anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 34 reacties

 
Hallo even een vraagje: Welke kinderen hebben er nog meer last van berg en wat kun je daar aan doen? Hij heeft er verder geen last van, maar het ziet er zo naar uit op z'n hoofdje... Gelukkig verdoezeld die grote bos haar het nog een beetje... Kun je daar gewoon creme op doen? Of gaat het vanzelf een x over? Bedankt alvast!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 34 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik ben even iets heel anders aan het proberen... een vriendin van mij kwam er mee... het is namelijk zo dan een klein druppel moedersmelk voor veel dingen helpt... ontstoken oogjes, wondjes... dus gisteren avonden voor het eerst gedan... zijn hoort in gesmeerde met mama's melk.. en van morgen weer... even kijken wat het doet... denk "baat het niet dan schaat het niet"... ik laat jullie wel weten wat het doet... even een weekeind dus zijn hoofd wassen met melk...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hahaha ja wie weet! Ik ben wel heel benieuwd of het helpt, anders wil ik wel een flesje moedermelk van je kopen ;-) haha De olie werkt nu idd beter, ik smeer een aantal keer per dag zijn hoofdje in en het gaat inderdaad weg, zonder borstelen, kammen enz

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik zie een gat in de mart als het werk dan.. hahahahahaha

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

wij hebben er (nog) geen last van gehad. Ik was zijn haren ook om de anderse dag, en elke ochtend doe ik haarlotion van zwitsal erop (de "bonjour"). Tenzij hij veel gezweet heeft, dan was ik ze gewoon dagelijks.  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wij hebben juist geleerd om Tijn niet te vaak te wassen en al zeker zijn haren niet... Deze moesten we 2x in de week ong wassen... Smeer er wel olie op de dag voor ik zijn haren was.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

tja maar hier is het niet te doen om niet elke dag af te koelen in bad! Het is hier constant 30 graden of heter, dus je bent al gauw plakkerig en bezweet... Dus wij doen hem wel elke dag in badje, en die haartjes wassen we als hij veel gezweet heeft dagelijks, en anders om de anderse dag... En hij vind het badje heerlijk, dus dat is dan een heerlijke afsluiting van de dag :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Jennefer, ik doe precies hetzelfde als jij! ik was zijn hoofd met switsal shampo om de dag, en de dag ertussen met de washand erover (of nat doekje) en inderdaad elke ochtend  de bonjour haarlotion van switsel! en inderdaad nog nooit last van gehad.. weet niet of het komt door mijn 'techniek" of dat het gewoond bepalend is..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey meiden, Berg kun je eigenlijk niet voorkomen. Het is zo dat de talgkliertjes overactief zijn met het produceren van talg. Dat veroorzaakt de schilferigheid. Het zijn ook geen gewone "schilfers" het zijn meer vettige schilfers ipv droge schilfertjes... Bij 't ene kind is er nauwelijks wat van gemerkt en de ander heeft het iets erger.... Maar 't kan wel verergerd worden wanneer je de hoofdhuid te vaak wast. Je haalt de talg weg, waardoor de talgkliertjes weer gaan werken om nieuw talg te maken. Daardoor raakt het overactief en ontstaat er berg. Heb in ieder geval toen hij er last van kreeg, even geen haarlotion gebruikt, maar de rijke olie van zwitsal en het hielp meteen. Levi heeft er nu gelukkig geen last meer van en ik gebruik ook de goedemorgen haarlotion van Zwitsal. Dus dat zegt denk ik niet per se wat... Maar het zou kunnen natuurlijk, ben ook geen expert :D Net zo groen als alle andere 1st mama's van dit forum ha ha ha......

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Haha ik vind het wel grappig! Iedereen heeft er inderdaad een idee voor... Ik ga het elke avond en ochtend insmeren en er niet meer fanatiek met de borstel over, dat vond ik sowieso zielig en onnodig!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

okee...gaan we dat probeeren... je leest overal van het borstelen en zo...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden