullie ervaringen, tips? Etc..
Alvast super bedankt!..
Gr.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 14 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi SeizeTheDay, Het is zoals iedereen al zei voor iedereen anders, je hóeft niet naar de huisarts.. wij hebben het echter wel gedaan, toch wel fijn als iemand die "er wel verstand van heeft", zegt dat het mag en kan =)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ja hier ook, de huisarts deed niets anders dan me een zwangerschapstest bij de apotheek laten halen, die ik dan in zijn kantoor kon nemen. precies hetzelfde wat ik thuis dus al gedaan had. Daarna mocht ik wel kiezen, of bij hem blijven, aangezien hij ook zelf alles doet, behalve echos en bevalling, dus van de 8ste maand zou ik alsnog naar de vk moeten. Dus heb maar meteen de vroedvrouw ingeschakeld ;)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hey hey, ik was gestopt met de pil en ben daarna nog 1 keer kort ongesteld geweest, toen was 't meteen al raak! Heb meteen de verloskundige gebeld en toen ik ongeveer 20 weken was, heb ik de huisarts maar eens ingelicht ha ha.... En als je positief getest hebt, dan zal de dokter daar ook niks mee doen. Zwanger is zwanger...bij onze huisarts doen ze ook een test en daarmee klaar, wordt je verwezen naar de verloskundigenpraktijk.... Ik zou gewoon meteen de vk bellen hoor! Succes!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wij hebben het wel even bij de huisarts gemeld, maar meer omdat we er "toevallig" waren.. niet speciaal ervoor naartoe geweest,.. mijn man heeft een erfelijke ziekte, als het een meisje word heeft ze het 100% zeker, als het een jongetje word 100% zeker niet! maar hij zei; nou succes maar dan!, en ik zie jullie binnenkort wel eweer! :) haha nja, we zijn inmiddels 8 maanden verder maar we zijn er nog niet geweest.. misschien volgende week, want volgens mij kan het deze x wel eens raak zijn! :D jullie ook succes! :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Seize the day, Je moet gewoon je gevoel volgen. Er is geen goed en geen fout in dit geval. Zelf liep ik al bij de gynacoloog, maar ik ben wel langs de huisarts gegaan. Zowel voor een uitstrijkje als voor een test op soa's e.d. Zodra je zwanger bent wordt daar ook op getest, maar gezien sommige soa's de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden en die van mij al lager was, wou ik het van te voren weten. Ook kun je eventueel een afspraak maken voor een gesprek bij een verloskundige. Zij kan je dan nu alvast vertellen wat je kunt doen om zwanger te worden en wat je vooral niet moet doen. Bij veel zorgverzekeringen wordt dat vergoed. Dat heb ik zelf niet gedaan, omdat mijn gynacoloog mij al voldoende vertelde. Was dat niet het geval geweest had ik dat denk ik zoiezo pas na een half jaar gedaan. Eerst maar eens genieten van een spannende tijd, maar daar is iedereen vrij in om zijn/haar keuze in te maken. Wat betreft het wachten tot na de eerste menstruatie, dat is niet echt nodig. Verstandig is het wel om zo vroeg mogelijk met foliumzuur te beginnen, maar ik las dat je dat al van plan was. De reden dat men vaak zegt dat je de eerste 'echte' menstruatie af moet wachten heeft meer met het practische te maken. Je weet namelijk niet wanneer je anders overtijd zou zijn en het is ook lastiger schatten hoelang je zwanger bent. Al bekijken ze dat laatste altijd zo rond de 11 weken met een echo. Succes en hopelijk heb je snel vragen over je eigen zwangerschap :D

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi dikkebuik :) Bedankt voor je reactie!.. Ik ben gisteren idd begonnen met foliumzuur en heb besloten om maandag a.s. m'n NuvaRing voorlopig uit te houden hihi. Spannend!..We gaan de eerste tijd maar lekker rustig bekijken hoe het allemaal gaat lopen, dus geen ovulatie-testen etc etc. Maar werken zo'n beetje op gevoel :) Ik ben van nature een beetje angstig voor complicaties, nu dus vwb de zwangerschap..hoop dat het ons gegund is en dat we een gezond kindje op de wereld neer kunnen zetten..maar goed dat heeft iedereen natuurlijk!.. Verder twijfel ik dus vwb het doktersbezoek, ben soms beetje bang dat ze ergens afwijkende cellen vinden wat de vruchtbaarheid beinvloedt of miss wel een soa heb. Niet dat ik symptonen heb (en zou bij god niet weten hoe ik daaraan moest komen, maja :)), heb soms wel wat irritaties maar denk dat iedereen deze wel heeft...?! Anyway, ik ben gewoon een twijfelkont haha!.. Gr.STD

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Dat vind ik niet zo vreemd hoor. Het is allemaal nieuw en spannend, dus het is logisch dat je je zorgen maakt om vanalles en nog wat. Ik denk dat elke moeder in spe of pogende moeder in spe dat wel heeft. en ja iedereen heeft wel irritaties. Het vervelende is alleen dat sommige soa's jaren in je lichaam kunnen zitten en pas heel laat worden ontdekt. Helaas heb ik in het verleden een 'wat minder vriendelijk' vriendje gehad en had nooit het lef om het te testen. Daarom wilde ik persé alles getest hebben incl. HIV voor ik zwanger werd. Vooral omdat clamidia je vruchtbaarheid ernstig kan beïnvloeden. Al hoeft dat trouwens niet eens. Doordat ik endometriose heb, mag ik niet te lang van de pil af zijn en daarom wou ik zekerheid hebben dat alles goed was. Anders had ik eerst behandeld moeten worden voor ik stopte met de pil. en gelijk heb je hoor. Eerst rustig gaan klussen en die testen kan later altijd nog. Ik zou zeker niet de eerste maand gelijk al met ovulatietesten beginnen. Dan ga je jezelf alleen maar gek maken. Gewoon genieten en plezier maken. Al geloof ik zelf zoiezo niet echt in het klussen op comando...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Het is idd wat er al gezegd word. Ik ben ook na 10 jaar gestopt met de pil en naar 1,5 maand was ik zwanger. ( wij hadden zelf op minimaal een jaar ofzo gerekend) En ben nu bij de tweede door de pil heen zwanger geworden en heb die dus ook tot de stopweek doorgeslikt, en de vk zei dat dat geen kwaad kan voor de baby. Geloof dat ze gewoon graag hebben dat je menstruatie "normaal" is zodat het makkelijker te berekenen is hoelang je zwanger bent. Wij zijn ook niet naar de huisarts geweest, en toen ik zwanger was gewoon gelijk de vk gebeld. denk idd dat als er erfelijke ziektes in de familie voorkomen of als het echt heel lang duurt voordat je zwanger word dat je dan wel langs moet gaan. een tip nog koop vast foliumzuur kun je gewoon bij het kruidvat halen dit mag je al slikken als je bezig bent zwanger te worden.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi allemaal :) Heel erg bedankt voor alle snelle reacties!.. Ik ben weer een stuk wijzer en het stelt me gerust. Wil alles nml goed doen en de beste voorbereidingen treffen voor 'm'n (hopelijke) zwangerschap!.. Ik begin vanavond met het slikken van foliumzuur en maandag gaat de ring er voorlopig maar eens uit :) Spannende zeg!.. Fijn om te weten dat ik hier terecht kan bij vragen!!.. Gr.!..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

He Seize the Day, Ik sluit me aan bij wat iedereen al heeft getypt. Ik ben van tevoren wel naar de huisarts gegaan, heb even uitstrijkje laten maken om te kijken of alles goed is, gewoon voor de zekerheid. Wilde voorkomen dat ik een miskraam zou krijgen door mogelijk afwijkende cellen. Maar dat kwam ook omdat ik dat pas van paar meiden in mijn omgeving had gehoord die dat hadden meegemaakt. Ben zelf na 5 maandjes zwanger geraakt, was heel spannende tijd, al die onzekerheid zeg, maar is gewoon gelukt :-) Heel veel plezier en succes met zwanger raken. Laat je even weten als het zover is?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden